'Diyarbakır'da 3 Kardeş Aylarca Polisin Cinsel İstismarına Maruz Kaldı'

beklenen şey deyince bende polisten beklenen hareket gibi okudum. Hassasım galiba biraz.

Biraz mı ? Çok pembe.Artık gebeliğin mi eşinin polis olması mı bilmiyorum ama her polis konusunda gelip böyle estiriyorsun.Sanki senin eşine laf etmişiz gibi üzerine alınıyorsun...Bir elin beş parmağı bir mi söyle.Öğrencisine tecavüz eden öğretmen de var çocuk istismarı yapan polis,hastasına taciz eden doktor da.Hep bir polislere toz kondurmama durumun var...İnsan bu.Herşey beklenir...Sıyrıl bu ruh halinden bence.

sapığın mesleği falan olmaz bir kere, her meslektende sapık çıkabilir. çok duyduk her meslekten sapıklar çıktığına dair haberler. Bu olaya nasıl takipsizlik karararı verilir. Devlet bu çocukları korumazsa kim koruyacak :KK47:

yıllar önce yolculukta bir kadınla tanışmıştım.laf lafı açtı nereden oraya gelindi şu anda hatırlamıyorum ama,ben başım sıkışsa kesinlikle polise gitmem,jandarmaya giderim demişti.o zaman çok garipsemiştim ama bu tarz haberleri duydukça kadına hak vermeye başladım.kimbilir ne geldi kadının başına:KK50:

her meslekten sapık insan var.. beklenen hareketti derken emniyetin yalanlama haberinden bahsettim.. ayrıca twetterda belgeleriyle ortaya çıktı olay.. ismi geçen üç polisten birinin ifadesi altında imzasıyla yayınlandı... ki emniyet müdürü ismi geçen polisleri tanımıyoruz dediği halde... kimse durduk yere iftira atacak değil ki burda.. benimde işim gücüm var bu olayın binde bir ihtimal doğru olma olasılığı bile olsa susup oturamam.. çocuk bu ya..minicik..ben susayım o sussun ondan sonra sizin bizim çocuğumuzada yapılsın... kimse bişey demesin..neden?

mesleğe değil kesinlikle nefretim bunu yapan insanlara.. ama şu bir gerçek.. son zamanlarda artık polislik mesleğin eskisi gibi değil herkes alınıyor.. önceden sülalasi araştırılıyordu ama şimdi ben geldim diyeni alıyorlar.. bilmiyorum bende çocuk konusunda hassasım..anne değilim ama halayım.. içim çok yandı bugün benim..

$hani-yalandi-0907141200_m.jpg

Diyarbakır’da yaşları 6 ila 10 arasında değişen üç kardeşin, iki yıl boyunca merkez Yenişehir ve Eğil İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli üç polis memurunun cinsel taciz ve tecavüzüne maruz kaldığı iddiaları yeninden gündemde. İlk olarak nisan ayında haberlere konu olan olay, dün bir twitter kullanıcısının çocukların babası ile yaptığı görüşmeyi twitter’da anlatması üzerine sosyal medyanın gündemine oturdu. Emniyet iddiaları yalanlarken, Evrensel'den Faruk Ayyıldız'a konuşan çocukların babası Mustafa Nejat E. çok çarpıcı bilgiler verdi. Tecavüz iddiasında ısrar eden babanın bizzat verdiği belgeler Diyarbakır Emniyet Müdürü’nün, ‘Bu isimlerde kimse Diyarbakır Emniyetinde görev yapmadı’ ve ‘herhangi bir takipsizlik kararı yok’ iddialarını yalanlıyor.

ÇOCUKLARIN BABASINDAN ÇARPICI BİLGİ VE BELGELER

Olayın yeniden gündeme gelmesinin ardından tekrar konuşan Mustafa Nejat E. çarpıcı bilgiler sundu. Baba Mustafa Nejat E.’nin Evrensel'den Faruk Ayyıldız'a verdiği belgelerden biri Diyarbakır Emniyet Müdürünün “Söz konusu isimde kimse Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görev yapmadı” iddiasını diğeri de ‘Savcılığın takipsizlik kararı verdiği doğru değil’ iddiasını yalanlıyor.

