• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet yemekleri

didemss_23

hayırlıyı nasip et rabbim
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2012
912
7
26
35
Ankara
slm kızlar uyguladığımız bir yerlerden duyduğumuz yada kendi uydurduğumuz diyet yemeklerini paylaşalım kkde şişman bayan kalmasın

Son düzenleme:
[h=2]peynirli patates dilimleri[/h]
ilk tarifimi paylaşmak istiyorum kızlar umarım faydalı olurum bu istege bağlı ve göz kararı olacak el yordamıyıyla tutturabilirsiniz eminim:)
patateste nişasta olduğu için çok önerilmeseda tok tutma oranıyla bence diyette kulaanılabilecek bir besin malzemelere gelince

PEYNİRLİ PATATES TOPLARI (1 KİŞİLİK)
1 adet orta boy patates
beyaz peynir (istediğinizi kullanabilirsiniz)
kırmızı biber, isot
dere otu veya maydanoz (tercihe göre)

YAPILIŞI:
patatesleri soyup halka halka dilimleyin, dilimlenmiş patatesleri kaynar suda haşlayın.
onlar haşlanırken beyaz peynirin içine baharatları ve maydanozları koyup elinizle biraz yogurun ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle köfte yapar gibi düzeltin.
haşlanmış olan patateslerden birini bir tabaga koyun içine yaptığınız peynir topunu koyun ve diğer patates dilimini üstüne kapatın. bu işlemi digerleri içinde tekrarlatın patatesin sıcaklıgıyla peynir hafif eriyo içinde hem tok tutuyo hemde görünüşü güzel gözüküyo. yaptım ben arkadaşlarım çok beğendi uydurma bi tarif:))
umarım anlatabilmişimdir şimdiden afiyet olsun
:56:

tavuk dönerin bize uyarlanmış hali rahatlıkla yiyebilirsiniz arkadaşlar:))

DİYET TAVUK DÖNER
1 adet tavuk göğsü
2 çarliston biber
bir tutam maydanoz
bir orta boy soğan
zeytin yağı
tuz karabiber

YAPIŞILI
tavuk gögsünü güzelcene haşlıyoruz. biraz soğuyunca didmeye başlıyoruz bi kaba.
öte yandan tavamızı güzelce ısıtıp biraz zeytin yağı koyuyoruz(tava iyice ısındıktan sonra yağın koyarsak hem yağı çok az kullanmış oluruz hemde zeytin yağı kokmaz) soğanı ve çarliston biberleri ince ince piyazlık kesip bi güzel soteliyoruz piştikten sonra içine tavuk gögüslerini atıp karıştırıyoruz biraz daha soteledikten sonra baharatlarını atıp harmanlıyoruz ve afiyetle yiyoruz:56:

burası güzel bi başlık olmuş :)

bence yapılan yemeklerin resimlerini de paylaşırsak güzel olur...

ben öğlen yemeği için fırında mücver yaptım bugun. resmini çekiyim yedikten sonra paylaşırım tarifini :)

evet ya bu başlık gerçekten iyi olmuş
bende hemen basit bir tarif yazıyım

2 adet kabağı rendeliyoruz
küçük bir teflon tencereye alıyoruz üzerine 1 tatlı kaşığından az zeytin yağı gezdiriyoruz
kapağını kapatıp kısık ateşte iyice kavuruyoruz
soğuyunca üzerine bol yoğurt ve baharatlarla tatlandırıyoruz (pulbiber,nane çok yakışıyor)
istenirse altını kapatır kapatmaz içine peynirde rendeliyebiliriz
kabağın ısısıyla peynirler hafiften eriyor güzel oluyor

benden de bi kabak tarifi gelsin o zaman :3:

FIRINDA KABAK MÜCVER

3 kabak
2 yumurta
nane
pulbiber
karabiber
tuz
3 yk un
kabartma tozu (isteğe göre çok da gerekli değil)

kızlar kabakları rendeleyip içine yumurtaları kırıyoruz ve karıştırıyoruz. daha sonra baharatları ve unu ekleyip karışımı yağlanmış fırın tepsisine döküp suyunu iyicene çekip kızarana kadar pişiriyoruz. isteğe göre üstüne maydanoz konabilir. pişince sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. afiyet olsun :56::56:

hoşgeldiniz kızlar tarifleriniz ve önerileriniz için sağolun mutlaka dikkate alacağım bildiğimiz diyet yemeklerini paylaşalım hep tatsız tuzsuz şeyler yemeyelim istedim aslında diyet sadece tatsız şeyler yemekten ibaret değil sağlıklı beslenip çokta güzel tarifler çıkarabiliyor insan:56::16:

hoşgeldiniz kızlar tarifleriniz ve önerileriniz için sağolun mutlaka dikkate alacağım bildiğimiz diyet yemeklerini paylaşalım hep tatsız tuzsuz şeyler yemeyelim istedim aslında diyet sadece tatsız şeyler yemekten ibaret değil sağlıklı beslenip çokta güzel tarifler çıkarabiliyor insan:56::16:

hoşbulduk :)

yenebilicek o kadar çok şey var ki hem sağlıklı hem de lezzetli
zaten ancak bu sekilde diyet uzun sure devam edebiliriz değil mi amaaa
ben bu foto paylaşma işini sevdim
diyet yemekleri yaptıkça paylaşıcam bu başlıkta

hoşbulduk :)

yenebilicek o kadar çok şey var ki hem sağlıklı hem de lezzetli
zaten ancak bu sekilde diyet uzun sure devam edebiliriz değil mi amaaa
ben bu foto paylaşma işini sevdim
diyet yemekleri yaptıkça paylaşıcam bu başlıkta

gerçekten çok haklısın tatlım aslında o kadar şey var ki acıktırmayan ve lezzetli tariflerini de en yakın zamanda bekliyoruz:10:

Back
X