Doğal gaz kombi yaksak mı yakmasak mı

Sen şimdi bir nalbura uğrayıp kalın naylon al 3-5 metre, sağlam şeffaf bir de koli bandı. İlk olarak pimapen olmayan pencereleri boydan boya kalın naylonla kapla ki içeri rüzgar ve soğuk girmesin.Bu pencerelere sadece ısı yalıtım bandı yetmiyor çünkü. Evet görüntü olarak hoş olmayacak ama bu şekilde sağlam bir ısı tasarrufu yaparsın. Bunun dışında yine ahşap kapı için ısı yalıtım bandı al, onunla da 3 köşeyi kapla.

Ayrıca halı altına serilen incecik ısıtıcı ürünler var, elektrikle çalışıyor ve güvenlidir büyüklüğüne ve kw ye göre 3-5 saatte 1 lira yakar ama kapatıldıktan sonra ısıyı bir kaç saat korur. Ben şu an kombiyi henüz yakmıyorum ama bu ısıtıcı malzemeyi zaman ayarlı prize bağladım her gün saat 18.00 de otomatikman çalışmaya başlıyor ki benim tüylüler üşümesinler.

İlkini kesinlikle yap, ikincisi için ihtiyaç dahilinde düşünebilirsin.Kombi konusunda zaten gerekli şeyler yazıldığı için onu pas geçiyorum.

Herkese hayırlı kışlar olsun kızlar.
 
1 aydır kapanmıyor evde hem çocuk hem kedi var, fatura ne gelir bilmiyorum geçen kış 200-250 geliyordu ev 3+1 140 m2 3 cephesi açık, yalıtım var, bütün odaları da yakıyorum.
 
Aç kapa yapmayın öncelikle yatak odasını ve oturma odasını açın sonrada en düşük ayara alın derim. Artık soğuklar iyiden iyiye hissettirmeye başladı. İlk ay bi deneyin bakalım gelen ilk fatura sonraki gidişatınızı gösterir.
 
Merhaba,
Öncelikle esim makine mühendisi olduğu için bu konuyu bir çok kez konusmuslugumuz vardır.

Hol banyo gibi yerde kalorifer olmadığı için diğer odaların ısısını buralar çalar.
Kullanmadığınız odanın kaloriferini kapatmayın. Çünkü bu size fazla tasarruf sağlamaz. Sağlayacağı tasarruf en fazla 10 tl kadar olur. 10 tl tasarruf edeyim derken yaktığınız odanın ısısını yakmadığınız odaya göndermiş olursunuz.

Normalde bütün odalar ısındığı zaman odanın sıcaklığı 100 birimse örneğin bir odayı yakmadiginiz zaman odaların ısısı 20 şer birim düşecektir. Böylelikle o tasarruf işe yaramayacak çünkü sıcaklık sizi tatmin etmeyip derecesini yükselteceksiniz.

En mantıklısi evde olduğunuz zamanlarda önce odaların soğukluğunu kırmak amacıyla orta-yüksek derecede (evin sogukluguna gore) açıp 30 40 dk dan sonra ısısını en düşük seviyeye getirmektir(bu havalar için konuşuyorum, daha soğuk havalarda ısıyı en düşüğe almak evin ısınmamasına yol açar)

Uyumadan 1 saat önce kapatabilirsiniz. Duvarlar ısıyı 1-1.30 saat kadar muhafaza edecektir.

Termostatik vana en iyi çözüm aslında ama kirada oturuyorsanız sıkıntı.

Oturmadığın odaları kapatma.
Halk arasında bilinen yanlış bilgi bu. Mesela 50 değil de 40 ödersin en iyi ihtimal ama ısı değeri düşeceği için dereceyi yükseltip bu fiyatı 45 e çekersin :) 5 tl tasarruf etmekte gereksiz.


 
Biz hala balkon açık tshirtle oturuyoruz. Akşamları balkonu kapatmak yetiyor. Artık nasıl evse cehennem gibi valla. (Tek cepheli, güneye bakıyor, devamlı güneş alıyor) Geçen sene en kara kışta evi 26 dereceye sabitleyip 120 mi ne verdik. (115 m2 olması lazım evin ama 1 oda yanması) Daha var yakmamıza.

Bence çamaşır kuruttuğun odayı yakma, çek kapısını. Oturma odası ve yatak odasını yak. Her kombi de bir olmuyor bir ay yak kontrol et faturanı.
 
Ay masallah sizin eve valla aynı apartmana mı taşınsam bende
 
Edit: Mesaj tekrarı
 
Kullanmadığın odaların peteğini kısar ya da kapatırsan ve oturduğunuz odayı sıcak kalması için kapısı kapalı tutarsan yatmadan önce de dereceyi düşürürsen yüksek fatura geleceğini sanmam.
 
Valla ben kombiyi körükledim ilaca hastaneye para vereceğimee yansıııınnnn petekler bende ooohh sıcak sıcak keyif yaparım
 
Bizimde tuaf olan yakiyoruz kombiyi ev kisin ortasi ilik oluyo hic ince giyinmedim o derece soguk evim 85 metrekare ayda 450 odedik geçen kis ne olscak bilmiyom nasil isinir bu ev

Bu arada bir haftadir geceleri 30 da gunduzleri 45 te yanio hala ilik bu norml havada yarin öbür gun karda ne yapacaz birde 6 aylik kizim var
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…