DOĞAYA SEVGİLERLE 🌿💚

F82216EB-C417-4AAC-8E40-67C29B302860.jpeg

En en en en basitiiiii. Sanmıyorum kimsenin son kaşığına kadar yemekleri yiyebildiğini düşünmüyorum. Ki tam orantılı yapıyorlarsa ne mutlu, ben yapamıyorum bir türlü. Onların bile bahçeye sokağa tarlaya bi şekilde konması bile çok büyük bişey bence. Hele hele kışın 😒😒😒😒

Eki Görüntüle 2299472 bu güzellik sevilmez mi hiç çiçeklerime kedilerime kopüşlerime evlatlarimi SEVİYORUM😍 doğayı seviyorum😍 bize verdiği tüm nimetleri seviyorum onları sevmeyenler utansın.....
Ayyyy ne güzel açmış kızzzz. Bende bi aloevera bi kaktüs bi bereket çiçeği bi tana daha farklı bi kaktüs var ama henüz çiçek açtıramadım onlara 😫😫

Türkiye genelinde kuş köşkü, kuş sarayları adı altında hamam, köprü, camii, sinagog, kilise vb binalara yapılmış çokça eski bina var, kimisi maalesef yıkıldı ama bizler binalarımıza, evlerimize kuş evleri yaparak ya da en azından kuşların su içebileceği, yemek yiyebileceği alanlar oluşturarak bir şeyler yapabiliriz, çok bir şey değil bir plastik kaba su koymak, biraz ekmek kırıntısı atmak, kuş pisletir diye düşünmesinler, kuşun atığı bizim attığımız doğaya attığımız pet şişe, kirli bebek bezi gibi zararlı değil, kuş pisliği doğaya yararlı ama pet şişe:KK12:

Çok afedersiniz yollara sümkürdüğümüzde, tükürdüğümüzde biz hayvanlara göre daha mı az mikrop saçıyoruz?
Aksine dediğiniz gibi kuş pisliği gübre olarak kullanılır ama insan sümüğü hastalıktan başka birşey değil

Benim kocaman bahçem var bir sürü ağaç ve bir tane kocaman kümesim var serçeden bülbüle kadar bir sürü kuş geliyor onları izliyorum mutluluk resmen insanlar mutluluğu teknolojide lükste aramaya devam ettikçe mutsuz kalacaklar bunu anlayamadılar bir türlü

Türkiye genelinde kuş köşkü, kuş sarayları adı altında hamam, köprü, camii, sinagog, kilise vb binalara yapılmış çokça eski bina var, kimisi maalesef yıkıldı ama bizler binalarımıza, evlerimize kuş evleri yaparak ya da en azından kuşların su içebileceği, yemek yiyebileceği alanlar oluşturarak bir şeyler yapabiliriz, çok bir şey değil bir plastik kaba su koymak, biraz ekmek kırıntısı atmak, kuş pisletir diye düşünmesinler, kuşun atığı bizim attığımız doğaya attığımız pet şişe, kirli bebek bezi gibi zararlı değil, kuş pisliği doğaya yararlı ama pet şişe:KK12:

Çok afedersiniz yollara sümkürdüğümüzde, tükürdüğümüzde biz hayvanlara göre daha mı az mikrop saçıyoruz?

Hayvanın pisliği bile faydalı doğru diyosun.

Bırak tükürmeyi çöpün ç sini atmıyorum.
Geçen kış arabada aniden çok rahatsızlandım olduğumuz yerde durduk mecburen afedersiniz çıkarmak zorunda kaldım.
Utandım biraz ama elimde olan bişey değildi asla ve uğraştım yol kenarını temizledim yıkadım.

Benden dolayı bişey kalmasın diye.

Hayvanın pisliği bile faydalı doğru diyosun.

Bırak tükürmeyi çöpün ç sini atmıyorum.
Geçen kış arabada aniden çok rahatsızlandım olduğumuz yerde durduk mecburen afedersiniz çıkarmak zorunda kaldım.
Utandım biraz ama elimde olan bişey değildi asla ve uğraştım yol kenarını temizledim yıkadım.

