Doğru düzgün birisini bulamıyorum diyenler…

Dota

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2013
254
12
118
İzmir
Evet arkadaşlar son zamanlarda çok sık duyar olduk bu lafı. Düzgün birisini bulamamak...

Bu konuyla ilgili bir şey paylaşmak istedim. Benimde çalıştığım yerde kız var. 30 yaşında. Neden bekârsın diye soranlara düzgün birisini bulamamaktan yakınıyor. Geçen hafta biriyle tanıştırılmış. 33 yaşında daha önce evlenmemiş. Bize fotoğrafını gösterdi. Tamam çok yakışıklı birisi değil ama uzun boylu eli yüzü düzgün karizmatik bir adam. Üstelik kendi söylediğine göre işi gücü yerinde efendi birisiymiş. Neyse bunlar bir akşam bir kahve içip tanışmışlar. Adam ertesi gün tekrar aramış ama bizimki sallamış adamı. Nedenini sorduğumuzda ben yüksek lisans mezunuyum o lisans mezunuymuş dedi. Resmen şok geçirdim. Hatta içimden adamın verilmiş sadakası varmış dedim.

Asıl merak ettiğim sizler ne düşünüyorsunuz? Acaba benim yaşadığım olay gibi bazen aradığımız kişiyi çok mu ütopik hayal ediyoruz? Yada kendimizi çok mu üstün görüyoruz ?

Son düzenleme:
Belirli bir yaştan sonra böyle oluyor.
Bu kadar bekledim bari EN iyisi olsun diyor insanlar.
Benim dayımda 37 yaşında namazın da niyazın da.
Önlisans mezunu, ama gel gör ki kısmet olmuyor.
Küçük yaşta evlilik iyi değil diyorlar ama yaş geçtikçe insanların kabullenmesi daha zorlaşıyor bence.

Ben bu durumun nasip olduğunu düşünüyorum.
yani o söylediğin lisan yüksek lisans meselesini kızın dert etme sebebi aslında evlenecek kadar elektrik alamamasından kaynaklanıyor.
eğer çocuktan elektrik alsaydı o zaman bu durumu dert etmezdi.
Bu işler gönül işi..

o yaştan sonra adamın yüksek lisans yada kat kat yüksek lisans yapması ne işine yarayacakmış acabaaaa

seçici olunur da yaş gelmiş kemale evlenmek için can atıyor ama uygun biri yok
sinir oluyorum o tarz insanlara

Bu bir bahane bence, adam lise mezunu falan olsa belki.... fiziksel çekim oluşmamış olabilir. Adamın maddi durumu beklentilerini karşılamıyordur. Kafa olarak uyuşmamış olabilirler.Bence arkadaşınız bahane etmiş eğitim durumunu.
Ben de yüksek lisans mezunuyum, doktoraya başlayacağım. Eşim lisans mezunu.
Herhangi bir etkisini görmedim.
Etrafa "yüksek lisans mezunu kocam" var diye hava atmak istiyorsa o ayrı tabii.
İnsanlar seçici oluyor, kadınlar da erkekler de...beklentiler yükseliyor ama o beklentileri karşılayan eş adayları çoktan evlenmiş oluyorlar.

Son düzenleme:

lisans mezunu olmak hakikaten cok igrenc... o ne öyleeee kenar mahalleli gibi deseydiniz keşke

yaş ilerledikce... cita yükseliyor sanırım

Evlenmek istemiyor demekki yoksa ne onemi var lisans veya yuksek lisans.
Belkide adam bunu begenmemistir kendide bunu uydurmustur.

Bence bu bahanesiymiş gerçek düşüncesi olduğuna inanmak istemiyorum. Zira öyleyse iyi ki de beğenmemiş.

Bizim şirkette de var bu modelden. Ağzında hep bir evlilik çocuk lafı var. O da 33 yaşında. Ama bir insanın nazını çekip fedakârlık yapacak biri değil. Biraz da maddiyatçı evi iyi maaşı olsun ister zaten. Eh mantık evliliği sonuçta.
Sürekli birileriyle oturup konuşur elektrik alamaz bir kulp bulur ilk buluşmada eler. Karşısındakilerin de onu tekrar aradığına şahit olmadım onu bilemem.

Yahu kim ilk buluşmada kendini %100 ifade edebilir veya kendi karakterini ortaya koyabilir? Genel duruş kendini kasmaktır zaten.
Biz eşimle tanıştıktan bir sene sonra çıkmaya başladık. Hoşlanmamıza rağmen rağmen sevgili olmak isteyince işler değişti.

Görüşseler bir kaç kere sanki ağızları eskiyecek. Yok yok bunlar hep bahane.
Ya rahatlarını bozup evlenmek istemiyorlar ya da beklentiler tavan olduğu için kendi hayal dünyalarıyla gerçek birarada yürümediğinden üniversite gibi tuhaf mazeretler uyduruyorlar.

