Diyet listemde bana arkadaşlık etmek isteyen var mı?

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.545
Kızlar merhaba,

Yıllar once burada diyet gruplarına üye olup 5-6 kilo vermistim motivasyon cok onemli buradan insan gaza geliyordu. Şimdi ise 150 kiloluk bir arkadasımın 30 kilo vermesi üzerine hadi birlikte devam edelim dedim ben de biraz motive oldum. 30 ayda 30 kilo vermiş, basit bir diyet, düşük kalorili, protein ağırlıklı. Ben yemek yemeyi cok seven bir insanım, biraz da nefsimi terbiye edip kendimi disipline sokmak icin istiyorum bunu.

Boyum 178 cm, kilomu yaklaşık 1 buçuk senedir hiç tartılmadıgım icin bilmiyordum. 70-73 civarı dusunuyordum ancak en son tatile gittikten sonra biraz kilo aldıgımı tahmin etmistim, ki, 75 kilo cıktım.

Görüntümde bir fazlalık yok boyum uzun oldugu icin, yanaklarımdan anlayabiliyorum ben de kilo alıp verme durumumu.

Sabah: 3 yumurta (1i tam kalan 2sinin sadece beyazı) kibrit kutusu kadar yağsız peynir, bir domates bir salatalık, bir dilim kepek ekmeği, şekersiz çay.
Öğlen: 200 gram et, 50 gram yağsız pirinç, limonlu yeşil salata.
Akşam: 200 gram et, 50 gram yağsız pirinç, limonlu yeşil salata.

Aralarda ceviz fındık badem uygun ölçüde yenilebilir, şekersiz olma koşuluyla çay kahve sınırsız. Bir tane de günde meyve hakkı var. Günde 3-3,5 litre su icmeye calısın.

Her gün buraya sabahki kilomu yazmaya çalışacagım. Bugun başladım. İsteyen bana katılabilir, isteyen de okuyup motive olur belki :)

Not: Bu listeyi spor yapan bir arkadasım önermisti bu kilo veren arkadasıma. Profesyonel bir liste degil, saglık probleminiz varsa doktorunuza danısmadan uygulamayın. Sadece bunu degil, hicbir listeyi.

Not: Ben pirinç yemediğim için her öğünde bir dilim ekmek hakkım var. Yumurta da sadece sarısını yiyebiliyorum, o yuzden sabahları bir yumurta sarısı yiyip yağsız tuzsuz peynirden bir buçuk kadar koyuyorum.

11 Eylül: 75.6 kg
12 Eylül: 74.8 kg
13 Eylül: 74.6 kg
14 Eylül: 74.5 kg
15 Eylül: 74.3 kg
16 Eylül: 74.2 kg
17 Eylül: 73.9 kg
18 Eylül: 73.9 kg
19 Eylül: 73.6 kg
20 Eylül: Tartılmadım
21 Eylül: 73.6 kg
22 Eylül: 73.1 kg
27 Eylül: 72.1 kg

2. Round

2 Kasım: 73.2 kg

Son düzenleme:
11 Eylül pazar

sabah bir domates bir salatalık
beyaz peynir
bir yumurta sarısı
bir dilim çavdar ekmeği
bir bardak süt
bir bardak çay (1 şeker:silah:)
sade türk kahvesi
yarım şeftali
öğlen 150 gram tavuk
bir domates bir salatalık yesillik limonlu salata
bir dilim cavdar ekmegi
aksam 200 gram hindi
bir domates bir salatlık yesillik limonlu salata
bir dilim cavdar ekmegi
iki kaşık yoğurt
kalan yarım seftalim
icine elma ve limon dogradıgım iki buyuk bardak yesil cay

Güzele benziyor listen bende kilo vermek istiyorum ama bişey sorcam yumurtayı haslamami yapıyorsun bide et tavuk hindi sadece gr yazmssin onlar nsl oluyor

Aslında evde oturup , arkadaşlarla gezerken ben de kilo aldım.
Katılabilirdim sana .
Yarın katılayım hatta diycem ama sen sporla destekliyorsun zannediyorum.
Aşırı protein ağırlıklı bi liste bu.

Yok yok sanırım bana daha fresh bir şeyler lazım..

Aslında evde oturup , arkadaşlarla gezerken ben de kilo aldım.
Katılabilirdim sana .
Yarın katılayım hatta diycem ama sen sporla destekliyorsun zannediyorum.
Aşırı protein ağırlıklı bi liste bu.

