Etrafına brandada çektilermi tamamdır,çıbıldak hatunları görmesinler mazallah...
Bodrum gibi bir yerde bunun olması çokmu gerekli,elbette gereksiz..
Hemde 30 milyon gibi bir rakam..
Maksat tanıtmak içinse o külliyeye kimler girecek? Kimler faydalanacak? Orarada kim neyi tanıtacak? Böyle arzusu olanlar madem kendi cebinden satın alsınlar öyle bir yeri, neden devlet arazisi?
Külliye adı altında manzaralı bir saray dahamı geliyor?
Bodrum ne alaka deniliyor ama zaten Bodrum'un ne alaka imajı olduğu için bilinçli bir seçim bence .
Bana göre ilin, ilçenin adının bir önemi yok .
Yapılacak arazinin bu projeye uygunluğu , proje yapılacak diye çevre şartlarında zarar görecek bir durum var mı yok mu o önemli.
Chp li Başkan Kocadon'da aynı şeyi söylüyor , yapılsın bizde isteriz ama proje araziye uygun olsun diyor .
Hatta inanç turizmini canlandıracağı konuşuluyor . Arap turistler Bodrum'da
Ha ben olsam Bodrumda farklı turizm yatırımları yapardım . Sonuçta aşk Bodrumda yaşanır güzelim , Bodrum bana ben Bodruma özelim demiş şair
Aman Bodrum'dan eksik olsunlar mümkünseRahat rahat yaşayıp gidiyoruz.
Gerçi Arapların da Bodrum'da yapabileceğini sanmıyorum, etrafta cıbıldak kadınlar, kızlı erkekli çiftler gruplar, alkol falan
Canım ciğerim, Arap turistler neden Bodrum'a gidiyor? Çok mevki belirtmeyeceğim şeyh beni keser meser nemelazımBodrum civarlarında denize sıfır bir yer kapattı şeyhlerden biri, koca yerdeki tüm evleri satın alıp tahliye edilmesini talep etti, hatta o semtin muhtarı evini satmak istemeyenlere toplantı dahi yaptı, semtte küçük bir adacıkta vardı, onu da satın aldı, neymiş efendim şeyh amca eşleriyle birlikte denize girecekmiş, etrafında kimse olmasın istiyormuş.
Böyle böyle Bodrum civarında özellikle denize sıfır yerleri şeyh emmiler almaya başladı, şimdi bu projenin yapılacağı alanda denize yakın, kesin öyle olacak diye peşin hükümlü olmak istemem ama bir süre sonra etrafı çevrilmiş plaj olmayacağının garantisi yok ya da hadi plaj mlaj yapmadılar kendilerine, etraftaki plajdan rahatsızız deyip plajı kamulaştırmayacaklarının garantisi yok.
Bir proje yapılırken o projenin hedeflediği misyona da uygun bir alan seçilmesi gerekir, arazinin konumuna bakalım, etrafta yatlar bağlı, camel beach koyu var, insanlar orada denize girecek, alkolünü alacak, müzik dinleyecek, bu aktiviteleri yapanlarda o merkezde olanlarda birbirinden rahatsız olacak, bu su götürmez bir gerçek.
İşte tam orda büyük kapışma bekliyorum shot
Bodrum halkı mı araplardan etkilenecek yoksa araplar yavaş yavaş beachlere mi açılım yapacak
Şaka bir yana belediye başkanı inanç turizminden bahsetmiş diye araplar geldi aklıma .
Yoksa dediğim gibi ben olsam farklı yatırımlar yapardım Bodruma.
Balım kaymağım , değil Bodruma Cannes sahillerine böyle bir yapılanma olacak deseler ben hayır demem .
Sadece burada beni rahatsız eden 3 nokta var . Harcanacak meblağ . Başkanın söylemine göre projenin araziye uygun olmaması. Bir de senin bahsettiğin işin Arap ayağı ( Arap turist gelsin memnun olurum , iyi de harcıyorlar . Arap yatırımcıda bir noktada eyvallah (iş alanı) ama Araplar memleketi parsellerse , olmaz mayamız tutmaz . Bir de adamlarda para var . Malum paranın açmadığı kapı kıtlığı da var . Bizim burada da deniz manzaralı menkullere acayip fiyatlar veriyorlar .
