• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DİYET:Karatay HEDEF:15 kg

öğle menüm
sa : 14 : 00
yayla çorbası (pirinçlerinden arındırılmış)
bir kase yoğurt
acayip şişti midem :)
Ayrıca ben dün eczaneden omega-3 ve resveratrol (antioksidan) aldım Canan hnm çok övüyor omega-3 ü. Denemek istedim bakalım neler olacak :KK33:

Selam kızlar C cerulean tariflerini deneyeceğim waffle makinem yok dışarda yemistim ama yemez olaydım haftasonu kahvaltıda yediğim börekler amaaan erken saattir birsey olmaz diyerek yediğim kurabiyeler pazartesi kendime ödül olarak verdiğim waffle üçlü kombo oluşturup tartıda sadece bir kez görmeyi başardığım 60.0 i alıp götürdüler. Hep size diyorum hergün tartilmayin diye ama bu hafta hergün tartildim bir umut belki 60 i görürüm diye ama yok göremedim. Ben bir menülerimi inceleyeyim bir yerde yanlış var kahvaltı yapamıyorum ondan mi oldu ne oldu ne dersiniz kızlar ?

Selam kızlar C cerulean tariflerini deneyeceğim waffle makinem yok dışarda yemistim ama yemez olaydım haftasonu kahvaltıda yediğim börekler amaaan erken saattir birsey olmaz diyerek yediğim kurabiyeler pazartesi kendime ödül olarak verdiğim waffle üçlü kombo oluşturup tartıda sadece bir kez görmeyi başardığım 60.0 i alıp götürdüler. Hep size diyorum hergün tartilmayin diye ama bu hafta hergün tartildim bir umut belki 60 i görürüm diye ama yok göremedim. Ben bir menülerimi inceleyeyim bir yerde yanlış var kahvaltı yapamıyorum ondan mi oldu ne oldu ne dersiniz kızlar ?
Ben sanırım ne okdgnu cozdum bu karatay yasagı affetmıyor yedıklerımız yasaklarla br araya gelmemelı anladgm kadaryla yoksa hop basa donuyoruz ben bunu farkettm kendımde

Aaaa bu akşm kımse yazmamış ben yazm akşm ac olmadgm halde emZrdgm ıcn corba salata yedm saat 7.30du

Gerçekten akşam yemeğini geç yememek lazım erken 4 buçuk 5 geçirmemek lazım. O şekerleri tatlıları da erken deyip yemeyin arkadaşlar ya gerçekten ben bunu çok iyi anladım.

Gerçekten akşam yemeğini geç yememek lazım erken 4 buçuk 5 geçirmemek lazım. O şekerleri tatlıları da erken deyip yemeyin arkadaşlar ya gerçekten ben bunu çok iyi anladım.
Benım erken yemem sıkıntı oluyor cnkı saat 10dan snra acıkıyorum 1den once uyumuyor ufaklık cnkı

Aynen canım gözünü seveyim senin mantıklı kişi ;)
Kızlar bazen inanın bir öğün yeter sizi ertesi sabaha taşımaya .. Her saat tekrar tekrar tıkınmanın manası yok...

Canım K kurtluarmut bir bakacağım tekrar menülerine çok iyi duruyordu yahu.. Regl dönemine filan mı denk geldi? Vücudun su tuttuğu bir döneme?

Bu ara canlar hoca hala Habertürk'te canlı yayında bayılıyorum kendisine ;)

C cerulean arkadaşım regl dönemi değil. Ben bu hafta hiç 18 00 den önce yiyemedim ve bu aralar porsiyonumu artırdım 1 tane dolma ile doydugum halde 3 tane yedim eee hafta sonu kaçamaklar var hiç kahvaltı yapamadım ben bunlara bağlıyorum.

günaydın arkadaşlar,
dünkü menümü paylaşıyorum:
08:00 KKK
12:00 2 umurtalı menemen, yayla çorbası, yoğurt
20:00 tarhana çorbası, bol soğanlı salata
hala hastayım, halsizim, ilaçlarıma başladım, fakat işin güzel tarafı bugün iştahım kapalı... sabah 2 dilim beyaz peynir yedim ve ayran içtim. bi de kızımı çok özledim.. :KK42: aynı evin içinde öpüp koklayamıyorum, memede keyif yaptıramıyorum, suratımda maske uzaktan bakıyorum öyle...
çok mutsuzum yaa... :KK33:

