Diyetsiz Kalıcı Zayıflama Deneyimlerimiz

Madam_Curie

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2011
83
0
Okuduğum bir kitap sayesinde kendime geldim ve an itibariyle diyetleri çöpe attım. Aslında çok diyet yapan biri değilim ama kendimi hep onu yeme bunu yeme diye kısıtladım ve kısıtladıkçada kendimi sevdiğim abur cuburları saldırırcasına tıka basa yerken buldum.
Okuduğum kitapta tüm diyetçilere ve diyetlere savaş açılmış. zayıflama pazarının kurbanları olduğumuz yazıyordu. kısıtlama mikrobundan kurtulmamız yazıyor. aslında diyet yaptıkça kilolarımıza yenilerini ekliyoruz. ergenlikte 51 kiloydum ve diyet yapmaya başladım biraz verdim biraz aldım.. yıllar geçtikçe kiloma yenilerini ekledim. şu an 70 kiloyum boyumda 1.60
artık yeter bundan sonra acıkınca doyana kadar istediğim yemekleri yicem. tıpkı kitapta yazıldığı gibi.. Bu yöntem sayesinde kilo vermeyi planlıyorum. Ve desteklerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
hangi kitap bu canım ayrıntılı anlatabilir misin? yeni mi başladın?

walla ben de okudum bu kitabı ama saçma geldi bana.. bilinci temizlemekle alakalı bu.. yoksa dana gibi yiyipte ahaaa ben kitap okudum kilo wercem diye bişi yok :KK1:

lequim kitap bana çok mantıklı geldi. yazılanlara göre yemek için acıkmayı bekliyorsun acıkınca doyana kadar istediğini yiyosun. tabi acıkma ve doymayı yeniden öğrenmek gerekiyor. çoğumuz tokken bişeyler yiyoruz hatta diyetisyenler 3 saatte bir bişeyler yiyin aç kalmayın diyolar. ama mide tokken yersek tokken yediğmiz herşeyi vücut yağa dönüştürüyo. eğer açken yersek vücudumuz birdahaki acıkmaya kadar aldığımız enerjiyi harcıyo ve kıtlık sinyali olmadığı için depo yağlarıda yavaş yavaş yakmaya başlıyo.
ben bu sayede istediğim herşeyi yicem kilo vermem yavaş olacaktır ama bi daha şişmanlamayacağım için çok rahatım.

kitapta bahsedilen başka birşey daha "ağırlık dengeleme mekanizması" her insanda olan birşeymiş mesela hayatında hiç diyet yapmamış insanlar var ve ne yerlerse yesinler kilo almıyolar çünkü acıkma doyma sinyallerini bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde kullanabiliyorlar.
vücudumuz için herşey düşünülmüş ayarlanmış. kalbin dakikada atım hızı, böbreklerin süzme hızı, saç tırnakların büyüme hızı.....ve ağırlığımızı dengede tutma ayarı.işte sadece vücudumuzun sesini dinlemeyi öğrenirsek zayıflayabiliriz
bana zayıflamak adına şimdiye kadar tek mantıklı olan bu doktor geldi. en azından ben zayıflayacağıma artık inanıyorum bunu düşünmek bile motive ediyo.

kitapta bahsedilen başka birşey daha "ağırlık dengeleme mekanizması" her insanda olan birşeymiş mesela hayatında hiç diyet yapmamış insanlar var ve ne yerlerse yesinler kilo almıyolar çünkü acıkma doyma sinyallerini bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde kullanabiliyorlar.
Vücudumuz için herşey düşünülmüş ayarlanmış. Kalbin dakikada atım hızı, böbreklerin süzme hızı, saç tırnakların büyüme hızı.....ve ağırlığımızı dengede tutma ayarı.işte sadece vücudumuzun sesini dinlemeyi öğrenirsek zayıflayabiliriz
bana zayıflamak adına şimdiye kadar tek mantıklı olan bu doktor geldi. En azından ben zayıflayacağıma artık inanıyorum bunu düşünmek bile motive ediyo.

allah muvaffakıyet nasib etsın ınsallah
bugunlerde benımde cok canım sıkkın nedense sıkıldım herhalde bazı seylerden
benımde bu sekılde bır motıvasyona ıhtıyacım var herhalde bugun sekıze kadar uyumusum:KK43:

Merhaba canim,

Ben de 1 haftadir dkz ile yeme stilimi degistirmeye basladim.. Oyle mutluyum ki anlatamam.. Iyi ki kesfetmisim diyorum bu yasam stilini. Herseyden yiyebilmek inanilmaz bir duyguymus..
Benim hedefimde 5 kilo..

Madam_Curie kesinlikle zayiflicagini inan tatlim ve kimsenin motivasyonunu bozmasina izin verme.. Insanlar ilk duyduklarinda "Hadi canim, herseyden ye ye sonra nasil zayiflican" diyorlar ama burdaki mantik hem duygusal acligi yenmis oluyorsun hem de doydugun zaman yemeyi biraktigin icin asiri yememis oluyorsun. Ve benim bugun 7. gunum, simdiden 1 kilo verdim.. Hem de istedigim herseyden yiyerek, mide giderek oyle kuculuyor ki istesende yiyemiyorsun. Basarilar diliyorum canim, artik takip edicem seni hep.

