Dogru sütyen bedenimizi bulmak için yapılacaklar...

arzucugum senın tavsıye edebılegız push-up sutyen var mı ?
hangı marka tavsıye edersınız?
bır de ben magıc formun urettıgı hava yasıklı pompa dıye bır urun duymustum .
tam adını bılmıyorum yanlıs yazmısda olabılırım .ama pompa ıle sısırıp sutyenın ıcıne koyunca goguslerı dolgun
gosterıyormus .alttan baskı uygulayıp yukarıya dogru tasırıyormus .
hıc rastadın mı boyle bırseye?

Canım ben iç çamaşırlarımı genelde Boynerden alırım.Sen git Boynere,satış elemanına push up sütyen istedigini söyle.Sana yardımcı olurlar.İç çamaşır reyonundaki bayanlar gerçekten çok bilgililer.Gögsünü istedigin şekilde göstercek sütyeni sana şıp diye bulup verirler.Ayrıca dener görürsün.Vede bedenine göre en uygun sütyeni kullanmış olursun.Magıc form çok kaliteli bir markadır.Yıkama topunuda alırsan uzun bir süre sorunsuz kullanırsın canım :KK34:

Bahsettigin hava yastıklı sütyeni duymuştum ama hiç görmedim ve kullanmadım.Ayrıca sulu yani içi su dolu sütyenlerde var,dolgulu olarak.Gögsünü elledigin zaman sert dolgu yerine sulu oldugu için sanki kendi dokun,mememmiş gibi bir his veriyor :KK34:Kullanış olarak tabiki en kullanışlıları normal dolgululardır.Yani sulu yada bahsettigin gibi şişirilenler degil..Kanımca...:KK34: Push-Up sütyenlerde alttan yukarıya dogru kaldıracaktır gögüslerini..Mutlaka git,dene..Sonucu paylaş.. :KK54:

Canım ben iç çamaşırlarımı genelde Boynerden alırım.Sen git Boynere,satış elemanına push up sütyen istedigini söyle.Sana yardımcı olurlar.İç çamaşır reyonundaki bayanlar gerçekten çok bilgililer.Gögsünü istedigin şekilde göstercek sütyeni sana şıp diye bulup verirler.Ayrıca dener görürsün.Vede bedenine göre en uygun sütyeni kullanmış olursun.Magıc form çok kaliteli bir markadır.Yıkama topunuda alırsan uzun bir süre sorunsuz kullanırsın canım :KK34:

Bahsettigin hava yastıklı sütyeni duymuştum ama hiç görmedim ve kullanmadım.Ayrıca sulu yani içi su dolu sütyenlerde var,dolgulu olarak.Gögsünü elledigin zaman sert dolgu yerine sulu oldugu için sanki kendi dokun,mememmiş gibi bir his veriyor :KK34:Kullanış olarak tabiki en kullanışlıları normal dolgululardır.Yani sulu yada bahsettigin gibi şişirilenler degil..Kanımca...:KK34: Push-Up sütyenlerde alttan yukarıya dogru kaldıracaktır gögüslerini..Mutlaka git,dene..Sonucu paylaş.. :KK54:

canım cok tesekkur ederım .
su dolgulu sutyenı denemıstım hıc begenmedım .
dolgun gosterıyor gercekten ama ,sıfır dekoltesız gıyeceksın .
cunku cok kaba bır sutyen .askıları kalın yapısı kalın nasıl anlatayım .
babannelerımızın memıslerı zamanla gobuse ıner yaa,onları toplamak ıcın cuval gıbı kaba
sutyenler olur hanı,tıpı aynen onlara benzıyor begenmedım .yanı dekolte gıyılmez o sutyenle .:KK1:

canım cok tesekkur ederım .
su dolgulu sutyenı denemıstım hıc begenmedım .
dolgun gosterıyor gercekten ama ,sıfır dekoltesız gıyeceksın .
cunku cok kaba bır sutyen .askıları kalın yapısı kalın nasıl anlatayım .
babannelerımızın memıslerı zamanla gobuse ıner yaa,onları toplamak ıcın cuval gıbı kaba
sutyenler olur hanı,tıpı aynen onlara benzıyor begenmedım .yanı dekolte gıyılmez o sutyenle .:KK1:

