- 30 Ağustos 2014
- 1.195
- 5.176
- Konu Sahibi LadyInGray
Merhaba, video'yu izledim. Bu kadar emek verip hazırladığı bir çalışmanın henüz girişinde, "Kitapları okumadım" demesi hiç iyi bir intiba bırakmıyor, öncelikle bunu söylemek istiyorum. İnternetten bile indirilebilen, ilk kitabı okuyabilirdi en azından. Zaten okusaydı karbonhidratlarla ilgili getirdiği eleştiriyi getirmeyecekti muhtemelen.
Canan Hoca, hiç karbonhidrat almayın demiyor ki, "karbonhidratları sağlıklı kaynaklardan alın" diyor. Mesela sebzelerden, mesela mercimekten vs. Haftada en az iki kere mercimek yiyin diyor. 100 gram mercimekte 48 gram karbonhidrat var. 1 salatalıkta 4 gram, 1 domateste 6 gram, 1 adet kuru soğanda 10 gram karbonhidrat var. Bunlar şu anda aklıma gelenler. Bunları bolca yiyin diyor, karbonhidratları bu ve benzerlerinden alın diyor.
Kolestrolün damarları tıkadığından bahsetmiş. Canan Hoca kolestrolü önemsemiyor, çünkü her gün kar kış demeden 45 dakika tempolu yürüyün diyor. Bu düzenli egzersizi yapan bir insanın, sigara da içmiyorsa ve karatay'a uygun beslendiği için insülini kontrol altındaysa damarları tıkanmaz ki.
Son olarak da, hocanın lahmacunu önermesinin sebebi, mayasız-ince hamur olması. Onu da çok nadir yiyin diyor zaten.
Yine de faydalı bir çalışma olmuş, sonuçta yarı yarıya hemfikirler neredeyse. Bence kitabı okumuş olsaydı daha fazla ortak nokta olurdu . Paylaşımlarınız çok güzel, teşekkür ederim, çok faydalanıyorum.
Merhaba. Nickiniz beni gülümsetti. :) Umarım birgün onu baharherbaharformunukorur olarak değiştirirsiniz. :)
Savaş Hoca'yı ilk kez izlediniz sanırım. Çok yoğun bir iş temposu vardır. Zamanım yok tabirini çok sık kullanır. O yüzden kitabı okuyacak vakti yoktu eminim. Karatay'ın yer aldığı programları izleyip videoyu yapmış.İzlemeseydi eleştirilebilirdi bencede.Zaten izlediği kadarıyla yorumlar getirmiş.Bu arada linkteki videoları izlemenizi öneririm;
https://www.youtube.com/playlist?list=PLCJ1UL5ebCUH0WdATPLeuY245a2dW0Fbk
Rica ederim.Faydalı olmasına sevindim.Bende kalori sayımınun elzem olduğuna inanıyorum.Öte yandan Karatay'ın söylediklerine şüphe ile yaklaşmaya devam ediyorum.Yalnız Lady ile siz benden farklı olarak neler yiyip neler içiyorsunuz onları merak ediyorum.O yüzden yazmasamda beslenme günlüklerinizi okumaya çalışacağım. Sizinde topiğinize baktım.Nacizane söyleyeceğim şey; sadece tempolu yürüyüşle kilo vermekle hata yaparsınız. O hatayı yaptığım için uyarmak istedim. Lütfen dikkatle izleyin;