• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dismenore (ağrılı adet kanaması)

Vall benim de öyle bacaklarima kadar ağrı geliyor resmen .üstelik doğumdan sonra daha kotu oldum

Ben kendimi bildim bileli kafami duvara vuracak kadar olurum. Malesef hicbir doktor needenini soylemedi arastirmadi bile. Sonrasinda hamile kalmk istedigim icin doktoruma cok agrim oluyo adetken dedim o da bir test yapti endometriozis cikti ameliyat oldum odaklarim temizlendi o 6-7 ay hayatimin en guzel aylariydi. Hic agri cekmedim. Bir doktora gorunun cunku dogal yontemler flan hicbir ise yaramiyor
Simdi nasılsınız aceba duzeldıniz mi banada endometrıosız teshisi konuldu amelıyat olmayı dusunuyorum bende

Kaslarinizi gevşeticek egzersiz yapin
Ve kan akışınızi duzelticek birseyler için
Sicak tutun kendinizi.
Aslinda iyi arastirilmali..
Fizyolojik degilse baska bir sebebi mutlaka vardir.
Asiri siddetli agri normal deģil.
Rahim damarlarindan kan akişindanda kaynaklanjyor

Ergen likten beri derdimdi ağrı zaten ağrı kesiciler insanı depresyona sokuyor fazlası.ama ağrırdı iğneden aşağısı geçirmezdi. Sıcak su torbasından bobreklerimi halledecektim. Evlendim zararsız miyom var dediler.nasil bir zararsizsa bu zamana kadar aşırı kanamadan 2 kes kansızlık tedavisi oldum.dogum kontrol benzer haplar ictim adetimi azaltinca mebcbur biraktim.cocugimda olmuyordu zararsız miyomdan .bi doktor açık ameliyatla aldır çocuğun olmaz dedi ama çocuk doğrulmamış rahmi de zedelemek istemedim.tup bebek yaptık birinci uydurduk denemede olmadı tabi beden yorgun hormonlardan bedenin dengesi şaşmış.bir sene sonraki tüp bebek denemesi iki embriyo ile biri tutarak oldu bu sefer bebeği oraya yapıştıran östrojen ka sulandırıcı filan vardı.troid hapını doğurama kadar kullandım.guatir yok ama troidim tepkisiz.o zararsız miyom sürekli coşan hormonlarla büyüdü ve 36.haftada kızımı sezeryanla doğurdum. O miyom doğumdan sonra 4.5 cm e ulaştı.sonra sıkıntılarım aynı kanamam fazla.artik karar aşamasına geldim miyom 5cm oldu.kapali ameliyat olacaktım.universite hastanesinde oldum.3 gün yattım.doktora sordum başka miyom varmıydı.dedi ki zararlisini çıkarttık. Patolojide sıkıntı yoktu.sonrasinda zaten boşanma aşamasında olduğum için cinsellik ile ilgili bir durumum yoktu.artik adetlerimi parasetomollu ağrı kesici ile geçiriyorum.rahatim.kendimi deli gibi sıcağa görmeme. Sıcaksu torbaları ile işkence yapmama gerke yok.adetten dolayı kusmuyorum.yine gaz sancısı oluyor.ama ufak ağrı kesici yeterli oluyor. Vücudum verilmiyor.arada pms yi psikolojik olarak yaşayıp daha kolay atlatıyorum gittikçe pms azaldı.

Aynen bugun yumurtlama gunum, bugun de agrili..doktorlar hersey temiz ise "yapi meselesi" seklinde aciklama yapiyorlar..komik. M Mihrimah Liya bu kardesimiz de ayni durumda. Yumurtlama doneminde adet gibi sanci cekiyoruz...
Ne yapiymis ama..
Yaa... ben tek bende oluyor biliyorum. Çok feci oluyor yumurta zamanı. Öncesi ve yumurtlama. Yaa aslında doktorlar bana emar çekil dediler. Yumurtlama dönemi ve adet dönemi aşırı ağrım olduğu için. Bu kadarı normal değil endo olabilir dediler onun belirtisiymiş ama korktum çekilemedim 😢 endometozis olan kadınlar yumurtlama ve adet dönemini çok ağrılı geçirirmiş.

Yaa... ben tek bende oluyor biliyorum. Çok feci oluyor yumurta zamanı. Öncesi ve yumurtlama. Yaa aslında doktorlar bana emar çekil dediler. Yumurtlama dönemi ve adet dönemi aşırı ağrım olduğu için. Bu kadarı normal değil endo olabilir dediler onun belirtisiymiş ama korktum çekilemedim 😢 endometozis olan kadınlar yumurtlama ve adet dönemini çok ağrılı geçirirmiş.
Ben cekildim ve temiz cikti, sizin de temizdir. Aciklama yapamiyorlar bunye meselesi yapi meselesi diyorlar ...bazi aylar daha az siddetli oluyor bazen ise aglatiyor.

