• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güneş Kremleri Dogal Günes Yagı Nasıl Yapabilirim?

Güneş kremleri, bronzlaşma

butterfly

Guru
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2007
6.171
6
358
Arkadaşlar güzel bi 15 faktörlü günes kremi ve günes sonrası krem aldım ama birde tatilin sonlarına dogru sürmek için günes yagı istiyorum. bir arkadasım hindistan cevizi yagı alıp sürüyordu. sizin önerebileceginiz bi yag var mı? ben söyle bi kac yagı karısıtırarak bi sey yapmak istiyorum.a.s.

bence birkaç farklı yağı alıp karıştırıp onlara şişesi 5 ytlden para vereceğine git güzelce daha koyu bronzluk için olan yağlar var onlardan al. hem tatilde kendi şişeni taşımak zordur dökülürmü falan diye. o yüzden ben hazırdan yanayım haa eğer doğal olsun diyosan bunu için body shopa falan bakabilirsin

60 gram kakao yağını benmari usulü eritin. Erittiğiniz kakao yağının içine aynı miktarda badem yağı katıp cam bir şişenin içinde iyice çalkalayın. Daha sonra içine birkaç damla zeytin veya ceviz yağı katıp çalkamamaya bir süre daha devam edin. Güneş yağınız hazır.

Üç çorba kaşığı kakao yağını benmari usulü erittikten sonra içine 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı badem yağı ve 6 çorba kaşığı susam yağı katıp tüm malzemeyi iyice çalkalayın. Son olarak 2 fincan soğuk ve demli çayı yavaş yavaş karıştırarak katıp çalkalamaya devam edin.

7 çorba kaşığı susamyağı, 7 çorba kaşığı elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı tentürdiyot, 3 çorba kaşığı mısırözü yağı, 4 çorba kaşığı bademyağını şişenin içinde iyice çalkalayın. Daha sonra hoş koku vermek amacıyla sevdiğiniz herhangi kokulu yağdan birkaç damla damlatıp birkaç dakika çalkalamaya devam edin.

Lavanta kokulu güneş yağı
5 çorba kaşığı kakao yağına benmari usulü eritip içine aynı miktarda susamyağı katıp iyice karıştırın. Daha sonra karışımı bir şişeye boşaltıp birkaç damla kokulu lavanta yağı ekleyin ve iyice çalkalayın.

bunu buldum internetten deneyen var mı?

bence birkaç farklı yağı alıp karıştırıp onlara şişesi 5 ytlden para vereceğine git güzelce daha koyu bronzluk için olan yağlar var onlardan al. hem tatilde kendi şişeni taşımak zordur dökülürmü falan diye. o yüzden ben hazırdan yanayım haa eğer doğal olsun diyosan bunu için body shopa falan bakabilirsin

iyi diyorsun canım da zaten yüz, vucut, günes sonrası krem derken 75 ytl para gitti. 2-3 beyaz tenli oldugum için tatilin 2-3 gününde ancak yag kullanabiliyorum. bu daha ekonomik olur diye düşündüm.

ben 20 faktörlü güneş kremi alıyorum tatile giderken ama malesef eşimde bende kullandığım için yetmiyor:(
bende giderken yanıma kakao yağı alıyorum tatilin son günlerinde onu kullanıyorum...
ben çok memnunum dene istersen..
kuzenim güneş kremi kullanmaz sadece kakao yağı kullanır onun dediğine görede daha güzel ve çabuk bir bronzluk sağlıyormuş...

kakao yağı bildiğim kadarıyla katı nasıl sürüyorsunuz onu? ben dudak çatlaması için almıştım da o katıydı..

arkadaşlar güneşe çıktığınız ilk günler mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş yağı kullanın. biraz kararınca kakao yağına geçersiniz. yoksa hele beyaz tenliyseniz soyulursunuz

kakao yağı katı ama güneşte birazcık bekletince erimeye başlıyo hemen güneşte parmağını üzerinde gezdirmende yetiyo yeterli yada tırnağınla parçala o vücudunda eriyo. kokusu çok güzel. bak aklıma getirdin şimdi
anneeeeee kakako yağım nerdeydi benimmmm :)

arkadaşlar yaklaşık 10,15 senedir güneş yağı almıyorum şu karışımı kullanıyorum.100 ml iyicins sızma zeytinyağı içine 10 damla tentürdiot ve10 damla limon suyu koyup karıştırıyorum ,nefis bir bronzluk yapıyor .

ben kakao+havuç+ceviz+badem+fındık yağlarından bir karışım yaptım
hep onu kullanırım süper bir renk veriyor

havuçta zaten uv koruma özelliği var
fındık yağı kuru ciltlere cok iyi geliyor kurumasını soyulmasını önlüyor
ceviz ve kako malum renk veren daha iyi bir yağ yoktur herhalde
yalnız benim aldığım kakao yağı öyle katı değildi aktardan sıvı şekilde aldım yağ yani resmen eritmelik kalıp halinde diildi ama aynıdır sanırım öle kalıp halindekiler daha ucuz zaten
badem yağınıda fındık gibi cildi beslesin diye sürüyorum

tavsiye ederim açıkcası

arkadaşlar yaklaşık 10,15 senedir güneş yağı almıyorum şu karışımı kullanıyorum.100 ml iyicins sızma zeytinyağı içine 10 damla tentürdiot ve10 damla limon suyu koyup karıştırıyorum ,nefis bir bronzluk yapıyor .

bu hızlı bronzlaşmak için değil mi?

Back
X