• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet yapmamak için bahane mi ?

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.572
598
Merhaba,

Uzun süredir yoktum, merak eden, soran arkadaşlara çok teşekkür ederim. Oldukça zor günler geçirdim mükafatı güzel oldu çok şükür ki hayatımı düzene soktum, iki aydır çalışıyorum. Konuyu bağlayacağım yer açısından bir günümü anlatmak istiyorum.

6.30 : Kalkış, kedilerin mama ve sularını kontrol etme, tazeleme, kumlarını temizleme, geceden makine ayarladıysam sabah çıkmadan onları asma.

8.30-17.30: Mesai

18.30: Eve gelme kedileri doyurma, kum temizleme, sofrayı kurma, o ara katlanacak çamaşır varsa katlama, yerleştirme veya evi süpürme. Akşam yemeğini yedikten sonra mutfağı toplama, ertesi gün için pratik bir şeyler pişirme, Perşembe' den bamyoyu temizleme Cuma' da evi süpürme ve toz alma.

Eğer Cuma yorgunsam temizliği Cumartesi iş çıkışına erteleme. (Cumartesi 12.00'ye kadar çalışıyorum)

Akşam kendime ayırdığım temiz iki saat var sadece. Her dakikam dolu. Malesef güveneceğim bir yardımcı kadın da bulamadım.

Vermem gereken min 10 kilo var. Asla çok zayıf olmadım zaten yapım böyle boyum da uzun. Ama fazlalıklarımı vermek istiyorum yaza daha ince girmek. Ve diyet yapamıyorum. Diyet yaptığımda güçsüz kalıyorum, sinirli oluyorum. Diyetimde ceviz, kuru incir gibi şeyler de yiyorum ama yok.

Acaba yaşlandım mı diyorum, 37 yaşımdayım çocuğum yok üç kedim var bildiğiniz gibi. Zaten çocukla naparım düşünemiyorum.

Sizler yoğun tempoda diyet yapabiliyor musunuz ? Spora zaten hiç girmiyorum bekarkendi o evde salatam, ızgaram hazır bekleyip iş çıkışı spora gitmeler.

Spor olarak her gün yaptığım yürüyüş var (ortalama 5000 adım) bir de bazen ofiste çok yoğun oluyorum merdicen in çıklarım oluyor.

Acaba çok sıkmadan yavaş yavaş porsiyon küçülterek falan mı başlasam ? Sabahları sandviç yapıyorum kendime ve eşime. Poğaça ve simit yerine. Dut kurusu, iç ceviz falan aldım. Bana önerileriniz var mıdır sizler nasıl yapıyorsunuz ?

yoğun tempoda diyet yapamamak kısmı biraz tembellik bence ama spora gelirsek o tembellik değil yoğunluktan namümkün bir olay.
ben de çalışıyorum tiyatro ile ilgileniyorum aynı zamanda TOEFL kursuna gidiyorum en önemlisi ise 2 yaşında bir oğlum var.. bunların yanında yüzmeye yazıldım kilodan değil sağlık sebebi ile ama gidemiyorum eşim diyor ki gitmiyorsun vakit ayırmıyorsun dedim beni klonla yapayım.
hele büyükşehirde yaşıyorsanız o kadar zor ki hayat..

yoğun tempoda diyet yapamamak kısmı biraz tembellik bence ama spora gelirsek o tembellik değil yoğunluktan namümkün bir olay.
ben de çalışıyorum tiyatro ile ilgileniyorum aynı zamanda TOEFL kursuna gidiyorum en önemlisi ise 2 yaşında bir oğlum var.. bunların yanında yüzmeye yazıldım kilodan değil sağlık sebebi ile ama gidemiyorum eşim diyor ki gitmiyorsun vakit ayırmıyorsun dedim beni klonla yapayım.
hele büyükşehirde yaşıyorsanız o kadar zor ki hayat..