Benden dolayı bişey kalmasın diye.
Geçmiş olsun o bile dopaya karışır ama çöpler maalesef

En en en en basitiiiii. Sanmıyorum kimsenin son kaşığına kadar yemekleri yiyebildiğini düşünmüyorum. Ki tam orantılı yapıyorlarsa ne mutlu, ben yapamıyorum bir türlü. Onların bile bahçeye sokağa tarlaya bi şekilde konması bile çok büyük bişey bence. Hele hele kışın 😒😒😒😒
Evet mesela pilavı biraz balkona bi kaba koymak gerisini götürüp dışarıya bir köşeye dökmek zor olmasa gerek

En büyük sorun çöp.
Bahçemizde park var ve her gittiğimde çöp görüyorum.
Birazdan yine inicem ne görücem bilmiyorum.

Bunu nasıl aşılayabiliriz koca koca insanlara?
Çocuklarına çöpleri kutusuna atmasını öğreterek, bazen çocuklar biz erişkinlerin başaramadığını başarıyor, çocukları bilinçlendirirsek aileleri de duyarlı hale getirebiliriz, sokakta kedi köpekleri sevmek isteyen ama korkan çocuklara benim dört bacaklıyı sevdiriyorum, canını yakmadan yumuşak dokunuşlarla sevin, o da sizi seviyor diyorum, bazı çocuklar böyle böyle korkularını yendi, yere çöp atmaya çalışırken gördüğüm çocuklara da sakin bir dille çöp kutusuna atmasını söylüyorum, ben onlarla konuşunca biri diğerini şikayet moduna geçebiliyor teyze bu kedilerin kuyruğunu çekiyor, şu yere şişe attı diye :)))

Sokak hayvanlarına yediklerimizden yada mama olarak bişeyler vermek çok güzel ama bazen fazlaca etrafa saçılıyor bunada dikkat etmek lazım.

Nasılsa hayvan yer diye her yerede dökmemeli.

Benim olduğum yerde çok var bu şekilde güzelllik yapalım derken ayrıca bi kötü görüntü oluyor.

Sulamaya çok dikkat et kuzum
ne susuz bırakıyorum ne suya boğuyorum. Ama açmıyorlar😏😏
Evet mesela pilavı biraz balkona bi kaba koymak gerisini götürüp dışarıya bir köşeye dökmek zor olmasa gerek
Bencede. Kesinlikle. Zaten her bina da çöpleri görevli toplamıyor. Çöpü atarken onu da bi köşeye güzelce koyabilirz ki. Köprkler kediler hep çöp kenarlarında yiyecek arıyorlar zaten 😕😕

Sokak hayvanlarına yediklerimizden yada mama olarak bişeyler vermek çok güzel ama bazen fazlaca etrafa saçılıyor bunada dikkat etmek lazım.

Nasılsa hayvan yer diye her yerede dökmemeli.
Benim olduğum yerde çok var bu şekilde güzelllik yapalım derken ayrıca bi kötü görüntü oluyor.
Evet canım o başka. Mesela kaldırıma falan koymak yanlış. Boş arazı toprak bahçe tarzı yerler olmalı

Bak benimkini de atcam tel şarjda şimdi. Ama benimkinin saksı artık küçük geliyor. Anneme değiştirtcem. Ben pek beceremiyorum 🤭🤭
Kuzu saksi küçük olacak benim ki çok büyüktü sevmedi yavru bile vemeid küçük saksı anca bunu bulabildim çok.sevdi iki tane yavru verdi biraz araştırma yaptım çok küçük saksıları severlermis dar olacakmiş

Kuzu saksi küçük olacak benim ki çok büyüktü sevmedi yavru bile vemeid küçük saksı anca bunu bulabildim çok.sevdi iki tane yavru verdi biraz araştırma yaptım çok küçük saksıları severlermis dar olacakmiş
Aa ilk kez duyuyorum ben aloeverayı yere ekmiştim sümüklü böcekler kökünü yedi kurudu sanıyordum yerde diye mi olmadı acaba ama annemde saksıdaydı kocaman ağaç gibi olmuştu bende getirdim yere ektim kurudu:olamaz:

X