Kismet olmayinca gozunun ustunde kasi olmasi bile bahane olabiliyor.zaten derler ya kismetse agiz dil baglanirmis.belkide adam begenmedi onu soyleyemedi oda oda bu sekilde olmadigini belirtti.ama gonul oyle yuksek lisan vs..bakmiyor.bi tanidigim kiz onlisans mezunu esi ortaokul deli gibi severek evlendiler ve cokta mutlular..yukarda bi arkadasin dedigine katiliyorum;erken yasta evlendin evlendin yoksa armudun sapi uzumun copu kaliyorsun boyle...bende bu ara kismetsizim cok ama gercekten kendine gore kafana gore birini bulmak cok zormus cooook...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım sen kaç yaşındasın ?

Hangimiz düzgünuz ki acaba? Da utanmadan millete ayy bu hic düzgün degil dioruzz... insanoğlu hatası, zayifligi,guclu yanlariyla var olan bir yaratık. Birini taniyabilcek kadar görüşünce bazi zayif yanlarınida goz ardı etmeli bence hatunlarimiz. Bu tabiki karakter olarak sizi uzecek kadar olanları (ne bilim kiskanclik,anakuzulugu ) olmamali. Ama 25 26 yasinda adamdanda hem ev hem araba hem yazlik beklemeyelim... oo duzgunluk var yaa adamin cüzdanının düzgünlugu olur genelde. Bizim kizlar bombeli cuzdan seviorrr ahh ahh

'Dogru duzgun birini bulamamak' kisinin kendi kabahati de olabilir...

Forumda ornegini cok gordum, kiz ilgisizlikten bikmis, gelip burada taktik istiyor... Seven erkegin ilgisiz olamayacagini, en fazla yogunluk, hastalik vs sebeplerden bir donem kabuguna cekilecegini ama sonra bunu kiz hicbir sey yapmadan sonradan telafi edecegini dusunemiyor, olmazi oldurmaya calisiyor... Taktikler ise yaradi diye gecici zafer sarhoslugu, gelip burada taktik verenlerle gecici kutlama... Ardindan ayni seyler... Sonra ne diyor? 'Dogru durust erkek kalmamis, bunlarin dertleri ne?' Ne olsun, adam seni sevmiyor...

Bir baskasi... Adam hakaret etmis, ailesine de agir sozler soylemis... 'Ne yapmaliyim?' Bir daha ne zaman hakaret edecek diye bekle cunku hakaret etmek bir karakter ozelligidir ve sinirlenince gozu donen hakaret de eder el de kaldirir...

Yine baskasi... Adam terk etmis, bunu hirs yapiyor, ne yapsam diye dusunerek oyle kafa patlatiyor ki o enerjiyle atomu parcalar... Geri dondurmek icin edilen dualarla kac fakir ekmek as sahibi olur... Sonuc... Adam telefona tek cagri biraksa dunyanin en mutlu kadini... Ama sonu ne oluyor, seven erkegin asla terk etmeyecegini, geri donerse amacinin sadece 'yasiyor mu' diye yoklama ya da ondan faydalanma istegi olacagini aci bir sekilde anliyor...

Ve sonuncusu... (Ornekler bol ama bu kadar yeter herhalde) Adam onceki iliskilerinde hep cinsellik yasamis, ucari bir tip... Kiz naif ev kizi... Bu adami etkilemek icin ne yapacagini soruyor... Taktikler, tavsiyeler, cocuk ilgi gosteriyor... Kiz havalara ucuyor ama adam daha muhafazakar bir kiza da mavi boncuk dagitti diye tovbekar olacak degil ya bu kizdan da ayni seleri talep ediyor... Kizimizin gozleri faltasi, 'Dogru durust erkek kalmamis...'

Bu ve benzeri ornekleri yasayanlarin duzgun insani bulmalari mumkun mu? Bataklikta dolas gul koklamayi bekle, boyle sey olur mu? Cok usta yalancilar, bastan rengini belli etmeyen adamlar icin boyle soylenebilir belki ama bile bile lades diyenlerin sikayetleri mizmizliktan oteye gitmez... Dogrusunu ara, mantikli ol, gozu kapali gitme, yine de direge toslarsan ona da kader de, degil mi ama?

Verilen ornekteki kadina gelince... O, o adamdan hoslanmamis, egitim durumu bahanesi olmus, zaten 'dogru durust erkek kalmamis' ornegine de uymuyor onun durumu, adam ickici, kumarci, yalanci degilmis ki kadinin begeni kriterlerine uymuyormus, o baska mevzu... Ustelik buna kimse bir sey diyemez, evlenecek olan o, onun begenmedigi biza ideal gelebilir, bizim donup bakmayacagimiz adama da o korkutuk asik olabilir...

Demek o ki, kalp atar da atar... Onu dinleyip mantigini devre disi birakan da aglar da aglar... Biz dogru duzgun olalim, dogru durust davranip ona gore tercihler yapalim, bakin isler nasil da yoluna girecek...

Sanırım haklısın. Biz kadınlar ilişkiler konusunda mantığımızla hareket edemiyoruz. Çok samimi bir arkadaşım senelerce çapkın sevgilisini düzelir diye bekledi de bekledi. En son kız kendi evinde de aldatılınca dank etti. Ayrıldı 1 sene kendine zor geldi...

Son düzenleme:
kızlar çok seçici gibisinden cevap veren arkadaşlar genelde evli sadece bu topik için söylemiyorum.. istisnalar hariç....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…