• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal gaz kombi yaksak mı yakmasak mı

Peynirsiz Cheeseburger

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2009
6.265
7.154
773
İyi akşamlar :KK54:

İstanbulda yaşıyorum ve ev konusunda yeni olduğum için tecrübesizim..
Bugün artık soğukların geldiğini anladım buz gibi kat kat giyindim oturuyorum
Kombiyi yaktınız mı siz.. faturalarınız nasıl geliyor.. ??
Yakmaya da korkuyorum açıkcası.
Hiç doğal gaz faturası ödememiştim açıkcası aile evindeydim şimdi yalnız yaşıyorum.

iki oda bir salon ev ve sadece iki oda da ve salonda petekler var ev giriş kat , mutfak banyo hol vs petek yok..

bu üçünü de yaksam mı acaba. tek odayı çamaşırlık olarak kullanıyorum balkonu var oranın. orayı yakmadan sadece yatakodası ve salon mu yaksam. kısıkta hep yanmalı mı kapatmalı mı
hanımlar bir el atıverseniz fikir olarak o_O:KK15: şimdiden tesekkur ederim...

Hanımlar kombiye uzak olan petegi yakmayın mümkünse petek kombiye ne kadar uzaksa fatura da o kadar yüklü oluyor :KK51:

Biz önce akşamları yakmaya başladık, 1 aydır da gece gündüz minimumda yanıyor.
Evcillerimiz var, onların ayakları soğuk olunca bizim sezon başlıyor.
Kışın en soğuklarda 250 vermiştik biz.
Düşük sıcaklıkta bütün evin yanması tek odanın daha yüksek sıcaklıkta yanmasından iyi sanırım.
Bir de alt ve üst katlar yakınca da çok farkediyor.

şöyle bir şey var salona pimapen yapıldı ama yatak odası büyük ve camlar pimapen değil macunlu tahta o yüzden cok soğuk uzun ve ıkı adet petek var.. enerjiyi cok alacak sanırım yatakodası ama giyinirken bile üsüyorum en iyisi her oda kısıkta yanması sanırım..

şöyle bir şey var salona pimapen yapıldı ama yatak odası büyük ve camlar pimapen değil macunlu tahta o yüzden cok soğuk uzun ve ıkı adet petek var.. enerjiyi cok alacak sanırım yatakodası ama giyinirken bile üsüyorum en iyisi her oda kısıkta yanması sanırım..
O camlar için bantlar var,yapı marketlerde bulursunuz sanırım,eskiden annem kışın kullanıyordu,onlardan alıp yapıştırabilirsiniz,biraz keser oradan gelen soğuğu.
Ben yakmaya başladım ama akşam yakıyorum,bizim merkezi sistem kombi yok,kullanmadiğım iki odayı yakmıyorum onun dışında gece sabaha kadar açık odalar. Hasta olmaktan iyidir,çocukta var evde. Gündüz üşümüyorum henüz açmadım yanlızken.
Bekar yaşarken kombi kullandım,en düşükte hep açıktı kombi,çok soguksa dereceyi yükselltim ,kapat aç yapmadım öyle büyük faturalarda ödemedim. Kapatıp açmak faturayı daha fazla etkiler diye biliyorum ben. Sizde düşük ayarda tutabilirsiniz hem ev soğumaz hemde fatura çok yükselmez.

Önce yüksek seviyede aç ev ısınsın sonra kısık olarak ayarla öyle kalsın hep
Biz 2 haftadır yakıyoruz bebeğimiz var

Çok açıp kapatmazsan fazla gelmez

Tek petek yakmayi onermiyorlar benim bildigim bencede hepsini acin once iyice hissedin sicak olsun ev bi isinsin. Sonra kisarsiniz. Calisiyorsaniz ise giderken minimum alin gelince yukseltirsiniz. Ac kapadansa kisip yukseltmek daha mantikli. Bide gercekten isi kaybi olan yerlerin cozumune bakmak lazim.

Peteklerinize termostatik vana taktirin. Ben peteklerk 3 ayarina getiriyorum hic kapatmiyorum gerçi bizim merkezi sistem ama yerden de ısıtmasi var bu sebeple ev sicacik oluyor. Sogugu sevmiyorum. Ama siz vanayi 2ye ayarlayip her yeri yakin surekli acik kalsin. Sadece 1 odayi da yaksaniz yine ayni fatura gelir tavsiye etmiyor uzmanlar.

Kombi nereye yakın ?

Salona yakınsa salonu yakın yatak odasına yakınsa yatak odasını

İlk açtığınızda enyüksekte yakın sonra kısın düşükte kalsın.

Tüm evi yakmanın mantığı yok
Çamaşır odası mutfak banyo odalarını kapalı tutun

Ben salonla banyoyo yakıyorum ( yatak odam alt üst ve yan daire yüzünden durulmayacak kadar sıcak )

Kombi nereye yakın ?

Salona yakınsa salonu yakın yatak odasına yakınsa yatak odasını

İlk açtığınızda enyüksekte yakın sonra kısın düşükte kalsın.

Tüm evi yakmanın mantığı yok
Çamaşır odası mutfak banyo odalarını kapalı tutun

Ben salonla banyoyo yakıyorum ( yatak odam alt üst ve yan daire yüzünden durulmayacak kadar sıcak )
salona yakın yatak odasına biraz uzak kalıyor

Ay ne iyi olmuş bu konu bende acayip tecrübesizim senın gibi yeni eve geçtim dogal gazlı, sadece sıcak su kullandım yakmadan 15 tl fatura geldi, yakmaya tırsıyorum :KK17: kuşlarım üşümesin dıye sadece oturma odasını yaktım 3 e ayarladım baya ısındı sonra 1 e ındırdım bakalım bu ay ne kadar fatura gelecek. Arkadaşıma sordum birde çocugu var butun evı yakıyormuş en fazla 300 tl gelıyormuş.

bende yaktım valla mecbur çok soğuk artık gerçekten :KK43:

Salona yakınsa yatak odasıda salona çok uzaksa 2 alternetifin var

Ya sadece salonu yakıp salonda yatıp kalkıcaksın

Yada yatak odasının peteği daha küçük olduğu için sadece oraya yakıp kışı o odada geçireceksin.

Back
X