Dizlerim yüzünden psikolojim çok bozuk

Baktım biraz buna netten. İyi bir şeymiş gibi bahsediyorlar. Siz neden sakın dediniz biraz daha açıklayabilir misiniz Lütfen? Korkuyorum.
İnternetteki bu uygulamayla ilgili ticari amaçlı yazılara videolara inanmayın. Annem yaptırdı hiçbir işe yaramadı üstelik enjekte edilen maddeyi çıkarttırmak için ameliyat olması gerekti. Abuk subuk ne olduğu belirsiz vücutta erimeyen bir madde. FDA onayı bile yok. Diğer enjeksiyonları (hyalüronik asit, prp, kök hücre vb) yaptırabilirsiniz onlarda böyle bir şey yok. Tavsiyem doktorunuzu hasta yorumlarına bakarak seçin. Instagram takipçilerine aldanmayın.

Bizde genetik olarak böyle bir rahatsızlık var. Diz yapımız nedeniyle zaman içerisinde kıkırdak doku yıpranıyor. Bundan 10 sene kadar önce sağ dizim ters döndü, o zaman bir şey oldu mu diye bir ortopediste gitmiştim, bir şey olmamış ama o zaman bana bu teşhisi koydu. Bazı fizik egzersizleri yapmamı önerdi. O zamanki rahatlığım ile pek önemsemedim sanırım ihmal ettim.

Bu süreçte babam yatalaktı onu çok kaldırdım, bir çok kez taşındık, hep ağır kaldırdım, kötü beslenme, sigara ve sanırım zayıflamak için kullandığım bir ilaç vardı o da etkilemiş olabilir dizlerim zamanla artık iyice kötüleşti.

Geçen sene bir ortopediste sordum bana kilo ver dedi. Verdim de biraz ama nedense son 2-3 haftada çok hızlı bir bozulma oldu.
Önceleri merdiven çıkarken sol dizimden sesler geliyordu, şimdi oturup kalkarken, yatakta bükersem bile geliyor. Dizimi her açtığımda sağdan da soldan da çat sesi geliyor. Bir de durduk yere hiç ağrımazdı şimdi durduğum yerde ağrıyor, her iki dizim. Sabahları uyandığımda ağrıyor. Yürürken bir değişik hissediyorum sanki ayaklarım ağırlaştı.
Canım çok sıkılıyor bu duruma, ben trekking yapmayı çok severim, ya yapamazsam diye üzülüyorum. Elbette ortopediste gideceğim ama güvendiğim ortopedist eski taşındığımız şehirde, orası da uzak ama yine de gideceğim.
Moralim çok bozuluyor çünkü biliyorum ki bunun tedavisi yok. Yapılan iğneler falan var ama bir işe yaramıyorlar (ailemden biliyorum) Tek çare protez ameliyatı ondan da kokuyorum ya bir daha trekking yapamazsam diye. Ayrıca bir kere yapılabiliyor protezlerin ömürleri de 10- 15 sene. Ben bu yaşta bu hale nasıl geldim (49) ? ileride ne yapacağım diye çok moralim bozuluyor. Yazıp içimi dökmek istedim, hakkınızı helal edin...
Ameliyat olma kararını doktor verir ancak eğer fizik tedavi derlerse mutlaka iyi bir fizyoterapiste gidin. Ben fizyoterapistim ve 23 yaşında belime platin takıldı. Birçok şeyi yapamıyorum 7 yıldır ama yapacak birsey yok. Geçmiş olsun inşallah daha iyi olursunuz ama kaçış yok doktor ne derse o Allah beterinden korusun diye bakın her zaman üzmeyin kendinizi

Kuyruk yağını nasıl sakladiniz? Yani hani Çiğ oldugu icin bozulma ihtimalinden, dondurucuya konulabiliyor mu?
Bir de 10 günlük icin ne kadar bir miktar gerekiyor?
Dövdüğü parçaları 1 kilo almistim seraya sarıp verdi bende o şekil dondurucuya koydum hergun sabah dondurucudan buzdolabına indirdim yatana kadar çözülüyordu dizlerimi kendine getiren sargı o oldu aslında vazelinle karistigimi minicik doğranmış iki küçük kutu almıştım vazelinle karıştırınca bir kavanoz oldu o buzdolabında duruyor akşamları oradan alıp sürüyorum

İnternetteki bu uygulamayla ilgili ticari amaçlı yazılara videolara inanmayın. Annem yaptırdı hiçbir işe yaramadı üstelik enjekte edilen maddeyi çıkarttırmak için ameliyat olması gerekti. Abuk subuk ne olduğu belirsiz vücutta erimeyen bir madde. FDA onayı bile yok. Diğer enjeksiyonları (hyalüronik asit, prp, kök hücre vb) yaptırabilirsiniz onlarda böyle bir şey yok. Tavsiyem doktorunuzu hasta yorumlarına bakarak seçin. Instagram takipçilerine aldanmayın.
Çok çok geçmiş olsun annenize. neden çıkarttırmak zorunda kaldı? Doktorum belli aslında, yıllardır tanıdığım daha önce 3 farklı ameliyatımı yapan bir ortopedist. Ama öncesinde bu konularda bilgi edinmem iyi olur yine de. Tekrar geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun, tam da benim bu aralar ilgilendiğim konu. Benim annemde var maalesef dizde kireçlenme. Şimdi fizik tedavi görüyor, ağrıları azaldı etkili oldu. Doktoru ameliyat diz protezi dedi, onu biraz ertelemek rahatlamak için fizik tedavi görüyor, hem özel bir fizyoterapistte hem devlet hastanesinde. Kremler sadece ağrıları hafifletiyor, ben Dr Feridun Kunak’ın kremini aldım. O kas ağrıları için iyiymiş, yorumları da çok iyiydi ama anneme faydalı olmadı maalesef.
Bence sizin kireçlenme değildir, yaşınız genç. O yüzden fizik tedavi size daha faydalı olur.

