Diyetin Sultanları 😎

Mide ameliyatı sonrası doktor sağlıklı ve dengeli beslenmeye yöneltiyor hastalarını, yani aslında sağlıklı olmak isteyen herkesin yapması gerekenleri yapıyorsunuz.
Örneğin su tüm insanlar için çok önemli bir sıvı, hem ödem attırır hem de organlarınızın sağlıklı olmasını sağlar, az su içmek böbrekleri bitirir.
Ben topikte resmen bas bas bağırıyorum hepiniz su için diye :)))

Gazlı içecekler zaten sağlıksız, içeriklerindeki yapay tatlandırıcılar diyabet, karaciğer yağlanması vb yapar, en zararsız hasarı midede şişkinlik ve gaz sorununa neden olmasıdır, mideye reflü, ülser gibi zararları var.
İlla ki bir şeyler içmek isteniyorsa taze meyveler sıkılıp suyu içilebilir veya kaynatarak meyve suyu elde edilebilir.

Beyaz ve kırmızı eti kilo vermek isteyenler de mutlaka yemeli, protein demek vücuttaki hücrelerin dahi doyması demek, karbonhidrat daha çok acıktırır kan şekeriniz aniden yükselir ama proteinde vücut doyuma ulaştığından acıkmazsınız ama et tüketirken yağda kızartma yapılmamalı, ızgara veya haşlama yapılmalı, kavurma olarak tüketecekseniz de etin kendi saldığı yağıyla olmalı.

Çayı şekerle içmek çaya hakaret zaten 😂

Veeee mutlaka hareket, herkes kolayına ne geliyorsa onu yapmalı, dans, yürüyüş, pilates, koşu, vs vs seçenek çok.

@Bllossom yazmıştı galiba, sabahları üşüyorum diye. Sabahları çok değil 10-15 dakika hafif egzersizler kan dolaşımını arttıracağından vücut ısınır, hem kalbe de faydalıdır hem de tüm vücudunuza kan pompalanacağından oksijen seviyeniz artar, yağ yakar, kas ve iskelet sisteminizi güçlendirirsiniz, kötü kolestrol, diyabet, hipertansiyon riskini azaltırsınız.

Hepimizin kaçamakları olabilir ama senin de üstünde durduğun gibi sudan asla ödün verilmemeli, doğal ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli ve her gün kendimize ne kadar zaman ayırabiliyorsak, 15 dakika, 30 dakika veya 1 saat kişiye ve şartlarına göre değişir hareket edip vücudu sağlıklı tutmaya çalışmalıyız.

Her gün yürürüm, en yürümemiş hallerimden biri bu👇
Eki Görüntüle 3526783
Ablacım su yürüyüş dikkat dikkat edilmezse alınıyor maalesef üşümesin sebebi protein eksikliğinden kaynaklanıyor.yutuyuste çok önemli halsiz kalmamak için düzenli beslenme. Her ay kan degerlerinizede baktırın B12 düşüklüğü ve d vitamini eksikliği de üşüme yapar. Şekerli bir içecek midemi çok bulandiriyor süt bile şekerli geliyor bana yiyeceklerinizi çok çiğneyin. Doydugunuzu anlayacaksiniz😊😊

Eninde sonunda geçecek diyorum ben de kreşsiz de olmuyor ki, arkadaşa ihtiyacı var, düzene ihtiyacı var, hayata dahil olması lazım
Birsz zaman alıyor aslında,birde bizimki tam pandemi dönemine denk geldi hep evdeydi sonra kreş anaokulu derken hep hastalandı.Evde de olmaz zaten oyun ve arkadaş istiyorlar anne baba biryere kadar yetişebiliyor.

selam kızlar sabahtan giremedim ama şimdi girebildim. bi an korktum site kapandı diye:KK17:nede olsa çok bilgi alıyoruz buradan motive olmakta var.
ben öğle aramda 1 saat yürüyüşümü yine güzelce yaptım.
2,5 lt suyum bitmek üzere

saat 13:30 da ilk öğün
mercimek çorbası
taze fasulye
biraz turşu
ayran

ara
şekersiz türk kahvesi
yanına 2 parça çiklat yedim

akşam 20:00 gibi
ızgara tavuk (derisiz, filato şeklinde 1 parça olucak)
salata

15 dk yağ yakıcı egzersizimi yapıcam yine
oturarak çalıştığım için 2-3 gün üst üste egzersiz yada yürüyüş yada eliptik yapmayayım hemen belim ağrımaya başlıyor. artık ihmal etmemem gerek. birini birini yapmalıyım mutlaka

selam kızlar sabahtan giremedim ama şimdi girebildim. bi an korktum site kapandı diye:KK17:nede olsa çok bilgi alıyoruz buradan motive olmakta var.
ben öğle aramda 1 saat yürüyüşümü yine güzelce yaptım.
2,5 lt suyum bitmek üzere

saat 13:30 da ilk öğün
mercimek çorbası
taze fasulye
biraz turşu
ayran

ara
şekersiz türk kahvesi
yanına 2 parça çiklat yedim

akşam 20:00 gibi
ızgara tavuk (derisiz, filato şeklinde 1 parça olucak)
salata

15 dk yağ yakıcı egzersizimi yapıcam yine
oturarak çalıştığım için 2-3 gün üst üste egzersiz yada yürüyüş yada eliptik yapmayayım hemen belim ağrımaya başlıyor. artık ihmal etmemem gerek. birini birini yapmalıyım mutlaka
Su miktarı günlük olarak iyi daha fazlasıda zarar verir,boy kilo olarak günlük su tüketim miktarları var nette hatta bakayım.
Buldum bir tane nette çok var bu hesaplamalardan.

