• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığı: Sebepsiz boşanan kadına cennet haram

Savaş anında çocukları ve kadınları toplu halde asgari ihtiyaçları karşılamak yerine uçkur sevdasına düşmek iyiymiş...........hep derler din bu değil din bu değil..........hangi müslüman karısına sormuş arkadaş yoksa bu topraklardan din hepten mi kalktı

Bak mesela yazida, savas sonrasinda, erkek sayisinin yok denecek kadar azalmis olmasi sonucu dersin.
Ama karsidan savas sirasinda savasmayi birakip uckurunun pesine düsen erkek anlasilir.
Iste böyle birsey:)

Bak mesela yazida, savas sonrasinda, erkek sayisinin yok denecek kadar azalmis olmasi sonucu dersin.
Ama karsidan savas sirasinda savasmayi birakip uckurunun pesine düsen erkek anlasilir.
Iste böyle birsey:)

Bu insanların evine almak, bakımını yapmak adına yaptığı nikahtan anladığı tek şey cinsellikte ondan.
Akıl fikir cinsellikte, uçkurda, ne yapsınlar başka şey düşünemiyorlar.
Mühim değil onların ne düşündükleri..
Bazılarının kalpleri mühürlenmiştir, ne kadar anlatsakda göremezler..
Böylelerine ne dua ederim ıslahı için, ne başka bir şey söylerim.
Ben bir defa anlatırım isteyen pay çıkarır, isteyen kendi karanlığında boğulur.
O dedi diye benim güzel dinim kirlenmez, o pis baktı diye benim dinime pislik bulaşmaz..
Dolayısı ile kişi sadece kendi pisliği ile kalır.
Kendi düşündüğü ve ortaya serdiği çirkin zihniyet kendi bakış açısındandır..
Zira ben inanmıyorum ki savaş zamanı 4 kadınla nikahlanan hiç bir erkek bu kadınları bu amaçla kullansınlar..
Zira en güzel örneği peygamberimiz birden fazla hanımla evlenmiş çoğu hanımıyla evlenme sebebi de aynen savaş zamanı korumak imiş..
Şimdi bunların mantığı ile konuyu irdeleyecek olursam efendimiz sağlıklı ve ilk eşinden altı çocuğu olan bir adam,
Ama nedense ilk eşi hayatta iken diğer hanımlarından çocuğu yok, ilk eşi vefat ettikten sonra da sadece bir hanımından bir çocuğu var..
ALLAH ALLAH ne hikmet acaba, efendimizin diğer aldığı hanımların hepsi (haşa) kısırmışta mı çocukları olmamış ki evlendiği hanımların çoğunun kendi çocuğu da vardı zaten...?
Eee hani bu evlilikler bu insanların çirkin tabiri ile "uçkur" içindi?
Nerede kaldı bu tez?
Savaş zamanı her kes kendi canının derdine düşer, şimdi en basit savaş ülkelerine baksalar bu insanların zaten kendileri acınacak halde bırakın başkalarının eşlerini çocuklarını farklı yöntemlerle muhafaza etsinler..
Ah işte esasında aksalar görecekler de, akılları fikirleri "uçkurda" olduğundan, o yüzden her baktıklarında sadece "uçkur" görüyorlar..

İşte güzel arkadaşım sen doğruyu anlatmaktan çekinme, insan vardır "deniz renksizdir" dersin cehaleti ile bakar mavi görür itiraz eder, ama suyu bardağa koyup gösterirsin, denize yansıyan gökyüzünün mavisi dersin anlar ve cehaleti aydınlanır.
İnsan vardır, deniz renksiz dersin pis niyet ile bakar, sen suyu camdan bardağa da koysan, suyun karşıdan yansıttıklarını da göstersen, hasılı her şekilde de ispatlasan anlayamazlar..

