Diyanet, Bodrum'da 30 Milyon TL'ye 'İslam Merkezi' Yapacak

30 MİLYON TL lik taş binaya bakıp İslam Tanıtım ve Bilgilendirme yapılmaz.
Sen her türlü israfı,harcamayı,tutarsızlığı,haksızlığı,hak yemeyi, fakiri daha fakir yap sonrada İslamı tanıtmak için o adamların canından dişinden tırnağından eksiltip verdiği vergilerle taş bina yap.Kaldı ki İslam barış ve huzurla tanıtılı.Savaşla Kafa kesenlere destekle olmaz.

Ziya Paşa'nın dediği gibi :
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.

Anlamı;
Bir insan hakkında herhangi bir yargıda bulunmak için söylediği sözlere değil yaptığı işlere bakmak gerekir

Dini merkez tanıtım amenna da ne tanıtacaklar ne yapacaklar, amaç ne kime ne tanıtıyoruz. Hristiyanları müslüman mı yapacağız?

Ayrıca yarın öbürgün oraya turistler bikini üstü file geçirip girecek yada burada din merkezi var 1 km öteye kadar bikini yasak denilecek.

Amacı çözen beri gelsin, sonra da din düşmanı olur bu projeyi rededen.

Etrafına brandada çektilermi tamamdır,çıbıldak hatunları görmesinler mazallah...
Bodrum gibi bir yerde bunun olması çokmu gerekli,elbette gereksiz..
Hemde 30 milyon gibi bir rakam..

30 milyonu bana versinler her yıl 1000 tane gayrimüslime dinimizi tanıtıp müslüman yaparım..

Maksat tanıtmak içinse o külliyeye kimler girecek? Kimler faydalanacak? Orarada kim neyi tanıtacak? Böyle arzusu olanlar madem kendi cebinden satın alsınlar öyle bir yeri, neden devlet arazisi?
Külliye adı altında manzaralı bir saray dahamı geliyor?

Ankaradaki külliyeye girebildikde Bodrumdaki kaldı.
Bodrum dinlenme tesisi olacak orası , sonra adı değişir yada değişmez CB geldiğinde orada kalacak diye ek tadilatlar vs vs.
Artık bunlar sıradan oldu.Hep aynısını yapıyorlar.Din ,vatan milletle başlayıp kendilerine ayrıcalığa çeviriyorlar işi.

Canım ciğerim, Arap turistler neden Bodrum'a gidiyor? Çok mevki belirtmeyeceğim şeyh beni keser meser nemelazım Bodrum civarlarında denize sıfır bir yer kapattı şeyhlerden biri, koca yerdeki tüm evleri satın alıp tahliye edilmesini talep etti, hatta o semtin muhtarı evini satmak istemeyenlere toplantı dahi yaptı, semtte küçük bir adacıkta vardı, onu da satın aldı, neymiş efendim şeyh amca eşleriyle birlikte denize girecekmiş, etrafında kimse olmasın istiyormuş.

Böyle böyle Bodrum civarında özellikle denize sıfır yerleri şeyh emmiler almaya başladı, şimdi bu projenin yapılacağı alanda denize yakın, kesin öyle olacak diye peşin hükümlü olmak istemem ama bir süre sonra etrafı çevrilmiş plaj olmayacağının garantisi yok ya da hadi plaj mlaj yapmadılar kendilerine, etraftaki plajdan rahatsızız deyip plajı kamulaştırmayacaklarının garantisi yok.

Bir proje yapılırken o projenin hedeflediği misyona da uygun bir alan seçilmesi gerekir, arazinin konumuna bakalım, etrafta yatlar bağlı, camel beach koyu var, insanlar orada denize girecek, alkolünü alacak, müzik dinleyecek, bu aktiviteleri yapanlarda o merkezde olanlarda birbirinden rahatsız olacak, bu su götürmez bir gerçek.

Aman Bodrum'dan eksik olsunlar mümkünse Rahat rahat yaşayıp gidiyoruz.
Gerçi Arapların da Bodrum'da yapabileceğini sanmıyorum, etrafta cıbıldak kadınlar, kızlı erkekli çiftler gruplar, alkol falan

İşte tam orda büyük kapışma bekliyorum shot

Bodrum halkı mı araplardan etkilenecek yoksa araplar yavaş yavaş beachlere mi açılım yapacak

Şaka bir yana belediye başkanı inanç turizminden bahsetmiş diye araplar geldi aklıma .
Yoksa dediğim gibi ben olsam farklı yatırımlar yapardım Bodruma.

