dizilerde oynatılan küçük bebekler!

yakamoz6060

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
166
0
0
İstanbul
Bilmiyorum ne kadar doğru olacak bu konu ama hep izlediğimde aynı şeyi düşünüyorum o minicik bebeklerin dizilerde filmlerde oynamasi çok uzuluyorum minicikler daha dünyadan bir haber en üzüldüğüm şeyde senaryoda olsa yanlarinda ki şiddet! Onlar nerden bilsin gerçek mi senaryo mu? Birde korkup o anda ağlamalari bu duruma uzuluyorum anneleri ne hissediyor acaba o an 5 kuruş için bebeklerinin o duruma maruz kalmalarına?

Unutma beni adlı dizide zeynep bebek resmen sette büyüdü
Çocuğu sürekli ağlatıyorlar bağrış çağrış korkuyor yavrucak
Tamam oynasınlar dizide ama el kadar çocuklar değil

Son düzenleme:
Bilmiyorum ama Dudaktan Kalbe filmindeki bebek ilgisizlikten gidip çamaşır suyu içmiş, kaç gün hastanede kalmıştı. :19:

Bana göre bu bir tercih meselesi ama küçükken gelen şöhret büyüyene kadar devam ettiğinde çocukluğunu yaşayamama gibi bir gerçekte var.

Ama çocukların oyuncu olması kesinlikle yasaklanmalıdır da diyemem, saçma olur.

bende hep düşünürüm dizilerdeki bebekleri ... ama senaryo gereği bebek oluyor yani oyuncak bebek kullansalar o zamanda inandırıcı olmaz ..o yüzden mecburen bebekler oluyor .. ama ağlatmalarına karşıyım ama şuda var mesela amerikada marykate-ashley oslen kardeşler bebekliklerinden beri dizilerde filmlerde oynadılar ... şuanda en zengin sanatçılar arasında gösteriliyor .. yani tabikide dezavantajları vardır çocuk ünlü olmanın ama iyi kullandıldığında müthiş bir kariyerinde olabiliyor ....

Ya bende karşı değilim tabi ki çocuk ya da bebeklerin oynatılmasına ama yanlarinda ki şiddet bağırmalar falan o an da korkudan ağlamalari ne kadar doğru bilmiyorum

Bana dünyaları verseler o sahneler için bebeğimi oynatmalarina izin vermem. En ufak birşeyde aglamasina kıyamiyorken orda korkudan ne olduğunu bilmeden aglamasina dayanamam. Bu benim düşüncem tabiki

ailelerin bu konuda dikkatli olması, ince eleyip sık dokuması lazım bence. Senaryoyu inceleyip, mümkünse sahnelerin ayrı çekilip sonrasında birleştirilmelereni falan isteyebilirler. :68:

Son düzenleme:
Dexter'daki Harrison'a bayılıyorum:16:

Aileler çocuklarını dizilerde oynatıcaklarsa diziyi iyice araştırmalılar,çocuğun ruhsal ve fiziksel yönden bir zarara uğramayacağının garantisini almalılar.

Ama olaya bu kadar duygusal bakmak da yanlış,set arkası diye bir şey var ailesi çekimlerde mutlaka çocuğunun yanı başındadır,olan biten her şeyi görüyordur.Dizileri geçtim gerçek dünyamız çok mu güvenilir sanki?Pek çok bebek ailesinin yanındayken de ihmallerden,ilgisizliklerden zarar görüyor zaten.

Bence asıl çocuklara zarar veren şey onları yarışma programlarına sokmak.Yetenek sizsiniz yarışmasındaki çocuklara çok acıyorum,pek çoğu orada ne yaptıklarını bilmez bir halde ailelerinin zoruyla orada bulunuyor.Üstelik o yaşlardaki bir çocuk için hayır cevabı,yarışmadan elenmek psikolojik açıdan çok yıpratıcı bir şey.Bu arada Baha'yı bu çocukların dışında tutuyorum,o çok yetenekli maşallah.