Aslında azıcık Hz. ALLAH'ın onlara bahşettiği düşünme yetisini kullansalar görecekler, dinin emirlerinin güzelliğini anlayacaklar ama işte ne yazık ki yapamıyorlar, yapamayacaklar da..
Ama sen cehalette olan bir insanın bile aydınlığına vesile olabileceğinden asla Pis bakanlar için pes edipte susma..

teşekkür ederim...

benim üzerinde durduğum ve anlayamadığım şey de esas olarak bu ve neden kadınların hazmedemeyeceği bişey "hak" olarak verilmiş (erkeklere) hala aklıma yatmış değil, yoksa saraylım'ın bahsettiğingibi sorgulamamalı mı ki bu benim fıtratıma hiiç uymaz...

bir konuda daha fikrinizi öğrenmek istiyorum...Neden Kur'an-ı Kerim daha çok erkeğe hitap eder ??? yosa Pepe'nin bahsettiği ve benim de düşündüğüm gibi erkek egemen toplumların, (özellikle o dönem Arap toplumları) kadını yok sayma algısı yüzünden mi?? Misal Diyanet işleri boşanma olayını açıklarken neden "kadınlar" şeklinde başlayıp daha sonra çok da dikkat çekmeyecek biçimde "tabiki erkeklerde" diye devam etmiş...Neden "ey insanlar" "ey insanoğlu" ya da "evlilier" ve benzeri genel hitaplar kullanılmamış...boşanmalarda kadını sorumlu gördüğü ya da evliliğin devamını kadının sağlayabileceğini düşündüğü için mi????

asrı saadetten evvel çok eşlilik mevcuttu zaten .20-30 kadın alınıyor dilediğini boşuyor hatta başklarına satıyorlardı ve hatta kadın güzelse adam gelip kocasından kiralıyordu benim soyumda güzel olsun hamile kalsın benden diye ve daha neler neler . allahu teala buna sınır getirdi 4 buyurdu daha çok olmaz . size tavsiyem de 1 olması konusundadır buyurdu . allah dileseydi 1 de buyururdu bunun iki fazileti var. birincisi allahu teala tüm kötü şeylerden alıştıra alıştıra vazgeçirmiştir.namazda sarhoşluk konusu gibi. ilk başta namaza içkili yaklaşmayın buyurdu .toplum namaza gidince ayık sonrasında yine içki içiyorlardı. bu duruma alışınca artık içki haram ne namazda ne namaz dışında içmeyin buyurdu . birdenbire haram buyursaydı kimse vazgeçmez tepkisini de gösterirdi. tıpkı diyanetin şu yazıda yapıp bizimde ona tepki göstermemiz gibi. allah yarattıklarını en iyi tanıyandır. nasıl ki bi makine aldığımızda o makineyi çalıştırmayı vs üreticisinin verdiği kullanma kılavuzundan öğreniyoruz bu da öyle işte. ikinci sebepte burdan meydana geliyor. yarattıklarını en iyi tanıyan rabbim bazı erkeklerin şehvetlerne yenildiğini de biliyor. ya zina yapacak yada helalinden yanaşacak. tüm erkekler şehvet düşkünü olmadığı gibi tüm kadınlarda da hazımsızlık yok . ikinci eş olmayı kabul eden de var ikinci eş al diyen de .. bunları özel kesim olarak ayırırsak genel olarak rabbim 1 tavsiye etmiştr. neden hep kadınlar biliyomusun islam kadını haklar verdi kadını topluma tanıttı ama müslüman gibi geçinen bi kesim bunun üstünü örtpas etti başkaları da bu durumdan nemalanıyor işte. halbuki kurana baksan herşeyi anlayacaksın . nur suresinin kadınlara hitap eden ayetlerin de ilk ey mümin erkekler sonra ey mümin kadınlar diye başlıyor . ne kadar manidar değil mi. .şunu söylemeyi atlamışım . din erkeklere değil kadınlara da hitap ediyor .haşa kadınlar kul değil mi? bize yanlış lanse ediliyor hepsi bu . şu üzülmesin bu üzülmesin diye dobra olup herşeyi açıklamazsanız diyanet gibi olacağı bu insanlar neden hep erkekler der..çoğu kadın islamın ona verdiği haklardan bi haber neden . çünkü görevin hakkını verenler yok ki. kur'an dan ceavap vermek istirum . üstünlük yalnızca takva iledir...

