Diyabet Ameliyatı (İleal İnterpozisyon)

Annem tarafı komple diyabeti...

Yıllardır annem diyabeti günde iki kez insulin kullanıyor.

Bende bu ameliyatı hic duymadım.

Çok geçmiş olsun...babanın da mekanı cennet olsun tatlim

batmandayım bide, ki ankarada da olsam iş güç hayat gailesi...bende gebelik şekeri çıkmıştı ondan beri her 6 ayda ha1bc baktırıyorum

rahmetli babam şeker akıllı insan hastalığı derdi haklı valla, gerçi oda yüksek tansiyona bağlı aort damarı yırtığı sonucu vefat etti 20 küsür seneye dayanan yüksek tansiyonu varmış haberi yokmuş doktoru demişti
vallaha iş annende bitiyor ama nasıl ikna edersin dikkat etmeye hiçbir fikrim yok. keşke aklı başına gelse de dikkat etse yediğine içtiğine

Annem tarafı komple diyabeti...

Yıllardır annem diyabeti günde iki kez insulin kullanıyor.

Bende bu ameliyatı hic duymadım.

Çok geçmiş olsun...babanın da mekanı cennet olsun tatlim

teşekkür ederim
bence siz de bi araştırın maliyetli ama uzun vadede yüz güldüren bi operasyon

vallaha iş annende bitiyor ama nasıl ikna edersin dikkat etmeye hiçbir fikrim yok. keşke aklı başına gelse de dikkat etse yediğine içtiğine

anneme pasta börek de gerisini koyver

Bu ameliyati bende biliyorum baba tarafim hep şeker hastasi olduğu icin. Ancak ameliyatin sonuçlarını, uzun vadede faydali mi zararli mi olduğunu ancak bir 8 9 yil sonra bilebiliriz bana kalirasa çünkü yanlış bilmiyorsam daha 2 3 yil once bulunan bir şey. Yaygin degil bu yüzden.

Bu ameliyati bende biliyorum baba tarafim hep şeker hastasi olduğu icin. Ancak ameliyatin sonuçlarını, uzun vadede faydali mi zararli mi olduğunu ancak bir 8 9 yil sonra bilebiliriz bana kalirasa çünkü yanlış bilmiyorsam daha 2 3 yil once bulunan bir şey. Yaygin degil bu yüzden.

evet canım yaygın değil ama 1 2 sene içinde epey yaygınlaşacağını düşünüyorum

Ameliyatla ilgili bilgim yok
Geçmiş olsun, Rabbim yardımcın olsun demek istedim
Şeker çok zor bir hastalık
İştahlı insana her türlü kısıtlama çok zor geliyor, bende midemden çekiyorum ama kaçamak yapmadan duramıyorum
Şeker çok hayati sonuçları olan bir hastalık, bir psikaytrist yardımı alsanız faydası olurmu acaba, babanı kaybettikten sonra belli ki bırakmış kendini

Ameliyatla ilgili bilgim yok
Geçmiş olsun, Rabbim yardımcın olsun demek istedim
Şeker çok zor bir hastalık
İştahlı insana her türlü kısıtlama çok zor geliyor, bende midemden çekiyorum ama kaçamak yapmadan duramıyorum
Şeker çok hayati sonuçları olan bir hastalık, bir psikaytrist yardımı alsanız faydası olurmu acaba, babanı kaybettikten sonra belli ki bırakmış kendini

esasen babamdan önce de dikkat etmiyordu bunun için kavga ederlerdi hep, babamda kızar kızar ne halin varsa gör derdi sonra gönlürazı olmaz gene bişeyler der döngü tekrarlanırdı o yüzden psikolojik bi alt yapısı olduğunu sanmıyorum

sıkıntı bana bişey olmaz ya da 20 sene sonra olur o zamana da kim öle kim kala düşüncesi

Teşekkür ederim
zaten şeker varsa doktor hemen tansiyona da bakıp kardiyoloji muayenesine yolluyo

annemi götürdüm kardiyolojiye ilk anjiyo dedi sonra 6 ay sonra kontrole gelin dedi 6 ay doldu gidelim desem bin bahane naz mızmızlık, hava kötü emen bebeğim var yetemiyorum her yere

evet maalesef şeker ve tansiyon bu hastalığa yol açıyor

önce anjiyo olmuştu ardından açık kalp ameliyatı

çok kötüydü kalp ameliyatı toparlaması uzun sürüyor

haklısın küçücük bebeğinle hangi birisine yetişeceksin zaten o istemezse nasıl zorlayacaksın ki.

