• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet ya da yediğine dikkat etme motivasyonu

little bird

❤️‍🔥
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
3.244
5.431
358
Kütahya
Benim en büyük derdim kilo. Son senelerde çok fazla kilo aldım. Ama bir türlü motive olamıyorum. Başlasam da sanki her şey boşaymış gibi geliyor. Bir iki hafta yapıp sonra yine bırakıyorum. Zayıflasam nolcak ki modundayım.
Diyet yapan ya da yediğine dikkat edenler bu motivasyonunuzu nasıl koruyorsunuz?
Sizi gaza getiren anılarınız varsa onları da yazabilirsiniz.

Son 1 yılda bende yaklaşık 9 kilo aldım. Hâlâ eski kıyafetlerime giriyorum ama o dar gelmesi beni çıldırtıyor. Şuan en büyük motivasyonum sıklıkla o kıyafetleri giymek. Giymedikçe diyete kendimi daha iyi adapte edebiliyorum. Birde aç kalmanın beni daha sağlıklı yaptığına inaniyorum

Buyrun benim.
Geçtiğimiz yazdan beri düzenli spor yapıyorum. Son 5 aydır daha da düzenli hatta. Öncesinde kendimi saldığım, tam düzeni oturtamadığım ufak zaman aralıkları oldu. Şekeri, ekmeği, kızartmayı kestim. Nadiren canım çekerse ufak porsiyon halinde yiyorum, bir zararı olmuyor. Bol su, bitki çayları, bol sebze, balık, tavuk, vs diyetime ekledim. Böyle böyle geçen yazdan beri 15 kilo verdim, cillop gibi oldum. Daha da fazlam yok ama ben daha da incelmek istiyorum ve dahası bu sağlıklı yaşam kalıcı olsun istiyorum. Kilo verdim bitti mentalitesinde değilim. Beni motive eden şey aynada günden güne değişen görüntüm. Kıyafet bedenlerimin ufalması, her kıyafetin yakışması. Bunlar da emekle oldu işte. Çevremden de olumlu yorumlar alıyorum, o da motive ediyor.

İlk başta başlamak zordur. Azar azar başlayın. Ben bir günde şekeri, ekmeği kesmedim. Azaltarak bitirdim. Zamana yaydım. Alıştıra alıştıra. Sabah koşularımı da 30-40 dk yapıyorum. 1 saat falan olsa ben üşenirim, yapasım gelmez mesela. :)

Sorma benim de 3.5 kaldı. Kaç kilo fazlan var? Ben başladım diyete 1 hafta. 1.5 verdim sonra geri bıraktım. En iyisi tekrar başlamak ve o güzel günlerin hayali ile midemizi bastırmak. :KK19:
Aslında 6 7 kilo versem yeter fakat ben olabildiğince ince olmayı planliyorum. Hedefim 10 kg vermek. Mesela bu akşam smoothie yapmayı düşünüyorum

Valla benim en büyük motivasyon kaynağım vücudumu zinde hissetmek, oramın buramın ağrımaması, bir de giydiklerimin daha güzel durması. Hayatım boyunca çok zayıf olmadım ama spor yaptığım için hep fit bir insanım. Yediklerime içtiklerime pek dikkat etmem ama öküz gibi yediysem, öküz gibi de spor yaparım. =)) Yaşım 35, iki çocuk annesiyim, iki hamileliğimde de 25'er kilo aldım. 4,5 ay geçti son doğumumun üstünden, şuan 22 kilo gitmiş durumda. Emzirmenin de etkisi var elbette, sadece sporla bu kadar kısa sürede bu kadar kilo gitmezdi. Hayattaki tek bağımlılığım spor. Yapmayınca hayat enerjim çekiliyor ya.

