Dogru kararda miyim?

falwlessone1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2023
1.103
-43
19 yaşında bipolarim liseye son 3 aylık çalışmayla yüzde 7lik dilimle girmiştim.
2023 yksde eada 188 bin yaptım hiç çalışmadan.
Okumaya kapasitem olduğunu düşünüyorum.
Ama beyin yapım beynimin çalışması buna pek müsaade etmiyor bence.

O yüzden okumayıp çalışmayı düşünüyorum şimdi bir tekstil yerinde lc waikiki gibi,defacto gibi.
Dogru karar olur mu?

Hayir tabi sacmalama. Oturup ders calisacak enerji ve motivasyonu bulamiyorsun diye boyle sacmalama. Daha bikac gun once burda odtu bogazici muhabbeti yapiyordun. Simdi tekstil iscisi olmaya mi karar verdin. Ki bir tekstil fabrikasinda bir hafta bile dayanabilecegini dusunmuyorum. Suan bipolarin tetikleniyor muhtemelen.

Hayir tabi sacmalama. Oturup ders calisacak enerji ve motivasyonu bulamiyorsun diye boyle sacmalama. Daha bikac gun once burda odtu bogazici muhabbeti yapiyordun. Simdi tekstil iscisi olmaya mi karar verdin. Ki bir tekstil fabrikasinda bir hafta bile dayanabilecegini dusunmuyorum. Suan bipolarin tetikleniyor muhtemelen.
Bipolar beni çok yoruyor belki de çok yoğun düşünüyorum o yüzden odaklanmam da zorlaşıyor.
Matematik zaten başımın belası.2023 tyt netim 40 soruda 12.75ti.

Zorluklarla mücadele edecek gücü kendimde bulamıyorum.Mesela matematik benim için bir zorluk.

Bipolar beni çok yoruyor belki de çok yoğun düşünüyorum o yüzden odaklanmam da zorlaşıyor.
Matematik zaten başımın belası.2023 tyt netim 40 soruda 12.75ti.
Esit agirliktan hazirlaniyorsan mati hem tytde hem aytde yuksek tutman lazim. Sozel yada dilde nasilsin?

Ama okumak kolay bir iş değil +icsel bir motivasyon guduye ihtiyacım var.
Dediğim gibi senin kararın. Kimse bir şey diyemez kimseyi de ilgilendirmez. Ama kararın tezgahtar olmak yönünde olacaksa önündeki hayat standardı belli. Çevren, arkadaşların, gelecekteki eşin hepsi aynı sosyoekonomik ve sosyokültürel seviyede olacaklar. Hayatını inşa edeceğin dönemdesin ve nasıl bir hayat istediğine sen karar vereceksin.

Esit agirliktan hazirlaniyorsan mati hem tytde hem aytde yuksek tutman lazim. Sozel yada dilde nasilsin?
Bu sene en yüksek puanim eadaydi.Dil seviyem A2-B1 arası en az C1 e çıkmam gerekiyor.Bu da ancak bir sene daha mezuna kalsam olur.

Dediğim gibi senin kararın. Kimse bir şey diyemez kimseyi de ilgilendirmez. Ama kararın tezgahtar olmak yönünde olacaksa önündeki hayat standardı belli. Çevren, arkadaşların, gelecekteki eşin hepsi aynı sosyoekonomik ve sosyokültürel seviyede olacaklar. Hayatını inşa edeceğin dönemdesin ve nasıl bir hayat istediğine sen karar vereceksin.
Acaba bipolar mi beni bu düşüncelere sürüklüyor?
Çünkü bana gittiğim psikiyatristler caliskansin sen diyor

Zorluklarla mücadele edecek gücü kendimde bulamıyorum.Mesela matematik benim için bir zorluk.
İyi de zorluklar her yerde her hayatta olan seyler. 3 cocuklu ev haniminin da hayatinda zorluklar var, lcw kasiyerinin de, nukleer fizik profersorunun de. Harcanmis bir potansiyel en buyuk pismanliklardan biridir.

Bana odtu geliyordu ailem ankaraya gitmeme izin vermedigi icin istanbul univ okudum. Suan 33 yasindayim ve burdaki harcanmis potansiyel hala icimde dert.

Kendi motivasyonunu bulamiyorsan zorlayacaksin kendine ödül ceza koymayi deneyebilirsin. En iyi puanin eaysa yaza kadar ustune dusup elinden gelenin en iyisini yapacaksin.

Acaba bipolar mi beni bu düşüncelere sürüklüyor?
Çünkü bana gittiğim psikiyatristler caliskansin sen diyor
Olabilir, benim bipolar tecrübem yok, psikolog ya da psikiyatrist de değilim. O yüzden yanlış bir şey söylemek istemem. Ama çevremde hastalığını çok güzel yönetebilen, çok iyi yerlere gelmiş bipolar insanlar var. İstersen ve yardım alarak hastalığını yönetmeyi öğrenirsen başaramayacağın bir şey yok bence.

Olabilir, benim bipolar tecrübem yok, psikolog ya da psikiyatrist de değilim. O yüzden yanlış bir şey söylemek istemem. Ama çevremde hastalığını çok güzel yönetebilen, çok iyi yerlere gelmiş bipolar insanlar var. İstersen ve yardım alarak hastalığını yönetmeyi öğrenirsen başaramayacağın bir şey yok bence.
İnşaallah.

Ama okumak kolay bir iş değil +icsel bir motivasyon guduye ihtiyacım var.

Gidip bi hafta lcw de calisin. Insanlarin her ürünü saga sola dagitmasina, siz urunleri katladikca arkanizdan gelip bozmasina tahammul edebiliyor musunuz bir bakin. 1 hafta sonra fikrinizin degisecegine, okumanin daha kolay gelecegine eminim

Bipoları her şeye bahane etmeye yer arıyorsun. Tembellik dahil. Başka psikolojik rahatsızlıkların da var senin onlar için tedavi görüyor musun bilmiyoruz. Bipolar için bile ne kadar tedavi oluyorsun belirsiz. Çok tuhaf davranışların konuların var.
Okumak istemiyorsan açık açık söyle herkes okumak zorunda değil.

Bipoları her şeye bahane etmeye yer arıyorsun. Tembellik dahil. Başka psikolojik rahatsızlıkların da var senin onlar için tedavi görüyor musun bilmiyoruz. Bipolar için bile ne kadar tedavi oluyorsun belirsiz. Çok tuhaf davranışların konuların var.
Okumak istemiyorsan açık açık söyle herkes okumak zorunda değil.
Ben tembel değilim gittiğim doktorlar böyle söylüyor.

doktor senin hayatını mı gözetliyor bbg evi gibi? Sen ne anlatırsan ona göre yorum yapıyor. Suratına tembelsin yan gel yat diycek halleri yok ya
İyi gozlemliyor diyelim.Gittigim doktor gerçekten zeki bir insan.Cerrahpasa tipi 1.likle bitirmiş bir insan

X