• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğa vs Öykü sizce hangi isim?

aa yengenç geldi acaba gerçek adı ne olabilir?kendisi özgür ruhlu biraz marjinal keşfetmeyi sever seyahati sever.buldumm evliya çelebiiiiii :KK45:
:) Çocuğum olursa kız - erkek ismini cihan koymak istiyorum . Ailem de benim adımı cihan düşünmüş ,hatta minik bir aile hikayesi de vsr. ama koymamışlar 5 kuşak ötede başka cihan var diye 🤬 oysa dünya demek anlamı, tam bana yakışacak bir isim...
Benim ismimin anlamı canayakin, ışık saçan kız demek. Norveç dilinde erkeklere konulan, böyle Hamza gibi heybetli bir savaşçı adı, Araplarda da evcillesmis hayvan demek😂
Yine de adımı seviyorum. İnşallah gelecekteki kızım da 'niye erkek adı koydun beea' diye çemkirmez, o da sever 😇😇

:) Çocuğum olursa kız - erkek ismini cihan koymak istiyorum . Ailem de benim adımı cihan düşünmüş ,hatta minik bir aile hikayesi de vsr. ama koymamışlar 5 kuşak ötede başka cihan var diye 🤬 oysa dünya demek anlamı, tam bana yakışacak bir isim...
Benim ismimin anlamı canayakin, ışık saçan kız demek. Norveç dilinde erkeklere konulan, böyle Hamza gibi heybetli bir savaşçı adı, Araplarda da evcillesmis hayvan demek😂
Yine de adımı seviyorum. İnşallah gelecekteki kızım da 'niye erkek adı koydun beea' diye çemkirmez, o da sever 😇😇
Dünya ismi de konuluyor bu ara kız bebeklere.

Ay yok hiç sevmiyorum böyle zorlama isimleri.
Benim yakın arkadaşım oğluna koydu.
Ben ya cihan koymak isterim ya da bir kuş ismi..hamile kalınca isimler sözlüğü değil kuş ansiklopedisi alacam,karıştırmak için😇😇😇
Gezegen isimleri koyuyorlar. Öyle iğreti oluyor ki. Venüs nedir ya, yok Mars. 😒

Ay yok hiç sevmiyorum böyle zorlama isimleri.
Benim yakın arkadaşım oğluna koydu.
Ben ya cihan koymak isterim ya da bir kuş ismi..hamile kalınca isimler sözlüğü değil kuş ansiklopedisi alacam,karıştırmak için😇😇😇
Kuş ismi çok hoş. ☺️ Ben hiç düşünmemiştim hamile kalana kadar. Çok zorlandık isim ararken. Güzel şeyler geliyor insanın aklına ama, kolay söylensin, duyan boş boş suratına bakmasın kolay anlaşılsın, dalga geçilmesin derken birçok isim eleniyor maalesef. 🙁

Bir de koyulan isim karı koca arasinda bir şeyi anlatsa bana daha güzel geliyor. Çünkü bakıyorsun aynı isimde yüzlerce çocuk, hiçbirinin hikayesi yok, öyle son güne bırakmış,koymuşlar.
Ne bileyim, evlilik manipulatorü sevgilim vardı,biz flört halindeyken 'yagmurda yürümeyi çok severim' diyince 'aaa ben de,bayilirim' demişti. O yüzden her yagmur onu arardim tüm şehri yürüdük. Oysa hiç sevmezmis yağmur,yurda gidince 'yine sıçana çevirmiş kız seni' diye dalga geçerlermis. Onun mesela ikimizin çocuğuna yağmur adını verme fantezisi vardı:)
Yani bunun gibi hikayeler. Onlar için önemli olan bir an, hatırası olan bir nesne, gittikleri ülkeyle özdeşleşmiş bir çiçek...birkaç aksam beyin fırtınası yapilsa her çift kendisini anlatan bir isim bulabilir 🥰

Ne güzel iste özgürlüğüne düşkün olsun, inatçı olsun. Saf,vur kafasına al lokmasina bir kızdan iyidir 😅😅
Benim bildigim tek genelleme tüm furkanlar fırlama,yaramaz olurlar.
Hadi denemek için
"evet benim tanıdığım tum Furkanlar da firlama" diyen kalp atsın
"Yok,benim tanıdığım furkanlar mülayim " diyenler kızgın sürat 😅😅😅
Ee azcık büyüdüğünde başını alıp gitse, size hesap vermek zorunda değilim diyip telefonlarımızı engellese, bize hayt huyt yapsa anasıni babasını yaşlandırsa... kendi ruhsal ve akıl sağlığımı düşünmeyeyim mi? 😂 saf saftirik de olmasın tabi ki 😁
Evet isim çok önemlidir karakteristik özelliği de vardır. Doğa yı gözlemleyin ve anlamını siz yükleyin. Neden doğa koymak istiyorsun? Doğa sana göre nedir? Bi de öykü için düşün.
Doğayı çok severim, doğada olmak bana huzur verir. Ayrıca güçlü ve ilgi çekici bir isim olarak görüyorum ama gittikçe bozulan, değişen, kirlenen ve de yok olan bir doğamız da var. Bunun etkisi çocuk üzerinde ne yönde etkili olur ya da etkili olur mu olmaz mı bilemiyorum. Öykü de öykü işte, peri kızı, masal prensesi ismi gibi değil mi? 😊 aşırı naif, duygusal bir isimmiş gibi hissediyorum.
Konu sahibi Sade frappe Sade frappe yalvarırım bizi geyiğin dibine vurduk diye şikayet etme napalım muhabbet güzel:KK14:
Yazdıklarımı toparlayacağım.
Doğa da Öykü de çok güzel ama bana Öykü daha güzel geliyor. Daha sıcak ve naif. Öyküler sanatçı ruhlu bence. Doğa şöyle böyle diyorlar. Onun dışında doğadaki elementlerle ilgili isimler çok güzeller. Deniz, Derya, Güneş, Bulut, Nehir... Doğanın bize cömert ve kucaklayıcı olduğu gibi bu isimleri alan insanlar da öyle olurlar gibi geliyor.
Bebiş sağlıkla gelsin ve çok mutlu bir hayatı olsun 😊
Hahah şöyle böyle diyorlar kısmına çok güldüm 😁 benim açımdan sıkıntı yok kızlar geyik yapabilirsiniz, ben ihtiyacım olan bilgileri konudan seçip alıyorum yeterince 😊

Back