diyelimki eşiniz size doğum gününüzde hediye almadı !!

doğum günumde hastanedeydik. 40 haftayı doldurduğu halde doğmaya niyeti olmayan kızımızla artık gun aşırı kontrole gittigimizden. o gün de nöbetçiydi eşim. eve bıraktı beni işe geçti. sonrasında da konuştuk ama hiç dogum gunun kutlu olsun bile demedi. ama bütüm gün keşke bugün doğsaydı ne güzel olurdu falan diye konuştuk.
en son 12ye çeyrek kala; ben yollamak için saatin gece 12 olmasını beklediğim okkalı mesajımı hazırlamışken,iyi geceler demek icin aradığında "aşkım ben senin doğum gününü kutladım mı ya?"dedi.
yani zaten doğum gününüz amaçlı bir şey yapmış olduğu için özel olarak bir şey söylemesi gerektiğini düşünmemiş olabilir. lafınızı söyleyin zaten çok içinizde kaldıysa da bunu bir kenara yazıyorum seneye bu seneyle birlikte daha detaylı düsunürsün, diyebilirsiniz.

ne kadar saçma aslında kendisi bu tarz kutlamaları sevmiyor diye, karşısındaki insana yapmıyor. ya belki o seviyordur o istiyordur. ben de aynı sizin gibiyim. hediye de isterim güzel sözler duymak da. sonuçta sevdiğin biri ve ne kadar zor olabilir ki bunları yapmak. insanın hiç mi içinden gelmez hep bana hep bana der olmuşlar. benim sinrim bozuluyor böyle durumlara valla.

bence hiç abartmamışsınız. tam yerinde olmuş.
Duygularıma tercüman oldunuz..
Bende onun sevdiği şeyleri yapmıycam bundan sonra kesin karar verdim..
Hayvanat bahçesini çok merak ediyorum hayvanları seviyorum dediğimde ; aa babamıda götürelim bi ara geldiğinde aslanları çok sever diyen birinden beklenti içine girdiğimden dolayı suçlu benim bence...

Geçen doğum günümü ben bile unutmuştum. eşim hatırlattı kutladı ama hediye almamıştı. Hiç sorun etmedim. Ama kutlamamsı kötü olmuş eşinizin:KK14:

Hediye hiiiç sorun değil almazsada neden almamış demem sorun bile etmem :)
Ama kutlamaya gelince bak işte o başka . Hatırlanmak önemli benim içinde .

biz de doğum günlerimizi güzel bir yemek sonrası tatlı ya da pastayla kutlarız, hediye almayız, özel günlerde hediye almak çok zorlama geliyor bana, "bugün onun doğum günü, hediye almalıyım, ne alsam ne alsam, hah kitap alayım barı" demesindense, sıradan bir günde içinden geldiği için bir kitapçıya uğrayıp sevebileceğimi düşündüğü bir kitabı almasını tercih ediyorum :cool:

Bu şekilde düşünen insanlara aynısını yapmak bir şey değiştirmiyor. Bunun eksikliğini hissetmiyorlar. Sevgilimden biliyorum. sadece sözlü kutlamak yeterli oluyor. Ekstra bir şey beklemiyorlar. :KK53:

konu sahibi kendini boşuna üzmesin diye söylüyorum..ben sürpriz yapmayı çok severim..eşime doğum gününde çok güzel sürprizler yapmışlığım var ama o yapmaz..alıştım artık...

Ne evliliik yıldönümü ne başka birşey zaten kutlamaz.bari bunu kutlasaydı dedim.. oysa ben onun doğum günü için şimdiden plan yapıyordum.

yapma işte...yapsan utanıp seneye senin doğum gününü kutlamıcakki...

Almasin Dünyanın sonu mu hiiicte takamam kafama hediye almadı diye

Çünkü bende almıyorum karşılıklı öyle anlasiyoruz biz :KK67:

Evet hanımlar;
Eşiniz size doğum gününüzde hediye almazsa ne yapardınız ?
2 3 gün önce benim doğum günümdü.eşim ailemle bizi yemeğe götürdü (not aileme yemek sözü vermişti önceden).gündüz beni aradı akşam seni zaten bi yere götürcem ailenide arayalım onlarda gelsin dedi.aslında çok istemesemde tamam dedim.yedik geldik ailem evine gitti.akşam evde hiç ne gelip kutladı ne hediye verdi.öylece oturdu en son gece yarısı sinirlendim insan bir gelir kutlar bişi söyler , hiçbirşey bulamadı bi tane gül alır dedim.
Ben öyle kutlamaları sevmiyorum , hediyeyide ben bişey alamıyorum birlikte istediğini alırız diye düşündüm dedi.
Böyle düşüncesi olan gelip açıklamazmı ,ben sinirlenince söylüyor.
Mesele hediye değil aslında benim için özel olan bir günü bana özel yaşatmasıydı.biraz olsun önemsemesiydi.ilgilenmesiydi.
Güzel oganizasyon yapacak güzel hediye alacak parasıda var zamanıda var herşey var yani.
Benmi çok abarttım bilemiyorun ama çok kırıldım..
bız cok uzun zamandır hedıye almıyoruz ama kutlarız dogum gunlerımızı, esımınkı, ikizi ve oglu ıle aynı gun gecen yas gunlerınde ogluda bızdeydı (ilk evlılıgınden) kardesini falanda cagırdım oturduk pasta kestık, yedık ıctık hep beraber.
benımkı yılbasında bu zamana kadar bır dogum gunum harıc hepsını bırlıkte kutladık , genelde evde yedık ıctık pasta kestık vs...
bu senede evde oluruz , hem hamısım hem ev alıyoruz borcumuz olacak. onemlı olan kutlamak hedıye almak gereklı degıl, ama tabı maddı durum elverırse hedıye de alınır..
bızım maddı sıkıntılarımız vardı hep o nedenle hedıye alsak bıle oncesınde yada sonrasında alınırdı genelde, yas gunu pasta keserek gecıstırılıyor..

