Dişlerim Ayrık Kafama Takıyorum

canannur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2015
11
1
86
Merhaba arkadaşlar.Benim sorunum dişlerimin ayrık olması.Ön dişlerim ayrık.Ya sadece ön olsada iyi bütün dişlerim ayrık.Bu bende çok fazla özgüven eksikliğine sebep oluyor.Ya böyle nasıl desem mesela yakın arkadaşlarımla degilde başkalarıyla konuşurken erkeklerle ögretmenlerle konuşurken felan hiç rahat olamıyorum.Kendimi kasıyorum.Kastığım için böyle konuşurken z harfi s gibi felan çıkıyo.Dişlerim ayrık olduğu icin.Gülme konusuna gelince agzımi elimle kapatmadan gülemiyorum.Yoksa çok kötü duruyor.Geçenlerde sınıftan bi oğlan dişlerimin taklidini yaptı sonra sus biraz felan dedi.Kimse duymadı ama ben cidden acayip üzüldüm.Ne yapmalıyım bu konuda yardım lütfen.

Canım hepsini bilemem de ön dişlerin için diş hekiminde dolgu yaptırabilirsin güzel olmazsa sonra çıkartılabiliyormuş ama genel olarak tel takılması lazım kaç yaşındasın? Ben de elime düzgün para geçse taktırmayı düşünüyorum alt ve üst dişlerim arasında biraz boşluk kalıyor. İkincisi üzülmene değmez. Benim dişlerim küçük olduğu halde ilkokul 1.sınıfta hiç anlaşamadığım bi kız bana dişlek demişti anneme sorana kadar yıllarca kendimi dişlek sanmıştım inanmadım diş hekimine de sordum :))) değilmişim

Tel taktirt. Gizli teller oluyor diye biliyorum, disin arka kısmından geçiyor. Pahalı olursa normal taktirt, 2 seneye toparlar o. Bir an eveli başlaman yararına.

Ortodontiste git, tel taktir.

Her seyin tedavisi var ki artik. Cok takiyorsan doktora git o tedavi neyse uygular insallah..

Zengin olur derler ama
Bi de ben bazi kisilerde begeniyorum sempatik duruyor
Yok ama cok rahatsiz ediciyse tel taktirabilirdin

Ortodondist derdinizin dermani olacaktir. Tel takıyorlar düzeliyor. Arkadasim taktirdi çok da güzel oldu sonuc

Tedavisi var canım üzülme. Diş konusunda çok ileri tedaviler var artık. Hallolur.
O oglani da hiç takma...kötü kalpli yüzeysel tek hucreliden farksız biri belli ki.

diş doktoruna giderek yaptırabilirsin.Uzun süren bişeyde değil yani o ayrıklık giderme işlemi.Basit bişey.Bu artık bi sorun değilki.

benim dişlerim çok daha feciydi. gülemiyordum ve kendime olan özgüvenim azdı.
tel taktırdım 20 yaşındayım 1 senedir de takılı, gizli tel felan da değil.
herkes çok yakıştığını söylüyor rahat rahat güledebiliyorum.. sen de tel taktır :)

tel takıldıktan 2 ay sonraki değişim bile harikaydı

Benimde öndeki iki dişimin ortası ayrık bende çok doktor gezdim dolgu,lamine kaplama olmuyor çunkı büyük olurmuş mutlaka tel taktırmam gerekirmiş.Benimde yaptırmam lazım ama maddi olarak biraz zorlar beni

İki ayda gözler görülür kapanma oldumu dişlerinin arasında canım?gerçi benim yaşım 33.20 yaşlarındaki gibi hızlı duzelme olmaz.Bu arada teli özel bir doktora mı taktırdınız yoksa fakulte yada devlet hastanesinde mi taktırdınız

yaşınız 30 olsun hiç farketmez, kuzenim 26 yaşında taktırdı düzelmeler hızlı oluyor fakat ince detayları yüzünden süre uzayabiliyor. ben çıkmayan köpek dişimi beklediğimden tedavim 1 sene kadar daha uzayacak tabi herkesin tedavi biçimi aynı değil.. benim ön iki dişimin ortası ayrık. köpek dişimin 1 tanesi üstte. köpek dişimin yanındaki diş ön dişimin altına doğru kaymış acayip çirkin bişeydi :))) ve 2 ayda yeni tanıştığım kişiler dişinde bişey yok neden taktırdın dediler =)
arkadaşımın da tel taktıralı 1 sene oluyor, ayrıktı dişleri ve 1 ay sonra çıkaracak..
ben özele taktırdım. devlette yer bulabilseydim devlete yaptrcaktım ama 18den sonra ödeme yapmıyor devlet. oyüzden özele taktırdım

Neden tel taktıramıyorsun canım merak ettimde

gece oksijen maskesi kullanıyorum onun için tel taktıramıyorum bide dr bazı dişleri kesmek zorunda kalabiliriz ağrın yoksa takmayalım dedi tel kullanlara sordum uzun süre takan varış süre 5 yılı buluyomuş ağız yarası falan oluyor deyince vazgetim bide dolgu varsa tel yapılmıyomuş

benim bildiğim çürük varsa dolgu yapılıp tel takılıyor dişler çürümesin diye

Benim on iki dişim ayrık birde yanındakilerhafif yamuk yani 4 dişim dışında diğerleri düzgün inci gibi sıralı.tel taktırmadan önce dolgu ve çekim yapılıyor mu?bir de ne kadara mal oldu sana?

yapılıyor önce dolgular ve diş temizliği, ayrıca diş filmi..
benim 4250 ama kuzenim 3 e yaptırdı.

demek bu konudan bi ben muzdarip değilmişim,hiç takmazdım ama yan iki dişimi kaybedince sanki dişlerim dahada ayrılmaya başladı doktora gitim dişler gezicidir yanda diş kaybı olduğu için kayma yapar dedi şimdi önce yandakileri halledip önlere kompozit düşünüyorum ön iki diş için 250 dediler bana daha mantıklı geldi öbür türlü dişleri kesip kaplama yapılıyormuş ama ben kıyamadım dişlerim sağlam sonuçta bi kompoziti deneyeyim olmadı bu iş tele kadar gider..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…