Son düzenleme:
İyice terbiye sınırlarını aştınız.......hiç söylemedim ama gayette müslüman bir bayanım.........burda kimse dine laf etmedi......öyle birşey olsa kendime küfretmiş olurdum..........insanlar inandığını söyler ama ama kul hakkı yemekten insanların aciziyetlerini kullanmaktan geri kalmaz kendine göre yontar dinini......bizim bahsettiğimiz bunlardı...........yemen de geçen ay on yaşında bir kız çocuğu gerdek gecesi hayatını kaybetti.......çocuğun vajinası yırtılmış........kafamızın belden aşağı çalıştığı martavallarını bir bırak........bu adamlar gayette bütün karılarıyla ilişkiye giriyor.......üstelik dünya sağlık örgütü bunun önüne geçemiyor çünkü beyefenfilerin dini öyle emrediyormuş.......davul zurna sazlı bir deyim vardı tam da bu durum için geçeli sanırım

İyice terbiye sınırlarını aştınız.......hiç söylemedim ama gayette müslüman bir bayanım.........burda kimse dine laf etmedi......öyle birşey olsa kendime küfretmiş olurdum..........insanlar inandığını söyler ama ama kul hakkı yemekten insanların aciziyetlerini kullanmaktan geri kalmaz kendine göre yontar dinini......bizim bahsettiğimiz bunlardı...........yemen de geçen ay on yaşında bir kız çocuğu gerdek gecesi hayatını kaybetti.......çocuğun vajinası yırtılmış........kafamızın belden aşağı çalıştığı martavallarını bir bırak........bu adamlar gayette bütün karılarıyla ilişkiye giriyor.......üstelik dünya sağlık örgütü bunun önüne geçemiyor çünkü beyefenfilerin dini öyle emrediyormuş.......davul zurna sazlı bir deyim vardı tam da bu durum için geçeli sanırım

İyi de bunun dinle ne alakası var?
Bu o adamların kişilikleri ile alakalı, siz bana bunu yapan sıfatsızların müslümanlığını ispat edemezsiniz, kaldı ki yaptıkları dine uyan bir şey bile değil!
Hee ama şu var ben size çok kadınla evlenmenin mantığı ile hareket eden bir müslümanın (peygamberimizin) çok eşlilik konusunda ki amacını ispat ettim, anlattım.
Uçkur martavallarını sürekli dile getiren, öne süren sizsiniz bizler değiliz.
Dinle ilgili bir konu açıldığında daha bilip bilmeden "hee sen git 4 kadınla evlen" yaftasını yapıştırıyorsunuz hemen, başka dil uzatabileceğiniz bir şey yok ya güya kendinizi burdan vurup haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz!
Kaldı ki bu konuya da dil uzatamazsınız gerekçeleri ve hükümleri, durumu açıkca ortaya koyuyor ama cahilliğinizden yaptığınızı bilmiyorsunuz.

O zaman gidin o zihniyetsizleri eleştirin dini değil.
Kendinizle çelişmeyin!
Müslümansanız, kutsal kitabı kuranı kerimde açıkça geçmiş bir ayete, hükme hakaret edemezsiniz..,
Bu müslümanlık olmuyor, bariz küfür oluyor!
O zaman yaptığınız yorumları doğru yere ve doğru konuya yapın..

Müslümanım ve erkeğin 4 kadînla evlenmesini doğru bulmuyorum eeeee nolcak şimdi ........dinden çıktığım konusunda fetva mı vereceksin şimdi........cahil olduğumla ilgili nazik iltifatınızı iade ediyorum..............google dan gir bak her erkeğe dört kadın düşmüyor erkeklerin azınlığına dahi düşmüyor yoksa yaradan haşa hesaplama hatası yapmış............ sen kumalarınla mutlu mesut yaşa.......bize ne

Son düzenleme:
♥gözyaşı♥;32961383 .!.:

Mâl-ettiğiniz bu olay onu şahsi istekleri adına kullanan erkeğin sorunu.
Arkadaş din savunmasına geçebilir, hakkıdır zira sizlerde daha kuranda tanınmış olan bir hükmün sebeplerini ve gerekliklerini bilmeden bireyler üzerinden dine ve hükümlerine saldırıyorsunuz.
Kuranda dört kadınla evlenebilme hükmü savaş sırasında eşi ölmüş ve eşlerinden başka hiç kimsesi, dolayısıyla o zamanda yaşama, barınma ve korunma şansı olmayan kadınların ortalıkta kalmaması için çoğu erkeğin bir evde haramdan sakınmak üzere nikahına aldığı kadınlar içindir.
Ağır şartları vardır ve bu şartlardan en önemlisi ve birincisi erkeğin eşinin buna gönülden rıza vermesidir.
Erkeğin eşinin içinde en ufak bir üzüntü duyması ve rıza göstermemesi dini surette erkek kat'iyen o eşi alamaz.
Ama cehaletini dine yoğurup yaptıklarına kılıf arayanların kullandığı bu iş aynı cehaletle bilmeyenlerin dine saldırmasına sebebiyet veriyor.
Bir şeyi eleştirmeden onun ne olduğunu öğrenmeniz daha akılcı olur.
Günümüzde ikinci eşe gönüllü bir bayan bulabilir misiniz?
Cevap genel için mağlum -HAYIR tabi ki..-
Dolayısı ile günümüzde bunu yapan erkek varsa o kişiliksizliğindendir, müslüman olduğundan değil.