Balım kaymağım , değil Bodruma Cannes sahillerine böyle bir yapılanma olacak deseler ben hayır demem .
Sadece burada beni rahatsız eden 3 nokta var . Harcanacak meblağ . Başkanın söylemine göre projenin araziye uygun olmaması. Bir de senin bahsettiğin işin Arap ayağı ( Arap turist gelsin memnun olurum , iyi de harcıyorlar . Arap yatırımcıda bir noktada eyvallah (iş alanı) ama Araplar memleketi parsellerse , olmaz mayamız tutmaz . Bir de adamlarda para var . Malum paranın açmadığı kapı kıtlığı da var . Bizim burada da deniz manzaralı menkullere acayip fiyatlar veriyorlar .
Benim başıma gelende şeyh tipi yoktu da ; üç dört Arap bizim binaya bakıp konuşuyorlar . Tam arabaya bineceğim , yanlarına geçtim . Biri emlakçıymış . Şu daire ev sahibi mi kiracı mı dedi ? Ben otuuruyorum o dairede dedim . Arap arkadaşlar beğendi ilgileniyorlar dedi. İyi de ben evimi satmıyorum kii . Bastım gittim. Bir üst katı dehşet paraya aldılar . Daire de tadilat var şuan , giden temizlik görevlisi anlattı , her oda 3 er ranzalı , ev koğuş sistemi gibi döşenmiş

Yani kalabalık ve kalıcı geliyorlar . Aman dikkat

Senle canlı ciğerli, ballı kaymaklı bir yorumlaşma yaşayacağız bebeğim
Güllü lokumum turist olarak gelsinler tamam ama bu adamlar yerleşme niyetindeler, İstanbul'da yaşadığım zamanlar özellikle 80 sonları 90 başlarında bu arkadaşların şahane temizliklerine, muhteşem görgülerine hayran ola ola bir hal olmuştum, adamlar memleketin en iyi yerlerini satın almaya geliyorlar, Mune demişti dersin, araziler çoktan belirlendi bile, neredeyse hepsi denize sıfır alanlar. Zamanla hepsinin haberi çıkar ama nasıl çıkar bilemiyorum.
Mesela arkadaşlar hatırlarlar bir ada vardı yemyeşil, yandı orası ne hikmetse, sonra dediler ki ağaçlandırılacak yeniden kimse merak etmesin, sonra a-aaaaaa lüks otel yapılmaya başlandı, müşteri kitlesi kimlerrrr onu da sen bul yorma beni Aus

Tam üstündeki daire mi Allah yardımcın olsun, bir yerleşsinler sonrasında gelsinler dediğin Arap amcalarla ilgili görüşünü yeniden almak isterim

Dalağım böbreğim

Ay ben gelsinler demiyorum . Gelip bol bol kuveyt dinarı , riyal bırakıp gitsinler

Üst çapraz ve onun bir üsttü . Günde yaparım ben onlarla

Dalağım böbreğim

Ay ben gelsinler demiyorum . Gelip bol bol kuveyt dinarı , riyal bırakıp gitsinler

Üst çapraz ve onun bir üsttü . Günde yaparım ben onlarla

Üst çapraz ve onun üstünü satan komşuların gibiler olmasa yerleşmezlerdi ama işte sıcak para tatlı geliyor, bırakıp gitmezler, valla yerleşmeselerdi de riyal dinar bırakmasalardı, yanlışta anlaşılmasın ben adamların kendilerine birşey demiyorum ama görgüleri bizle hiiiç uyuşmuyor, 80 sonlarında Araplar iyi para bırakıyor, bizimkilerden 1 yılda alacağım kirayı bunlardan 1 ayda alıyorum deyip evlerini Dolar'la kiraya verenler Arap kiracılar evden çıkınca sinirden saçını başını yolmuştu, he o ev sahiplerine üzüldüm mü hayırrrrrrr, çünkü sanki Türk parasının bir kıymeti yokmuş gibi para hırslarına kapılıp Dolar'la ev kiraladılar, birde bulundukları muhitlerin satılık/kiralık evlerinin fiyatlarını 3'e 5'e katlayıp kendi halkını mağdur ettiler.

Mehmet efendi evini Arap'lara kiraya verdi aylık 3000$ alıyor, benim evim onunkinden geniş o zaman bende 3.500 $ isterim diyenler türedi, yerli halk kiralayacak ev bulamadı, Araplar yüzünden ev sahipleri burunlarından kıl aldırmadı, ama sonra ne oldu, evlerin tuvaletleri dahil heryere kırık dökük halde bırakıldı, aldıkları kiradan çok daha fazlasını masraf yapmak zorunda kaldılar.

Bodrum halkı Araplardan etkilenmez.
Yerlileri zaten son 20 yılda yeni Bodrum koşullarına adapte oldu, gerçekten açıldılar o anlamda. Zaten Bodrum yerlisi eskiden beri koyu muhafazakar değildir.
Dışarıdan da çok göç aldı Bodrum, özellikle doğudan, ama onların da Araplara benzeyeceğini sanmıyorum.

