• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal gaz kombi yaksak mı yakmasak mı

image.webp

şöyle bir şey var salona pimapen yapıldı ama yatak odası büyük ve camlar pimapen değil macunlu tahta o yüzden cok soğuk uzun ve ıkı adet petek var.. enerjiyi cok alacak sanırım yatakodası ama giyinirken bile üsüyorum en iyisi her oda kısıkta yanması sanırım..
Sen şimdi bir nalbura uğrayıp kalın naylon al 3-5 metre, sağlam şeffaf bir de koli bandı. İlk olarak pimapen olmayan pencereleri boydan boya kalın naylonla kapla ki içeri rüzgar ve soğuk girmesin.Bu pencerelere sadece ısı yalıtım bandı yetmiyor çünkü. Evet görüntü olarak hoş olmayacak ama bu şekilde sağlam bir ısı tasarrufu yaparsın. Bunun dışında yine ahşap kapı için ısı yalıtım bandı al, onunla da 3 köşeyi kapla.

Ayrıca halı altına serilen incecik ısıtıcı ürünler var, elektrikle çalışıyor ve güvenlidir büyüklüğüne ve kw ye göre 3-5 saatte 1 lira yakar ama kapatıldıktan sonra ısıyı bir kaç saat korur. Ben şu an kombiyi henüz yakmıyorum ama bu ısıtıcı malzemeyi zaman ayarlı prize bağladım her gün saat 18.00 de otomatikman çalışmaya başlıyor ki benim tüylüler üşümesinler.

İlkini kesinlikle yap, ikincisi için ihtiyaç dahilinde düşünebilirsin.Kombi konusunda zaten gerekli şeyler yazıldığı için onu pas geçiyorum.

Herkese hayırlı kışlar olsun kızlar.

1 aydır kapanmıyor evde hem çocuk hem kedi var, fatura ne gelir bilmiyorum geçen kış 200-250 geliyordu ev 3+1 140 m2 3 cephesi açık, yalıtım var, bütün odaları da yakıyorum.

Aç kapa yapmayın öncelikle yatak odasını ve oturma odasını açın sonrada en düşük ayara alın derim. Artık soğuklar iyiden iyiye hissettirmeye başladı. İlk ay bi deneyin bakalım gelen ilk fatura sonraki gidişatınızı gösterir.

Merhaba,
Öncelikle esim makine mühendisi olduğu için bu konuyu bir çok kez konusmuslugumuz vardır.

Hol banyo gibi yerde kalorifer olmadığı için diğer odaların ısısını buralar çalar.
Kullanmadığınız odanın kaloriferini kapatmayın. Çünkü bu size fazla tasarruf sağlamaz. Sağlayacağı tasarruf en fazla 10 tl kadar olur. 10 tl tasarruf edeyim derken yaktığınız odanın ısısını yakmadığınız odaya göndermiş olursunuz.

Normalde bütün odalar ısındığı zaman odanın sıcaklığı 100 birimse örneğin bir odayı yakmadiginiz zaman odaların ısısı 20 şer birim düşecektir. Böylelikle o tasarruf işe yaramayacak çünkü sıcaklık sizi tatmin etmeyip derecesini yükselteceksiniz.

En mantıklısi evde olduğunuz zamanlarda önce odaların soğukluğunu kırmak amacıyla orta-yüksek derecede (evin sogukluguna gore) açıp 30 40 dk dan sonra ısısını en düşük seviyeye getirmektir(bu havalar için konuşuyorum, daha soğuk havalarda ısıyı en düşüğe almak evin ısınmamasına yol açar)

Uyumadan 1 saat önce kapatabilirsiniz. Duvarlar ısıyı 1-1.30 saat kadar muhafaza edecektir.

Termostatik vana en iyi çözüm aslında ama kirada oturuyorsanız sıkıntı.

Oturmadığın odaları kapatma.
Halk arasında bilinen yanlış bilgi bu. Mesela 50 değil de 40 ödersin en iyi ihtimal ama ısı değeri düşeceği için dereceyi yükseltip bu fiyatı 45 e çekersin :) 5 tl tasarruf etmekte gereksiz.