Fetvadan bu kadar anlamış olmanız sizin bakış açınızın darlığı..
Yukarıda yazılanlarda kimse kadını sadece evlenilecek bir birey olarak görmüyor ve göstermiyor.
Ama sizler sadece bakıp görmek istediğiniz kadarını algılayabiliyorsunuz.
Zira önünüzde cenneti kadının ayakları altına sermiş bir din var ama sizler ısrarla bunu görmüyorsunuz.
Kaldı ki fetvada geçerli sebebi olan boşanmalardan değil keyfi sebeple boşanmalardan KADIN ve ERKEK için iki taraflı bahsediyor.
Yani aynı ağır hükümler bizzat erkek içinde geçerlidir deniliyor.
Ama daha başlığınız bile bu fetvanın sadece kadına yönelik kısmını kırparak alınmış.
Buda kimin neye saldırmak gibi bir amacı olduğunu alenen ortaya seriyor.

Siz de ne yazık ki benim yazdıklarımdan hiçbir şey anlamamışsınız. Ben erkeklerin islam dinini nasıl da kendilerine çevirdiklerinden bahsediyorum. Herkes neden müslümanlığa laf ettiğimi düşünüyor ki? Hiçbir kutsal kitap kadını küçültmez aşağılamaz. Ama dünyanın her yerinde kadınların hali ortada. En çok da müslüman ülkelerde. Her boşanmanın zaten bir sebebi vardır. Kocamı sevmiyorum, tahammülüm kalmadı, iğreniyorum, yatmak istemiyorum gibi şeyler malesef diyanete ve size göre keyfi boşanmalara giriyo. İşte bu sebeplerin sınırlarını kim belirleyecek. Erkek için de kadın için de sorun bu.. Neden kadına yoğunlaştın derseniz bu coğrafyada erkeğe bişey olmaz. Erkeğin ayıbını da kadın üstlenir çünkü.. Lütfen bana İslam dinini savunmayın. en az sizin kadar bilgiliyim. Yapılan yanlışlardan bahsediyorum. Kuranda yazanları eleştirmiyorum. dikkatli okuyun.

Siz de ne yazık ki benim yazdıklarımdan hiçbir şey anlamamışsınız. Ben erkeklerin islam dinini nasıl da kendilerine çevirdiklerinden bahsediyorum. Herkes neden müslümanlığa laf ettiğimi düşünüyor ki? Hiçbir kutsal kitap kadını küçültmez aşağılamaz. Ama dünyanın her yerinde kadınların hali ortada. En çok da müslüman ülkelerde. Her boşanmanın zaten bir sebebi vardır. Kocamı sevmiyorum, tahammülüm kalmadı, iğreniyorum, yatmak istemiyorum gibi şeyler malesef diyanete ve size göre keyfi boşanmalara giriyo. İşte bu sebeplerin sınırlarını kim belirleyecek. Erkek için de kadın için de sorun bu.. Neden kadına yoğunlaştın derseniz bu coğrafyada erkeğe bişey olmaz. Erkeğin ayıbını da kadın üstlenir çünkü.. Lütfen bana İslam dinini savunmayın. en az sizin kadar bilgiliyim. Yapılan yanlışlardan bahsediyorum. Kuranda yazanları eleştirmiyorum. dikkatli okuyun.

Kim ne düşünür bilemem ama kırmızıyla renklendirdiğim konular bildiğim kadarıyla, islama göre boşanma nedenidir. Sevginin , huzurun olmadığı ortamda evliliğin devamına zorlamak , kadına da erkeğe de eziyettir. Kurtarılma imkanı yoksa , daha kötü sonuçlar doğmadan evlilik bitirilmeli.