günaydın arkadaşlar,
dünkü menümü paylaşıyorum:
08:00 KKK
12:00 2 umurtalı menemen, yayla çorbası, yoğurt
20:00 tarhana çorbası, bol soğanlı salata
hala hastayım, halsizim, ilaçlarıma başladım, fakat işin güzel tarafı bugün iştahım kapalı... sabah 2 dilim beyaz peynir yedim ve ayran içtim. bi de kızımı çok özledim.. :KK42: aynı evin içinde öpüp koklayamıyorum, memede keyif yaptıramıyorum, suratımda maske uzaktan bakıyorum öyle...
çok mutsuzum yaa... :KK33:
Canım geçmiş olsun inş bir an önce iyileştirsin kızınla ilgilenirsin
Kaçamaksız bir güne benziyor aferin sana
Emziren anneler için hoca kitaplarında ne diyor durum farklı mı bilmiyorum eğer öyleyse özür :KK66: ama akşam 8 de yemek olmaz..
Ertesi gün gece ayazında harbe mi çıkıyoruzda tankı dolduruyoruz o vakitte
Kızma bana canım :KK68: Ben kendimde böyleydim çok geç olmuş hala yemek şimdi kendime çok kızıyorum.. Pis boğazım için gereksiz fiziğimi mahvetmişim onca zaman ..

ABD den gelmişim geceyi kaybetmiştim uçakta üşütmüşüm kendimi çok kötü hissediyorum ama yeme içmeden kesildiğim için hayatımın en zayıf günlerini yaşadığım için o kötü durumda bile öz güven tavan yapmış abicim sanki küçük dağları ben yaratmışım ofiste dik dik geziyorum bir de sağım solum yakışıklı dolu :KK70:

Demem o ki kızlar zayıf olmanın tadı hiç bir şeyde yok
Ne nutellada ne tulumba tatlısında
Öz güvende satın alınamayan çok nadide önemli bir şey
Boğazı tutup zayıfladılca bu zor edinilen öz güven tavan yapıyor

Bu nedenle vücudunza acıyın ve metabolizmanız kaldırmıyorsa eğer şeker Karbonhidrat fabrikasyon gıdayla bağlarınızı hemen kesin! Sağlığınızla oynamaya o güzel bedeninizi bozmaya değmez! Bir de çok ekonomik oluyor :KK66: gıda sanayisini zengin etmiyoruz para cebimize kalıyor :KK66:

Beni yanlış anlamayın lütfen :KK66: sizleri tanımadığım halde gerçekten çok seviyorum ve çok güzel olmanızı istiyorum :KK68:
Karatay kızları en güzel en fit kızlar olmayı hakediyor bizim diyetimiz hepsinden üstün valla :KK66:

Sevgiler herkese :KK15::KK68:

C cerulean arkadaşım regl dönemi değil. Ben bu hafta hiç 18 00 den önce yiyemedim ve bu aralar porsiyonumu artırdım 1 tane dolma ile doydugum halde 3 tane yedim eee hafta sonu kaçamaklar var hiç kahvaltı yapamadım ben bunlara bağlıyorum.
Kuzum böyle böyle öğreniyor insan
Aslında baktımda menülerin gerçekten güzel ya
1 kibrit kutusu börek iki kurabiye sabah yemeğinde bu kadar sabote nasıl ediyor anlamadım ;)
Ama ders çıkarırsın önümüzdeki günlerde hakkından gelirsin o yağ bezelerinin sen ;)
Çok mantıklı bir hatun enerjisi alıyorum senden valla ;)
Bayılıyorum böyle insanlara tak diye olayı bitirebilen ay dayanamadım şöyle oldu böyle oldu diye mızmızlanmayan kişilere :D :KK15:
Yürü kim tutar seniiiii :KK68:

Kızlar dün normal bir gün geçirdim
Bugün sabah 10'da bir dönere daldım :D
Bir tabak yarısı döner yarısı salata ama adam allahım bir doldurdu bir doldurdu..

Ondan sonra bir şey yemedim yanlız meyve çayı, kahve, su takıldım
Miğdem şimdi biraz gur gur ama olsuuuuun umrumda değil enerjim moralim yerinde bu saat olmuş hala dönüyorum evin içinde
Anneciğim evde yok bütün işler bana kaldı ;)
Allah başka dert vermesinde iş güç derdi versin insana ;)
Iyi akşamlar herkese :KK68:

Merhaba Lady. Seni cesaretinden ve güçlü duruşundan ötürü kutluyorum.İyi ki bu topiği açmışsın. Okuyunca kayıtsız kalamadım açıkçası. Şimdi anlatacaklarımı daha yolun başındayken paylaşmam daha mantıklı. Eğer bir 7 kilo vermiş olsan söylememin pek bir manası kalmayacaktı.Ne demek istiyorum anlatayım;

Kilo vermek ama nasıl ? Aslında önemli olan -doğru şekilde- kilo vermek ve sistemi oturtup bir daha hayatın boyunca kilo problemi yaşamamaktır. Amacımız yağ yakmak olmalı fazla kiloları kesinkes yağdan vermeliyiz. Kastan değil. Kaslar çok ama çok önemli. Eğer hem kaslardan hem yağlardan kilo verirsek evet zayıflıyoruz evet tartıda istediğimiz sayıları görüyoruz evet giysiler vücudumuzu örtüyor iyi gözüküyoruz dışarıdan ama aynadaki çıplak halimiz hiç iyi durmuyor.Kilo verirken kaslarımıza gözümüz gibi bakmalıyız. Bunun tek yolu; ağırlık çalışmaktır.