Tatlı gıdalar yemiyorsam enerjim düşük oluyor. Tembellikten çok belki değerler ile alakalı, belki ölçtürmem gerek bilmiyorum.

Protein eksikliğinden olabiliyor o sinirlilik hali. Ben doymuyorsam ve mutsuz oluyorsam ekmeği, tatlıyı kesip misal 4 köfte yiyeceksem 5 yapıp salatayı bollaştırıyorum. Daha uzun süre tok kalınıyor.
Tatlıyı ben genelde yemekten sonra istiyorum, bir yarım saat kadar dişimi sıkıp yemezsem sonrasında o istek kayboluyor.
Tabi bende "o kadar çalışıyorum bari yerken mutlu olayım" mantığı çok oluyor, bunu çözmeden de diyet falan yapamıyorum, gözümün önünde pizzalar uçuşuyor:/

Canım oncelikle iş bulmana cok sevindim, hayirli olsun :)
Calisma saatlerin gayet duzenli, yani cok duzenli saatlerde beslenebilirsin, ben olsam bu durumda diyetisyen destegi alirdim, belli ki kendi kendine yaparken biseyleri yanlis yapiyorsun, cunku aslinda diyetteyken saglikli ve dengeki beslendigin icin daha enerjik hissetmen lazim.

Canım oncelikle iş bulmana cok sevindim, hayirli olsun :)
Calisma saatlerin gayet duzenli, yani cok duzenli saatlerde beslenebilirsin, ben olsam bu durumda diyetisyen destegi alirdim, belli ki kendi kendine yaparken biseyleri yanlis yapiyorsun, cunku aslinda diyetteyken saglikli ve dengeki beslendigin icin daha enerjik hissetmen lazim.

Çook teşekkür ederim canım, nihayet.

Belki de bahar yorgunluğu bilemiyorum sürekli halsizim, gerçi kendime hiç vakit de ayırmıyorum mükemmeliyetçiliğim yüzünden sürekli iş peşindeyim. Hani ay aman halsizim iş kalsın dediğimden değil, sürekli iş yaptığımdan halsizim.

Protein eksikliğinden olabiliyor o sinirlilik hali. Ben doymuyorsam ve mutsuz oluyorsam ekmeği, tatlıyı kesip misal 4 köfte yiyeceksem 5 yapıp salatayı bollaştırıyorum. Daha uzun süre tok kalınıyor.
Tatlıyı ben genelde yemekten sonra istiyorum, bir yarım saat kadar dişimi sıkıp yemezsem sonrasında o istek kayboluyor.
Tabi bende "o kadar çalışıyorum bari yerken mutlu olayım" mantığı çok oluyor, bunu çözmeden de diyet falan yapamıyorum, gözümün önünde pizzalar uçuşuyor:/

Proteini arttırmak konusunda haklısın. Bir de yemek yemeyi çok seviyorum, aynen dediğin gibi bu kadar yoruluyorum hal ediyorum güzel bir İskender' i diyorum. Seviyorum da yani.

Protein

Maddi gücün varsa öğlen de akşam da bol etli sofra

Hem gözün hem karnın doyacak

Bol da su

İlk hafta tatlı vs ister belki Can'ın geçiştir

Ayran iç mesela şişsin karnın

Hem et yemeği pratik

Al balık at fırına yarım saate hazır otları da yıka doğra ya da koy öyle tabağa mükellef akşam yemeği