Benim başıma gelende şeyh tipi yoktu da; üç dört Arap bizim binaya bakıp konuşuyorlar . Tam arabaya bineceğim , yanlarına geçtim . Biri emlakçıymış . Şu daire ev sahibi mi kiracı mı dedi ? Ben otuuruyorum o dairede dedim . Arap arkadaşlar beğendi ilgileniyorlar dedi. İyi de ben evimi satmıyorum kii . Bastım gittim. Bir üst katı dehşet paraya aldılar . Daire de tadilat var şuan , giden temizlik görevlisi anlattı , her oda 3 er ranzalı , ev koğuş sistemi gibi döşenmiş
Yani kalabalık ve kalıcı geliyorlar . Aman dikkat
Senle canlı ciğerli, ballı kaymaklı bir yorumlaşma yaşayacağız bebeğim
Güllü lokumumturist olarak gelsinler tamam ama bu adamlar yerleşme niyetindeler, İstanbul'da yaşadığım zamanlar özellikle 80 sonları 90 başlarında bu arkadaşların şahane temizliklerine, muhteşem görgülerine hayran ola ola bir hal olmuştum, adamlar memleketin en iyi yerlerini satın almaya geliyorlar, Mune demişti dersin, araziler çoktan belirlendi bile, neredeyse hepsi denize sıfır alanlar. Zamanla hepsinin haberi çıkar ama nasıl çıkar bilemiyorum.
Mesela arkadaşlar hatırlarlar bir ada vardı yemyeşil, yandı orası ne hikmetse, sonra dediler ki ağaçlandırılacak yeniden kimse merak etmesin, sonra a-aaaaaa lüks otel yapılmaya başlandı, müşteri kitlesi kimlerrrr onu da sen bul yorma beni Aus
Tam üstündeki daire mi Allah yardımcın olsun, bir yerleşsinler sonrasında gelsinler dediğin Arap amcalarla ilgili görüşünü yeniden almak isterim
Dalağım böbreğim
Ay ben gelsinler demiyorum . Gelip bol bol kuveyt dinarı , riyal bırakıp gitsinler
Üst çapraz ve onun bir üsttü . Günde yaparım ben onlarla
Bodrum halkı Araplardan etkilenmez.İşte tam orda büyük kapışma bekliyorum shot
Bodrum halkı mı araplardan etkilenecek yoksa araplar yavaş yavaş beachlere mi açılım yapacak
Şaka bir yana belediye başkanı inanç turizminden bahsetmiş diye araplar geldi aklıma .
Yoksa dediğim gibi ben olsam farklı yatırımlar yapardım Bodruma.
Canım ciğerim, Arap turistler neden Bodrum'a gidiyor? Çok mevki belirtmeyeceğim şeyh beni keser meser nemelazımBodrum civarlarında denize sıfır bir yer kapattı şeyhlerden biri, koca yerdeki tüm evleri satın alıp tahliye edilmesini talep etti, hatta o semtin muhtarı evini satmak istemeyenlere toplantı dahi yaptı, semtte küçük bir adacıkta vardı, onu da satın aldı, neymiş efendim şeyh amca eşleriyle birlikte denize girecekmiş, etrafında kimse olmasın istiyormuş.
Böyle böyle Bodrum civarında özellikle denize sıfır yerleri şeyh emmiler almaya başladı, şimdi bu projenin yapılacağı alanda denize yakın, kesin öyle olacak diye peşin hükümlü olmak istemem ama bir süre sonra etrafı çevrilmiş plaj olmayacağının garantisi yok ya da hadi plaj mlaj yapmadılar kendilerine, etraftaki plajdan rahatsızız deyip plajı kamulaştırmayacaklarının garantisi yok.
Bir proje yapılırken o projenin hedeflediği misyona da uygun bir alan seçilmesi gerekir, arazinin konumuna bakalım, etrafta yatlar bağlı, camel beach koyu var, insanlar orada denize girecek, alkolünü alacak, müzik dinleyecek, bu aktiviteleri yapanlarda o merkezde olanlarda birbirinden rahatsız olacak, bu su götürmez bir gerçek.
Biz o 15' liler için yapılan türküyü oyun havasına çeviren bir milletiz.Yok artık ya yok artık.