İyi akşamlar :KK54:

İstanbulda yaşıyorum ve ev konusunda yeni olduğum için tecrübesizim..
Bugün artık soğukların geldiğini anladım buz gibi kat kat giyindim oturuyorum
Kombiyi yaktınız mı siz.. faturalarınız nasıl geliyor.. ??
Yakmaya da korkuyorum açıkcası.
Hiç doğal gaz faturası ödememiştim açıkcası aile evindeydim şimdi yalnız yaşıyorum.

iki oda bir salon ev ve sadece iki oda da ve salonda petekler var ev giriş kat , mutfak banyo hol vs petek yok..

bu üçünü de yaksam mı acaba. tek odayı çamaşırlık olarak kullanıyorum balkonu var oranın. orayı yakmadan sadece yatakodası ve salon mu yaksam. kısıkta hep yanmalı mı kapatmalı mı
hanımlar bir el atıverseniz fikir olarak o_O:KK15: şimdiden tesekkur ederim...

Biz hala balkon açık tshirtle oturuyoruz. Akşamları balkonu kapatmak yetiyor. Artık nasıl evse cehennem gibi valla. (Tek cepheli, güneye bakıyor, devamlı güneş alıyor) Geçen sene en kara kışta evi 26 dereceye sabitleyip 120 mi ne verdik. (115 m2 olması lazım evin ama 1 oda yanması) Daha var yakmamıza.

Bence çamaşır kuruttuğun odayı yakma, çek kapısını. Oturma odası ve yatak odasını yak. Her kombi de bir olmuyor bir ay yak kontrol et faturanı.

Biz hala balkon açık tshirtle oturuyoruz. Akşamları balkonu kapatmak yetiyor. Artık nasıl evse cehennem gibi valla. (Tek cepheli, güneye bakıyor, devamlı güneş alıyor) Geçen sene en kara kışta evi 26 dereceye sabitleyip 120 mi ne verdik. (115 m2 olması lazım evin ama 1 oda yanması) Daha var yakmamıza.

Bence çamaşır kuruttuğun odayı yakma, çek kapısını. Oturma odası ve yatak odasını yak. Her kombi de bir olmuyor bir ay yak kontrol et faturanı.
Ay masallah sizin eve valla aynı apartmana mı taşınsam bende :D

şöyle bir şey var salona pimapen yapıldı ama yatak odası büyük ve camlar pimapen değil macunlu tahta o yüzden cok soğuk uzun ve ıkı adet petek var.. enerjiyi cok alacak sanırım yatakodası ama giyinirken bile üsüyorum en iyisi her oda kısıkta yanması sanırım..
Edit: Mesaj tekrarı

Kullanmadığın odaların peteğini kısar ya da kapatırsan ve oturduğunuz odayı sıcak kalması için kapısı kapalı tutarsan yatmadan önce de dereceyi düşürürsen yüksek fatura geleceğini sanmam.

İyi akşamlar :KK54:

İstanbulda yaşıyorum ve ev konusunda yeni olduğum için tecrübesizim..
Bugün artık soğukların geldiğini anladım buz gibi kat kat giyindim oturuyorum
Kombiyi yaktınız mı siz.. faturalarınız nasıl geliyor.. ??
Yakmaya da korkuyorum açıkcası.
Hiç doğal gaz faturası ödememiştim açıkcası aile evindeydim şimdi yalnız yaşıyorum.

iki oda bir salon ev ve sadece iki oda da ve salonda petekler var ev giriş kat , mutfak banyo hol vs petek yok..

bu üçünü de yaksam mı acaba. tek odayı çamaşırlık olarak kullanıyorum balkonu var oranın. orayı yakmadan sadece yatakodası ve salon mu yaksam. kısıkta hep yanmalı mı kapatmalı mı
hanımlar bir el atıverseniz fikir olarak o_O:KK15: şimdiden tesekkur ederim...
Valla ben kombiyi körükledim ilaca hastaneye para vereceğimee yansıııınnnn petekler bende ooohh sıcak sıcak keyif yaparım

Bizimde tuaf olan yakiyoruz kombiyi ev kisin ortasi ilik oluyo hic ince giyinmedim o derece soguk evim 85 metrekare ayda 450 odedik geçen kis ne olscak bilmiyom nasil isinir bu ev :KK43:

Bu arada bir haftadir geceleri 30 da gunduzleri 45 te yanio hala ilik bu norml havada yarin öbür gun karda ne yapacaz birde 6 aylik kizim var:işsiz:

Back
X