• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet kısır tarifi.............

Diyet kısır diye okuyunca hemen geldim. İşin sırrı az yağ ve az tuzmuş. Yapar yeriz :56:

Diyet kısır diye okuyunca hemen geldim. İşin sırrı az yağ ve az tuzmuş. Yapar yeriz :56:

aynen öyle canım:34:
zaten yağın 1 gramında 9 kcal var yani yağı azaltınca otomatikman kalorinin büyük kısmı da azalmış oluyor
Tuza gelince... kendim az tuzlu beslendiğimden tariflerim de öyle haliyle...:1:
ama sen dikkat et bebiş için, tansiyonun da düşmesin:34:

kızlar bu diyet kısırı öğle yemeği niyetine yiyebilirmiyiz
Tabii ki yenebilir. Öğle yemeği en uygun öğün olurdu zaten. :1:
En fazla 4-5 yemek kaşığı bulgur içeren bol salatası olan bir tabak kısır yanında 1 bardak ayranla süper bir öğün olur.
Bu arada ben de dün ne zamandır kısır yemiyorum dedim kendi kendime:24:

bu bilginin kaynağını öğrenebilir miyim?:44::44::44:
nar ekşisi, ekşi nardan yapılır ve içine hiçbir katkı maddesi katılmaz, ekşi cins narların, uzun süre aynı pekmez kaynatır gibi kaynatılmasıyla elde edilir, glisemik indeksi düşüktür, diyabetlilere bile tavsiye edilir hatta... kalorisi de düşüktür, 1 yk = 35kcal
şeker içerir elbet, ama limon da şeker içerir, meyve ve sebzeler bünyesinde fruktoz denilen, meyve şekeri olarak da bilinen şekeri içerir, ama bu o gıdanın glisemik indeksinin yüksek olduğu anlamına gelmez, misal, elma da fruktoz içerir ama G.i değeri düşüktür
bu yazdığınızın kaynağını belirtirseniz, sevinirim zira ben nar ekşisinin yapılışını bizzat biliyorum biz kendimiz yapıyoruz, ayrıca işin bilimsel yönünü de düşünürsek bir gıda teknikeriyim, diyet ve beslenme konusunda da yıllardır okuyup araştırıyorum eğer ki bnm bir eksiğim varsa bunu da öğrenmek isterim

Bence diğer üye arkadaşın bahsettiği nar ekşisi sosu. Nar ekşisi oldukça sağlıklıyken nar ekşisi sosu yüksek kalorilidir ve şeker değeri yüksektir. Yoksa nar ekşisinin hiçbir zararı yok.

Bu arada ben kısır yapmayı hiç beceremiyorum :1:

Kuzenim çok güzel yapar. Yanındayken dikkatlice bakıyorum nasıl yaptığına ama yine de bir türlü aynı lezzeti yakalayamıyorum :1:

Halbuki ne kadar çok severim kısırı :16:

Bence diğer üye arkadaşın bahsettiği nar ekşisi sosu. Nar ekşisi oldukça sağlıklıyken nar ekşisi sosu yüksek kalorilidir ve şeker değeri yüksektir. Yoksa nar ekşisinin hiçbir zararı yok.

Dediğin gibi yüksek ihtimalle nar ekşisi sosudur - ben kaynak sorarken de bunu düşünerek sormuştum yani nar ekşisi olduğundan ne kadar emin diye... Nar ekşisinin tabii ki zararı yok :34: Biz kendimiz yaparız pek bi zahmetli ama...:6:

Bu arada ben kısır yapmayı hiç beceremiyorum :1:

Kuzenim çok güzel yapar. Yanındayken dikkatlice bakıyorum nasıl yaptığına ama yine de bir türlü aynı lezzeti yakalayamıyorum :1:

Halbuki ne kadar çok severim kısırı :16:

Öğrenirsin canım yaa biraz kendine zaman ver - deneye yanıla öğrendim ben de...:34:

Back