• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dismenore (ağrılı adet kanaması)

gittim birşey çıkmadı rahim filmi bile çekildim.. siz gittiniz mi peki
Çok gittim her Dr kapısında beklerken bi mucize olsun bu bi çözüm bulsun diye dualar ettim ama bi etkisi olmadı son gittiğim Dr doğum yaparsan geçer ama kesin değil demişti ve Rahim filmi çektirmedim 19 yaşındayım gerek görmediler sanırım istemediler hiç

Endometrioziste zaten cikolata kistine dönmeden anlaslmiyo canim anlamaz doktorlar evli deglsen dogum kntol hapi kullan evlenene kadar
2 yıllık Evliyim canım ve çocuk istiyoruz evlendiğim ilk zamanlar diane kullandım 6 ay sonra Dr önerisiyle bıraktım cyclo progynova reçete etti onun yerine

Bende dogum yapmadan once cok siddetli agrim olurdu agri kesici almadan gecmezdi .Dogum yaptiktan sonra hissetmiyorum bile regl oldugumu

2 yıllık Evliyim canım ve çocuk istiyoruz evlendiğim ilk zamanlar diane kullandım 6 ay sonra Dr önerisiyle bıraktım cyclo progynova reçete etti onun yerine
Canim bizimde bi bucuk sene oldu cocuk olmuyr malesef hepsi baglantili. Agrili adet-endometriozis- cocugun zor olması. Umarim bian önce hamile kalrsn

Canim bizimde bi bucuk sene oldu cocuk olmuyr malesef hepsi baglantili. Agrili adet-endometriozis- cocugun zor olması. Umarim bian önce hamile kalrsn
Aminnn ecmain isteyen herkesle beraber inşallah ❤ aynen hep bağlantılılar birbirleriyle😔

merhaba ben ilk adet olduğumdan beri hastanelik oluyodum
daha dün konu açtım hatta
sabah kusmayla uyanıp direk acile yetiştiriyolar bayılacak duruma geliydum 2 serum 2 iğne anca kendimdeydim.
acilde hep çocuk doğurunca geçer derlerdi. 18 yaşına gelince dayanamadım kadın doğuma gittim
doktor doğum kontrole başlattı
allahım bu nasıl mucize. bi kutu ilaçla dünyam değişti şükürler olsun
sebebini ise geçen günlerde öğrendim rahmim tersmiş bu nedenle böyle ağrı oluyomuş. ve bunun tedavisi yok ömür boyu böyle.
Peki doğum kontrol hapları ne kadar süre kullanılacak yani hep doğum kontrol hapları mı kullanılacak

Peki doğum kontrol hapları ne kadar süre kullanılacak yani hep doğum kontrol hapları mı kullanılacak

Ben bi deniyim dedim bırakınca eski halime dönecekmiyim diye. Ilk ay sıkıntı yoktu ikinci ay yine hastanelik oldum.
Belki doğum yaparsam geçer ağrı bilmiyorum inşallah öyle olur
Benim tek düşüncem hamilelik düşününce ilacı bırakcam ve 2 ay içinde olmazsa bebek nasıl tekrar dayanacam bu acılara

Ben bi deniyim dedim bırakınca eski halime dönecekmiyim diye. Ilk ay sıkıntı yoktu ikinci ay yine hastanelik oldum.
Belki doğum yaparsam geçer ağrı bilmiyorum inşallah öyle olur
Benim tek düşüncem hamilelik düşününce ilacı bırakcam ve 2 ay içinde olmazsa bebek nasıl tekrar dayanacam bu acılara
:( yaa kadınların işi çok zor. Ben birde yumurtlama döneminde aynı adet ağrısı çekiyorum var siz düşünün halimi

Bnde o kadar doktorlara gttim bazen sebebi açıklanamıyormuş bana da çocuk doğur normal tabı geçer dediler .yillardir alarm kuruyorum5 gün boyunca 7 saatte bir ağrı kesici alıyorum

Ben ✋ malesef çaresi yok. Daha olmadan once basliyor benim ağrılarım. Kasiklarim karnim bacaklarim... Doktora gittim bişey yok dedi. Bazı kadınlar şanssız olur böyle atlatır yapacak bişey yok dedi. Devam ederse doğum kontrol hapı yazalım dedi. Ağrı kesici kullanabilirsin bir zararı yok dedi. Bende tekrar gitmedim. Giderek artıyor ondan eminim. Ilk regl olduğumda hiç olmazdı yavaş yavaş arttı.
Ağrı kesici ile geçiriyorum ilk 3 günümü. Ağrı kesiciye geç kalırsam oda fayda etmiyor direk hastanelik oluyorum. Üniversitede dersten çıkıp acile kendimi attığımı bilirim.
Kekik çayı, zahter bir sürü bişey içtim tık yok.
Artık dayiyorum ağrı kesiciyi ne yapıyım.
Evlenince geçer diyolardi siz evlenince geçmemiş ondan da artık umudumu kestim🙄
Bizim bi akrabanın ikinci çocuktan sonra hafifledi 🙄🙄🙄
O kadar ağrıyor ki yumurtaliklarimi elimde söküp atasim geliyor.

Ben ✋ malesef çaresi yok. Daha olmadan once basliyor benim ağrılarım. Kasiklarim karnim bacaklarim... Doktora gittim bişey yok dedi. Bazı kadınlar şanssız olur böyle atlatır yapacak bişey yok dedi. Devam ederse doğum kontrol hapı yazalım dedi. Ağrı kesici kullanabilirsin bir zararı yok dedi. Bende tekrar gitmedim. Giderek artıyor ondan eminim. Ilk regl olduğumda hiç olmazdı yavaş yavaş arttı.
Ağrı kesici ile geçiriyorum ilk 3 günümü. Ağrı kesiciye geç kalırsam oda fayda etmiyor direk hastanelik oluyorum. Üniversitede dersten çıkıp acile kendimi attığımı bilirim.

evlenınce gecmıyor canım aynı belırtılerı bnde yasıyordum hala yasıyorum

Adet döngünüz düzenliyse bir hafta öncesinden magnezyum takviyesi alın, magnezyum içeren besinler tüketin. Tuzu ve kafeini azaltın.

Bu konuda ne cektigimi bir ben bilirim bir annem...hersey normalse doktorlar dudak bukup bünye meselesi diyor..yedi gunum kaldi ayilip bayilmaya :) güluyorum artik

Not: evliyim gecmedi

Evet denemediğim bitki, bal çeşidi kalmadı tık yok :( tek çözüm ağrı kesici

Aynı sıkıntıyı yıllardır çekiyorum. Hiçbir çare bulamadım. Şükür ki menopoz var. Bu ağrıların menopozla biteceğini ümit ediyoruz 😕

Back