DOĞAYA SEVGİLERLE 🌿💚

Bir gün ne oldu apartmanımda kedi doğum yapmış daha doğrusu yapmış değil Ben yaptırdım apartmanda da herkes Karşı Çıktı kedinin olmasına Neyse biz yemeğini verdik suyunu verdik neler neler yaptık mama aldım çıktım Aptamil mama laktozsuz süt her şeyini aldım baktım Orada sonra herkes şikayetçi olmaya başlayınca Ben de belediyeyi aradım hani bir yardımcı olun diyerek da belediye bana dedi ki hanfendi dedi biz dedi gelip alırız da dedi bizde de sokağa bırakacağız dedi sizde de alın dedi O kedileri ve yavrularını doğru dedi kapıya koyun dedi ya dedim Sen ne diyorsun dedim ya Bu kadar mı hayvan düşman mısınız siz dedim Ben de dedim bilirim dedim dışarıya atmayı ma dedim biz dedim hayvan sevgisi nedir biliyoruz dedim Biz bir şey yapamayız dedi gelir alır Sokağı atarız dedi Siz dedim Sokağı atmıyorsunuz dedi direk zehirleyip dedim çöpe atıyorsunuz dedim kedileri çok sinirlendim Keşke ses kaydı yapsaydın ve mahkemeye verseydim çok üzülmüştüm

IMG_20190818164305.jpg

Bu da ördeğim gölgeye saklanmış 😁 kendisine eş alıcaz tek sıkılıyor tavuk ve horozların içinde 😂

Kuzu saksi küçük olacak benim ki çok büyüktü sevmedi yavru bile vemeid küçük saksı anca bunu bulabildim çok.sevdi iki tane yavru verdi biraz araştırma yaptım çok küçük saksıları severlermis dar olacakmiş
Yaa demek ondan. Benimki bissürü oldu kuzu

Bir gün ne oldu apartmanımda kedi doğum yapmış daha doğrusu yapmış değil Ben yaptırdım apartmanda da herkes Karşı Çıktı kedinin olmasına Neyse biz yemeğini verdik suyunu verdik neler neler yaptık mama aldım çıktım Aptamil mama laktozsuz süt her şeyini aldım baktım Orada sonra herkes şikayetçi olmaya başlayınca Ben de belediyeyi aradım hani bir yardımcı olun diyerek da belediye bana dedi ki hanfendi dedi biz dedi gelip alırız da dedi bizde de sokağa bırakacağız dedi sizde de alın dedi O kedileri ve yavrularını doğru dedi kapıya koyun dedi ya dedim Sen ne diyorsun dedim ya Bu kadar mı hayvan düşman mısınız siz dedim Ben de dedim bilirim dedim dışarıya atmayı ma dedim biz dedim hayvan sevgisi nedir biliyoruz dedim Biz bir şey yapamayız dedi gelir alır Sokağı atarız dedi Siz dedim Sokağı atmıyorsunuz dedi direk zehirleyip dedim çöpe atıyorsunuz dedim kedileri çok sinirlendim Keşke ses kaydı yapsaydın ve mahkemeye verseydim çok üzülmüştüm
Diloş o ne kadar dedi dedim ya. Ne okuduğumu anlayamadım 😱😱

Banada öyle ayırdıkları saksının yeri tüm gün güneş alıyor cam arkasından ama nasıl büyümüş ve çoğalmış hayran oldum görünce.
Suya bende daha çok dikkat edicem.
Devamlı sulamak bitkiyi bozuyor, rengi değişip yumuşamaya başlıyor, bir ara eşim bilgim dışında sardunyalarımı sularken aloeveramı da sulayıp durmuş, aman dedim ona sürekli su verme, en sıcak havada dahi haftada bir sulamak yeterli, ki Ege'de bazı yol kenarlarında dev aloeveralar görmeniz mümkün, onlar ne zaman yağmur yağarsa o zaman su yüzü görüyor, suyu çok seviyor olsalardı kururlardı, oysa bildiğiniz dev kaktüs gibi olmuşlar.

Yok artık yaa çevre bilinci hadi bir yere kadar veriliyor ama sevgisini nasıl yapacaz 🙄

hahaha :KK70: :KK70: bende konuşurum hepsiyle :KK70: annem babam da konuşur. bazen tembihliyorum bile ciceklerimi :KK70: :KK70:

Bazen kiminle konuşuyu diyorum bi komşu falan bekliyorum bi gidiyorum çiçeklerle konuşuyo. Seviyo onları eliyle okşuyo falan. Gece meyve ağaçlarına dadanıyolardı bazen sabah bi kalkıyoduk dalları yaprakları hep yerde inan neredeyse ağlayacak niye insan gibi almamışlar zarar vermişler ağaca diyor bu konuda çok hassas bizide öyle yetiştirdi.

Bazen kiminle konuşuyu diyorum bi komşu falan bekliyorum bi gidiyorum çiçeklerle konuşuyo. Seviyo onları eliyle okşuyo falan. Gece meyve ağaçlarına dadanıyolardı bazen sabah bi kalkıyoduk dalları yaprakları hep yerde inan neredeyse ağlayacak niye insan gibi almamışlar zarar vermişler ağaca diyor bu konuda çok hassas bizide öyle yetiştirdi.
Yalnız bende konuşurum hem bitkilerimle hem de hayvanlarımla 🤗😍

vallahi anlıyolar yaaa. annemler gecen köye gitmisler. kayısı ağacı susuzluktan perişan olmuş. yapraklari falan buzusmus. babam dalin birini eliyle sevmis. çok mu susadın yavrum sen su veriyim sana deyince yapraklarini yukari kaldirmis ağaç. annem inanmazsin belki şamdan ama gerçekten kaldırdı yapraklarını resmen su istedi diyo. insan gibi değil konusamiyo diye cansız muamelesi yapiyolar canlıya diye anlattı. nasil üzülmüşler anlatamam.

X