Ah ben size fazla kurcalamayin, demedim mi? bak hem dine kufretmis sayildiniz (dinden cikmanin baska turlu ifadesi) hem de banlandiniz..:2: Dinle fazlaca istigal eden insanlarin fikrinde hic bir esneklik olmaz, onlarin sadece bir dogrusu vardir, o da kitap ve Hz. Muhammedin hayati, yaptiklari. Ornek odur. Milyonlarca musluman dinini bilmez, cocuklarla evlenir, uc-bes kadinla evlenir. Hatta bugun meclis AKPden sonra din eksenli insanlarla doldugu icin zina bile suc olmaktan cikarildi bu hukumet tarafindan, Turkiye savasta ya.. Milletvekilleri de kadinlari korumaya almislar bu sebeple...:9: Onlar da dinini bilmiyor herhalde... Zaten bu din filozoflar icin indirilmis gibi hep bu soylenir. Kimsecikler Islami bilmez. Dunyada milyonlarca musluman dinini bilmez, yanlis uygular, bir tek biz iyi biliriz, ancak bu gidisle biz de bugunlerde ayni yoldayiz, yakinda bizler de ulkemizde bu dini tamamen yanlis uygulayanlar arasina katilacagiz galiba... Zaten artik 13 yasinda kiza tecavuz edenler kiz istemistir diyerek sucsuz sayiliyor ulkemizde, cinsel istismarda bulunmak sucu ile mahkemelik olanlar rahatlikla onemli makamlardaki gorevlerine devam edebilir olmus. Birak 10 yasindaki cocukla, nerdeyse Iranda en son cikan kanunla oldugu gibi evlatlik alip buyuttugun kizinla bile nikah yasal olacak. Kadinlar daha bir degerlenecek, ozellikle kucuk kadinlar.. Gidisat onu gosteriyor.

Ama tabi dinde bir veis yok, daha onu iyi bilen kisi dogmadi, o yuzden musluman denilen ulkelerde durum boyle.

hatalı olan yanlış yapan insanlardır islamiyet değil..islamiyeti anlayamayıp yalan yanlış şeyleri islama yoran ve dinn emriymiş gibi anlatan insanlar ne kadar yanlış yapıyorsa en basit ve kolayından eline ilmihal bile almayıp o insanların yaşıyışına göre islamı yorumlayanlarda o kadar yanlış yapıyorlar ....

Kim ne düşünür bilemem ama kırmızıyla renklendirdiğim konular bildiğim kadarıyla, islama göre boşanma nedenidir. Sevginin , huzurun olmadığı ortamda evliliğin devamına zorlamak , kadına da erkeğe de eziyettir. Kurtarılma imkanı yoksa , daha kötü sonuçlar doğmadan evlilik bitirilmeli.

evet bende bu konuda katılıyorum size. kurtarılma ihtimali tükenmişse sıkıntı çekmek iki taraf içinde eziyet. diyanet bu yazıda makul davranmaya çağırıyor ama boşanmayın demiyor. evlenmek kadar boşanmakta normal birşey. kötü birşey olsa yaradan boşanmayı yaratmazdı dimi ? eskiden bu sebepler ehil olan kimseler ile istişare edilirdi yol gösteren kadına da erkeğe de çözüm sunardı sonunda ya boşanma gerçekleşirdi yada tekrar başlama ne yazıkki şimdi öyle değil.. taraflar kendi kararlarının neticesini iyice analiz etmeli demek istemişler ama sert bi üslup kullanmışlar

hatalı olan yanlış yapan insanlardır islamiyet değil..islamiyeti anlayamayıp yalan yanlış şeyleri islama yoran ve dinn emriymiş gibi anlatan insanlar ne kadar yanlış yapıyorsa en basit ve kolayından eline ilmihal bile almayıp o insanların yaşıyışına göre islamı yorumlayanlarda o kadar yanlış yapıyorlar ....

Ya ben de zaten ayni seyi soyluyorum, kabahat bu muslumanim diyen insanlarda, yoksa Islamiyette degil. Yanliz bu islamiyeti iyi anlayip ona uygun yasayan bir toplum, bir ulke var mi? hangisi? diye soracak olsam, bana dunya uzerinde sizin de iddia ettiginiz sekilden islamiyeti anlamis ve dogru uygulayan ornek bir musluman ulke gosterebilir misiniz? Yoksa butun ulkeler mi yanlis biliyor Islamiyeti?