Kesinlikle ağırlık çalışmalısın Lady. Biz kadınlar ağırlık çalışmak zo-run-da-yız. Vermek istediğin kilo miktarı az buz değil. Eğer kaslardan verirsen o kasları yerine koyman hiç kolay olmaz.Yıllarını alır. Kaslar vücudumuzu sıkı, diri gösterir. Sadece kardiyo yaparak kilo vermek en en büyük yanlışlardan biri.Ağırlık çalışmadan sadece kardiyo yaparak kilo veren kadınların pişman olduklarını gördüm.Evet kilo vermişler ama sonuçtan mutlu değiller. Düşünsene o kadar emek veriyorsun ama yine sonuçtan memnun değilsin.Kesinlikle baştan doğru strateji ile yola çıkmak gerekiyor.

Uyarıda bulunmak istediğim konu buydu. Vücut yapın nasıl bilmiyorum. 1.72; boyun gayet güzelmiş, tam kararında.Bu boya tam yakışan kiloyu bulmak senin elinde.Bence kendini 15 ile sınırlandırma bir vermeye başla ağır ve sağlam şekilde bir ilerle. Belki 66 kilo belki 64 kilo ile harikulade gözükeceksin. (bu arada haftada maksimum 1 kg vermeliyiz.)

Lütfen tartıya çok takılma.Sayılar hiçbirşey aslında.Vücudumuzdaki değişimleri giysilerimizden (örneğin; jean) yada aynadan daha doğru şekilde gözlemleyebiliriz.Önemli olan çıplak halde aynada nasıl göründüğümüz, kendimizi çıplak halde beğenmemiz değil mi ?

Evet sağlık problemi olmayan bir hemcinsine göre işin daha zor. Ama yapılmayacak üstesinden gelinmeyecek şeyde değil. Hem hastalıklara rağmen ciddi kilo vermen ve hedefine ulaşman o hedefi daha anlamlı kılacaktır.

Anladığım kadarıyla geçmişte yaşadıkların baya yıpratmış seni.Hissettiklerin şu an için normal.Şöyle düşün; bu durumun tam tersini yaşayacağın günlerde gelecek er ya da geç.O zaman işte kendinle gurur duyacaksın.

Bu arada sporun yanında beslenme çok önemli. Proteinler kaslar için elzem. Biliyorsun bu isimli diyetlere güvenmiyorum. Karatay diyetine oldukça mesafeliyim. (programlardan dinlediğim kadarıyla) %100 bu diyete güvenme derim. Senin paylaşacağın öğünleri inceleyerek az çok nasıl beslendiğini irdelemeye çalışacağım.İlk paylaştıklarına bakarsam kahvaltı ve akşam öğünleri güzel fakat neden öğleni az tuttuğunu anlayamadım.Bunu açıklar mısın merak ettim.Öğlen dengeyi bozuyor gibi geldi, akşam yüklenme riski var.

Birde iki sorum olacak;
Bir, (hastalıklarının olması bu soruyu aklıma getirdi hemen) Neden bir uzman diyetisyenle beraber ilerlemeyi tercih etmiyorsun?
İki, sporunu nasıl ne şekilde yapmayı düşünüyordun?

Bu arada özelden sana ağırlık çalışmasının mantığı ve önemine dair dökümanlar atacağım. ( konuyu işgal etmek istemedim.) Öyle kuru kuru ağırlık çalış kolay gelsin demekle olmaz çünkü. :)

Lütfen paylaşımlarını düzenli tutmaya çalış derim.Birde sadece beslenme değil nasıl hissediyorsun (mesela aç kaldın mı o gün, halsiz hissettin mi gibi) ve o günkü sporun nasıl bunları da paylaşırsan süper olur. Fazla yükleri attıkça kendini çok daha iyi hissedeceksin buna emin ol.Sadece zaman ve sabır gerekiyor. Nacizane söylemek istediklerim bu kadardı.Bende topiğini takip etmeye çalışacağım. :KK66: Hadi bakalım kolay gelsin. :KK66:
ağırlık derken , evde mesela yürüyşn yanında nasıl ağırlık çalışmalıyım haftanın kaç gunu bunu anlatırmısnız acaba

yarın sabah başlıyorum bende pazartesinden itibarende yürüyşe bşlıcam inşllah.kilo bildirimini pazrtesimi yapım yarınmı

Back