- 13 Haziran 2018
- 1.239
- 4.986
- 133
- Konu Sahibi damlacross
-
Evet illaki bir karışılıyor maalesef,haklısınızMemleketinizde dogum yapip annenizde kalin. Ama lohusalik bitene kadar veya aylarca kalmaniza gerek yok. 15 gunde toparlaniyor insan.
Size gelip kalsalar veya kendi evlerinde olsalar bile yine karisirlar. Lohusaya ille bi karisilir yani. Kayinvalidede kalmaniz mantiksiz olur kendi anneiz varken
Kimsede kalmayın bence benim annem geldi lohusalikta ve annem kadar olmasada birazda kayinvalide deli oldum ben kendin bakmak en iyisi görüşler çatışıyor birde bebek her ağladığında bu bebek aç demeleri yok muKızlar merhaba
Evliyim tayin nedeniyle farklı bir şehirdeyiz eşimin aileside benim ailemde aynı şehirdeler.
Şu an yaşadığımız yer kırsal bir kesim eşimle çocuk düşünmeye başladık ve malum her şeyi düşünmeye başladım gerek maddi gerek manevi.Burası küçük bir yer olduğu için devlet hastanesi var bir tane en yakın özel hastane iki saat uzaklıkta.Ben burda yaşadığımız yerde doğum yapmak istemiyorum.Eğer burda doğum yaparsam gelip bir ay kadar kalabilirler ve malum doğumdan sonra hem lohusalık psikolojisi hemde her kafadan farklı bir ses çıkmasıyla çatışmalar yaşayabilirim.
Memleketimde doğumdan sonra kendi annemde mi kalsam kayınvalidemde mi bilmiyorum ve şu an bunu düşünmeye başladımKendi annemde kalsam daha rahat olurum malum bir kaç gün kendini toparlayamıyorsun ve annemle daha rahat iletişim kurabilirim.Kayınvalidem biraz yavaş birisi ve rahat örnek veriyorum mutfağa girse yemek yapmak için abartısız üç saat boyunca oradan çıkmaz bana bakabileceğini düşünmüyorum hemde evleri kalabalık üst katında eltisi karşıda ablası oturuyor,ama tabi bana gelmedi kendi annesine gitti durumları da olacak bu konuda tecrübeli kişilerden yorum bekliyorum biliyorum biraz erken bunları konuşmak için ama kendi kendime sıkıntı yaptım iyi akşamlar diliyorum
Henüz yeni doğum yaptıktan sonra yerinden kalkabilecegimi sanmıyorum kalkan varsa helal olsun illaki birisi yardımcı olacak.Ayrıca ortada abartılan bir şey görmüyorum.Yorumunuz için teşekkür ederimSize bakılsın diye kimsenin evine gitmeyin zaten. Hamilelik sürecini bizim kadar abartan başka bi millet var mı bilmiyorum cidden. Üç beş gün yardımcı olurlar sonra herkes evine döner daha hamile değilken lohusa sendromuna girmeyin yaniBulunduğunuz il şartları için bi şey diyemem tabi o sizin tasarrufunuz artık.
Tercih meselesi :) bravo ama gerçekten ben tek basıma başarabileceğimi sanmıyorum3 dogum yaptim, hepsinde sadece hastanede 1 gece kaldim,eve geldim tek kaldim, yanimda kimse kalmadi,,istemedim
Tabi biz planlar yaparken hayatta bize yapıyor :) inşallah bebeğiniz sağlıklıdırilk hamileligim aklıma geldi, ben böyle planlar, programlar, geceleri uyuyamamalar, özel hastaneler falan, sonra bir kontrolde acilen kadın doğum Hastanesi'ne sevk, orada acil yatış derken 26 haftalik erken doğum
3. Sınıfa gidiyorTabi biz planlar yaparken hayatta bize yapıyor :) inşallah bebeğiniz sağlıklıdır
Çok şükür Allah acılarını göstermesin3. Sınıfa gidiyorçok zordu hala zor ama şükür iyi.
Doğum yaptıkları günün sabahında yürüyerek ellerinde bebekleriyle çıkıyor insanlar hiç mi doğum yapan kadın görmediniz ne enteresan. Sezaryen oldunuz diyelim onda bile 1 hafta da toplarsınız kendinizi. Ben çevremde hiç görmedim öyle günlerce yatan kalkamayan. Bu kadar büyütmeyin gözünüzde lütfen.Henüz yeni doğum yaptıktan sonra yerinden kalkabilecegimi sanmıyorum kalkan varsa helal olsun illaki birisi yardımcı olacak.Ayrıca ortada abartılan bir şey görmüyorum.Yorumunuz için teşekkür ederim
Annenizde kalin bencede ama zaten ilk 5 gün sonra insan toparliyor yatalak olmicaksiniz yabiKızlar merhaba
Evliyim tayin nedeniyle farklı bir şehirdeyiz eşimin aileside benim ailemde aynı şehirdeler.
Şu an yaşadığımız yer kırsal bir kesim eşimle çocuk düşünmeye başladık ve malum her şeyi düşünmeye başladım gerek maddi gerek manevi.Burası küçük bir yer olduğu için devlet hastanesi var bir tane en yakın özel hastane iki saat uzaklıkta.Ben burda yaşadığımız yerde doğum yapmak istemiyorum.Eğer burda doğum yaparsam gelip bir ay kadar kalabilirler ve malum doğumdan sonra hem lohusalık psikolojisi hemde her kafadan farklı bir ses çıkmasıyla çatışmalar yaşayabilirim.
Memleketimde doğumdan sonra kendi annemde mi kalsam kayınvalidemde mi bilmiyorum ve şu an bunu düşünmeye başladımKendi annemde kalsam daha rahat olurum malum bir kaç gün kendini toparlayamıyorsun ve annemle daha rahat iletişim kurabilirim.Kayınvalidem biraz yavaş birisi ve rahat örnek veriyorum mutfağa girse yemek yapmak için abartısız üç saat boyunca oradan çıkmaz bana bakabileceğini düşünmüyorum hemde evleri kalabalık üst katında eltisi karşıda ablası oturuyor,ama tabi bana gelmedi kendi annesine gitti durumları da olacak bu konuda tecrübeli kişilerden yorum bekliyorum biliyorum biraz erken bunları konuşmak için ama kendi kendime sıkıntı yaptım iyi akşamlar diliyorum
Sezeryanli halimle ilk gün kardesini kiskanan oğlumla ugrastim ve ayagada kalktim yani ilk doğum sizinki galiba o psikolojiye fazla kaptirmak size iyi gelmez ne kadar erken ayaga kalkarsaniz daha cabuk toparlar ve lohusa depresyonuna okadar da uzak kalirsinizHenüz yeni doğum yaptıktan sonra yerinden kalkabilecegimi sanmıyorum kalkan varsa helal olsun illaki birisi yardımcı olacak.Ayrıca ortada abartılan bir şey görmüyorum.Yorumunuz için teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?