♥gözyaşı♥;32963459 .!.:
Bu insanların evine almak, bakımını yapmak adına yaptığı nikahtan anladığı tek şey cinsellikte ondan.
Akıl fikir cinsellikte, uçkurda, ne yapsınlar başka şey düşünemiyorlar.
Mühim değil onların ne düşündükleri..
Bazılarının kalpleri mühürlenmiştir, ne kadar anlatsakda göremezler..
Böylelerine ne dua ederim ıslahı için, ne başka bir şey söylerim.
Ben bir defa anlatırım isteyen pay çıkarır, isteyen kendi karanlığında boğulur.
O dedi diye benim güzel dinim kirlenmez, o pis baktı diye benim dinime pislik bulaşmaz..
Dolayısı ile kişi sadece kendi pisliği ile kalır.
Kendi düşündüğü ve ortaya serdiği çirkin zihniyet kendi bakış açısındandır..
Zira ben inanmıyorum ki savaş zamanı 4 kadınla nikahlanan hiç bir erkek bu kadınları bu amaçla kullansınlar..
Zira en güzel örneği peygamberimiz birden fazla hanımla evlenmiş çoğu hanımıyla evlenme sebebi de aynen savaş zamanı korumak imiş..
Şimdi bunların mantığı ile konuyu irdeleyecek olursam efendimiz sağlıklı ve ilk eşinden altı çocuğu olan bir adam,
Ama nedense ilk eşi hayatta iken diğer hanımlarından çocuğu yok, ilk eşi vefat ettikten sonra da sadece bir hanımından bir çocuğu var..

ALLAH ALLAH ne hikmet acaba, efendimizin diğer aldığı hanımların hepsi (haşa) kısırmışta mı çocukları olmamış ki evlendiği hanımların çoğunun kendi çocuğu da vardı zaten...?
Eee hani bu evlilikler bu insanların çirkin tabiri ile "uçkur" içindi?
Nerede kaldı bu tez?
Savaş zamanı her kes kendi canının derdine düşer, şimdi en basit savaş ülkelerine baksalar bu insanların zaten kendileri acınacak halde bırakın başkalarının eşlerini çocuklarını farklı yöntemlerle muhafaza etsinler..
Ah işte esasında aksalar görecekler de, akılları fikirleri "uçkurda" olduğundan, o yüzden her baktıklarında sadece "uçkur" görüyorlar..

İşte güzel arkadaşım sen doğruyu anlatmaktan çekinme, insan vardır "deniz renksizdir" dersin cehaleti ile bakar mavi görür itiraz eder, ama suyu bardağa koyup gösterirsin, denize yansıyan gökyüzünün mavisi dersin anlar ve cehaleti aydınlanır.
İnsan vardır, deniz renksiz dersin pis niyet ile bakar, sen suyu camdan bardağa da koysan, suyun karşıdan yansıttıklarını da göstersen, hasılı her şekilde de ispatlasan anlayamazlar..

Aslında azıcık Hz. ALLAH'ın onlara bahşettiği düşünme yetisini kullansalar görecekler, dinin emirlerinin güzelliğini anlayacaklar ama işte ne yazık ki yapamıyorlar, yapamayacaklar da..
Ama sen cehalette olan bir insanın bile aydınlığına vesile olabileceğinden asla Pis bakanlar için pes edipte susma..

Kırmızıyla renklendirdiğim kısımla ilgili şöyle bir yanlışınız var . Peygamber Efendimiz ilk eşi Hz.Hatice hayattayken başka evlilik yapmamıştır. İlk eşinin vefatından yaklaşık 2 sene sonra diğer evliliklerini yapmıştır. Hz Ayşe hariç evlendiği diğer hanımlarının çoğu başından evlilik geçmiş ve yaş itibariyle 50 nin üstü diye biliyorum.