Kaslarinizi gevşeticek egzersiz yapin
Ve kan akışınızi duzelticek birseyler için
Sicak tutun kendinizi.
Aslinda iyi arastirilmali..
Fizyolojik degilse baska bir sebebi mutlaka vardir.
Asiri siddetli agri normal deģil.
Rahim damarlarindan kan akişindanda kaynaklanjyor
arkadaşlar aynı durum bendede var , size cahilce yada anormal gelebilir ama araştırdığınızda doğruymuş diceğiniz bişey paylaşmak istiyorum 🤗 göbek düşmesi adet gecikmesi , adet döneminin ağrılı geçmesine , kanamanın azalmasına neden oluyormuş bunu internettende araştırabilirsiniz . Doktorlar bunu anlamıyor . Bende adet düzensizliği vardı ama doktorlar neden olduğunu bilemedi . Rahim filmim bütün testlerim temiz çıktı ama adet düzensizliğime doktorlar anlam veremedi . Göbek çevrem şişti su toplamıştı adetim düzensizdi derken göbeğimi yerine getirttim düzeldim 🙂 yapacağınız tek şey sabah aç karınla göbeğinize parmakla dokunun atıyormu diye bir bakın 🙂

• Beğen
Reactions: H M
arkadaşlar aynı durum bendede var , size cahilce yada anormal gelebilir ama araştırdığınızda doğruymuş diceğiniz bişey paylaşmak istiyorum 🤗 göbek düşmesi adet gecikmesi , adet döneminin ağrılı geçmesine , kanamanın azalmasına neden oluyormuş bunu internettende araştırabilirsiniz . Doktorlar bunu anlamıyor . Bende adet düzensizliği vardı ama doktorlar neden olduğunu bilemedi . Rahim filmim bütün testlerim temiz çıktı ama adet düzensizliğime doktorlar anlam veremedi . Göbek çevrem şişti su toplamıştı adetim düzensizdi derken göbeğimi yerine getirttim düzeldim 🙂 yapacağınız tek şey sabah aç karınla göbeğinize parmakla dokunun atıyormu diye bir bakın 🙂
Sizin de yumurtlama dönemi ağrılı mı

Merhaba,Konuyu tesadüfen gördüm. Dismenore diye bir adı olduğunu dahi bilmiyordum. Buraya şu nedenle yazıyorum.Bu sorun benim ablamda vardı. Her adet döneminde kusar,ancak serumlarla,iğnelerle ayakta durabilirdi. İlaç olarak aklınıza ne gelirse kullandı. Majezik,apranax fort vs vs . Ancak maalesef bu ilaçlar böbreklerine hasar verdi. Zaten kanama olan böbrekleri iflas etti ve şu an nakilli. Asla bu ilaçları kullanamıyor;çünkü yasak.Sadece parol kullanabiliyor. Nakilden sonra kadın doğumcuya gitti. Minik kistleri varmış.Onlar için ilaç verildi. Hala ağrıları olabiliyor. Ama size tavsiyem lütfen bu tip ilaçları çok sık kullanmayın.

Merhaba,Konuyu tesadüfen gördüm. Dismenore diye bir adı olduğunu dahi bilmiyordum. Buraya şu nedenle yazıyorum.Bu sorun benim ablamda vardı. Her adet döneminde kusar,ancak serumlarla,iğnelerle ayakta durabilirdi. İlaç olarak aklınıza ne gelirse kullandı. Majezik,apranax fort vs vs . Ancak maalesef bu ilaçlar böbreklerine hasar verdi. Zaten kanama olan böbrekleri iflas etti ve şu an nakilli. Asla bu ilaçları kullanamıyor;çünkü yasak.Sadece parol kullanabiliyor. Nakilden sonra kadın doğumcuya gitti. Minik kistleri varmış.Onlar için ilaç verildi. Hala ağrıları olabiliyor. Ama size tavsiyem lütfen bu tip ilaçları çok sık kullanmayın.
Uyarınız için sağ olun. Ama insan mecbur kalıyor ağrıya dayanılmıyor ki, mecburen içiyorum

Aynen bugun yumurtlama gunum, bugun de agrili..doktorlar hersey temiz ise "yapi meselesi" seklinde aciklama yapiyorlar..komik. M Mihrimah Liya bu kardesimiz de ayni durumda. Yumurtlama doneminde adet gibi sanci cekiyoruz...
Ne yapiymis ama..
Evet canım nolacak halimiz böyle? Ya ağlaya ağlaya yumurtluyorum, kıvranıyorum. Ne yapacağız böyle, biri bir çözüm bulup yazsaa. 😩

Aynı durum bende de var maalesef. Ayaklarımı üşüttüğümde ağrı daha çok oluyor. Kusma, migren atakları, bayılma, kasık bel bacakta ağrı hepsi var. Kadın doğuma gittim ilaçlar kullandım işe yaramadı. Sıcak duş ve uyku çok iyi geliyor bana.Vücudu tanımakla ilgili. Papatya çayı rahatlatıyor. Tavsiye ederim

Back