Diyarbakır///21

Tayinimiz diyarbakıra çıktı kızlar orada oturan arkadaşlar yardım istiyorum oralar hakkında.çok üzüldüm oraya çıktı için

merhabalr.
sevda sultan tayininiz çıkmış.hayırlı olsun diyeyim öncelikle.ben diyarbakırlıyım ama hatayda oturuyorum.memleketimde oturabilmek için neler vermezdim bibilsen.tayinin çıktığı için üzülme.emin ol diyarbakır hakkında düşündüklerin inşaallah orada yaşamaya başlaayınca değişecektir.şehrin her yerinde her şeyi bulabilme imkanın var.illa ki çarşıya inmek zorunda değilsin.biraz sıcak vede tozlu bi şehirdir diyarım ama o kadarcık kusur olsun artık.alışınca bırakaılmayacak bi bağımlılık yapar diyarbakır.hele bi taşın yerleş bak sende göreceksin.yapman gereken önyargılarını geride bırakıp gelmen.hangi konularda yardım istiyorsun sen yaz ben elimden geldiğince cevaplarım.

Tayinimiz diyarbakıra çıktı kızlar orada oturan arkadaşlar yardım istiyorum oralar hakkında.çok üzüldüm oraya çıktı için

Hayırlı olsun canım. Ben de Diyarbakır'dayım. Hiç üzülme buraya gelirken ben de senin gibi korkarak üzülerek gelmiştim ama şimdi çok memnunum. Herhangi bişeye ihtiyacın olursa sormak istersen seve seve yardım ederim.

ah ulan Diyarbakır sen adamda yara bırakırsın toprağımı özledim mafoldumbenşuanda Diyarbakırda yaşayanlar benden bol bol selam söyleyin:gitme:

bende diyarbakırlıyım yaklaşık 10 senedir gitmemiştim geçen yaz gittiğimde çok şaşırdım oldukça gelişmiş her açıdan cadde sokakları olsun mağazları markaları olsun genç kızların giyim şekilleri konuşmalardaki düzelmeler ve daha bir çok şey en önemlisi de şuan 20-30 yaş aralığındaki her 5 kişiden 3ü üniversitede mezunu veya devam ediyor bu çok güzel tabi çevremde tanıdığım insanları baz alıyorum..mesela biz lisede 48-50kişilik bir sınıftık bizim sınıftan en az 8 doktor 20 öğretmen 10-15 kamu görevlisi çıkmıştır..gurur duyuyorum memleketimle şu önyargılar kışkırtmalar tahrikler ortadan kalksa işsizlik sorunu çözülse hiç bir çocuğumuz suça bulaşmaz..oradaki insanlar ötekileştirilmeseydi o insanları kimse kandıramazdı bu vatan hepimizin..

evet hemşom çok güzel noktalara değinmişsin insanları yanlışa sürükleyen işsizlik ve eğitimsizlik.bunlar hallolduğu sürece kimse kendini tehlikeye atmaz suç işlemez olaylara karışmaz çünkü kaybedeceği birşey olur hani derler ya kaybedeceği hiçbirşeyi olmayandan korkulur işte bende bunu diyorum eğer bir uğraşı varsa kolay kolay karışmaz illegal bir durum oluşmaz biraz siyeset hakkında fikir beyan etmek istiyorum.sende belirtmişsinki son 9 10 yıldır çok güzel gelişmeler var Allah devletimizden razı olsun bundan önceki hiçbir hükümet bu bölgeyi bölgeden saymazdı bile ne okul ne hastane iş olanağı verilmezdi canım memleketime ama şimdi teşvik var gayet iyi işliyor.artık kızlarımızın çoğu üniversiteli hatta evlendikten sonra bile devam ediyoruz ben ve kaç tane arkadaşımda öyleyiz evlendikten sonra üniv. okuduk.inşallah hep böyle güzellikler yaşanır güzelim memleketimde

mrb canım memleketimin güzel insanları kadir gecenizi kutluyorum çok özlüyorum diyarbaakırımı

bende şuanda diyarbakırda ablamın yanında misafirim
burası gerçekten çok güzel bir şehir
surlarıyla buram buram tarih kokuyor
sivaslıyız biz
ablam tayin sebebiyle burada 4 yıldır
ve biz çok memnunuz burada olmaktan
önce korktuk diyarbakıra tayin çıkınca
ama sadece önyargıymış

ben de izmirde dogdum büyüdüm ama ailem diyarbakuır liceli şu anda diarbakıra taile ninem e geldim :)

kimse yok mu arkadaşlarr bende dbakırlıyım mardinde görew yapıyorumm

mrb canım diyarbakır ve mardin bu iki şehir beni anlatır aslen mardinli olmama rağmen hep diyarbakırlıyım demişimdir.mardini de çok severim ama pek gidemiyorum baharda inşallah gideceğim..mardine de slm lar

yaaa cnm çalışıyorum cvplayamadım kusura bakma bende ardinde görew yapıyorum ama sık sık gelirim dbakıra.benden slm söyle dbakıraa özledim..:KK14::KK14::KK14:

yaaa cnm çalışıyorum cvplayamadım kusura bakma bende ardinde görew yapıyorum ama sık sık gelirim dbakıra.benden slm söyle dbakıraa özledim..:KK14::KK14::KK14:
başım üstüne canım memleketine sık sık gelmen çok güzel..iki saatlik yol ama ben yinede üşeniyorum:=)))) çok yakın bir arkadaşımın kızıltepede düğünü olacak bakalım artık.....

X