Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
saat 3 gibi acıktım ve 3 dilim peynirli böreğimi afiyetle yedim :)[/QUOT
Selam yazıları okudum, çok akla yakın geldi gerçekten ne acıktığımızı nede doyduğumuzu bilmiyoruz. Ben son dönemlerde çok çiğnemeyi alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum yemek saatlerimi uzun tutmaya (en az 20dk )o zaman daha az yediğimi ama daha çabuk doyduğumu hissediyorum,benim tokluk hissim midemin tıka basa dolu olması demektir. Ama bu yazıdan sonra gerçekten çok daha önce doymuş olduğumu sırf aklımdaki kendime ait yemem gereken miktara yetişmek için yemeği bitirmeye zorladığımı anladım, şu an diyet yapıyorum ,ara öğünlerim de var ama ara öğünler benim kendimi tutmama yardımcı oluyor çünkü acıkınca kontrolümü kaybediyorum ne yazık ki...18'den sonra yemeği bıraktım biliyorsun ve artık acıkmıyorum sanırım bu söylediklerini daha çabuk kavramamı sağladı... Ama bu yazıdan sonra kendimi daha dikkatli dinlemeye çalışacağım çok teşekkür ederim... Belki kendimi dinlemeyi öğrenince beslenmemi de düzenlemeyi başarabilirim... Çok teşekkür ederim farkındalığımı artırdı bu yazı
Selam yazıları okudum, çok akla yakın geldi gerçekten ne acıktığımızı nede doyduğumuzu bilmiyoruz. Ben son dönemlerde çok çiğnemeyi alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum yemek saatlerimi uzun tutmaya (en az 20dk )o zaman daha az yediğimi ama daha çabuk doyduğumu hissediyorum,benim tokluk hissim midemin tıka basa dolu olması demektir. Ama bu yazıdan sonra gerçekten çok daha önce doymuş olduğumu sırf aklımdaki kendime ait yemem gereken miktara yetişmek için yemeği bitirmeye zorladığımı anladım, şu an diyet yapıyorum ,ara öğünlerim de var ama ara öğünler benim kendimi tutmama yardımcı oluyor çünkü acıkınca kontrolümü kaybediyorum ne yazık ki...18'den sonra yemeği bıraktım biliyorsun ve artık acıkmıyorum sanırım bu söylediklerini daha çabuk kavramamı sağladı... Ama bu yazıdan sonra kendimi daha dikkatli dinlemeye çalışacağım çok teşekkür ederim... Belki kendimi dinlemeyi öğrenince beslenmemi de düzenlemeyi başarabilirim... Çok teşekkür ederim farkındalığımı artırdı bu yazı
arkadaşlar bende varim buarada afiyet olsun can olsun kan olsun ama yağ olmasin..saat 3 gibi acıktım ve 3 dilim peynirli böreğimi afiyetle yedim :)[/QUOT
hoş geldin canım deneyimlerini bekliyoruz :)
Yazmayı unutmuşum aynen senin gibi benim için de doymak tıka basa doymak demek.Doyduğumu anlamakta zorluk çekiyorum.Bunun için paylaşmak istediğin bir şey var mı doyma nasıl anlaşılır gibi?
sofrada su içmek bende işe yaramıyor. su midemi şişiriyor ama çiğneme hissim tatmin olmadığı için üstüne bir sürü şey yiyorum sonuç şişmiş bir mide ve reflüden dolayı mide asidinin sürekli ağza gelmesi...
midem ne kadar boşsa o kadar rahatım.
sebzeyle beslendiğim dönemler en rahat dönemlerim. ama uzun sure sebze yemekten sıkılıp sevdiğim esinlei azar azar bile yesem sindirim prolemleri tekrar baş gösteriyor.