Nasıl oranın halkı buna göz yumar, insan yaşadığı yeri elin görgüsüz arabına nasıl verir.
Bu rant cidden mide bulandırır, kimsenin vatanı düşündüğü yok, çok para verene herşeyimizi satıcaz yakında. Milliyetçiyiz deriz ama toprağımızı elin arabına peşkeş çekeriz, o 15liler bugünler için mi şehid oldu yaa??
Milyar dolar veriyor Araplar ablacımYok artık ya yok artık.
Nasıl oranın halkı buna göz yumar, insan yaşadığı yeri elin görgüsüz arabına nasıl verir.
Bu rant cidden mide bulandırır, kimsenin vatanı düşündüğü yok, çok para verene herşeyimizi satıcaz yakında. Milliyetçiyiz deriz ama toprağımızı elin arabına peşkeş çekeriz, o 15liler bugünler için mi şehid oldu yaa??
Üst çapraz ve onun üstünü satan komşuların gibiler olmasa yerleşmezlerdi ama işte sıcak para tatlı geliyor, bırakıp gitmezler, valla yerleşmeselerdi de riyal dinar bırakmasalardı, yanlışta anlaşılmasın ben adamların kendilerine birşey demiyorum ama görgüleri bizle hiiiç uyuşmuyor, 80 sonlarında Araplar iyi para bırakıyor, bizimkilerden 1 yılda alacağım kirayı bunlardan 1 ayda alıyorum deyip evlerini Dolar'la kiraya verenler Arap kiracılar evden çıkınca sinirden saçını başını yolmuştu, he o ev sahiplerine üzüldüm mü hayırrrrrrr, çünkü sanki Türk parasının bir kıymeti yokmuş gibi para hırslarına kapılıp Dolar'la ev kiraladılar, birde bulundukları muhitlerin satılık/kiralık evlerinin fiyatlarını 3'e 5'e katlayıp kendi halkını mağdur ettiler.
Mehmet efendi evini Arap'lara kiraya verdi aylık 3000$ alıyor, benim evim onunkinden geniş o zaman bende 3.500 $ isterim diyenler türedi, yerli halk kiralayacak ev bulamadı, Araplar yüzünden ev sahipleri burunlarından kıl aldırmadı, ama sonra ne oldu, evlerin tuvaletleri dahil heryere kırık dökük halde bırakıldı, aldıkları kiradan çok daha fazlasını masraf yapmak zorunda kaldılar.
Tahmin ettim aslında yüksek fiyatlara gittiğini, Arap alıcılar çoğalırsa evlerini satanlar için karlı bir alışveriş ama bölge halkı veya o civarlarda ev almak isteyenler için kötü bir durum bu.Daire sahiplerinden birini iyi tanıyorum . Gitmelerine üzüldüm . Hocam keşke satmasaydınız dedim (karı koca biri emekli biri halen öğretmen) Neden sattığını altta anlayacaksınız.
Sana şu kadar diyeyim mune , burada o daire en fazla 250 bine alıcı bulurdu . 420 bine satmışlar . Ki karamürsel karamürsel olalı böyle rakamlar duymamıştı.
Arapları köprü merakı sardı.
Taşındıklarında gelişmeleri yazarım.
diyanet bütçe açığı veriyodu ama
Akşam üstü son dakika aklıma geldi bu, hızlı chess
Hani bütçe açığı vardı, hani ek bütçe verilecekti ? Birde hafızamda yanlış kalmadı umarım, Diyanetin bütçesi 12 bakanlıktan daha fazlaydı değil mi?
Bütçesinde gözümüz yok ama şu bütçe kadar Eğitime de bütçe ayrılsa, merkez yapsınlar ama aklın yolu bir, fakir fukaraya yardım edilse.
Yani ne bileyim, ülkede tecavüz, kadın cinayetleri arttı, çocuklar gençler olmadık yerlere gönderilip eğitim aldırılıyor, madem bir misyonları var, güçlerini, iradelerini bakın yurdum evlatları siz bazı şeyleri yanlış öğrenmişsiniz doğrusu budur diye bilinçlendirmek, rehabilite etmek için köy köy, ilçe ilçe gezmek için kullansalar, turistlerden önce kendi halkımızın doğrusunu öğrenmeye ihtiyacı var çünkü.