Kendisi böyle günleri önemsemiyor diye kutlamayacak mı yani? Sen onemsiyorsun o ne olacak? Bencillik bence.

ailene değer veriyor sonuçta bu bile bence en güzel hediye sayılır ki burada okuyorz eşim ailem ile görüşmüyor yda görüştürmüyor beni diye.

Evet hanımlar;
2 3 gün önce benim doğum günümdü.eşim ailemle bizi yemeğe götürdü (not aileme yemek sözü vermişti önceden).gündüz beni aradı akşam seni zaten bi yere götürcem ailenide arayalım onlarda gelsin dedi.aslında çok istemesemde tamam dedim.yedik geldik ailem evine gitti.akşam evde hiç ne gelip kutladı ne hediye verdi.öylece oturdu en son gece yarısı sinirlendim insan bir gelir kutlar bişi söyler , hiçbirşey bulamadı bi tane gül alır dedim.
Ben öyle kutlamaları sevmiyorum , hediyeyide ben bişey alamıyorum birlikte istediğini alırız diye düşündüm dedi.
Mesele hediye değil aslında benim için özel olan bir günü bana özel yaşatmasıydı.biraz olsun önemsemesiydi.ilgilenmesiydi.
Güzel oganizasyon yapacak güzel hediye alacak parasıda var zamanıda var herşey var yani.

Kaç yıllık evlisiniz siz ona doğum gününde ne yaptınız.
Birbirinizin özel günler konusundaki düşüncesini biliyor musunuz.
Siz kutlama seversiniz eşiniz sevmez herkes kendi beklediği gibi davranır
Bunda çok art niyet aranmaz bence
Beklentilerinizi kavga çıkarmadan dile getirin

ben de aynı şeyi soracağım
siz hiç, böyle günlerde eşinizden nasıl beklentileriniz olduğunu, iğnelemeden, kapris yapmadan anlattınız mı eşinize?
kesin ve net (ama kırıcı olmayan bir dille) birlikte hediye seçmekten hoşlanmadığınızı
küçük de olsa bir hediye beklediğinizi
"doğumgünün kutlu olsun" demesinin sizin için önemini? vs vs

Evet hanımlar;

bukadar önemsiyosanız bi kaç gün önceden hatırlatmalar yapın..
doğum gününüzün yaklaştığını hissettirin. hala almıyosa ozaman hödüktür.

konu sahibi kendini boşuna üzmesin diye söylüyorum..ben sürpriz yapmayı çok severim..eşime doğum gününde çok güzel sürprizler yapmışlığım var ama o yapmaz..alıştım artık...
Aynen bende öyle. İnsan nelere alışmıyorki..

aileni de çağırması böyle bir günde sevdiklerinle beraber ol diyedir.
baska zamanda götürürdü yoksa.
bence çok abartmışsın.

peki canım eşin sana her özel günde bir çeyrek altın alsa ne yaparsın ?

bak benim eşim öküzlükte çağ atladı düğüne gelmiş gibi çeyrek takıyor her özel günde hahahah :)

şükür sebebin oldum dimi haha :)

çok hoş ya :) Şahsen ben zor hediye beğenirim, eşimle alışverişe çıkınca bile hiç sevmediğim şeyleri gösterir, bu güzel mi diye :) Bir keresinde 180 liraya mı ne deseni allı güllü bir pijama beğenmiş, telefonda sıkı sıkı tembihledim sakın alma diye :) Çeyrek ne güzel, hem değerli hem bozdurup başka birşey alabilirsiniz :)

Ben hediye almamasına da kutlamamasına da üzülmezdim.
Aileme, bana değer veriyorsa, beni seviyorsa, bana hergün sevdiğini ifade eden cümleler kuruyor ya da davranışlarda bulunuyorsa yaşlandığım sıradan bi günü kutlamış kutlamamış ne fark eder..
Ha bu durumu dillendirip naz yapıyorsanız eşinize bilemem ama harbinden üzülüyorsanız inanın bi kadın olarak ben bile anlayamıyorum hemcinslerimi.

X