Eşin isterse ona az da makarna ayarla oldu bitti

Hayırlı olsun holavidacığım..
Sana tatlı konusunda basit bir tavsiye veriyim, vücudun tatlı ihtiyacı insülin direnci olabildiği gibi, bunun sebebi bağırsaklarda bazı yararlı bakterileri farkında olmadan kaybetmemizlede alakalı olduğunu okumuştum. Bu da ayrıca bağışıklığımızı düşüren bir faktörmüş. Özellikle yemek sonrası aşırı bi tatlı ihtiyacı duyduğumuz olur..
Ben de uzun süredir tatlı konusunu kontrol altına almaya çalışanlardanım.. Bunun için sana tavsiyem probiyotik yoğurt tüketmen. Mümkünse kendin yap, probiyotik toz şaseler süper marketlerde satılıyor, migros vb yerlerde peynir yoğurt reyonlarında. En memnun kalınan ise kipa da satılan şase. Onu bulabilirsen köy sütü, bulamazsan günlük sütle de yapabiliyorsun. Bir de glutensiz beslenme şekli de işe yarıyor, geçen bi yemek tarifi sitesinde görmüştüm glutensiz şekersiz brownie tarifi vardı, ölçülerini de yazıyım, kenarında dursun :)

Diyet Brownie

2 adet yumurta
3/4 su bardağı hurma püresi (175 gr hurma)
3 yemek kaşığı zeytinyağ
3/4 su bardağı kakao
1/2 su bardağı keçiboynuzu tozu
1 çay kaşığı karbonat, birkaç damla limon
Bir fiske tuz
1 su bardağı ceviz

Yapılışı:

170-175 gram hurmanın çekirdeklerini çıkartın ve üzerini örtecek şekilde sıcak su ilave edin ve 10-15 dakika bekletin. Yumuşayan hurmaların içinde 2-3 yemek kaşığı sıcak su bırakacak şekilde süzün ve blender yardımıyla püre kıvamına getirin.

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Önce yumurtaları hafif çırpın ve diğer malzemeleri ekleyin.
Orta boy ısıya dayanıklı fırın kabına hazırladığınız harcı dökün ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Piştikten 15-20 dakika dinlendikten sonra keserek servis edin.

Bu hafta deniycem bunu da :)

Proteini arttırmak konusunda haklısın. Bir de yemek yemeyi çok seviyorum, aynen dediğin gibi bu kadar yoruluyorum hal ediyorum güzel bir İskender' i diyorum. Seviyorum da yani.
Ben de öyle, kendim doysam bile gözüm doymuyor o derece:D
Sabah sandviç yerine şöyle pul biberli limonlu kekikli haşlanmış yumurta, yanında zeytin-peynir ve istediğin kadar yeşillik, domates vb ile daha sağlıklı bir kahvaltı olabilir mesela. Sandviç beni hiç doyurmuyor ve çabuk acıktırıyor, minicik de bir şey zaten:D
Hayırlı olsun bu arada çok sevindim işe girmene :KK200:

Ben de öyle, kendim doysam bile gözüm doymuyor o derece:KK70:
Sabah sandviç yerine şöyle pul biberli limonlu kekikli haşlanmış yumurta, yanında zeytin-peynir ve istediğin kadar yeşillik, domates vb ile daha sağlıklı bir kahvaltı olabilir mesela. Sandviç beni hiç doyurmuyor ve çabuk acıktırıyor, minicik de bir şey zaten:KK70:
Hayırlı olsun bu arada çok sevindim işe girmene :KK200:

Kahvaltıyı ofiste yapıyorum o dediğin benim Pazar kahvaltım çok da keyif alıyorum. Ofise malzeme getirdim ama iş telaşına düşünce üşendim hazırlamaya. Sandviçe domates, beyaz peynir, yeşillik falan koyuyorum Uno tahıllı ekmeğe yapıyorum ama mesela 8' de yedim şu an midem kazındı galiba ben oburum :D

Bu arada çok teşekkür ederim :KK200:

Aynı durumdayım :)
Spor yapmayı istiyorum fakat bulunduğum şehir Türkiyenin en soğuk memleketlerinden hala kar yağıyor
Salon olayı da boğuyor beni.
Sabırlı bir insansanız yavaş yavaş vermeye çalışın yaban mersinini de öneririm tükettiklerinizin içinde olsun bence

