Dn taklar ve Erkek taraf!!

amaaann giden gitti hayatımın geri kalanını üç kuruş altın için zehir edemem.... önümüze bakalım kızlar... Allah hepimizi kocalarımızdan ve evlatlarımızdan yana güldürsün... tatlı muhabbetler, hoş sohbetler versin... Hayırlı evlatlar versin.....

Çıldıracam ooff bende çok sinir oldummmm

Offf off kızlar.. benim de içim çok dolu... eşimle farklı memleketlerdeniz.iki ayrı kına gecesi iki ayrı düğün yaptık memleketlerimizde.salonların kirasından tutun yakılan benzin paralarına kadar biz ödedik eşimle.kredi çekerek.. eşimin tüm kardeşleri çalışıo babasının da geliri iyi.yani hepsi maaşlı olmasına rağmen böyle oldu.eşimin memleketindeki düğün bitiminde takılan altınlarla salona ödeme yaptık.neyse herşey bir yana evleneli 4 ay olmuş annesi para istiyo bizden... ve biz halen kredi faizleri ödüyoken yani daha ana para ödemesine dahi geçmemişken.para basıyoruz sanki.o krizi atlattık iki ay sonra tekrar...arabalarını değiştireceklermiş.ayy kafayı yicem yaa.bide eşime hala borcunuz bitmedi mi bu ne bitmez borçmuş diye söyleniyo... çok üzülüyorum...

sakın taviz vermeyin, siz verdikçe daha da isteyecekler kamçılanacaklar. sinir oluyorum böyle oğulllarına ve gelinlerine yolunacak kaz gözüyle bakanlara. bi tane kayınvalide çıkıp anlatsa keşke bize bunun mantığını? "oğlumu yolmaktan zevk alıyorum" un sebebini çok merak ediyorum valla. lüks masrafları için evlatlarını zora sokmaya hiç utanmıyorlar

Canım bizde kredi çektik herşeyi nişanlım aldı.Ailesinden tek kuruş görmedik.Sinir oluyorum bende.Bir evladına insan bir birikim yapmaz mı altınları bile nişanlım alıyor o kadar diyeyim sizeee..Bende diyorum ki boşver kimsenin parasını istemiyorum ilerde o parayı fitil fitil çıkarmasınlar..Kendi çabalarımızla evimizi döşüyoruz.Allah tan lojmanda oturacağız ve kızlar eşimin ailesi şuan benim oturacağım lojmanda gitmek bilmiyorlar evlerine.Eşyalarım yakında gelecek paşa paşa gidecekler o sefada sona erecek.Hiç 5 kuruş paraları yok.Haziran da emekli oluyor Allah tan kayınbabam.Emekli paralarıyla geçinip gitsinler bizden para istemesinler oof offff

Çok şey yazdım ama sildim.

Herşeyi ailelerden beklememek lazım. İnsanın alın teriyle yaptığı daha kıymetli.

Sorma canım yaa vallahi tak etti artık...evleri var iki yerden kira gelirleri var...ayrıca dolgun maaşlılar.bizim daha kendimize ait evimiz bile yok.hala gözleri bizde.ben hiç taviz vermiyorum zaten.hatta eşimle tartıştım.bizde erkek tarafı evine kadar herşeyi üstlenir.düğününü yapar evini dayar döşer.

ah canım eskidenmiş o malesef, şimdi oğlum bize baksın gelinim bize para akıtsın mantığında insanlar. evlenirken destek yerine köstek oluyorlar aksine. biz de aynı şeyleri yaşadık tatlım, balayına giderken son nakit paramızı bile ellerine saydı eşim. koydum postayı tabi, artık 5 kuruş bile yollayamaz benden izinsiz. ben de izin vermem zaten. son model ev aldılar dayadılar döşediler. hakeret sensörlü koridor taban ışıkları bile var kayınvalidemin, ben bi lambader bile alamadım evime. allah daha çok versin ama bizden uzak dursunlar