Olayın başlangıcını anlatır mısınız?

2013’ün haziran ayında kızım, ‘Baba bilmediğin bazı şeyler var’ diyerek yaşadıklarını bana anlattı. Çocukların annesine sordum, böyle bir durum olmadığını, çocukların yalan söylediğini ifade etti. Kızım ‘var’ diye ısrar edip, kendisini hastaneye götürmemi istedi. Tanıdığımız olan bir hastaneye götürüp, kontrol ettirdik. Bu çocuğu perişan etmişler dediler. Hastaneden, annesini aradım. ‘Yarın savcıya gideceğiz, her şeyi anlatacaksın’ dedim. Ben eve geldikten, 20 dakika sonra eve polisler geldi. “Burada bir kadın zorla tutuluyormuş” dediler, çocukların annesi polislerle birlikte gitti. Bir daha da kendisini görmedik. Karakolda polislerden şikayetçi oldum. Sabah 09.00’da çocuklarla birlikte çocuk şubeye gitmemizi istediler. Oradan rutin kontrol için hastaneye götürdüler. Daha sonra çocuk izleme merkezinden gelenler ayrı odalarda çocuklarla görüştüler. Çocukların anlattığına göre, karakolda biz odada çay içerken, polis F.B, oyun odasına girerek ‘Yüzleşmeye gittiğinizde bizim ismimizi vermeyeceksiniz’ diye tehdit etmiş. Savcı çocukların ifadesini aldı. Çocukların adres tespitinde evini tarif ettiği polis memuru O.K, çocukları tanımadığını söylemiş.

‘SİLAH GÖSTERİP AKILLI OL DEDİLER’

Polisler sizi tehdit etti mi?

Çocuğumu okula götürürken, evimin önünde polis arabasından silah gösterip, işaret parmağını sallayarak tehdit ettiler. Devamında da sözlük olarak; ‘Polislerle uğraşma, akıllı ol’ diye tehdit ettiler.

‘POLİSLERLE YÜZLEŞELİM’

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü adı geçen kişilerin polis olmadığını açıkladı. Buna ne diyorsunuz?

Emniyet eğer açıklamasının arkasında duracaksa, polislerle yüzleşelim. Çocukları da yüzleştirelim. Diyarbakır’da görev yapan bu kadar polisin içerisinde çocuklar, üç tane polis ismi verdi. İlçe nedir bilmeyen bir çocuk Eğil ilçesini nereden biliyor, oraya giden yolu nereden biliyor? Biz mi yalan söylüyoruz, onlar mı kaçıyorlar görelim. Yüzleşmeye hazırız.

Çocukların psikolojisi ne durumda şu an?

Çocukların psikolojileri iyi değil ama ilgileniyoruz. Yaşadıklarından dolayı üzerlerinden atamıyorlar. Yaşları henüz küçük. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hiçbir girişimde bulunmadı. Kendi imkanlarımızla, psikiyatriye götürüyoruz.

EMNİYET MÜDÜRܒNÜN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Diyarbakır’da polislerce 3 çocuğa tecavüz edildiği iddialarını yalanladı.

Twitter’den iddiaları yayınlayarak yeniden gündeme getiren kişinin psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu öne süren Böğürcü, bu kişinin daha önce de ‘kamu görevlilerine iftira’ suçundan hakkında işlem yapılan M.E. olduğunu söyledi. İddialarda adı geçen polislerin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görev yapmadığını söyleyen Böğürcü, olayla ilgili soruşturmada takipsizlik kararı alındığı haberlerinin de gerçek olmadığını öne sürdü.