Son düzenleme:
Bu konuda ben de çok üzgünüm..
Para almak ya da çocuğu ekrana çıksın diye onun ağlatılmasına nasıl dayanabiliyorlar, anlayamıyorum..
Çocuğum yok, kardeşim elimde büyüdü. Ağladığında içim titrerdi, koca adam oldu hala üzülsün için titriyor..
Kalpleri nasıl dayanıyor bu ailelerin, çocuğun orada ciğeri kopacak gibi oluyor neredeyse..
Yazık diyorum çok..

Dediklerinizde haklisiniz bende bebeklerin aglamasina dayanamiyorum ama senaryo geregide bebek olmak zorunda bazi dizilerde siddet sahnleri ceklirken sahneler ayri ayri cekiliyormus cocuklarin psikolojisi bozulmasin diye .Oyle bir gecer zaman.kide kucuk osman cekilen siddet sahnelerinde falan orda bulunmamis roportajda okumustum sahneleri falan psikolog esliginde cekiliyormus

0-3 yaş çocuk psikolojisi açısından çok önemli bir dönem çok hızlı gelişiyorlar. Uzmanlar özellikle bu döneme dikkat çekiyor hatta 3 yaşına kadar ağlatilmamaliymis bile.

Unutma beni dizinde bir sahneye çok üzülmüştüm minicik zeynep beşiğinde yatıyor ılkay ve ali avazı çıktığı kadar bağırıyorlar nasıl ağlıyordu yavrum benim ya :-(

Öbgzk deki osman'na da çok üzülüyorum ben yavrum nasıl sevimli çocuk ve onun sahneleri ayrı çekiloyomuş ama sorun o değil çocuk ilgiden dolayı o kadar şımarmış ki bu tarz küçük yıldızlar büyük psikolojik sorunlar yaşıyor. Evde tek başınada ki çocuğunda uyuşturucu bağımlısı olduğunu duymuştum

aileler düşünecek bunu. senaryoyu yazan filmi diziyi çeken adamlar hep para düşünür reyting düşünür. ailede iş bitiyor. ama ajanslarada birçok cocuk kayıtlı. nekadarı bilinçli bir aile ki. ben kendim görüyorum sırf iyi para veriyorlar diye ordan oraya koşturup cocugu bu yaşta yarışa sokuyorlar çok sacma:19:

sahneler ayrı çekilip sonradan birleştiriliyor öle bebeklerin yanında cinayet falan işlenmiyor
tabi ki buna dikkat etmeyen uymayan da vardır
ama durduk yere ağlattıklarına inanmak istemiyorum
ya ağlamasına denk getiriyorlardır ya da kaydedip sesi kullanıyorlardır diye düşünüyorum

Seyyahalemi bende öyle olduğunu ummak isterim ama açık açık çocuk yanlarinda rol gereği karı koca tartışıyor küçük çocuk yanlarinda ağlıyordu yani aynı kare içinde

Arkadaşlar bahsi geçen dizide çalışıyor erkek arkadaşım, konuşmuştuk kendisiyle. Orda bebeğin ailesinden de insanlar oluyor, çekimlerden önce de ilgileniyorlar vesaire, eğer gürültülü bir sahne varsa öncesinde mutlaka oynuyorlardır bebekle rahatlatıyorlardır.. Bir tek Ali'yi oynayan Osman biraz fazla bağırdığı için ona huysuzlanıyormuş o kadar. :3:
Bir de dünyada da örnekleri var, set koşulları bebeklere göre ayarlanıyor. Modern Family'nin ilk sezonundaki bebek mesela, onlar ikizdi ve biri uyurken bir diğerini oynatıyorlardı.. Ha ben düşünür müyüm çocuğumun oynamasını, Türkiye koşullarında pek istemem.

Son düzenleme:
Back
X