Tatlım inan bana hala yapanlar var onu.arkadaşım evlendi bir kuruş masrafları olmadı.herşeyi ama herşeyi erkek tarafı halletti.şansımız yok demekki farklı illerde oturuyoruz Allahtan... ziyarete gittiğimizde bir çöp almıyo hediye olarak.gelinim maaşlı o bana alsın diyo bide.nişanlıyken çok aldım her gidişimde hem ona hem görümcelere. ama karşılık göremeyince bende almıyorum artık.

ben bır igne bile görmedim.. ayrıca çok begenrek aldıgım kıyafetlerin yarısı annemın evınde kaldı.. annemler bana bır çeyrek bile takmadılar.. sonra bana dugunde kolların çok boş demişti annem :)))

HERŞEYİ derken?? yabanci bir misafir gibi gelip gittiler düğünde.. onların benden beklentisi olması asıl sorun...

Benim kayınpederim eli cebinde gezdi düğün boyunca. Bir lira bile harcamamıştır. Haklısın yanlış yazmışım. hiçbirşey beklememek lazım.

Sınırını çiz, tavrını koy. Ben koydum lafı bile edilmiyor.

ben geçen eşime şakayla karışık annesinin hiç bişe takmadığını ima ettim bir bilezik bile takmadı dedim amann bi sinirlendi bi sinirlendi laf da söyletmezler..Olsun ben yeri geldikçe lafımı sokuyorum aaa şunun gelinine ne kadar çok altın takıldı takı takıldı deyip duruyorum.:)benimse bileziğim bile olmadı kendi ailem taktı sadece diyorum ohh içim soğuyor..geçenlerde bir ima bir ima kaynanamda.neymiş bana çok şey yapmış ta diğer gelinlerine yapmamış diye söylüyors.. yaptığı da iki mobilya ve düğün ne takı ne başka bişey gelinliğimi bile kendim aldım yaa..ben de açtım ağzımı..anne onlara yapmışsın kulaklarımla duydum sen sürekli bunu söylüyorsun ne dese beğenirsiniz onlara kayıpederim yapmış o yapmamış:)ne farkeder dedim sizin evde hesap ayrıysa bilemem dedim..

bu konuya çok yazdım gene yazayım ben de düğününü takılan altınlarla yapanlardanım evlendikten sonra annesi eşime evi misafir gibi gezdim demiş evlenmeden geldiğinde şöyle bir gezdirdim ben de eşime düğüne misafir gibi gelenlere evi de misafir gibi gezdirecektim tabi ne yapacaktım ki dedim keşke bana söyleseydi de aynı lafı duysaydı kaynana

ayyy.. çok sinirlerim bozuldu... maşallah çok sabırlı bi insanmışsın.. Allah cc yardımcın olsun.. onlara da vicdan versin..

Allah cc sabır versin canım yaaa.. böyle şeyler çok sinirimi bozuyo... benim de başıma bi şeyler geldi ama bu kadarına pessss yani...

ıyyyyy... ne kadar iğğğrenç insanlar var yaaaa... benimki yine hiç bi şeymiş.. burda diğerlerinin sorunlarını okudukça görüyorum... ama hep aynı sorun:bencillik, iki yüzlülük.. iğreniyorum böyle insanlardan...

iyi yapmışsın da.. borçları nasıl üzerine yıktı? senetler kocanın üzerine miydi?

Ben 7 aylık evliyim. Benim kayınvalidem ve kayınpederim Allah var hiç karışmadılar altınlara. Evimizin de her şeyini aldılar jakuziye kadar döşediler. Kendi annem babam da her şeyimizi aldı. Bize hiç borç bırakmadı iki taraf da. Balayına giderken de kayınpederim eşime para vermişti. Nisanda takılan altınlar kendi annemdeydi dügündeki altınlar kayınvalidemdeydi. İkisi de hic dokunmadan verdiler. Kayınvalidem altını cok sever. Hic dokunmadı ama ona vermemi bekledi. Ben de esime dedim ben hala is bulamadım gelecekte ne olacagı belli degil kimseye bir sey veremem dedim. Altınları banka kasasına koyduk duruyor. Dügünde para kayınpederimindi masraf yapmıstı o kadar. Ama altınları almaları cok sacma. Kimseye vermeyin altınlarınızı kızlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…