• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet hakkında bilinmesi gerekenlerr

mannitol

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2013
49
1
6
35
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Bazı diyet listeleri gördüm. Bir sağlıkçı olarak bazı şeyleri aslında bilindik ama kulak ardı edilen şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
1- Aslında diyet yapma dye birşey yok. Diyet dediğiniz şeyi yaşam tarzı haline getirmelisiniz. Çünkü diyet yaparken evet kendimizi çoğu şeylerden kısıtlıyoruz. Tatlılardan, çerezlerden vs. bu yasnlış. Neden mi ? Düşünün; 1 ayda 7 kilo verdiniz istediğiniz kilodasınız. Artık istediğiniz şeyi yiyip içiyorsunuz. Tekrar 1 ay sonra tartıya çıktıınızda farkedeceksiniz ki başladığınız noktaya geri dönmüşsünüz. Lafın özü diyet yapmayın, diyeti yaşam tarzı haline getirin. Ölçülü yiyin ve kendinizi ödüllendirin.

2- Elbetteki su. Su dediysem öyle her türlü su değil, alkali su. Yani pHı 7.0'dan fazla olan sular. Her gün içebildiğiniz kadar için. Susamadığınız zamanlardada için. Aklıma gelmiyor diyorsanızda yanınızda sürekli taşıyın o zaman ister istemez içiyorsunuz. :)

3- Alkali ve asit beslenme. Alkali beslenme vücudumuz için çok önemli. Çünkü asit beslendiğimizde vücudumuzdaki damarlar vs. zarar görür ve aşınma olmaması için vücudun o kısmı yağ asitleriyle kendi korumaya alır. Zaten yağların vücuttaki görevi vücudu dışardan gelen travmalara karşı korumaktır. Peki vücudumuzun alkali olduğunu nerden anlarız ? İlk olarak idrarımızdan. İdrarımız kokusuz ve berrak olur. Sarı felanda değil bildiğiniz su gibi. Terlesek bile ter kokmayız.

$CHART2 (1).webp

İŞLEM GÖRMÜŞ BESİNLERİN pH DEĞERLERİ
Konserve mısır 5.7
Konserve somon 6
Konserve sebze çorbası 4.1
Konserve fasulye 5.5
Süt homojenize 6.6
Kola ve sodalı meşrubat 1.8- 2.5
Kök bira 3.8- 4.5
Şarap 2.1- 3
Hamburger 5
Sosisli sandviç 5.5
Pizza ( orta boy) 3 – 4
Bisküvi, hamur işleri 4 – 5.5
Mısır cipsi 4
Çerezler 5

4- Ve tabiki egzersiz. Bazı sitelerde görüyorum egzersizsiz diyet felan yazıyor. YANLIŞ ! Çünkü egzersiz vücuttaki yağ yakımını hızlandırır ve vücudun sıkılaşasını sağlar. Ve daha zinde, daha atik bir kişilik oluruz. Egzersiz yapmazsak su içmezsik yaktığımız yağların olduğu yerler boşalacak ve vücüdumuzda sarkmalar meydana gelecektir. Mutlaka haftanın 4 günü 1 saat boyunca kendinize uygun egzersizler yapın.

Bunlar benim kendü düşüncelerim arkadaşlar. Araştırdıklarımın ve öğrendiklerimin size faydası olmasını istedim. Umarım öyle olur :)

Back