Çok çok geçmiş olsun annenize. neden çıkarttırmak zorunda kaldı? Doktorum belli aslında, yıllardır tanıdığım daha önce 3 farklı ameliyatımı yapan bir ortopedist. Ama öncesinde bu konularda bilgi edinmem iyi olur yine de. Tekrar geçmiş olsun.
İşlemden fayda görmeyince protez ameliyatı olmaya karar verdi. Doktoru bu şekilde yapamam önce maddeyi temizlemem lazım dedi. Aynı ameliyatta hem temizleyip hem protezi takmak riskli olur dedi.

İşlemden fayda görmeyince protez ameliyatı olmaya karar verdi. Doktoru bu şekilde yapamam önce maddeyi temizlemem lazım dedi. Aynı ameliyatta hem temizleyip hem protezi takmak riskli olur dedi.
yaaa. geçmiş olsun. O iki ameliyat arasındaki süreçte ne sıkıntı çekmiştir. Şimdi nasıl? Protez'den memnun mu? Hareket kabiliyeti, dizdeki bükme açısı eski haline geldi mi?

yaaa. geçmiş olsun. O iki ameliyat arasındaki süreçte ne sıkıntı çekmiştir. Şimdi nasıl? Protez'den memnun mu? Hareket kabiliyeti, dizdeki bükme açısı eski haline geldi mi?
Teşekkürler. Protez ameliyatı olup kurtulacağım diye düşünüyordu. Temizleme ameliyatından sonra doktoru hemen yapamayız 2-3 ay dizi dinlendirelim dedi. O süreç sıkıntılıydı. Hem maddi hem manevi külfet oldu.

Şu an iyi. Protezi takıldı 8 ay oluyor. Gayet memnun 🧿 Özelde robotik cerrahi ile oldu. Maliyetli ama konforlu. Bükme konusu ise tabii ki iki dizini büküp üzerine oturamıyor. Ameliyattan önce de oturamıyordu.

Annemin son evre eklem kireçlenmesi olduğu için şiddetli ağrıları vardı her gün iki ağrı kesiciyle hayatına devam edebiliyordu. Ameliyata bu şekilde gittiği için sonuçtan çok memnun kaldı. Artık ağrıları yok, ağrı kesici kullanmıyor. Ancak tabii ki kendi yaratılışımız gibi olmuyor. Zaman zaman protezin varlığını hissettiğini söylüyor. Hassasiyet olabiliyor. Merdivenleri tek tek inip çıkıyor. Bir de doktoru her şeyi yapabilirsin ama asla düşmeyeceksin dedi. O yüzden hep kontrollü ve yavaş hareket ediyor.

Siz daha gençsiniz. Çok büyük bir rahatsızlığınız yoksa protez ameliyatını ileriye ertelemenizi öneririm. Annem 65 yaşında oldu. Dediğim gibi işinin ehli doktorlara enjeksiyon yaptırmayı deneyebilirsiniz. Erken safhada işe yarama oranı daha yüksek oluyor.

Dizim döndü demişsiniz. Diz cikikligi değil mi bu?
Öyle bir şey olmuştu ama filmlerde bir sorun gözükmedi. Ama kıkırdak erimesi var iki dizde de. Doktora gittim bu arada. Ameliyat /iğne için erken dedi, fizik tedavi hareketleri verdi. kalın tabanlı ortopedik ayakkabı önerdi. Topuklu giymek, squat, bisiklet vb şeyler yasak. Yani bildiğim şeyleri söyledi. Göründüğü kadar kötü değil, bunlara dikkat ederseniz 5 sene daha götürür dedi. Ben de biraz rahatladım ondan sonra.

Öyle bir şey olmuştu ama filmlerde bir sorun gözükmedi. Ama kıkırdak erimesi var iki dizde de. Doktora gittim bu arada. Ameliyat /iğne için erken dedi, fizik tedavi hareketleri verdi. kalın tabanlı ortopedik ayakkabı önerdi. Topuklu giymek, squat, bisiklet vb şeyler yasak. Yani bildiğim şeyleri söyledi. Göründüğü kadar kötü değil, bunlara dikkat ederseniz 5 sene daha götürür dedi. Ben de biraz rahatladım ondan sonra.
Belli bir yaştan sonra yaşanan diz cikikligi büyük ihtimal tekrarlıyor. Nerde hangi doktora gorundunuz? Ben diz kapağı çıkığı için ameliyat oldum, o yüzden merak ettim

X