Sen benim dedigim sütyenlere bak zaten.Boşver sulu olanları..Kullanışsız..:KK19:

selam. 17 yaşındayım. ve göğüslerime kafamı takmış durumdayım :KK43:
burda yazılanlara göre hesapladım 80 C giymem gerekiyo. ama daha önce aldığım bi sürü sütyen var evdekilere baktım. 85ten 90 C'ye kadar hepsi var. bugüne kadar yanlış almışım sanırım ama 80 C giydiğim zaman da büyük görünüyo. sanırım bu işin sonu ameliyat!
normalde iri göğüs iyi bişey olabilir ama şu yaşta kesinlikle değil. gerçekten rahatsız oluyorum,başka arkadaşlarımın böyle değil. biri bana yardım etsin :KK43:(

selam. 17 yaşındayım. ve göğüslerime kafamı takmış durumdayım :KK43:
burda yazılanlara göre hesapladım 80 C giymem gerekiyo. ama daha önce aldığım bi sürü sütyen var evdekilere baktım. 85ten 90 C'ye kadar hepsi var. bugüne kadar yanlış almışım sanırım ama 80 C giydiğim zaman da büyük görünüyo. sanırım bu işin sonu ameliyat!
normalde iri göğüs iyi bişey olabilir ama şu yaşta kesinlikle değil. gerçekten rahatsız oluyorum,başka arkadaşlarımın böyle değil. biri bana yardım etsin :KK43:(

Canım sütyen markalarına,kalıplarına göre bedenler farklılık gösterebilir.Ama tablodaki kurala göre dogru ölçüm yaptıysan sütyen bedenin 80 C dir.C cup çokta büyük bir gögüs degildir aslında.Ama ameliyatı düşünmek için çok erken yaştasın.Gögüslerinin büyük durmasından şikayetçiysen küçük gösteren sütyenler kullanabilirsin.Bunun için iyi bir iç çamaşırı magazasına gidip satış elemanından yardım alabilirsin.:KK34:

Sen benim dedigim sütyenlere bak zaten.Boşver sulu olanları..Kullanışsız..:KK19:

arzum yanıtın ıcın cok tesekkur ederım .
son bırsey sormak ıstıyorum .
benım olcum senın verdıgın tabloya gore 80b cıkıyor
zaten daha once de 80b alırdım ama cup kısmın da bırazcık bosluk olurdu .
neyse verılen olcuye gore yıne dogru alıyormusum ama kafama takılan su ;
cup kısmını olcmek ıcın meme ucu ustunden olcu alıyoruz yaa ,
onu sabıt bır sekıl de mı yoksa sıkarak mı alacagız ?
ben mesela o meme ustu bolumunden olcu alırken mezurayı sıkarsam eger fark bayag kuculuyor da
kafama takıldı

arzum yanıtın ıcın cok tesekkur ederım .
son bırsey sormak ıstıyorum .
benım olcum senın verdıgın tabloya gore 80b cıkıyor
zaten daha once de 80b alırdım ama cup kısmın da bırazcık bosluk olurdu .
neyse verılen olcuye gore yıne dogru alıyormusum ama kafama takılan su ;
cup kısmını olcmek ıcın meme ucu ustunden olcu alıyoruz yaa ,
onu sabıt bır sekıl de mı yoksa sıkarak mı alacagız ?
ben mesela o meme ustu bolumunden olcu alırken mezurayı sıkarsam eger fark bayag kuculuyor da
kafama takıldı

Canım cup kısmındaki boşluk sütyenin gögüs kısmının kesiminden kaynaklanıyordur.Mesela nasıl söyliyim bazı sütyenler yarım cup dır,bazılarıda tamdır.Bazıları tam dolguludur bazıları yarım.İşte sütyenlerde yaşadıgın sorun bu farkliliklardan dolayı olur :KK34:
Ölçüyü meme ucunun tam üzerinden alıyoruz.Yani mezura meme başının üstüne gelecek.İlk sayfada bir foto var,ona bakarsan tam olarak nerden alınacagını görürsün canım :KK34: Mezurayı sıkmayacaksın,gevşekte bırakmayacaksın.Rahat olacak..

Canım cup kısmındaki boşluk sütyenin gögüs kısmının kesiminden kaynaklanıyordur.Mesela nasıl söyliyim bazı sütyenler yarım cup dır,bazılarıda tamdır.Bazıları tam dolguludur bazıları yarım.İşte sütyenlerde yaşadıgın sorun bu farkliliklardan dolayı olur :KK34:
Ölçüyü meme ucunun tam üzerinden alıyoruz.Yani mezura meme başının üstüne gelecek.İlk sayfada bir foto var,ona bakarsan tam olarak nerden alınacagını görürsün canım :KK34: Mezurayı sıkmayacaksın,gevşekte bırakmayacaksın.Rahat olacak..

cnm cok cok tesekkur ederim

kızlar merhaba,

aşağıdaki linke göre doğrumu hesaplıyorum acaba

http://www.kadinlarkulubu.com/portal/hesaplamalar/sutyen-olcusu-hesaplama

burda diyorki göğüs altını ölcün üzerine 5 ekleyin doğrumudur?