BAKANLIK AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise 2013 Haziran ayında adli olayın ortaya çıkmasıyla, konunun takipçisi olunduğu belirtildi. Bu kapsamda bakanlığın, çocuklar hakkında ilgili mahkemeden sağlık, eğitim ve danışmanlık tedbir kararı aldırdığı belirtilerek, “Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde yakın aile üyeleri tarafından bakılmakta olan çocuklara tedbir kararlarının gereği titizlikle yerine getirilmekte olup aile ve çocuklar takip edilerek desteklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık olarak çocukların yanında ve taraf olduklarına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bu ve benzeri olaylarda çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek hareket edilmiştir ve edilmektedir. Diğer yandan adli olaya ilişkin verilen karara yapılan itiraz takip edilmektedir. Bu safhada bakanlığımız, ilgili adli merci nezdinde yazılı beyanda bulunarak dosyanın yeniden incelenmesi talebinde bulunacaktır. Ayrıca dava açılması halinde bakanlığımız davaya müdahil olacaktır.”

Bu konuyu kişisel algılamayalım lütfen, her mesleğin iyisi de vardır kötüsü de, biz burda öğretmen, doktor tacizi de okuduk, bu her öğretmenin, her doktorun kötü olduğu anlamına gelmiyor, ki bu sitede doktor, öğretmen arkadaşlarda var.

Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşaallah, haberdeki polisler suçluysa suçlarının cezasını çeksin, değilse Allah yardım etsin gerçek ortaya çıksın ama taciz, tecavüz gibi şeyler var mı? Var maalesef:KK50:

O değilde şu 4,5 yaşındaki çocuk için verilen raporu anlamadım ben, yani çocuk etkilenmemiş pek de rahat mı olmuş diyor... Umarım yanlış yorumlamışımdır.

O değilde şu 4,5 yaşındaki çocuk için verilen raporu anlamadım ben, yani çocuk etkilenmemiş pek de rahat mı olmuş diyor... Umarım yanlış yorumlamışımdır.

Eğer tecavüz edilmişse yaşı küçük olduğundan tehdit ne demek algılamamış olabilir, fiziki gelişim dediği de o yaştaki çocukların vücutları esnek olur, yavrum neler olduğunu anlamadıysa, korku, panik yaşamadığı için vücudu kasılmamış ve tecavüz eylemi hiçbir zorlama olmadan gerçekleşmiştir:KK43:

Rapor psikolojik açıdan değil, bedenen neler olabileceğini anlatmış gibi geldi bana.

Konuştuğumuz konuya bak:KK50: bir lokma çocukların uğradığı tecavüzü konuştuğumuz için kendimden utanıyorum:KK14:
Hala bunların yaşanmasından ve her seferinde ya takipsizlik, ya beraat kararlarının çıkmasından, ufacık çocukların uğradığı tecavüz, yaşadığı travma yetmiyormuş gibi birde rızası vardır denmesinden utanç duyuyorum:KK47:

Allah o anne nusfettesininde o polislerinde belasini versin iki dunyada da kahrubela etsin insallah ne demek bu nasil olur boylelerini idam edeceksin bakalim bidaha yapiyorlar mi

O insanın polis olması dr, öğretmen olmasını böyle şeyler yapmayacağı anlamına gelmiyor ve hemen yok canım orası Diyarbakır karalama olmuyor değil denmesi gerçekten bana dokunuyor ya 3 küçük çocuktan söz ediyoruz çocuğunuz gelse size bunları anlatsa yok canım sen yanlış anlamışsın der misiniz. Çocukların o kadar zaman tuttuğu günlükler ortada zorla mı yazdıracaklar. Ya da o çocuklar cinsellik konusunda ne biliyorlar ki uydursunlar bilmediği fikri olmadığı bir şey konusunda çocuk senaryo üretebilir mi kaldı ki annesinin uyuşturucu kullandırdığını da söylemiş ve ifadelerine bile başvurulmamış. Soruşturma bile açılmamış bu kadar beyana rapora rağmen üzeri kapatılmış tüyler ürpertici bir şey bu insanların hala görevleri başında olduğunu bilmek korkutucu. Ceza almayan bir insan ne yapar elbette durmaz devam eder. Bizim çocukken oturduğumuz apartmanda yani 11 yaşındaydım, üst katımızda polis oturuyordu eşi ve bir erkek çocuğu vardı kadının her gün yüzü gözü mosmordu. Hep kavga sesleri gelirdi. Kadın morarıkları kapatamıyordu bile adam işten gelir içki içer yüksek sesle müzik dinlerdi. Kimi kime şikayet edeceksin olmuş şikayet edenler hiç birşey olmadı aile içi sorunlar karışamayız dendi adam aleni tehdit etti çorap örerim başınıza diye. Yazık bu çocuklara. :KK47:

