Kızlar merhabalar yaklaşık üç haftadır diyet yapıyorum fakat 700-800gr vermişim neden böyle lütfen moralim çok bozuk.
Yediklerim şu şekilde :
sabah : yulaf kuru meyve yeşil çay bir gün arayla ise haşlanmış yumurta salatalk domates dönüşümlü.
öğle : yoğurt salata bi gün arayla yeşil elma dönüşümlü
akşam : yulaf bazen salata sebze yemegi ve türk kahvesi ardından yeşil çay ile günü kapatıyorum
2 buçuk litreye yakın su tüketiyorum sıfır ekmek sıfır tuz sıfır şeker .
Neden böyle ? açlıkta hissetmiyorum. pilates esneme squat yapıyorum. Acilen bana 7 kilo vermemi sağlıycak bi yöntem yaptığım yanlış bir şey var ise düzeltmenizi rica ediyorum.
Eger insulin direncin var ise kuru meyve kilo vermeni engeller. Birde aniden bu kadar kisitli bir diyete girdiyseniz o da kilo alimini durdurur. Normalde 2000 kalori alirken bir anda 1000 kalorilik diyete girersejiz vucut bunu kitlik.olarak algolar ve direk depolamaya girer yavas yavas azaltmaniz lazim..
vücuda yararlı yağda girmeli, protein de girmeli. vücut bunları kullanarak kilo verir. et köfte, tavuk, cacık, çorba, diyet ekmeği, ayran gibi gıdalarda ekleyin. sabit beslenmeyin. hele yulaf, nesfit falan gayet sağlıksız şeyler.
Diyete başlar başlamaz vücudu kıtlıkla tanıştırmışsın .
Açlık hissetmiyor olabilirsin ama doğru beslenmeden çok şok diyet tarzı bu .
Ki ne zaman başvurulur buna ... uzun süre diyette plato (duraksama) döneminde .
sabah erken kalkıp ılı limonlu suyunu iç .. mutlaka özellikle sabah 1 dlm de olsa tb ya da kepek ekmek ye . bol yeşillik peynir ve yumurta .. klasik kahvaltı yani .
ara öğün gibi ana öğünlerin .
bunun yerine her öğünde salata ve yoğurt yanında , protein ve sebze tüket.
spora devam et .insülin direncin , triod değerlerinde vs.. sorun yok ise ... kilolar gidecektir
Eger insulin direncin var ise kuru meyve kilo vermeni engeller. Birde aniden bu kadar kisitli bir diyete girdiyseniz o da kilo alimini durdurur. Normalde 2000 kalori alirken bir anda 1000 kalorilik diyete girersejiz vucut bunu kitlik.olarak algolar ve direk depolamaya girer yavas yavas azaltmaniz lazim..
vücuda yararlı yağda girmeli, protein de girmeli. vücut bunları kullanarak kilo verir. et köfte, tavuk, cacık, çorba, diyet ekmeği, ayran gibi gıdalarda ekleyin. sabit beslenmeyin. hele yulaf, nesfit falan gayet sağlıksız şeyler.
Diyete başlar başlamaz vücudu kıtlıkla tanıştırmışsın .
Açlık hissetmiyor olabilirsin ama doğru beslenmeden çok şok diyet tarzı bu .
Ki ne zaman başvurulur buna ... uzun süre diyette plato (duraksama) döneminde .
sabah erken kalkıp ılı limonlu suyunu iç .. mutlaka özellikle sabah 1 dlm de olsa tb ya da kepek ekmek ye . bol yeşillik peynir ve yumurta .. klasik kahvaltı yani .
ara öğün gibi ana öğünlerin .
bunun yerine her öğünde salata ve yoğurt yanında , protein ve sebze tüket.
spora devam et .insülin direncin , triod değerlerinde vs.. sorun yok ise ... kilolar gidecektir
Teşekkürler. sabahları muhakak limonlu su içiyorum.hiç ekmek yemiyorum ama. yumurta haşlanmış yiyorum.salata yoğurt muhakkak yiyorum. insilin direnci nasıl oluyor yani şekerli birşey yemiyorum ama
Canım senin yağ oranın vucüt dagılımda aztır bizimki gibi 90 100 olsan ayda en az 5 6 kilo gider biraz sabretmen lazım haftada 500 800 gitse kardır sakin ümitsiz olma önce bir tahlilerini yaptır bir aksilik varmı diye bak ister tahiliyeye git istersen diyetisyene devlet hastenelerinde basit bir kan tahlilinde hepsi çıkar kolay gelsin
Teşekkürler. sabahları muhakak limonlu su içiyorum.hiç ekmek yemiyorum ama. yumurta haşlanmış yiyorum.salata yoğurt muhakkak yiyorum. insilin direnci nasıl oluyor yani şekerli birşey yemiyorum ama
şekerli bir şey yememenle doğrudan ilgili değil . bence sen en kısa zamanda insülin direnci ölçtür .. her şey sağlıklı ve diyete uygun giderken kilo verememin başlıca sebeplerindendir .