Ben genel olarak Arapların Bodrum'a geleceğini sanmıyorum çünkü Bodrum gündüz deniz havuz, gece bar kültürü olan bir yer, bunların ikisi de onlara uymaz.

Yok artık ya yok artık.

Nasıl oranın halkı buna göz yumar, insan yaşadığı yeri elin görgüsüz arabına nasıl verir.

Bu rant cidden mide bulandırır, kimsenin vatanı düşündüğü yok, çok para verene herşeyimizi satıcaz yakında. Milliyetçiyiz deriz ama toprağımızı elin arabına peşkeş çekeriz, o 15liler bugünler için mi şehid oldu yaa??

Biz o 15' liler için yapılan türküyü oyun havasına çeviren bir milletiz.
O yüzden çokta hayret edilecek bir durum değil ülke topraklarını satmaları..

Bodrum'un bu iş için özellikle seçildiğini düşünüyorum
Belli bir kesimi asimile etme çabası bu
Oraya böyle bir merkez yapılırsa ziyaretçileri ve çalışanları bölgedeki sosyal yaşamı değiştirecek, maksat bu
30 milyon olması fark etmez, 300 milyonda olsa seçmenleri destekler, aman cıbıldak gezilmesin yeter ki

Milyar dolar veriyor Araplar ablacım

30 Milyon Tl'cik...
Ohh ohh allah verdikçe veriyor Diyanet'e.... Madem Diyanet böyle bir bütçeye sahip o halde fakir fukara kalkındırılarak en büyük sevap işlenebilir.Hem dinen israf haram değil mi?Ne gerek var böyle avamlığa?Elin keyif düşkünü, medeniyetsizleri yiyip içip afedersin s.... ama islam tanıtılacak..

Yoksa Bodrum' daki halka bir ayar girişimi mi bu?
Bodrum' lular hadi yine iyisiniz, Bereketiniz artacak, topraklarınıza rahmet yağacak

Daire sahiplerinden birini iyi tanıyorum . Gitmelerine üzüldüm . Hocam keşke satmasaydınız dedim (karı koca biri emekli biri halen öğretmen) Neden sattığını altta anlayacaksınız.

Sana şu kadar diyeyim mune , burada o daire en fazla 250 bine alıcı bulurdu . 420 bine satmışlar . Ki karamürsel karamürsel olalı böyle rakamlar duymamıştı.
Arapları köprü merakı sardı.

Taşındıklarında gelişmeleri yazarım.

Tahmin ettim aslında yüksek fiyatlara gittiğini, Arap alıcılar çoğalırsa evlerini satanlar için karlı bir alışveriş ama bölge halkı veya o civarlarda ev almak isteyenler için kötü bir durum bu.

Karamürsel'de Araplar ev alıyor haberi bir yayılırsa kiralar ve satılık mülkler 2-3 misli zamlanır.
İstanbul'da yaşadık çünkü biz Arapların fiyatlara etkisini, aynı şey 99 depreminde de yaşanmıştı, İstanbul'da hatta Tekirdağ'da riskli bölgelerde evlerin değeri düşerken, risk bölgesi değil denilen yerlerin fiyatları uçmuştu, bir tanıdık 99 depreminden 3-5 ay önce evini satılığa çıkardı, bugünün parasıyla 90 bin liraydı, deprem olunca 400 bin liradan sattı, yüzde kaç yapıyor aradaki fark?

diyanet bütçe açığı veriyodu ama

Akşam üstü son dakika aklıma geldi bu, hızlı chess
Hani bütçe açığı vardı, hani ek bütçe verilecekti ? Birde hafızamda yanlış kalmadı umarım, Diyanetin bütçesi 12 bakanlıktan daha fazlaydı değil mi?
Bütçesinde gözümüz yok ama şu bütçe kadar Eğitime de bütçe ayrılsa, merkez yapsınlar ama aklın yolu bir, fakir fukaraya yardım edilse.

Yani ne bileyim, ülkede tecavüz, kadın cinayetleri arttı, çocuklar gençler olmadık yerlere gönderilip eğitim aldırılıyor, madem bir misyonları var, güçlerini, iradelerini bakın yurdum evlatları siz bazı şeyleri yanlış öğrenmişsiniz doğrusu budur diye bilinçlendirmek, rehabilite etmek için köy köy, ilçe ilçe gezmek için kullansalar, turistlerden önce kendi halkımızın doğrusunu öğrenmeye ihtiyacı var çünkü.

evet canım ve bir de:

http://t24.com.tr/haber/sayistay-ra...ndigi-mechul-sehven-bilgiler-saklanmis,311677

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…