sizi anlıyorum tabi ama herkesin şahsi fikri obezite bir hastalıktır şişmanlıkda ve hastaları hekimler doktorlar tedavi eder bu bir iyileşme süreci ise tabi..
benim sağlık ocağındaki doktorum tam bir saatini bana ayırdı bunca yıldır geçirdiğim hastalıklar tahliller yeme alışkanlıklarım psikolojim o an karşımda hem bir hekim hem bir diyetisyen hemde bir psikolog vardı ve şimdilerde kilo vermeye başladım ayça kayanın diyetini uyguluyorum çünkü doktorumun ki ile çok benziyor ben çok memnunum itiraf etmeliyim ki diyetisyenlerden hiç verim alamadım hatta birinin verdiği diyetin aynısını netten buldum oda alan mezunu (sözüm meclisten dışarı lütfen yanlış anlamayın ) verdiğim 70 lirayı çöpe attığımı düşüyorum ama dediğiniz gibi beden eğitimciye turizimciye itibar etmek çok yanlış bu mesleği sizler ve hekimler icraat etmeli bu benim şahsi görüşüm ve birde şu var doktorların kamuoyundaki güvenilirliği hiç bir zaman kırılmaz o bir hekim sağlığınızı bozmaz öyle değilmi?
Yaşadığınız talihsizlik için üzgünüm. İnternete sonuç olarak girilen veriler kendiliğinden olmuyor belkide bir danışanı ile aynı diyeti uyguluyorsunuzdur ve diğer kişi bilinçsizce internete girmiş olabilir. En azından böyle düşünmek istiyorum. İlk etapta meslektaşımı kötülemek istemem. Ancak diyet yazmak hadi sabah şu yemeği ye öğle de bu olsun bunu da ara öğünde tüket demek değildir. Sizin de dediğiniz gibi vücudumuzun bazı biyolojik dengeleri var. Mesela en basitinden günlük almamız gereken enerji miktarı kilomuz ile orantılıdır. Ayrıca bir diyet sadece enerjiyi sağlamakla kalmayıp hangi besinden ne kadar yememiz gerektiğini anlatan oranlara göre düzenlenmelidir. Bunlar dikkate alınmadan yazılan diyetler sağlık açısından ciddi zararlar verebilir. Benim söylemeye çalıştığım noktada burasıdır işte. Doktorlar besin bileşim değerlerini, diyet yazma kurallarını,... vb. değerleri öğrenmiyorlar. Ayrıca tamam zayıflıyorsunuzdur, memnunsunuzdur. Ancak gerçekten vermeniz gereken kiloyu (yağlardan mı veriyorsunuz, ulaşmanız gereken kiloya mı ulaşıyorsunuz) mu veriyorsunuz?
ben bir diyetisyen yüzünden diğerlerini karalamıyorum yada hepsi öyledir demiyorum bilakishalabu mesleği doktorların ve diyetisyenlerin yapması gerektiğini söylüyorum ama sizin dediğiniz ''Ancak diyet yazmak hadi sabah şu yemeği ye öğle de bu olsun bunu da ara öğünde tüket .'' olayını diyetisyenler yapıyor işi bu zyrıca bütün diyetlerin ortak püf noktası var hemen hemen hepsinde mantıkaynı ve biliyoruz ki egzersiz spor olmadan yağı yakmak çok zor
üzgünüm ama püf noktasını bugün sağlık bakanlığı bile reklamlarında anlatıyor.fakülteleri birleştirme fikrinizi tebessümle okudum rakip aldığınız insanlar 6 yıl tıp eğitimi almış uzmanlaşmış insanlar herneyse.ama olması gereken doktorların yani 6 yıllık eğitimi tamamladıktan sonra uzmanlık alanlarına diyet beslenme bölümünün konulması olur nasıl çocuk dahiliye vb bölümlerdeuzmanlık yapıyorlarsa bu bölümde uzmanlık yapmaları şahsen harika olur ki bence olması gerekende bu siz bir diyetisyensiniz hekim değil ve insanların hekimlere olan itibarıhiçbir zaman kırılmayacak
Eğer püf noktası oysa biz boşuna ezberliyoruz sayıları, besin değerlerini... Biz hekimlere itibar etmeyin demiyoruz. Aksine teşhisini doktorlar koysun diyetlerini biz yazalım diyoruz... Siz hâlâ diyeti sadece zayıflamak için düşünüyorsunuz. Ben bilinçli birisiyle konuştuğumu düşünmüştüm üzgünüm siz bu konuda araştırma yapmadan bu konuyu sizinle tartışamam...
diyete ilk başladıgım yıl 2010 yılında bir özel hastanede diyetisyene gittimm 1200 kalorilik diyet verdi
tartısıı dijital bile degildii düşününn,
neyse aradan 2 sene geçti veremedigim kilollar iiçin tekrar gittimek istedimm, hastane diyetisyen ücretinin 80 tl oldugunu söylediler:26:
nedenn nedim neye göre farklı i fiyat , çünkü artık diyetisyen liste veriyor dedii
ee önceki neydi dedimmm, kem küm pat kapandı telefonn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?