diyet yaparken kabızlık

Nare83

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2008
35.547
78.779
arkadaşlar yaklaşık 40 gündür diyetteyim ve kabızlık yaşıyorum nasıl giderebilirim beşi biryerde çayı içiyorum sirkeli su yapıyorum onlar mı yapıyor acaba

sirkeli suyun kabızlık yapıcanı düşünmüyorum aksine sindirim sis. çalıştırıyo... yediklerinle alakalı olabilirmi acaba...ben çünkü diyet modundan çıktığım an kabızllık yaşıyorum çünkü diyetteyken yediklerime diikkat ettiğim için genelde daha iyi çalışıyo sindirim sis.
sabahları 2 kayısı veya 2 kuru incir yada 4-5 kuru erik yedikten sonra ılık su içebilirsin..ben bazen bunları ılık suda bekletip yiyorum dahada bi etkili oluyo sularınıda içiyorum tabii...
adaçayı mide ve bağırakları çalıştırır az bal ve limon koyarsan içine etki ediyo....
tabi bol su içmeyi ihmal etme :)))
bunun dışında günde en az 1 öğün çorba içmeye gayret et...bakliyatlarda yoğun miktarda posa bulunmakta ....meyve ve yoğurt yemeğide ihmal etme...
birde yesil çayyaparken içine bi kaç tane karanfil atabilirsin mide ve bağırsak zorunlu gidermeye yardımcı oluyo ve metobozlizmayı hızlandırıyo ......
bende işe yarayanlar bunlar :kedi: umarım seninde işine yarar opuyorumnanaktan

ben diyetisyene gidiyorum kabızlık için
sabah kalkar kalkmaz cezvede ısıtılmış1 bardak sıcak suya 1
tatlı kaşığı bal atıp içiyorum bide kahvaltıdan önce 15-20 dk
egzersiz yapıyorum çok iyi geliyo

masum cok guzel kılo vermıssın hangı konuda bulabılırım senı :) anlatsan nasıl verdıgını?

bu arada kabızlık ıcın de bı tohum var ısım vermek yasak sanırım veremıyorum, ozel mesajm acılınca yazarım ıstersen sana tabı kı kesın cozum degıl ama cok rahatlatıyor ınsanı, fayda gostermedıgını gormedım ben bahsettıgımın..

arkadaşlar yaklaşık 40 gündür diyetteyim ve kabızlık yaşıyorum nasıl giderebilirim beşi biryerde çayı içiyorum sirkeli su yapıyorum onlar mı yapıyor acaba

bende yaklaşık 1,5 aydır diyetteyim aynı sorun benim önceki dietlerimdede olmuştu ama çok basit bir yöntemi var gün aşırı 1 kuru incir ve 1 kuru kayısı yersen hiç kabızlık çekmiyorsun hemde az kalori ile tatlı ihtiyacın gideriliyor başkada birşeye gerek duymuyorsun zaten :nazar:

İncir, kayısı vs çözüm olmadıysa kesinlikle kuru domates. Açkarnına bolca yeyip bir bardak su için, kesinlikle tavsiye ediyorum.

anneminde böyle bir sorunu vardı doktor aç karnına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı içmesini söylemişti ve işe de yaramıştı bir dene istersen canım :)

Aci cehre cayi var ama surekli kullanmamak lazim butun bagirsaklarinizi temizliyor uzun zaman cikamadiginizda deneyebilirsiniz fakat icince disari cikmamanizi tavsiye ederim

Aci cehre cayi var ama surekli kullanmamak lazim butun bagirsaklarinizi temizliyor uzun zaman cikamadiginizda deneyebilirsiniz fakat icince disari cikmamanizi tavsiye ederim
Ay o acı cehreyi bende biliyorum gerci ben tohum seklinde olandan yedim direkt cok fenaydi yaa ama uzun süre tuvalete ckmayinca kullanmak iyi olur hemen faydasi oluyo

X