eylülse ve osqee çok teşekkürler desteğiniz için.
eylülse motivasyonum yok demişsin bende işte bu yüzden sayfayı açtım bu programımı aksatmadan uygulayabilmek için. istersen sende katıl. yazarın kendi bloğundan kitabı okuyabilirsin.
osqeecim 1 haftada 1 kilo çok güzel hemde herşeyi yiyerek. ben iki hafta sonra yani 6 haziranda tartıldığımda 1 kilo bile vermiş olsam çok mutlu olucam. çünkü bizimki diyet değil sadece acıkma doyma olayı. ve gerçekten çok mutluluk veren bir uygulama:KK8:

Elimden geldiğince yediklerimide yazayım o zaman. sabah 10.30 gibi acıktım peynir zeytin reçel salatalık haşlanmış yumurta yedim miktarlara bakmıyorum ama yarım ekmek yemişim kahvaltıda. saat üçü geçiyodu yine acıktım bir tabak karnabahar yemeği(patatesi ve karnabaharını kızartarak yapıyorum:KK56:) sarımsaklı yoğurt yarım olmasada çeyreğin üzerinde ekmek yedim tam doymadan kalktım ve hurma canım istedi 10 taneye yakın hurma yedim doyduğumu anlayınca bıraktım tabi.. bazılarınıza çok gelmiş olabilir yediklerim ama sonuçta diyet yapmıyorum ben acıkınca doyana kadar yiyorum. zamanla midem doymayı daha iyi öğrenince daha az yemekle doyacağımıda biliyorum.:21:

Elimden geldiğince yediklerimide yazayım o zaman. sabah 10.30 gibi acıktım peynir zeytin reçel salatalık haşlanmış yumurta yedim miktarlara bakmıyorum ama yarım ekmek yemişim kahvaltıda. saat üçü geçiyodu yine acıktım bir tabak karnabahar yemeği(patatesi ve karnabaharını kızartarak yapıyorum:KK56:) sarımsaklı yoğurt yarım olmasada çeyreğin üzerinde ekmek yedim tam doymadan kalktım ve hurma canım istedi 10 taneye yakın hurma yedim doyduğumu anlayınca bıraktım tabi.. bazılarınıza çok gelmiş olabilir yediklerim ama sonuçta diyet yapmıyorum ben acıkınca doyana kadar yiyorum. zamanla midem doymayı daha iyi öğrenince daha az yemekle doyacağımıda biliyorum.:21:

Madam_Curie, canım kesinlikle doğru yoldasın. ben de bu şekilde yiyorum artık.gerçekten çok mutlu ediyo beni. her insan gibi acıktığımda istediğimi yemek,doyduktan sonra bi daha canımın bişey istememesi bana o kadar huzur veriyo ki.içim kıpır kıpır :) gerçekten işe yarıcak bu. ben geçen sene de uygulamıştım bunu. cidden inceliyo insan yaa :KK70: :KK70: bu şekilde devam canım. normal bi hayat yaşıcaksın düşünsene ay öğle ymeği saatim geldi ay ara öğünüm gldi diye bi derdin olmucak.. :KK64::KK64:

overandover sen ne zamandır uyguluyosun bu yöntemi ve kilo verebildinmi?
akşam yemeğimi az önce yedim 1 dolu tabak tavuklu mantar, biraz pilav ve yoğurt çeyreğe yakın ekmek.

Madam cruie
umarım başarılı olursun.. bende paylasımlarını takıp edıcem.. kıtabı ınceleyecegım alabılırım de..
merak ettım gercekten etkısı nasıl... ınsallah verdıgın kıloları duyarız da bızde yaparız... :KK16:

Kesinlikle istediklerini yiyerek kilo vermek gibisi yok :) Ben dikkat ettim 3-4 saatte bir acikiyorum. Evdekilere cok yemis gibi gozuuyorum ama doyunca da tek lokma atmiyorum agzima. Madam Cruie iznin olursa ben de menumu paylasiyim, hem gercekten denemek isteyen arkadaslara ornek olur, tabi istemezsen bir daha paylasmam.. Bugunku menum,

Sabah: peynir, omlet, domates, peynir, yarim dilim ekmek ve 2 adet biskuvi yedim.

Ogle: 1 kase yogurt, 2 adet biskuvi, 1 parcacik ekmek

Aksam: izgara,1 adet kozlenmis patates, salata, karpuz. aksami biraz kacirdim, doyma hissimi almis olmama ragmen 2-3 dilim karpuz yemis oldum..

1 saat once de 2 tane biskuvi yedim gene, ee saat gec oldu, acikdim artik... Bugunu boyle kapattim..

charm ben bu doktorun bir kitabını okudum ama doktor kendi bloğunda ücretsiz e kitap paylaşımı yapmış bikaç kitabını derleyerek. onu okusan bile yeter. bloğun adı zayıflama diyetleri çöpe.

osgeecim tabiki menunu paylaşabilirsin çok mutlu olurum yalnız olmadığım için:KK8: sana bişey sormak istiyorum yediklerin az gibi geldi bana gerçekten doyuyosun demekki. ilk zamanlarda da bu kadarmı yiyodun yoksa artık mideni dinlemeyimi öğrendin.

bu arada daha kahvaltı yapmadım acıkmayı bekliyorum.

sabah tartıldım dayanamayıp biraz vermişim ama iki günde imkansız geldi bana belki şişlik falan vardı o gitti.69.4 gösterdi tartı yani 600 gram gitmiş..ama hemen umutlanmak yok. bi daha 6 hazirana kadar tartılmamayı düşünüyorum

kahvaltımı yazayım hemen peynir,zeytin,reçel,salatalık,omlet ve yarıma yakın ekmek. bu arada ben çayı şekersiz içiyorum öyle sevdiğim için

X