göğüs altım 72 üstü 81 çıkıyor bu sonuca göre 80A cıkıyor doğrumudur?

benim göğüslerim cok kücük ben yıllarca 75b kullandım ama dolduramadım acaba yanlış mı kullandım

bu arada ben 7 kilo aldım ondan sora sırtım daha da genişledi göğüslerim gerildi bu ölcüler oldu

80bedeni ben hep büyük göğüslüler diye biliyordum acaba 80A alsam tam doldururmuyum ve büyük gözükür mü? :KK1:

kızlar merhaba,

aşağıdaki linke göre doğrumu hesaplıyorum acaba

http://www.kadinlarkulubu.com/portal/hesaplamalar/sutyen-olcusu-hesaplama

burda diyorki göğüs altını ölcün üzerine 5 ekleyin doğrumudur?

göğüs altım 72 üstü 81 çıkıyor bu sonuca göre 80A cıkıyor doğrumudur?

benim göğüslerim cok kücük ben yıllarca 75b kullandım ama dolduramadım acaba yanlış mı kullandım

bu arada ben 7 kilo aldım ondan sora sırtım daha da genişledi göğüslerim gerildi bu ölcüler oldu

80bedeni ben hep büyük göğüslüler diye biliyordum acaba 80A alsam tam doldururmuyum ve büyük gözükür mü? :KK1:

Canım bu sayfanın ilk başta verilen tabloya göre ölçü yaparsan dogru bedeninin bulursun.Senin verdigin ölçüye göre senin dogru sütyen bedenin 75 B.Yani dogru kullanıyorsun.80 beden sırttan geniş gelir ve cup olarak bol olur :KK34:

tk2010 arkadasımızın verdıgı lınke gore hesaplama yaptım 90 A cıktı .tabısı bu mumkun degıl :KK1:
arzum77 arkadasımızın ölçü tablosuna gore yaptıgım da 80B cıkıyor .dogru beden olcum .
yalnız dun Hm den bır sutyen begendım .80A ve 80B denedım .80B cok bos kaldı .80A tam oldu .
kafam karıstı sanırım fırmadan fırmaya degısebılıyor .
benım alt beden olcum :78
gogus cevresı olcusu :89
arada tam 11 fark var .bu olcuye gore 80B cıkıyor ama ,dedıgım gıbı B doldurmayınca ben de A aldım cıktım .
fırmadan fırmaya degısklık oluyor sanırım

Son düzenleme:
tk2010 arkadasımızın verdıgı lınke gore hesaplama yaptım 90 A cıktı .tabısı bu mumkun degıl :KK1:
arzum77 arkadasımızın ölçü tablosuna gore yaptıgım da 80B cıkıyor .dogru beden olcum .
yalnız dun Hm den bır sutyen begendım .80A ve 80B denedım .80B cok bos kaldı .80A tam oldu .
kafam karıstı sanırım fırmadan fırmaya degısebılıyor .
benım alt beden olcum :78
gogus cevresı olcusu :89
arada tam 11 fark var .bu olcuye gore 80B cıkıyor ama ,dedıgım gıbı B doldurmayınca ben de A aldım cıktım .
fırmadan fırmaya degısklık oluyor sanırım

Bende geçen C&A magzasından sütyen aldım.Dedigin gibi firmaya ve kalıba göre bazı modellerde farklılık gösteriyor.Ama gerçek sütyen ölçün 80B dir.. Önemli olan alacagınız sütyeni deneyebilirsen hangisi daha güzel durursa onu almandır :KK34:

kızlar bana akıll verın
nısanlıgımın ıcıne bustıyer aldım ama cok rahatsız ve ıkı ayrı destekle anca kıyama gelıyor goruntu
bıldıgınız marka model onerınız varmı yenı ıncıden bustıyer
normalde la senza gıyıyorum ancak pahalı geldı almadım sımdıde pısmanım
baska markalarımı baksam
luıtfen bı yontemı varmı abıyelerın ıcıne ne ıblım bant fılan

kızlar bana akıll verın
nısanlıgımın ıcıne bustıyer aldım ama cok rahatsız ve ıkı ayrı destekle anca kıyama gelıyor goruntu
baska markalarımı baksam

Canım ben sana Magıc Form un bustiyer takımlarını öneririm :KK34: Bazı modellerinde gögsü daha büyük göstermek için altına extra dolgular koyulabilen cebi var.İstedigin kadar ped koyabilirsin içine..Birkaç model gösteriyim sana hatta :KK34: $9MG9155_m.jpg $9MG5578_m.jpg Eki Görüntüle 358320 $9MG9265_m.jpg

kızlar bana akıll verın
baska markalarımı baksam

Canım ne yaptın,baktınmı bustiyerlere?:KK19:

Canım senin yaptığın hesaplamayla verdiğin linkte yapılan hesaplama farklı yöntem..yani ikisi de aynı sonuca mı çıkıyor kafam karıştı benim :S

BU VERDİĞİN LİNKTE YAZAN
1. Adım: Beden belirlemek. Göğüs altından, göğüs kafesinizin ölçüsünü alın. Bulduğunuz rakama 5 ekleyin. Örneğin, 85 ölçtünüz, 85+5 = 90. Bu doğru beden ölçünüz.

