Dışarıda aktivite

Orangegreysky

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2022
25.021
En iyi cevaplar
3
87.894
528
Hanımlar selam. Bir diğer sorumdan sonra fark ettim ki benim sürekli evde olmam eşimin "orange nasılsa evde" rahatlığına yol açmış. O yüzden dışarıda bazı aktiviteler yapmam gerektiğini düşünüyorum.

Home office çalışıyorum 9-6 mesaim var. Hafta sonu da çalışıyorum pazar günleri, pazar daha bölük çalışıyorum sabah 9-1 ve akşam 7-12 şeklinde. Sabahları 6 gibi uyandığım için genelde mesai sonrası halsiz oluyorum, yemek vs derken zaten iyice halsizlik basıyor. Genelde cumadan temizlik (çok da temizlik yapan biri değilim de en azından bi süpürge açıp dağınıklığı toparlamak, çamaşırları yerleştirmek gibi) yapıyorum ki cumartesi izin günümde dinleneyim dizi izleyeyim kitap okuyayım. Bu tür şeylerden zevk alıyorum.

Sizce dışarıda ne yapabilirim? Kursa vs başlasam beni yorar mı iyice acaba (İspanyolca kursu vardı aklımda uzun süredir zaten) spor yapmayı seven biri değilim ona hiç girmeyeyim.

Var mı bi öneriniz? Hem bi arkadaş edineyim hem tüm günümü evde geçirmeyeyim

Tiyatroya gidebilirsin, hem uygun hem yorulmazsın ama arkadaş edinemezsin.

Dil kursu aslında en iyisi. Hobi gibi gidersen ve yol cok uzun sürmüyorsa yorulmazsın. Ben eskiden gitmiştim sonrasında ders çalışmıyordum sadece derste takılıp geliyordum, hocamız türkçe bilmediği için ona sınıfça derdimizi anlatırken komik bir ortam oluşuyordu ve sohbet ilerleyince buluşmak isteyenler olmuştu.

Seneleeer seneler önce İngilizceye gitmiştim cici bi ortam cidden, ben direkt hocayla arkadaş olmuşum şimdi hatırlıyorum Cape Town'lu bi abimizdi Kurs en iyisi olur galiba

Sporu sevmiyorsun ama en iyi sosyalleşebileceğin yer kesinlikle spor salonu, insan kafa dağıtıyor resmen hem vücuduna bir yarar. Yani git fitness falan yap demiyorum da hani pilates yoga olabilir. Yoga beynini zihnini de boşaltır, rahatlarsın.

Aktivitenizi elbet yapin ama sizin durumunuzun sizin evde olmanizla alakasi oldugunu sanmiyorum. Kaldi ki zaten calisyorsunuz. Bu konuda uzman degilim ama tahmin ediyorum ki zamaninda cok taviz vermissiniz ve esiniz yuz bulunca astarini istemis. Her seyi hos gordugunuz icin adam nasilsa yine hos gorecek havasinda. Saygi duymuyor.

Benim size onerim enerjinizi yukseltecek seylerle ilgilenin bu donemde. Cunku annenizin saglik sorunu, esinizin tavri, aktiviteden cok buna ihtiyaciniz var sanki. Sporu sevmiyorum demissiniz spor salonuna gitmeseniz bile en azindan gunde 1 saat yuruyus yapin mesela. Once enerjinizi yukseltin bir kendinize gelin o zaman yaptiginiz aktivitelerden de keyif alirsiniz. Su donemde yapacaginiz aktivite sanki biraz esinize inat olacak o da su durumda gereksiz olur.

Bekarken her haftasonu yagmur, kış dinlemeden yaptigim bir rutin vardi. Sirt cantama sandviç, kahve ve su koyardim. Dibimde sahil olmasina ragmen yuruyus yolu olan, deniz kenari bir yere gider, kulakligimi takar, yuruyebildigim kadar yurur, bankta oturur, yer icer evime donerdim. Ruhsal olarak beni cok rahatlatirdi.

Sizin probleminiz misilleme yaparak gececek türden degil. Sende cikip geziyorsun, bana niye karisiyorsun seklinde bir tepki alacaksiniz muhtemelen

Durumum tamamen onla alakalı değil tabii ki dediğiniz şekilde büyük oranda taviz verdiğim için de böyle. Ama tek iletişimim eşimle olduğu için o da rahat nasılsa ben dışarı çıkarım o evde oturur nereye gidecek ki diye. Ondan dedim, inat da olmaz ya inat için yapmayacağım çünkü :)

Misilleme yapmak değil amacım ya, öyle anlaşıldıysa üzüldüm. Çıkıp gezip gece 2'de dönmeyeceğim onun gibi nasılsa. :)) Benim amacım sürekli evde olmanın hem beni rahatsız etmeye başlaması hem de karşı tarafta bi rahatlık oluşturması. Yoksa sorun bu şekilde çözülmeyecek o ayrı.