Yoğurt mucizevi birşey iki haftadır diyetteyim 4 kilom gitti sürekli yoğurtla birşeyleri karıştırıp yiyorum kurtarıcı beyazlardan
Aslında hepimiz biliyoruz hepimiz farkındayız bu süreçte neler yapmalıyız yapmamalıyız, uzman olduk
Ama sorunca danışınca ve fikirlerini bildiklerini bir başkasından duyunca da insan rahatlıyor değil mi :)

Ha son birşey daha, internetten youtube dan zumba salsa videoları indirdim, belleği tv ye takıyorum akşam işten gelince halıyı bir kenara itip koltuğu geriye çekip ortada yer genişletiyorum, açıp onlarla birlikte spor yapıyorum acayip keyifliii müzik dans ter ve eksi kilolarr
şiddetle tavsiyemdir ;)

Hayırlı olsun holavidacığım..
Sana tatlı konusunda basit bir tavsiye veriyim, vücudun tatlı ihtiyacı insülin direnci olabildiği gibi, bunun sebebi bağırsaklarda bazı yararlı bakterileri farkında olmadan kaybetmemizlede alakalı olduğunu okumuştum. Bu da ayrıca bağışıklığımızı düşüren bir faktörmüş. Özellikle yemek sonrası aşırı bi tatlı ihtiyacı duyduğumuz olur..
Ben de uzun süredir tatlı konusunu kontrol altına almaya çalışanlardanım.. Bunun için sana tavsiyem probiyotik yoğurt tüketmen. Mümkünse kendin yap, probiyotik toz şaseler süper marketlerde satılıyor, migros vb yerlerde peynir yoğurt reyonlarında. En memnun kalınan ise kipa da satılan şase. Onu bulabilirsen köy sütü, bulamazsan günlük sütle de yapabiliyorsun. Bir de glutensiz beslenme şekli de işe yarıyor, geçen bi yemek tarifi sitesinde görmüştüm glutensiz şekersiz brownie tarifi vardı, ölçülerini de yazıyım, kenarında dursun :)

Diyet Brownie

2 adet yumurta
3/4 su bardağı hurma püresi (175 gr hurma)
3 yemek kaşığı zeytinyağ
3/4 su bardağı kakao
1/2 su bardağı keçiboynuzu tozu
1 çay kaşığı karbonat, birkaç damla limon
Bir fiske tuz
1 su bardağı ceviz

Yapılışı:

170-175 gram hurmanın çekirdeklerini çıkartın ve üzerini örtecek şekilde sıcak su ilave edin ve 10-15 dakika bekletin. Yumuşayan hurmaların içinde 2-3 yemek kaşığı sıcak su bırakacak şekilde süzün ve blender yardımıyla püre kıvamına getirin.

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Önce yumurtaları hafif çırpın ve diğer malzemeleri ekleyin.
Orta boy ısıya dayanıklı fırın kabına hazırladığınız harcı dökün ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Piştikten 15-20 dakika dinlendikten sonra keserek servis edin.

Bu hafta deniycem bunu da :)

Hurma kalp ben <3 bayılıyorum yahu mükemmel bir lezzet bence. Bu tarifi de üşenmediğim bir an olursa deneyeceğim çok teşekkür ederim <3

Hurma kalp ben <3 bayılıyorum yahu mükemmel bir lezzet bence. Bu tarifi de üşenmediğim bir an olursa deneyeceğim çok teşekkür ederim <3
Rica ederim canımcım :KK200: Aslında videosu da vardı da ekleyemedim. Hafta sonuna deniycem inşallah, küçük boy kalıp yada borcam da yap denersen..