Valla benim en büyük motivasyon kaynağım vücudumu zinde hissetmek, oramın buramın ağrımaması, bir de giydiklerimin daha güzel durması. Hayatım boyunca çok zayıf olmadım ama spor yaptığım için hep fit bir insanım. Yediklerime içtiklerime pek dikkat etmem ama öküz gibi yediysem, öküz gibi de spor yaparım. =)) Yaşım 35, iki çocuk annesiyim, iki hamileliğimde de 25'er kilo aldım. 4,5 ay geçti son doğumumun üstünden, şuan 22 kilo gitmiş durumda. Emzirmenin de etkisi var elbette, sadece sporla bu kadar kısa sürede bu kadar kilo gitmezdi. Hayattaki tek bağımlılığım spor. Yapmayınca hayat enerjim çekiliyor ya.
Haftada ne kadar ve kaç saat yapıyorsunuz?

Buyrun benim.
Geçtiğimiz yazdan beri düzenli spor yapıyorum. Son 5 aydır daha da düzenli hatta. Öncesinde kendimi saldığım, tam düzeni oturtamadığım ufak zaman aralıkları oldu. Şekeri, ekmeği, kızartmayı kestim. Nadiren canım çekerse ufak porsiyon halinde yiyorum, bir zararı olmuyor. Bol su, bitki çayları, bol sebze, balık, tavuk, vs diyetime ekledim. Böyle böyle geçen yazdan beri 15 kilo verdim, cillop gibi oldum. Daha da fazlam yok ama ben daha da incelmek istiyorum ve dahası bu sağlıklı yaşam kalıcı olsun istiyorum. Kilo verdim bitti mentalitesinde değilim. Beni motive eden şey aynada günden güne değişen görüntüm. Kıyafet bedenlerimin ufalması, her kıyafetin yakışması. Bunlar da emekle oldu işte. Çevremden de olumlu yorumlar alıyorum, o da motive ediyor.

İlk başta başlamak zordur. Azar azar başlayın. Ben bir günde şekeri, ekmeği kesmedim. Azaltarak bitirdim. Zamana yaydım. Alıştıra alıştıra. Sabah koşularımı da 30-40 dk yapıyorum. 1 saat falan olsa ben üşenirim, yapasım gelmez mesela. :)
Ben de işte mükemmeliyetçilikten bir anda çok yükleniyorum kendime yoksa olmayacakmış gibi geliyor.
Her şeyi aniden kesince de bir anda canım fast food çekiyor ya da çikolata. Bu sefer bozunca da tamamen bozuyorum. Sanırım en büyük hatam bu 😕
Çok güzel kilo vermişsiniz tebrikler 👏🏻

Ben de işte mükemmeliyetçilikten bir anda çok yükleniyorum kendime yoksa olmayacakmış gibi geliyor.
Her şeyi aniden kesince de bir anda canım fast food çekiyor ya da çikolata. Bu sefer bozunca da tamamen bozuyorum. Sanırım en büyük hatam bu 😕
Çok güzel kilo vermişsiniz tebrikler 👏🏻

Yaa işte öyle oluyor dimi, tam da dediğiniz gibi. :)) Eskiden ben de öyle olurdum. İlk defa uzun dönem düzeni tutturabildim.

Normalde sağlıklı beslenme, yaşama alışkanlığı olmayan birinin bir anda sağlıklı bir yaşama geçmesi için çelik gibi irade lazım. Bu da çoğumuzda yok. O yüzden azar azar, yavaş yavaş, korkutmadan, ürkütmeden, soğutmadan yapacaksın.Yani benim bakış açım bu. Gayet de işe yaradı işte.

