- 11 Şubat 2018
- 536
- 848
- 23
- Konu Sahibi nedesembilemedimsimdi
-
Yaa ben hala diş teli taktırmayı düşünüyorum , 30 yaşındayım :)
Lamine nedir , bilgi verir misiniz ?
Ücreti ne kadar ?
gecici halinin fotosunu merak ettim buraya koyma ihtimaliniz var mi ? gulmekten cekinmeyin bu arada benim disler telli ama her daim 32 dis gulumseme halindeyimArkadaşlar merhaba.
Seninki de dert mi demeyin lütfen, ama ben ciddi ciddi 32 diş gülmeyi unutmuşum!!
Çocukken tel tedavisini reddettiğim için kendimi bildim bileli dişlerim hep çok yamuktu. Ve yine çocukken kullandığım antibiyotikler yüzünden renkleri ne kadar fırçalarsam fırçalayım hep sarıydı. Üstüne bir de ön dişime kanal tedavisi uygulanınca zamanla o dişin rengi sarıdan griye döndü falan.... özetle çok kötü bir ağzım vardı ve bu yüzden bu yaşıma kadar hiç fotoğraflarda dişlerimi göstererek gülemedim, günlük hayatta bile kahkaha atarken istemsiz bi şekilde hep elimle ağzımı kapattım, konuşurken dudaklarımı çok açmamaya gayret ettim....
Son 1 senedir de dişlerime porselen lamine yaptırabilmek için birikim yapıyordum ve bugün nihayet ilk seansa girdim! Dişlerim küçültüldü, kalıpları alındı, 1 hafta sonra laminelerim yapıştırılacak. Bu 1 hafta da minik dişlerle durmayayım diye üstüne geçici dişler yapıştırıldı. Ben bunları bile çok beğendim bembeyazz, dümdüzz... <3
Ama bir sorunum var ben 32 diş gülmeyi unutmuşum!!!! Ayna karşısında bir kaç deneme yaptım dişlerim bembeyaz ama gülüşüm inanılmaz yapmacık ve komik duruyor. Gülerek fotoğraf çekmeyi denedim o da tam bir facia....
Doğal gülümseyebilmek için ne yapmam gerekiyor ?Var mı bunun bi poz taktiği falan ?
Çok uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen ama 24 yaşında gülmeyi unuttuğumu fark edince çok üzüldüm...
Kendi dislerini kestirip porselen yaptırman cok büyük hata olmuş. Keşke kendi dislerinin üzerine tedavini olsaydın. Sadece renk degistiren kanal tedavili dişini zirkonyum porselen yaptirabilirdin. Neyse artik olan olmus. Gulumseme isinide zamanla kaparsin:)
eee sanki lamine omurluk mu diye sorsaydiniz keske dr unuza . 1 sene sonra problem cikmayacagi ne malumEğer diş renginiz normalse ve çok çok yamuk değilse tabi ki tel taktırın bence.
Benim çok yamuktu, tel taktırsam 2 buçuk-3 sene sürer dedi doktorum. Ve tedavi sonunda dümdüz olsalar bile hepsinin rengi farklı olduğu için yine ekstra her sene beyazlatma işlemi yaptıracaktım.... Böyle uzun uzun uğraşmamak için porselen lamine yaptırmaya karar verdim. En doğal duran ince porselen yaprakları olduğu için biraz pahalı. Bu yüzden ben de 10 ay falan birikim yaptım. Üst 8 ve alt 8 dişimi yaptırıyorum toplam 18bin. İndirim yapılmış hali bu
Ama gülmeyi unuttuğumu hiç hesaba katmamıştım
Niye bu kadar erken tüm orjinal dişlerinizden sadece estetik ugruna vazgectiniz .Bir aydır dislerimle ugrasıyorum .Noooolur kendi kalsın dedim ama ,son sans kanal tedavisi oldu ona bile cok üzgünüm.Oda 4 diş toplamda .Cesaret edemezdim ben olsam .Yaş 24 birde .
gecici halinin fotosunu merak ettim buraya koyma ihtimaliniz var mi ? gulmekten cekinmeyin bu arada benim disler telli ama her daim 32 dis gulumseme halindeyim
Foto eklesenize :)
Bütün yılların acısını çıkarırcasına gülün ama :)
Ablacığım güle güle kullan laminantlarını, yavaşcıktan alışacaksın eminim .
eee sanki lamine omurluk mu diye sorsaydiniz keske dr unuza . 1 sene sonra problem cikmayacagi ne malum
İnsallah iyi olur .Sizede gecmis olsun .Ortaokulda 3 yıl telliydi dişlerim .Sabahları ağzıma birsey alamazdım hepsi sökülmüs gibi ağrırdı.Dişten çok cektim .Umarım memnun olursunuz .Geçmiş olsun. Dişlerimi gorseniz iğrenirdiniz. Halbuki her gün 3 hatta 4 kere fırçalayıp, ağız calkalama suyu kullanıyordum ama görüntü berbattı
Kalbinden samimiyet geçen kimse yapmacık gülemez. Üzülmeyin tadını çıkarın.Haftaya dişle ilgili bölüme eski, gecici ve son halini koymayı düşünüyorum fikir olsun diye. Ama gülmem çok fena yaaa resmen dizilerdeki yapmacık sinsi karakterler gibi. Unutmuşum gülmeyi
Espri yapmıştım belki gülersiniz diyeİnşallahAllah razı olsun yorum için
Beyazlatma islemi en az 2 sene gidiyor. Tabi sigara icme aliskanliginiz yok ise. Her sene dis beyazlatma olsa asinmaktan dis kalmaz :))Çookkk yamuk olduğu için tel işlemi 3 seneye yakın sürecekti ve her sene beyazlatma yaptırmam gerekecekti. Kanal tedavili dişi de yaptırmam gerekecekti tabi. Bunlarla uğraşmamak için lamine veneer yaptırdım ama tabi ki kendi dişlerim gibi olmayacak farkındayım. İnşallah sorun çıkartmazlar :) Teşekkür ederim umarım gülmeyi de halledebilirim
İnsallah iyi olur .Sizede gecmis olsun .Ortaokulda 3 yıl telliydi dişlerim .Sabahları ağzıma birsey alamazdım hepsi sökülmüs gibi ağrırdı.Dişten çok cektim .Umarım memnun olursunuz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?