canım çok geçmiş olsun, allah şifasını da versin.
bizde de diyabet ırsi ama bizimkiler çörekotu bal falan idare ediyorlar. bi de dediklerine göre hareket çok düzenliyormuş, aklında bulunsun.

teşekkür ederim
annemin tek hareketi ev işi işte günlük ne yapıyorsa

valla biraz abes olabilir, size saçma da gelebilir ama çok ciddi söylüyorum o yüzden şekeri yükseliyor. küçük teyzem de aynı durumda çünkü. bütün gün evin içinde. iğne kullanıyor ve tansiyonu da var. diğer teyzelerim ona göre daha aktif hareket ettiklerinden onların o kadar ilerlemedi.

halk eğitim kursu falan ayarlasanız? en azından git-gel düzenli yürüyüş olur, kafası da meşgul olur. anladığım kadarıyla kardeşin de il dışında okuyor yani annenin kendinden başka sorumluluğunu aldığı kimse yok.

babamınki 150den aşağı düşmüyordu, 15 gün memlekette kaldılar, ağaç falan dikmiş toprakla uğraşmış çapalamış yorulmuş, şekeri 80lerde şu an. yani annenin tabi ki öyle imkanı yok ama evin içinde dönüp duruyor yine de. hareket şart.

valla biraz abes olabilir, size saçma da gelebilir ama çok ciddi söylüyorum o yüzden şekeri yükseliyor. küçük teyzem de aynı durumda çünkü. bütün gün evin içinde. iğne kullanıyor ve tansiyonu da var. diğer teyzelerim ona göre daha aktif hareket ettiklerinden onların o kadar ilerlemedi.

halk eğitim kursu falan ayarlasanız? en azından git-gel düzenli yürüyüş olur, kafası da meşgul olur. anladığım kadarıyla kardeşin de il dışında okuyor yani annenin kendinden başka sorumluluğunu aldığı kimse yok.

babamınki 150den aşağı düşmüyordu, 15 gün memlekette kaldılar, ağaç falan dikmiş toprakla uğraşmış çapalamış yorulmuş, şekeri 80lerde şu an. yani annenin tabi ki öyle imkanı yok ama evin içinde dönüp duruyor yine de. hareket şart.

yok kardeşim okumuyo baş başa oturuyolar, kursa falan da arkadaş lazım tek gitmem diyo artık ankaraya gelince etamin kursuna yemek kursuna falan mı gitsek napsak bilemedim domestik oldu iyice annem

yok kardeşim okumuyo baş başa oturuyolar, kursa falan da arkadaş lazım tek gitmem diyo artık ankaraya gelince etamin kursuna yemek kursuna falan mı gitsek napsak bilemedim domestik oldu iyice annem

ha kardeşinin olayını ben yanlış anlamışım. ay tek gitsin benimki emekli olunca tombişleşmeye başlayınca soluğu kursta aldı arkadaş falan edinmeye giden de varmış zaten oraya. senin için bebekle zor olur diye diyorum. nakış ahşap boyama kursları falan çok hoş. bi de o tip kurslarda genelde aynı yaş grubu hanımlar olduğundan, öğle yemeklerini de orda yediklerinden, hepsi de dikkat ettiğinden, mecburen diyete de uyuluyor.

Hiç sanmam dikkat edeceklerini, gün kültürü hakim olur orda da diye düşünüyorum ama sosyallik açısından artı tabi

Hiç sanmam dikkat edeceklerini, gün kültürü hakim olur orda da diye düşünüyorum ama sosyallik açısından artı tabi

güne çevirmeye çalışanlar oluyor da çoğunluk şekerli-tansiyonlu olunca "salata falan yapın madem" deniyor. çılgın tarifler de öğreniyorlar. buharda haşlanmış karnabahar-borokoli-havuç üstüne domatesli sarımsaklı sos mesela, veya yeşil mercimek salatası. bu tip şeyler. hamur işi de oluyor arada ama birbirlerini frenliyorlar zaten.

X