Benim en büyük derdim kilo. Son senelerde çok fazla kilo aldım. Ama bir türlü motive olamıyorum. Başlasam da sanki her şey boşaymış gibi geliyor. Bir iki hafta yapıp sonra yine bırakıyorum. Zayıflasam nolcak ki modundayım.
Diyet yapan ya da yediğine dikkat edenler bu motivasyonunuzu nasıl koruyorsunuz?
Sizi gaza getiren anılarınız varsa onları da yazabilirsiniz.
Daha önce 93 kiloya çıkmıştım. Burda başarı öykülerini okurken bi yazı dikkatimi çekmişti. BU ZAMANA KADAR YEDİM DE NE OLDU diyodu. Her seferinde bu sözü aklıma getirdim. Bide bi kot almıştım bana olmadı. Ona girene kadar dikkat ediyim dedim. Sonra bi gömleğim vardı kol bileği bile gitmemişti o şekilde gaza geldim 58 kiloya düşmüştüm. Boyum 173 bu arada. Uzun sürede korudum. Sonra sağlık sorunundan dolayı (kilomla alakalı değildi bu arada) ilaç kullandım 68 oldum. Hamile kaldığımda 74 kiloydum. Doğuma 103 girdim 😂 eve geldiğimde 96 kiloydum. 9 ay oldu 77 kilo oldum. O kiloya alışmıyım diye kıyafet almadım kendime hep taytlarla geçirdim. Şimdi kotlarım yeniden olmaya başladı 🥰 hedefim 65 💪🏻 Akşam 6dan sonra ağzıma hiç bişey koymuyorum. Bu arada kilo vermem uzun sürüyo ama kalıcı oluyo.

Daha önce 93 kiloya çıkmıştım. Burda başarı öykülerini okurken bi yazı dikkatimi çekmişti. BU ZAMANA KADAR YEDİM DE NE OLDU diyodu. Her seferinde bu sözü aklıma getirdim. Bide bi kot almıştım bana olmadı. Ona girene kadar dikkat ediyim dedim. Sonra bi gömleğim vardı kol bileği bile gitmemişti o şekilde gaza geldim 58 kiloya düşmüştüm. Boyum 173 bu arada. Uzun sürede korudum. Sonra sağlık sorunundan dolayı (kilomla alakalı değildi bu arada) ilaç kullandım 68 oldum. Hamile kaldığımda 74 kiloydum. Doğuma 103 girdim 😂 eve geldiğimde 96 kiloydum. 9 ay oldu 77 kilo oldum. O kiloya alışmıyım diye kıyafet almadım kendime hep taytlarla geçirdim. Şimdi kotlarım yeniden olmaya başladı 🥰 hedefim 65 💪🏻 Akşam 6dan sonra ağzıma hiç bişey koymuyorum. Bu arada kilo vermem uzun sürüyo ama kalıcı oluyo.
Tebrik ederiim 🤗 merak ettim aratıyım bakalım çıkacak mı o yazı

Bende iki sene önce doğum yaptım doğumdan sonra 86 kiloya kadar çıktım geçen kış bu kiloların yarısını verdim yazın ara verdim birkaç kilo aldım bu aralıkta tekrar başladım ve toplamda 30 kiloya yakın kilo verdim her gramını emek emek aç kalarak verdim ve şuan 58 kilo 38 bedenim o kadar mutluyum ki hiç bu kadar zayıf olmamıştım.şuanki bedenime kavuşmak herseye değer. Gecelerce aç kalmalarım evde spor yapıp kan ter içinde kalmalarım akşam boyu yasaklı gıdalar tüketen eşime servis yapıp tadına bile bakmamam ,yiyememelerim yüzünden yaşadığım stres moral bozukluğu hepsine değer. Zayıflamak o kadar güzel bi his ki kilo verdiktçe motive oluyor insan.şuan koruma dönemine geçtim ama hala dikkat ediyorum çünkü bir kilo bile almak istemiyorum çok mutluyum bu halimle.

Sizde azmederseniz kafaya koyarsanız eminim ki yapabilirsiniz. Kilo verdikçe daha çok veresiniz gelecek insan yedikçe yiyesi geliyor insanın.iştahını törpülemezsen daha çok artıyor. Çok zor biliyorum çok zorlandığım sinirlerimin bozulduğu dönemler oldu ama asla pes etmedim. Size de kolaylıklar dilerim istediğin bedende olmak istediğin herşeyi yemekten daha güzel bi his emin ol. Aynalarla barıştım eşimin bakışları değişti.işin tek kötü yanı dolabımda bir tek kıyafetim bile bana olmuyor bütün dolabımı yenilemem gerekiyor 🙈🙈 bu duyguları senin de tatmanı dilerim

Back
X