Sana yardımcı olabildiysem ne mutlu canım.. Ben de ilk duyduğumda çok etkilendim.İlk 1 hafta süperdi.Ama sonra kısıtlama mikrobunu çöpe atamadığımdan mıdır nedir bocalıyorum.Mesela yasak yok diye aldım ramazan pidesini yiyorum ama kontrolsüz.Belki kısıtlama olarak değil de sağlığım için tam buğday ekmeği tüketmeliyim.Hem zaten alıştım beyaz ekmek yememeye kısıtlama yapmıcam diye neden beyaz ekmeğe dönüyüm değil mi? Sanırım dkz de 3 temel kuralım olacak.1. beyaz ekmek yok 2. 8den sonra zorunlu olmadıkça yemek yok 3. paketli hazır şeyler yok gofret gibi... umarım bu yolda başarılı olurum.Sen de 6dan sonra yemeyerek nasıl ilerle kaydettiğini yazarsan çok sevinirim canım.Bir de hazır seni yakalamışken yürüyüşün basenler üzerinde etkili olup olmayacağını sormak istiyorum . Düşüncelerin beni şevklendiriyor çünkü :)
Yazmayı unutmuşum aynen senin gibi benim için de doymak tıka basa doymak demek.Doyduğumu anlamakta zorluk çekiyorum.Bunun için paylaşmak istediğin bir şey var mı doyma nasıl anlaşılır gibi?
Daha önce yazdığım gibi çok çok çok yavaş yemek,her lokmayı uzun uzun çiğnemek doyduğumu anlamamı sağlıyor... 20kere sayın diyemiyorum çünkü tv izlerken, biriyle sohbet ederken sayamıyor insan aklı karışıyor,fakat saate bakıp 20dk doldurmaya çalışıyorum daha kolay oluyor... İyice ezene kadar aklıma yerleştirmeye çalışıyorum çiğnemeyi arada unutup yutuyorum ama olsun... Boyuma ve kiloma göre yemem gereken miktarı diyetisyene gittiğim için öğrenmiştim zaten o miktarda hazırlık yapıp uzun uzun çiğniyorum ama artık yemek için ayrı bir vakit yapmam gerektiğini ayak üstü atıştıramayacağımı anlamışsınızdır... 18'e kadar böyle sonra su,çay çok acıkırsam süt ve tarçınlı elma veya süt ve ceviz ama son zamanlarda hiç acıkmıyorum...
Merhaba,
Ben de 4 yıl öncesine kadar 57 58 kiloydum ancak dizlerim deki problemler nedeniyle ve stres yüzünden hem hareketsizligim arttı hem daha çok yedim veee 70 e kadar çıktım. .arada diyetisyen deneyimlerimde oldu 60 a kadar düştüm ancak geri aldım. .Sonra Karatay diyetine başladım ama sporsuz uyguladim. .1 ayda 3 kilo verdim, siskinliklerim tamamen kayboldu ve kendimi çok iyi hissetmeye başladım. .Ancak bu diyetin kahvaltisinda her sabah yumurta Yemen gerekiyor, 1 ay sonunda yumurta.yemekten midem bulanmaya başladı Yumurta yemeyince doyamadim. .2 haftadır ekmeğe ve tatlilara (Karatay da bunları hayatınızdan cikarmaniz gerekiyor) geri döndüm ve sanırım verdigimden daha hızlı kilo aldım. .Korkudan tartilamiyorum Yarın yeni bir başlangıç yapıp spora yazilacagim eşimle. .SPOR yaparken yediklerime de dikkat edip o çok mutlu olduğum 57 kiloya geri dönmek istiyorum. .Paylastiklarin dikkatimi çekti gerçekten mantıklı gibi. .Karatay dan farkı, Karatay yemekten sonra 4-5 saat acikmaman gerektigini söylüyor, bunun için de belirli yiyecekleri tüketmen gerekiyor. .ama bu da ister istemez seni kisitliyor ve ben kisitlanarak kilo veremiyorum Ben de seninle birlikte deneyeceğim. .
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Yasak yiyecekler konusunda şöyle düşünüyorum: Tamamen hayatımdan çıkarmam doğru değil. Ama ne zaman ve ne sıklıkla yediğim önemli yani alışkanlık haline donusmemeli..Öğlen yemeğinde doydugum halde üstüne bir de tatlı yiyorsam bu yanlış. .ama öğlen yemeğini doymadan az porsiyon la bitirip üstüne doyma noktasına gelene kadar tatlı yiyebilirim. .
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.