Diyet isi kafada bitiyor tamamen.Su anda instagramda bir kadin var.Sabah 6 da kalkip gece yarisi uyuyor.evli cocugu da var.Ama masallah sporsuz asla yapamiyor.1 senede 40 kilo verdi.Gipta ile takip ediyorum onu.Yani bence gidin bir kan tahlillerinizi yaptirin.Belki d vitamininiz eksik cikacak ne bileyim demiriniz ...Bu halsizligin sebeplerini bulun ve baslayin.5 senedir hafif kilolu biriyim.Ve ilk defa kesin karar verip ,konsantrasyonumu toplayip diyete basladim..Simdilik gidiyor...Sabah erken kalkip kavimler gocu seklinde kahvaltimi,ara ogunleri,ogle yemegimi taslara koyup okula geliyorum...Bence bu tamamen karar verme iisi.Kendjmden biliyorum cunku bundan once trilyon defa diyete baslayip 3. Gunu kendimi yemege gomulmus buldum.Kendi sesinizi dinleyin oncelikle...

Diyet isi kafada bitiyor tamamen.Su anda instagramda bir kadin var.Sabah 6 da kalkip gece yarisi uyuyor.evli cocugu da var.Ama masallah sporsuz asla yapamiyor.1 senede 40 kilo verdi.Gipta ile takip ediyorum onu.Yani bence gidin bir kan tahlillerinizi yaptirin.Belki d vitamininiz eksik cikacak ne bileyim demiriniz ...Bu halsizligin sebeplerini bulun ve baslayin.5 senedir hafif kilolu biriyim.Ve ilk defa kesin karar verip ,konsantrasyonumu toplayip diyete basladim..Simdilik gidiyor...Sabah erken kalkip kavimler gocu seklinde kahvaltimi,ara ogunleri,ogle yemegimi taslara koyup okula geliyorum...Bence bu tamamen karar verme iisi.Kendjmden biliyorum cunku bundan once trilyon defa diyete baslayip 3. Gunu kendimi yemege gomulmus buldum.Kendi sesinizi dinleyin oncelikle...

D vitaminine demire baktırmadım ama kan tahlilimi yeni yaptırdım kansız değilim. Benim aslında anlatmak istediğim kendime çok yoğun bir tempo yarattığım, yani sürekli evde olsam iş yapmasam da halsiz olsam tamam. Ama artık tempoma yetişemiyorum gibi geliyor. Elbette daha enerjik olmanın yolları vardır dediğiniz gibi ama ben her boş bulduğum ana bir iş sıkıştırınca pek mümkün olmayacak gibi.

İşin hayırlı olsun çok sevindim senin adına

Hola tempon gerçekten çok yoğun, sabah çıkmadan çamaşır as kedilere bak işten gelince çamaşır katla yine kedilere bak sofra kur topla evi temizle ertesi günün yemeğini yap vallahi pestilin çıkmıyorsa bravo derim. Ben bunların hepsini öldürseler yapamam mesela, şu ara benim işler de anormal yoğun temizlik çamaşır yemek hak getire, bu hafta annem sağolsun yemek yolladı onlarla pratik şeyler hazırlıyorum. Beslenme tarzın nasıl bilmiyorum ama bu tempoda öyle kibrit kutusu peynir yeşil çay salata olmaz yani mazallah düşer bayılırsın bi köşede :KK53:

Bol protein yemen lazım yanında da salata. Hamur işinden uzak durmaya çalış, hem kilo yapar hem de çabuk acıktırır. Protein nitelikli gıdadır zaten, hem tok tutar hem de seni dirençli yapar :rapci:

Sadece beslenmeye dikkat ettiğinde bile, o az hareket bile fazlalıkları atmaya yetiyor. Trioid problemin varsa o da insanı zorluyor.
Bir kaç gündür benim eski yöntem 5i bir arada çay yöntemini yapıyorum üşenmeyip mesela. Funda, mate, kekik, biberiye 1 çay kaşığı dolusu ve 1 tatlı kaşığı dolusu yeşil çayı sabah yarım lt kaynar suya atıp, 15-20 dk demlenmesini bekliyorum, ılınıyor zaten onu içip yarım saat sonra bişeyler yiyorum. Faydası ödem söktürücü olması. Bol su tüketmekte önemli.
Bir de kabak mevsimi yaklaşıyor, mesela 2 kabağa 2 kuru soğan, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu, 2 domates, 5-6 diş sarımsak doğrayıp, tercihen tuzsuz ama illa tuz diyorsan az miktarda serpip, üzerine 2-3 çorba kaşığı zeytin yağ karabiber serpip, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirebilirsin, çok güzel bi detoks yöntemidir bu, hatta blendırdan geçirip termosta iş yerinde gün boyu tüketebilirsin.