benim arkadaşımın kızı okula gitmek için servis beklerken polis arabası gelmiş ve zorla bindirmeye çalışmış,ne bekliyorsun burda diye.kızımız akıllı ben yalnız gelmem,evimi,z şurası annemi de alalım deyince gitmiş.şikayet falan edildi ama işini yapmış deyip geçiştirdiler.:KK50:

benim arkadaşımın kızı okula gitmek için servis beklerken polis arabası gelmiş ve zorla bindirmeye çalışmış,ne bekliyorsun burda diye.kızımız akıllı ben yalnız gelmem,evimi,z şurası annemi de alalım deyince gitmiş.şikayet falan edildi ama işini yapmış deyip geçiştirdiler.:KK50:

salak ya polisler. arkadaşının kızının atması iyi galiba. zira ancak siz inanırsınız

arkadaşımın kızı bu olayı yaşadığında 17 yaşındaydı,şu anda 26 yaşında bir kızı var halen anlatırken titrer.:KK50:

pembe mesleği ne olursa olsun,her meslekte kötü insanlar olur. olacaktır
. eşin polis bu seni rahatsız ediyor ama bunlar yok demek eğer varsa çok büyük vebale girer.
her polis melek değil. her polis şeytanda değil.arada bazı pislikler oluyor. her meslekte var bunlardan.
doktorda,hakimde,öğretmende yokmu bu. mesleğini suistimal edenler. hastasına taciz eden doktorlar. ama bu her doktor öyle demek değil.
o yüzden sen biraz fazla tepkisel davranıyorsun.
bak ağabeyim doktor. eşide.an yakın dostumda.
ve ben bir kadın doğum doktorunun ,hastalarını taciz ettiği konuyu açtım geçen sene.

Son düzenleme:
pembe mesleği ne olursa olsun,her meslekte kötü insanlar olur. olacaktır. eşin polis bu seni rahatsız ediyor ama bunlar yok demek eğer varsa çok büyük vebale girer.
doktorda,hakimde,öğretmende yokmu bu. mesleğini suistimal edenler. hastasına taciz eden doktorlar. ama bu her doktor öyle demek değil.
o yüzden sen biraz fazla tepkisel davranıyorsun.
bak ağabeyim doktor. eşide.an yakın dostumda.
ve ben bir kadın doğum doktorunun ,hastalarını taciz ettiği konuyu açtım geçen sene.

ben yoktur demiyorum ama alenen yapmaz üstelik polis arabasıyla. inanmıyorum

işte açık kapı bırakmak lazım. eğer olmuşsa çok büyük vebal inanmıyorum demeek.
kızma,çünkü 3 5 pislik asla polis camiasına leke süremez.

olmuşsa ne demek,okul bitene kadar annesi her gün bekledi kızını.halen polis arabası görünce irkiliyor.ne kadar etkilendiği ortada:KK50:

olmuşsa ne demek,okul bitene kadar annesi her gün bekledi kızını.halen polis arabası görünce irkiliyor.ne kadar etkilendiği ortada:KK50:

eniştem ve kuzenim polis neler neler anlatıyorlar..ama yok polislerin tümü sütten çıkmış ak kaşık hepsi mükemmeller.

X