Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Diyet ve Kansızlık Sonucu Dökülen saçlar Zamanla eski gürlüğüne ulaşır mı ?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

ela.

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
2.161
5
116
Isparta
Hiç çevrenizde ya da kendi başınıza böyle bir sorun geldi mi arkadaşlar?
kansızlığım sonucu dökülmem durmadı ama azalma var dökülmede,2 yıl önceki gür saçlarıma kavuşacakmıyım sizce deneyimleriniz ya da çevreden gözleyip gördükleriniz varsa bu konuda buyrun paylaşımda bulunun.

eski gürlüğüne asla tekrar dönmesini bekleme
kafana takmamaya calış
saclarınla fazla uğrasma
dökülme sebepleri çok stres diyet saglıksız beslenme doğum sonrası kansızlık vs...

senağlama
bazı insanlar hastalık ya da dökülmeye sebebiyet veren durum ortadan kalkınca eski gürlüğüne ulaştıklarını belirtmişler yaşım daha 24 sizcede köklerim ölmemişse çıkmaması anormal değil mi ben katılmıyorum.

benim de 2 yıl önce doğumdan önceydi yani sacım tam iki katı gürlüğündeydi
döküle döküle sıçan kuyrugu kadar kaldı
dökülmenin önüne de gewçemedim
bakım yapabilirsin ve diyet yapıyorsan acilen bırak ne yemen gerekiyorsa hepsini ye
o şekilde saxcların canlanır

doğumdan sonra dökülen saçların hepsi çıkıyor diye bas bas bağırıyor doktorlar ama niye çıkmadı ki hımm sizi hatırladım saçlarınızı kestirmiştinz gayette hoş ve dökülmüşe benzemiyordu saçlarınız ,bence doğumdan sonra ve kansızlık vitamin eksikliği sonucu dökülen saçlar çıkıyor zamanla göricez benim dökülmem tamamen kesilse zamanla eski yoğunluğuna ulacak biliyorum.

bende demır eklsıklıgı var.. ferro duedonal kulanıyorm.. saclar haeln aynı.. 6 aydır kullanıorm

bende cok kuvvetli bir diyet yapmıstım eskiden ve saçlarım gitti. sonra toplamaya basladı sonra boyadan kötülesti 3 aydır boyamıorum vede 3 defa kestirdim uclarında yine gayretle toplucam inanıorm

canım bende 20 yasındayım ve benimde demir eksikliginden sıcan kuyrugu kadar kaldı saclarım 14 yasımdaki gibi gür degil..
ama ilacta kullanmıyorum kilo yapıyor diye ohaoldumsmile
doktora gidiyorum bisey söylemiyorum bi cözüm önremiyor ama kansızlık oldugunu söyleyince hemen tahlil istiyor ona göre tedavi uygulayacagız diyor..
benim 30 küsür yasında bir teyzem var cok zayıf bir kadın saclarıda stres vs cok döküldü,inceldi..
doktora gitti tahliller yaptılar..
doktor sasırmıs sen nasıl ayakta duruyorsun demis.Kanları,vitaminleri cok düsük cıkmıs.
Ve kafasından 15 igne oldu valla 2 seansta cıkacagı söylenmis..
Umudumuzu kaybetmemek lazım..
Mesela ısırgan cayı falan icebilirsin ayrıca dermatolga git..

4 dermatoloğa gittim maalesef ben bütün tahlillerim yapıldı ne vitamin ne demir eksikliğim çıktı herşeyim normal sadece kanım düşük genetik kan düşüklüğü varmış o da düzgün beslenmeyle normale dönermiş 2 yıldır güzel besleniyorum saçlarımın dökülmesi ilk zaman ki gibi değil allaha şükür atlatıyorum tamamen de atlatıcam dışardan gören bu kızın çok saçı dökülmüş demez zaten yeniliyor kendini şükür..

Anladım canım insallah istedigin gibi olur!!:Saruboceq:
Dengeli beslenmek gercekten cok önemli ben hic dikkat etmiyorum bu konuda kendime.

Aynı zamanda bitkisel sampuanlarda kullanabilirsin dogal bakım kürleriyle de uygulayabilirsin.Demir eksikligi tedavisindeyken önermiyorlar ama senin öyle bir sorunun olmadıgından cinko hapıda kullanabilirsin..Tırnakları ve sacları güclendirdigi ve uzattıgı söyleniyor.Ben bir ara almıstım ama her zamanki gibi devam etmedim..

tatlım benim içmediğim kullanmadığım şey kalmamıştı son 2 yılda ne bitkisel şampuanlar kafamda yaralar çıkarmadı,priorin çinko ilacı ,yağlar ısırgan otları lavantalar,ampuller,kan iğneleri ilaçları biotinler anlıcağın içmediğim ilaç kalmadı tırnaklarım inanılmaz sert ve sağlıklı, saçlarımda ilk zamana oranla daha iii,ama kansızlık sorunum tamamen geçince durcak dökülmem,bunada şükür...

Bende kullanıyorum. ama kan ilacını 4 ay kullandım 4 ay ara verdim şimdi tekrar başladım. İlaç kullanım oeriyordu böyle. İlaç aldıktan sonra süt ve süt ürünleri. Çay -kahve içilmeyecek yoksa boşuna içmiş olursunuz.
O yüzden en güzeeli çay vb. şeylerden 1 saat sonra ilacın içilmesi. yani en güzeli akşam yatmadan içmek.

Kan ilaçlarının iştah açmaması ve kilo aldırmaması için akşamları için
Bende kullanıyorum kan ilacı iştahım açılmadı çok şükür.
Kuruyemiş ile bastırabilirsiniz. ben sinizrden yiyenlerdenim.
Ama şu anda moralim bozuk hiç birşey yemek istemiyorum
Suda eriyen günlük enerji vitamini içiyorum :))
sabahları ceviz yiyiyorum çok güzel oluyor. Badem-fındık ceviz hergün yerim. Çinko badem ve cevizde varmış.
Bu arada çay kahve azalttım.
Sabah kahvaltıda içiyorum ama oda olmadan olmuyor ya

Benimde saçlarımın uzaması durmuştu kansızlıkta dökülmesi ise kına özlü eczaneden aldığım bir şampuanla durdu. şaşırdım gerçi :)) 10 -20 tane anca döküldü sonra düzeldi uzaması. benim saç bakım kürüm: badem yağı-ezcaneden aldığım ampuller. haftada bir yaparım.
-çam terebanti-şampuanımda
-menkşe yağı ise saçlarım yağlandığı zaman uyguluyorum mis gibi kokması için sürüyorum masaj yapmış oluyorum süper parlak oluyor hem yıkamamda gerekmiyor krem gibi saç menekşe yağını hemen emiyor süper oluyor.
Göz makjamıda menekje yağı ile çıkarıyorum süper bir sürüşte çıkıyor.

Tavsiye ederim menekşe yağı saçlara herşeye çok güzel geliyor:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…