• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğmamış çocuğa don biçiyorum...

Göğüsleri taş gibi oluyordu sütte. Ona rağmen 1 aylık bebek ağlayınca aç bu tarhana pişirelimde yedirelim dedi kaynanam. Ama bu sefer kendi kızı doğum yaptı sütü hiç yoktu kocasından habersiz annesinden mama istiyordu siz alın diye bende onlara yedirdim lafı tarhana niye vermiyor ki çocuğa dedim hiç bişey diyemediler konu sahibi sana gelince valla adam zorda kalınca herşeyi yapıyor hastaneden çıktığım gibi misafir geldi yemeğimi yaptım 1 gün yattıgımı hatırlamıyorum bana kalırsa kimsede kalma en rahatı kendi evin kendi kocan olur
Aynen benim de eşim izne çıkmıştı anneler gidince o kadar rahat etmistim ki oh demistim.

Henüz yeni doğum yaptıktan sonra yerinden kalkabilecegimi sanmıyorum kalkan varsa helal olsun illaki birisi yardımcı olacak.Ayrıca ortada abartılan bir şey görmüyorum.Yorumunuz için teşekkür ederim

neden kalkılmasın ki

yani nasıl bir ortam düşünüyorsunuz bilmiyorum ama sezeryan ile doğum yaptım

hastaneden eve geldiğimde her şeyi kendim yapabiliyordum

bebeği derin beşikten almak hariç

eğer evde kimse olmasaydı o beşiğe koymayıverirdim

bir de eşiniz olacak zaten

mesafeleri görmedim ama bebekle yollarda eve dönmek benim gözümde daha büyürdü

annemde mi kalayım kv de de mi sorusunu sormayın ama tabii ki annenizde

kv ye de hiçbir şey diyemiyorsanız bile annemle rahat ederim kp den utanırım deyin geçin

Ben hemşireyim ve her şeyi görüyorum.Ayrıca her insanın bünyesi bir olmayabiliyor 🤷‍♀️

şimdi daha da şaşırdım

cidden hastaneden sedye ile mi çıkıyor insanlar

yani gayet yürüyerek çıkıp eve geliniyor bebek ile ilgileniliyor

ben yapamam demeniz de değişik

hastane gibi ağır şartları olan bir yerde çalışıp da bebeğime bakamam, mutlaka birisi bana bakmalı hislerinizi uzun uzun bir sohbette dinlemek isterdim

ben en fazla ne olabilir ki modundaydım

eşim gece annen kalsın hastanede dediğinde bile sen kalacaksın dedim, ya bakamazsam dedi bakarsın deyip gazladım

evde de gece kendim kalktım kendim baktım eşim de uyandı vs ama zaten bebek emmek ve anne kucağı istiyor eş en fazla getir götür ev işi yapıp biraz da kucağında gezdiriyor

evim dururken kimselere gitmem.

ikinci dogumumda evim yoktu ama, tam tasinma durumlarindaydik, o sebeple annemde dogum yapmistim.
Kayinvalide mi anne mi dersen elbette annenin yanina git, kimsenin yanlis anlayacagini dusunmuyorum,
esiniz ameliyat olsa ve bakima ihtiyaci olsa, siz yardim edemeyecek olsaniz kime gider, sizin annenize mi kendi annesine mi.
hani biri iyi biri kotu demek degil ki bu, elbette insan kendi annesinin yaninda daha rahat eder.

Hazır olmadığımı bu durumdan anlamanız ilginç 🤣tabi doğumdan sonra kimde kalsam diye düşündüğüm için hazır değilim 🤣 çünkü çocuk bakmak için gerekli olan şey bu(!)
eşiniz nerde gerçekten?
o da o sıralar izin alıp ikiniz pekala bakabilirsiiz

illa gitmem lazım diyorsanız kesinlikle kendi anneniz

Illa kı evde kalamam bırınde kalıp ozel hastanede dogurayım dıyorsanız bencede annenızde kalın. Lohusalık halı oluyor bazen yataga yapısıyorsunuz külodunuzu cekecek takat kalmıyor en azından annenız halleder. Ben normal dogurdugum halde bıkac gun yataga yapıstım kanamam da vardı hep annem degıstırdı. Boyle bır durumda kv falan ıstemezdım