Sevgili nurlum,

Çok güzel bir yere temas ettiniz. İslam hakkında yorum yapmamakta diretirken herkes benim yorumlarıma kurana göre cevap veriyor. Ben de şunu soruyorum acaba diyanet bu sebepler hakkında açıklama yapsa bunları sıralayacak mı? Yoksa kadınları aile kurumunun iyice sıkıştırmaya yönelik bir söylem miydi bu? Ben İslam hakkında bilgileri kurandan açıp okuyabilirim ve onları kalkıp burda eleştirmem. Kaldı ki forumda dini konularda tartışmak kesinlikle yasak. Bu nedenle islamda bu konulara nasıl değinildiğinden bahsetmiyorum kesinlikle. Diyanet her hükümet döneminde o hükümetin istekleri doğrultusunda hareket etmiş bir kurum olmaktan çıkmadıkça ben diyanetin söylemlerinden hep kuşku duyacağım.

Peki keyfi boşanma derken diyanet neden bahsediyor tam olarak? Bence tam olarak kastettiği şu tahammülsüzlük durumları... Dayak, aldatma, vs elbette birer sebepti. ama eşe tahammül edememe bence diyanete göre bir sebep değil.

Tekrar söylüyorum İslam kurallarını yargılamak haddime olmadığı gibi bu forumda dini konularda yorum yapmak istemiyorum. Sadece diyanetin toplumu şekillendirme çabası üzerine konuşalım. Diyanet özgür bir kurum mu? Diyaneti şimdiye kadar kimler yönlendirdi ve bugün kimin elinde? Bu tür vaazların verilmesini kimler istiyor?

Son düzenleme:
Arkadaşlar sizden son kez rica ediyorum. Bu başlık altında islam kurallarını kuranın emirlerini tartışmayalım. Hiç kimsenin haddine değil din konusunda yorum yapmak. Diyanetin açıklamasıyla ilgili yorum yapalım sadece..

evet bende bu konuda katılıyorum size. kurtarılma ihtimali tükenmişse sıkıntı çekmek iki taraf içinde eziyet. diyanet bu yazıda makul davranmaya çağırıyor ama boşanmayın demiyor. evlenmek kadar boşanmakta normal birşey. kötü birşey olsa yaradan boşanmayı yaratmazdı dimi ? eskiden bu sebepler ehil olan kimseler ile istişare edilirdi yol gösteren kadına da erkeğe de çözüm sunardı sonunda ya boşanma gerçekleşirdi yada tekrar başlama ne yazıkki şimdi öyle değil.. taraflar kendi kararlarının neticesini iyice analiz etmeli demek istemişler ama sert bi üslup kullanmışlar
Boşanma kadın erkek hiç bir birey için kolay alınabilecek bir karar değildir.
Bence burda sorun , zaten fiziki ve ekonomik gücü daha fazla olan erkeği geri planda tutarak öncelikle kadının üzerine yüklenilmesi . Kadının korkutulmaya çalışılması. Mesela yazıda örnek verilen ayete arama motorundan bakıyorum , erkeğe hitap ediyor. Yazıda bunun üzerinde durulmayıp direk genelleştirilmiş.

Kendi adıma,
Yazı, kadın/erkek ayırmadan evliliğin bütünlüğü , korunmasının önemi üzerinde durmalıydı.

Boşanma kadın erkek hiç bir birey için kolay alınabilecek bir karar değildir.
Bence burda sorun , zaten fiziki ve ekonomik gücü daha fazla olan erkeği geri planda tutarak öncelikle kadının üzerine yüklenilmesi . Kadının korkutulmaya çalışılması. Mesela yazıda örnek verilen ayete arama motorundan bakıyorum , erkeğe hitap ediyor. Yazıda bunun üzerinde durulmayıp direk genelleştirilmiş.

Kendi adıma,
Yazı, kadın/erkek ayırmadan evliliğin bütünlüğü , korunmasının önemi üzerinde durmalıydı.

Yazı genel olarak tüm bireylere bile hitab ediyor olsa bu toplumda bunun dayatılacağı kesim kadınlardır. Erkeğe hiçbir şey olmaz.

Yazı genel olarak tüm bireylere bile hitab ediyor olsa bu toplumda bunun dayatılacağı kesim kadınlardır. Erkeğe hiçbir şey olmaz.
Haklı olabilirsin ama bu bir yaraysa eğer üzerinde durulmalı , diyanet te inanan kesim üzerinde etkili söylemlerde bulunarak bir nebze de olsa iyileştirme yaratabilirse neden doğru mesajlar yayınlamasın ki ?

Back