Merhaba,

Uzun süredir yoktum, merak eden, soran arkadaşlara çok teşekkür ederim. Oldukça zor günler geçirdim mükafatı güzel oldu çok şükür ki hayatımı düzene soktum, iki aydır çalışıyorum. Konuyu bağlayacağım yer açısından bir günümü anlatmak istiyorum.

6.30 : Kalkış, kedilerin mama ve sularını kontrol etme, tazeleme, kumlarını temizleme, geceden makine ayarladıysam sabah çıkmadan onları asma.

8.30-17.30: Mesai

18.30: Eve gelme kedileri doyurma, kum temizleme, sofrayı kurma, o ara katlanacak çamaşır varsa katlama, yerleştirme veya evi süpürme. Akşam yemeğini yedikten sonra mutfağı toplama, ertesi gün için pratik bir şeyler pişirme, Perşembe' den bamyoyu temizleme Cuma' da evi süpürme ve toz alma.

Eğer Cuma yorgunsam temizliği Cumartesi iş çıkışına erteleme. (Cumartesi 12.00'ye kadar çalışıyorum)

Akşam kendime ayırdığım temiz iki saat var sadece. Her dakikam dolu. Malesef güveneceğim bir yardımcı kadın da bulamadım.

Vermem gereken min 10 kilo var. Asla çok zayıf olmadım zaten yapım böyle boyum da uzun. Ama fazlalıklarımı vermek istiyorum yaza daha ince girmek. Ve diyet yapamıyorum. Diyet yaptığımda güçsüz kalıyorum, sinirli oluyorum. Diyetimde ceviz, kuru incir gibi şeyler de yiyorum ama yok.

Acaba yaşlandım mı diyorum, 37 yaşımdayım çocuğum yok üç kedim var bildiğiniz gibi. Zaten çocukla naparım düşünemiyorum.

Sizler yoğun tempoda diyet yapabiliyor musunuz ? Spora zaten hiç girmiyorum bekarkendi o evde salatam, ızgaram hazır bekleyip iş çıkışı spora gitmeler.

Spor olarak her gün yaptığım yürüyüş var (ortalama 5000 adım) bir de bazen ofiste çok yoğun oluyorum merdicen in çıklarım oluyor.

Acaba çok sıkmadan yavaş yavaş porsiyon küçülterek falan mı başlasam ? Sabahları sandviç yapıyorum kendime ve eşime. Poğaça ve simit yerine. Dut kurusu, iç ceviz falan aldım. Bana önerileriniz var mıdır sizler nasıl yapıyorsunuz ?
işin hayırlı olsun M meredithgrey
nasıl bir işe girdin merak ettim memnunmusun?
diyete gelince pek başarılı olduğum bir alan olmadığı için tavsiyelerimi dikkate alırmısın bilmem:)
yeşil-çay-soda-limon kürü denemiştim bir ara.
iştah kapatır kilo yaktırır.
face de diyet grupları var,günlük menülerini yazarak kendini kontrol edebilirsin.
ben mesela ara öğün pek yapmıyorum diyet yaparken.
çünkü kilo vermemi yavaşlatıyor.

İş ve trafik zaten yeterince yoruyor insanı, benim evim işime yakın trafik çilesi çekmememe rağmen işten gelince bi yarım saat ayaklarımı uzatıp kendime gelmem gerekiyor koşa koşa mutfağa giremiyorum mesela

Ben diyet yapmaktan ziyade nitelikli beslenme alışkanlığı edinilmesinden yanayım.

Back