• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğalgaz kokusu

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.379
158
İyi geceler hanımlar
Vallahi bendeki cahillik hiç sormayın.
Evimiz merkezi sistemle ısınır, su ve ocak için kombimiz var. Kombimiz mutfakta.
Bugğn cam balkon yapıldı, ustaların işi baya geç bitti. Yarın kombici çağırmamızı, doğalgaz borusunu camdan dışarı aldırmamız gerektiğini söylediler.
Temizlik sonrası ben unutup bu hususu duşa girdim. Duştayken su soğudu ve ısınmadı. Yarı sabunlu mutfağa gittim ki nasıl genzim yanıyor anlatamam. İlk başta nedenini algılayamadım.
Hemen eşimi uyandırdım, cam balkonun camlarını açamıyoruz henüz ama yangın merdiveninden kapısı var. Onu açtık.
Ben mutfakta o kokuyu almakla birlikte eşim yoğun bir koku yok şimdi geçer dedi ve yattı.
Su ve ocak açılmadığı sürece kombi çalışmayacak ama ben yine de doğalgazı vanadan kapattım.
Bu koku etkiler mi şimdi bizi, uyumasam mı.
Benzer durum yaşayanlar oldu mu ne yapabilirim.
Koku hemen çıkar mı, bebeğim etkilenir mi?
Off diyorum myle yatakta oturdum kaldım

Ben çok korkarım böyle şeylerden, bir kere bir tanıdığımız el süpürgesiyle havayı süpürür gibi dışarı doğru yavaşça süpürmek gerekir demişti ama emin değilim. Bence hiç riske girmeyin derim Allah korusun bir şey olur. Eğer yattığınız odada koku yoksa bir problem olacağını düşünmüyorum ama evi havalandıramıyorsanız bile mutlaka o yangın merdiveni tarafını açık bırakın ve bence ayakta kalın bütün gece. Allah korusun bi şey olursa farkedemezsiniz bile... Bence elektriği de indirin şartelden

Hıc unutulacak bırsey degıl. Sakın onemsemezlık etmeyin
Zehri ayrı, bomba etkisi ayrı Allah korusun

Ben çok korkarım böyle şeylerden, bir kere bir tanıdığımız el süpürgesiyle havayı süpürür gibi dışarı doğru yavaşça süpürmek gerekir demişti ama emin değilim. Bence hiç riske girmeyin derim Allah korusun bir şey olur. Eğer yattığınız odada koku yoksa bir problem olacağını düşünmüyorum ama evi havalandıramıyorsanız bile mutlaka o yangın merdiveni tarafını açık bırakın ve bence ayakta kalın bütün gece. Allah korusun bi şey olursa farkedemezsiniz bile... Bence elektriği de indirin şartelden
Ya bakın bunu ben de hatırladım çocukluğumda tüp kullandığımız zamanlarda yapardı annem.
Ayakta kalmaya kalayım da 🤔🤔🤔 tövbe est. Aklıma türlü senaryolar geliyor

Evi güzelce havalandırdınız mı? Ve bebeğinizin olduğu odada koku var mıydı?

Eğer güzelce camları karşılıklı açıp evde cereyan yaptırdıysanız koku dışarı çıkar zaten, evin havası da temizlenir. Bebeğinizin kokudan etkilendiğini, o havayı içine çektiğini düşünüyorsanız ne olur ne olmaz bir doktora görünün derim ben. Ama yok onun olduğu odada sıkıntı yok diyorsanız ve yoğurt yiyebilecek yaştaysa küçük bi kase yoğurt yedirin kuzucuğa.

Evi güzelce havalandırdınız mı? Ve bebeğinizin olduğu odada koku var mıydı?

Eğer güzelce camları karşılıklı açıp evde cereyan yaptırdıysanız koku dışarı çıkar zaten, evin havası da temizlenir. Bebeğinizin kokudan etkilendiğini, o havayı içine çektiğini düşünüyorsanız ne olur ne olmaz bir doktora görünün derim ben. Ama yok onun olduğu odada sıkıntı yok diyorsanız ve yoğurt yiyebilecek yaştaysa küçük bi kase yoğurt yedirin kuzucuğa.
Yatak odamız mutfağa en uzak oda. Zaten antrelerde de koku yok sadece mutfakta vardı.
Şimdi kalkıp tekrar kolaçan edeceğim. Şimdi emdi uyudu tekrar. Ben gisip yiyeyim bir yoğurt 😐

Baca içeride kaldı ve eve mi doldu kokusu, tam anlayamadım ben?

Yatak odamız mutfağa en uzak oda. Zaten antrelerde de koku yok sadece mutfakta vardı.
Şimdi kalkıp tekrar kolaçan edeceğim. Şimdi emdi uyudu tekrar. Ben gisip yiyeyim bir yoğurt 😐

Saat biraz geç oldu ama apartmanda samimi olduğunuz bir komşunuz varsa ondan 5 dk size uğramasını rica edebilirsiniz. Siz evin içinde olduğunuz için kokuya duyarsızlaşmış olabilirsiniz ama dışarıdan gelen biri daha net anlar.

Büyük dikkatsizlik olmuş. Elektriği kapatmalısınız bence. Eğer koku hala varsa patlama vs. olabilir. Sabah da durumu söyleyin gelen insanlara ona göre ölçüm filan yaparlar içeride.

Bebeğinizin olduğu oda hariç hepsinin camını açın 10 dk. Sonra bebeği diğer odaya alın orayı da havalandırın. Ne olur ne olmaz

Saat biraz geç oldu ama apartmanda samimi olduğunuz bir komşunuz varsa ondan 5 dk size uğramasını rica edebilirsiniz. Siz evin içinde olduğunuz için kokuya duyarsızlaşmış olabilirsiniz ama dışarıdan gelen biri daha net anlar.
K.validem aymı apartmanda. Haklısınız hiö aklıma gelmemişti

Kapatılan balkonda kaldı baca. Orda ce 2 tane menfez deliği var.
Anladım, tehlikeli bir durum tabi. Camları açın iyice havalansin ev. Siz de uyumayip ev ahalisinin nefeslerini ara ara kontrol edeceksiniz artık yapacak bir şey yok.

doğal gaz havaya göre daha yoğun o yüzden aşağılarda birikme yapar bebeği kucaktan yataktan indirmeyin siz kokuyu almazsınız fark etmezsiniz ama o gaz katmanınına direkt maruz kalır aman diyeyim. her yeri açıp iyice havalandırın sonra da güzelce bir silin yerleri. priz deliklerini falan. kokuyu almasanız bile yerde birikme halinde olabilir dikkatli olun.

Back
X