Su miktarı günlük olarak iyi daha fazlasıda zarar verir,boy kilo olarak günlük su tüketim miktarları var nette hatta bakayım.
Buldum bir tane nette çok var bu hesaplamalardan.

Teşekkür ederim hesapladım 2.72 lt çıkıyor ihtiyacım olan. zaten genelde 2-2,5 lt içerim çok nadir 3 lt olduğuda oluyordu.
iş yerimde surahim var 1,2 lt lik. onu 2 kez bitiriyorum tüm gün boyunca. sabahlarıda 1 bardak evden çıkmadan içerim mutlaka hatta unutmaz isem chia ve limon sıkarım içine. akşamları çoğu zaman 1 bardağı geçmez. çünkü yemek falan derken aklıma çok gelmez yani gün içinde ne içtiysem.

Teşekkür ederim hesapladım 2.72 lt çıkıyor ihtiyacım olan. zaten genelde 2-2,5 lt içerim çok nadir 3 lt olduğuda oluyordu.
iş yerimde surahim var 1,2 lt lik. onu 2 kez bitiriyorum tüm gün boyunca. sabahlarıda 1 bardak evden çıkmadan içerim mutlaka hatta unutmaz isem chia ve limon sıkarım içine. akşamları çoğu zaman 1 bardağı geçmez. çünkü yemek falan derken aklıma çok gelmez yani gün içinde ne içtiysem.
Rica ederim,çok fazlasıda su zehirlenmesi oluyormuş oda tehlikeliymiş o yüzden yazdım.
Detoks suları varya oda çok güzel oluyor su yerine içiliyor yazın güzel oluyor oda soğuk soğuk onu içince fazla su içmeyede gerek kalmıyor günlük miktarı karşılıyor suyla beraber.

Rica ederim,çok fazlasıda su zehirlenmesi oluyormuş oda tehlikeliymiş o yüzden yazdım.
Detoks suları varya oda çok güzel oluyor su yerine içiliyor yazın güzel oluyor oda soğuk soğuk onu içince fazla su içmeyede gerek kalmıyor günlük miktarı karşılıyor suyla beraber.
Evet detoks sularınıda çok severim faydasınıda görmüşümdür. ama işte çalışınca herzaman evden hazırlayıp getirmek mümkün olmuyor. bazen arkadaşla alıp maydanoz limon yeşil elma tarçın falan birlikte yapıyoruz ama işte çoğunluk mümkün olmuyor. ah bi evde olsam ben 30 kilomu verdiğimde evdeydim hem sporum hem yemem içmem çok iyiydi ama çalışınca bişeyler eksik oluyor malesef. yinede elimden geldiğince çok dikkat ediyorum. dışarıdan hiç yemem işteyken hep evden getiririm. buranın yemekhane yemeğinide sevmiyorum. akşam 8 de evde olduğum için sporda herzaman mümkün olmuyor. o yüzden öğle aralarımı fırsata çevirip 1 saat yürüyüşe çıkıyorum hep. yoksa oturarak çalışan biri olarak duba gibi olurum.:KK17:

Evet detoks sularınıda çok severim faydasınıda görmüşümdür. ama işte çalışınca herzaman evden hazırlayıp getirmek mümkün olmuyor. bazen arkadaşla alıp maydanoz limon yeşil elma tarçın falan birlikte yapıyoruz ama işte çoğunluk mümkün olmuyor. ah bi evde olsam ben 30 kilomu verdiğimde evdeydim hem sporum hem yemem içmem çok iyiydi ama çalışınca bişeyler eksik oluyor malesef. yinede elimden geldiğince çok dikkat ediyorum. dışarıdan hiç yemem işteyken hep evden getiririm. buranın yemekhane yemeğinide sevmiyorum. akşam 8 de evde olduğum için sporda herzaman mümkün olmuyor. o yüzden öğle aralarımı fırsata çevirip 1 saat yürüyüşe çıkıyorum hep. yoksa oturarak çalışan biri olarak duba gibi olurum.:KK17:
Detoksların çok faydası oluyor helede yazın soğuk içmek çok keyifli.
30 kilomu verdiniz cidden bravo size genede zor olmuştur herhalde .
Çalışma hayatı olunca da zor dışardan yiyince bol kalorili oluyor,rn güzelide evden getirmek yemek.

Detoksların çok faydası oluyor helede yazın soğuk içmek çok keyifli.
30 kilomu verdiniz cidden bravo size genede zor olmuştur herhalde .
Çalışma hayatı olunca da zor dışardan yiyince bol kalorili oluyor,rn güzelide evden getirmek yemek.
evet gerçi hamilelik kilolarıydı ama dikkat etmeseydim benim kalıcı kilolarım olabilirdi. 60 ile hamile kalıp 90 ile doğuma gittim eve geldiğimde 85 dim. sonra 1 yıl hem emzirdim hem spor yaptım hemde yediklerime dikkat ederek 58 kiloya düştüm. oğlumun 1 yaş gününde 58 kiloydum. ve beni en son oğlumun bebek mevlüdünde görenler 58 kilo halimi görünce şok olmuşlardı. biraz hırslı bi insanım kafama koyduğumu yapmak gibi bi huyum var.

X