- 7 Haziran 2010
- 1.403
- 2.734
- Konu Sahibi LadyInGray
Olea merhaba. Teşekkürler mesajlarıgiler için. Ben test yaptırmadım ama ekmeği ve hatta gluten içeren her şeyi kestikten sonra o kadar çok şey değişti ki hayatımda. Zihnim açıldı, yorgunluk, karamsarlık, depresyon kalmadı, bağırsaklarım tıkır tıkır! Bu büyük bir mesaj bence. Zaten Hashimoto Tiroidi gibi hastalıkların çoğunu son dönemlerde gluten intoleransı ile açıklıyor bir çok uzman. Eylül ayında Anti TG değerlerime baktırtacağım, eğer azalmışsa kendimle ilgili bu tespitim doğrulanmış olacak. @bluesgirl sen de Olea'nın dediği ve benim yaptığım gibi bir dönem gluteni keserek deneyebilirsin.
merhaba, kendim için doğru olanı bildiğimi düşünüyorum ben de. gluteni ve şeker bırakarak yeniden doğdum diyebilirim. ben çölyaklı olduğumu öğrendiğimde 83 kiloydum, iltihaplı sivilcelerim, karın ağrılarım hiç bitmeyen yorgunluğum vardı. çoğu çölyaklı zayıflar ama ben kilo veremiyordum. tabi hashimoto, insülin direnci de buna eşlik ediyormuş. bunlar da etken. çölyaklı olmak beslenme işine kafa yormama neden olduğu için bu hastalığın bende olduğuna seviniyorum bile. çünkü büyük ihtimalle bunları başkasından duysam sağlıklı yaşamla kafayı bozmuş insanların deli saçması derdim. poğaça,börek,şekerli şeylere bu kadar düşkün olmamın,lezzetli bulmamın nedeninin bozulmuş algılarım olduğunu farketmezdim.
daha sonra ilk insan diyeti kitabı, dr mercola ve ahmet aydınla paleoyla tanıştım. paleocafe de türkçe iyi bir kaynak. sivilce, hipoglisemi, hashimato,insülin direnci hepsinden kurtuldum. en önemlisi yiyecekle olan ilişkimi normalleştirdim. 3 yıldır falan da intermittent fasting ( leangains sitesinden bilgi alınabilir) ekledim ve 53 kilo, enerjik, sağlıklıyım. tabi biraz kötü beslensem herşey geri geliyor. zaten bir süre sonra boş besinleri sevmemeye başlıyorsunuz. nacizane bunun yanında compaud egzersizler( squat,deadlift gibi.) dumbell çalışmaları yapmanızı öneririm. kas kadın için çok önemli. büyüme hormonu,kemik sağlığı,insülin dengesi,metabolizma hızı ve tabi estetik görünüm için.
başlangıç için yardımcı bir video