Kızlar merhaba 🤗
Evliyim tayin nedeniyle farklı bir şehirdeyiz eşimin aileside benim ailemde aynı şehirdeler.
Şu an yaşadığımız yer kırsal bir kesim eşimle çocuk düşünmeye başladık ve malum her şeyi düşünmeye başladım gerek maddi gerek manevi.Burası küçük bir yer olduğu için devlet hastanesi var bir tane en yakın özel hastane iki saat uzaklıkta.Ben burda yaşadığımız yerde doğum yapmak istemiyorum.Eğer burda doğum yaparsam gelip bir ay kadar kalabilirler ve malum doğumdan sonra hem lohusalık psikolojisi hemde her kafadan farklı bir ses çıkmasıyla çatışmalar yaşayabilirim.
Memleketimde doğumdan sonra kendi annemde mi kalsam kayınvalidemde mi bilmiyorum ve şu an bunu düşünmeye başladım🤷‍♀️Kendi annemde kalsam daha rahat olurum malum bir kaç gün kendini toparlayamıyorsun ve annemle daha rahat iletişim kurabilirim.Kayınvalidem biraz yavaş birisi ve rahat örnek veriyorum mutfağa girse yemek yapmak için abartısız üç saat boyunca oradan çıkmaz bana bakabileceğini düşünmüyorum hemde evleri kalabalık üst katında eltisi karşıda ablası oturuyor,ama tabi bana gelmedi kendi annesine gitti durumları da olacak bu konuda tecrübeli kişilerden yorum bekliyorum biliyorum biraz erken bunları konuşmak için ama kendi kendime sıkıntı yaptım iyi akşamlar diliyorum ❤️
Evimde kalıp kimseyi istemezdim öylede yaptım devlet Hastanesi'nde doğum yaptım bebeği görmeye geldiler ilk akşam evime aynı gece herkesi evine gönderdim eşim yanımda bir hafta snra yine bekleriz dedim 😀

SİZin eve gelirler diye iatemiyorsunuz ama başka bir evde kalmaktan daha rahat olur bence. Bebeğin eşyalarını başka bir evde mi hazırlayacaksınız? Banyo yaptırmak için gerekli teçhizat var mı orada mesela? İlk günler özellikle sıcaksa hava bebek her gün banyo yapar ve giysi değişir, hadi iki günde bir olsun... bunca işi kendi düzenim içinde yapmayı tercih ettim ben kendi doğumlarımda. 15 gün biri 15 gün diğeri gelse yeter bence

Ilk doğum olacağı için annenizin evinde kalsanız daha iyi olur bence. Bende ilk doğumda annemin yanında kaldım . 2. Dogumda kendi evimdeyim. İlk sefer yanında tecrübeli birileri olması iyi oluyor

Merhaba biz güneydoğuda küçük bir şehirdeyiz. Bende sizinle benzer durumdaydım . Hamile kalınca kv görümce filan gelir burada doğum yaparsın dediler Kv de kalacakmışım . Bende hayır ben kendi evimde olmak istiyorum dedim . Kv o şehrin ismi çocuğun nüfusunda yazacak dedi olabilir dedim . Doğumdan önce Kv ile annemi çağırmaya karar verdim . Herkes sıra ile gelsinler dediler ben kabul etmedim . İlk önce annem gelse Kv çatlardı . Sonra Kv geldi diyelim gitmezdi . Doğuma 1 hafta vardı 1 cm açılmam başladı annemle Kv yi çağırdık geldiler 5 gün filan geçti ben doğum yaptım . Bu arada onlar gelmeden ben telefonda Kv ye planımı söyledim annemle sen gelirsin birkaç gün ben toparlanınca kp gelir sonra siz dönersiniz o ara babam gelir sonrada onlar annemle dönerler dedim ağzını açamadı . Doğumdan 10 gün sonra Kv gitti kp hastalanmış zaten annem var diye kp gelmedi . Babam geldi annemle 2 gün daha kaldılar 19. Gün onları da yolladım . Zaten 2. Gün ben toparlanmıştım bebeğe tek başıma baktım annem sadece yemek temizlik yaptı . Annem gidince ben herşeyi yaptım . 60 günlüktü kp Kv geldiler birkaç gün kalıp gittiler .
Merhaba kuzenimden ornek vereyim hamileliginde cok panikti surekli halami cagirirdi yanimda ol nolur nolmaz diye dogumdan sonra da hic ihtiyaci bile olmamis annelik icgudusuyle her seyi kendisi yapmis halam da yemek yapmis evde psikolojik oalrak destek olmus. Bi de zaten cok kalabalik iyi degil her seye karisiyolar bebegin neden agladigini annrden baskasi anlayamaz bence her seyi hissediyolar gece normal uykudayken bile en ufak miriltiya uyanip bebegi pispisliyodu sonra tekrar uyuyordu beraber uyuduk ben çıt bile duymadim 😭

Bende sizin gibi saçma sapan şeyleri dert edinmiştim plan yaparken 9 ay oldu hala gebe kalamadım şimdi hiçbirini düşünmüyorum..

Back