Yok yok sanırım bana daha fresh bir şeyler lazım..
bakalım ben de bir hafta denemeye calısacagım insallah basarabilirim :) ne zaman istersen katılabilirsin, bazı seyleri degistirme hakkımız da var az da olsa.
simdilik gunde 6 km yuruyorum. uc ay oncesine kadar gunde 10 km yuruyordum, simdi yavas yavas arttıracagım insallah zamanla

bakalım ben de bir hafta denemeye calısacagım insallah basarabilirim :) ne zaman istersen katılabilirsin, bazı seyleri degistirme hakkımız da var az da olsa.
simdilik gunde 6 km yuruyorum. uc ay oncesine kadar gunde 10 km yuruyordum, simdi yavas yavas arttıracagım insallah zamanla

Canım seni de uyarmış olayım, bu kadar çok protein ağırlıklı body yapanlar besleniyorlar.
O protein enerjiye dönüşür direk , harcamazsan eğer yağa dönüşür.
Bunu yapacaksan sadece yürüyüş değil koşu falan yapmanı öneririm :KK53:
Arkadaşına bunu diyetisyen yazdıysa o bazı değerlere bakmış yazmıştır , onda protein eksikliği vardır belki.

Umarım başarırsın ! Takipteyim seni kaç kilo vermek istiyorsun ? :KK200:

Canım seni de uyarmış olayım, bu kadar çok protein ağırlıklı body yapanlar besleniyorlar.
O protein enerjiye dönüşür direk , harcamazsan eğer yağa dönüşür.
Bunu yapacaksan sadece yürüyüş değil koşu falan yapmanı öneririm :KK53:
Arkadaşına bunu diyetisyen yazdıysa o bazı değerlere bakmış yazmıştır , onda protein eksikliği vardır belki.

Umarım başarırsın ! Takipteyim seni kaç kilo vermek istiyorsun ? :KK200:
Arkadaşım kendisi önerdi bana bu listeyi (diyetisyene gitmeden) o da biraz bodyci dedigin gibi :) ben yumurta ve pirinci cıkardıgım icin o kadar sorun olacagını düşünmüyorum. İnşallah olmaz yani :)
75le başladım, hedefim 68. Bu sabah tartıldıgımda 74.8 çıktım zaten cok sevindim 800 gram gitmiş bile

12 eylül pazartesi

sabah bir domates bir salatalık
beyaz peynir
bir yumurta sarısı
bir dilim çavdar ekmeği
bir bardak süt
bir bardak çay (1 şeker)
bir tane üzümlü kurabiye
iki bardak yeşil çay
200 gram hindi
yesil salata
1 dilim ekmek
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
150 gram hindi
yesil salata

dün yedigim uzumlu kurabiye ve gece coook gec saatte yedigim bir dilim karpuz yuzunden bugun dune gore sadece 200 gram eksilebilmisim :KK43: neyse bayrama boyun egmedim, bu da bir seydir diyip bugun daha dikkat edicem.

Geçen gün bana görgüsüz diyen bir görmemiş yüzünden ban yedim :KK43: bugun acıldı hesabım tekrar baslıyorum yazmaya kızlar eksiklerimi de tamamlayacagım.

Bayramın ilk ve ikinci günü liste dısına cok cıkmadan devam edebildim, ama dün ince bir dilim kepekli ve esmer sekerli tart yedim. bir de bulgur pilavı yerine kısır :KK70: o yuzden o hos olmadı. simdi kilo listemi tamamlayacagım

Bugun cok muntazam yemeyi dusunuyorum cunku liste dısına cıktıkca kilo verme hızımın da azaldıgını fark ettim. Sabah kahvaltımda listede ne varsa onu yedim. Çayıma da şeker atmadım dun ve bugun. Bugun tuz, şeker ve yağı sıfırlamaya çalışacagım.

bu akssm arkadasımın dogum gunu vardı ve bir dilim pasta yedim :KK43: cok vicdan azabı cekiyorum. onun dısında her seyimi yaptım, aksam bir tek et yerine balık yedim, yanında patates püresi (1 yemek kaşıgı) ve kuşkonmaz yedim. pastada da milföydü kremasını yemedim arasındaki katları ve meyveleri yedim. yarın bakalım sonuc ne olacak :KK43:

Bn de katılmak istiyorum size yarın sabah başlayacağım. Boy 170, kilo 68 en az 8 kilo vermeliyim:oops:
yaşasınnnn :) hoşgeldin canım el ele verip birbirimize destek olalım ben de bu boya neredeyse boyum kadar kilom var ve hıc hos degil. uzun oldugum icin göze batmıyor ama iri olmak iyi hissettirmiyor :KK43:

yarın tam 1 hafta oluyor :) 300 gram daha verme hedefim var. eger verirsem bir haftada 2 kilo vermis olacagım yarın. bugun pür dikkat diyete odaklanıyorum :)

Bazen sayfaya cok giremiyorum ama devamlı kilomu güncel tutmaya calısıyorum. Dün kahvaltıya arkadaslarım geldi, misafir gelince ipin ucu kacar ya, 5-6 kisi olunca o kalabalıkta benim diyet tabak araya kaynadı, kimse fark etmedi kim ne yedi ne icti. Ben de bu sefer cavdar ekmegi yerine 1/3 simit yedim, onun dısında listed olanları yemeye devam ettim. Misafir de olsa devam :dondurma:

X