2. Adım: Göğüslerinizin en dolgun yerinden göğüslerinizin etrafını ölçün. Daha önceden bulduğunuz beden ölçüsünden yeni bulduğunuz ölçüyü çıkarın. Örneğin, ölçünüz 92.5 cm çıktı diyelim. 92.5 cm – 90 = 2.5 cm bu kup ölçünüz.

3. Adım: Sütyen seçimi. Örnekteki hesaplamaya göre ölçü 90 A oluyor. Beden + kup ölçüsü = Sütyen ölçüsü

Kup ve beden farkı
2.5 cm ise Kup A
5 cm ise Kup B
7.5 cm ise Kup C
10 cm ise Kup D
12.5 cm ise Kup DD

Canım senin yaptığın hesaplamayla verdiğin linkte yapılan hesaplama farklı yöntem..yani ikisi de aynı sonuca mı çıkıyor kafam karıştı benim :S

BU VERDİĞİN LİNKTE YAZAN
1. Adım: Beden belirlemek. Göğüs altından, göğüs kafesinizin ölçüsünü alın. Bulduğunuz rakama 5 ekleyin. Örneğin, 85 ölçtünüz, 85+5 = 90. Bu doğru beden ölçünüz.

2. Adım: Göğüslerinizin en dolgun yerinden göğüslerinizin etrafını ölçün. Daha önceden bulduğunuz beden ölçüsünden yeni bulduğunuz ölçüyü çıkarın. Örneğin, ölçünüz 92.5 cm çıktı diyelim. 92.5 cm – 90 = 2.5 cm bu kup ölçünüz.

3. Adım: Sütyen seçimi. Örnekteki hesaplamaya göre ölçü 90 A oluyor. Beden + kup ölçüsü = Sütyen ölçüsü

Kup ve beden farkı
2.5 cm ise Kup A
5 cm ise Kup B
7.5 cm ise Kup C
10 cm ise Kup D
12.5 cm ise Kup DD

Canım aşşagıda verecegim ölçüme göre hesaplama yap,en dogru sonucu bulursun :KK34:
Göğüs çevrenizin ölçüsünü almak için mezurayı memelerinizin altından göğüs kafesine çepeçevre dolayın. Mezuranın göğüslerin altından ve sırtınızda düz, yatay bir çizgi oluşturacak biçimde geçmesine özen gösterin.
Örneğin çevre ölçünüz 76 ise kullanmanız gereken sütyen 80 beden olmalıdır. Sütyen bedenleri 5 cm’lik birimler halinde yükseldiğinden ana birimi geçen değerlerde bir üst beden alınmalıdır.

Meme altı çevresi Sütyen bedeni...
70 cm. ve altı 70
71-75 cm.arası 75
76-80 cm. arası 80
81-85 cm.arası 85
86-90 cm arası 90
91-95 cm.arası 95
96-100 cm. arası 100 ..Bu böyle uzarrr giderrr...Kızlar bu ölçüler sizin beden ölçünüzdür..Hani mankenler diyorya ben 90-60-90 ım diye,bizim zihniyetimizdede kalmıştır off 90 beden harika ideal büyüklükte bir meme büyüklügüdür..Yalnışş..Bu ölçü sırt genişligi ölçüsüdür..Meme büyüklügü ölçüsü cup la belirlenir şimdi size bu konuda bilgi verecegimm...

Sütyen cup (bone) ölçüsünü bulmak...
Mezuranızı yine sırttan öne doğru, ancak bu kez memelerinizin ucundan (üstünden) geçecek biçimde çevreleyin. Çıkacak olan değer, birinci aşamada elde edilen meme altı çevresi değerinden daha fazla bir uzunluk olacaktır. Bu fark cup ölçüsünü verir.

Fark Cup ölçüsü...
6.5 cm’den küçükse A
6.5-13 cm. arası B
14 - 19.5 cm. arası C
19.5-26 cm. arası D
26 cm’den büyükse DD ...

Yada istersen ölçülerinin sonucunu yaz,ben sana söyliyim dogru sütyen ölçünü fıstık :KK42:

X