- 27 Ocak 2012
- 94
- 40
- 88
gayet mantıklı bence de eşinin verdiği taktikler.akşamları yağ ve karbonhidrat alınmadığı zaman harika kilo veriliyo.ama mesela akşam yemeğinde ailece balık yenecekse o zaman napıyosun safinaz.? onu yemeyip sebze haşlamsı mı yapıyosun? protein olmuyo mu hiç akşam ki menün de .?
ya canım akşam yemeğinde ben hamilelikten önce herşey yiyorduk eşimle sadece yağı az kullanırım ben tuzu da birde ekmek az yeriz iki kşiyken bir çavdar ekmeğibize baya giderdi yani akşam da yemekten sonra yeme alışkanlığımız yok meyve yeriz ben salatalık falan severim film izlerken onları yerdim,, diyet yapmıyordum yanii bazen abartıp aynı gece iş yerine götürmek için yaptığım kurabiyelerden falan da fazlasıyla yediğimiz olurdu ama öğlenleri iş yerinden eve geldiğimiz için biz ağır olan pilav makarna kuru yemekler falan akşamdan yapardımeve gelince çğlen ısıtır yer işe giderdik o yüzden akşama da sadece hafif sebze yemeğimiz yapılırdı. ama ben şimdi hamilelikten sonra kilo vericem diye bireysel olarak haşlama usulü yiyorum eşime yine yemeğini eski usul yapıyorum, ona pilav yapıyorum ama ben kendime bir cezvede iki kaşık haşlıyorum mesela ona nohut pişiriyorsam yağını salçasını koymadan 2-3 kaşık ayırıyorum öğlen yine beeraber nohutlu pilav yiyoruz tek farkı benimkinde yağ- salça- tuz yok, pilav haşlama. ama kilolarımdan kurtulduktan sonra eskiden yeme sistemime döndüğümde öğlen tahıl akşam sebze zaten kilo alınmaz:)