Ankara'da ne deniz var ne yürüyüş yolu (yakınımda) ama bi bakayım o tarz bir rutin çıkar mı benden de.

Beyninizi dinlendirmeye ihtiyacınız var bence egitimle ilgili olmamali daha fazla stres yüklemeyin kendinize.
Zumba, yoga vs kursları olabilir.

Ben sana katılıyorum, aynı durumdaydım daha geçtiğimiz gün ve ben sosyal etkinliklere başlayınca tavrı değişti. En azından kafan da dağılır

Ben sizin yasadiginiz sureci cok iyi anliyorum. Bir kere ortada bir saglik sorunu olunca ister istemez kafanizin bir tarafi daima dolu ve tek istediginiz bu surecin bitmesi. En yakininiz kim esiniz. Dogal olarak esinizden bir destek, bir ilgi, biraz size guc vermesini bekliyorsunuz ama bunlari yapan es olmadigi gibi siz birlikte yemege mi ciksak deyince ders calisacagini soylemisti yanlis hatirlamiyorsam. Tek basina olunca gece yarisina kadar hic ders aklina gelmiyor. Siz aktivite yapip disari cikinca bu sefer adam daha da rahat olacak. Zaten bir esi oldugunun ve evli oldugunun cok farkinda degil gibi. Bu sefer sen sunu yapiyorsun ben yapinca neden sorun oluyor diye sizi suclayabilecegi bir sebebi daha olacak.

evet ben oyle algilamistim. Park içindeki yürüyüş yollarida olur. Keyif aldiginiz baska seylerde olabilir. Mesela kimi insan saatlerce magaza gezmeyi sever. Birkac arkadasim ipek kirpik takma ve tirnaklara sekilli seyler yapma(nail art olarak geciyor sanirim, emin degilim) kursuna gidiyor. Dans kursuna giden bir arkadasim vardi hatta o kurs bitince oryantale gecmisti. Benim sevdiğim sporlardan birisi yüzmedir, kesinlikle tavsiye ederim. Hem spor salonu kadar yormaz hem su insani rahatlatiyor hemde vucudun her yeri esit derecede sekilleniyor.
Ankarada var mi bilmiyorum ama Izmirde gezi kulupleri var. Haftasonlari gunu birlik ya da yatili aktiviteler oluyor. Sabah ortak bir alandan otobuse biniyorsun, atiyorum boluya gidiyorsun aksam geri geliyorsun. Hem cevren oluyoe hem farkli yerler goruyorsun

Evden calismak cok yorucu olabiliyor esin bunu atlamis
Ama bencede spora gitmek en guzeli..zaten muhtemelen tum
Gun oturuyorsun..

Öncelikle buenas tardes ispanyolcayı çok severim bir dçnem öğrenmeye başlamıştım yarım kaldı. Kolay bir dil kesinlikle tavsiye ederim. Bir hobiniz olması sizi ayrıca dinlendirir aslında diğer yorgunluklarınızı atmanıızı sağlar. Yüzme, at binme. Yağlıboya resim (acaip terapi gibi birşey), fotoğrafçılık vs bir sürü seçenek var. İlgi alanlarınız neler, nelerin size keyif vereceğini düşünün ona göre seçersiniz. Bence harika olur

kovid döneminde evdeydim, evden çalıştım. eşimde bana nasılsa evde gözüyle bakıyordu. sadece eşimde değil, nasılsa evdeyim diye oğlumu annem daha çok evde bırakmaya başladı. nasılsa evdeyim diye daha çok iş yüklenmeye başlandı gibi gibi...

çok daralıyordum. öğle araları çıkar park bulmuş orada yürürdüm, müzik dinleyip. sonra baktım psikolojim bozuluyor. kronik hastalığım olmasına rağmen işe geri dönmek istediğimi söyledim ve döndüm. kısacası home ofis bana göre değilmiş...

siz kursa katılabilirsiniz. ben olsam gitar kursu alırdım.

Dün de anneme şey dedi. Zaten ders çalışmaya başlayacağım daha da çıkmam... Hani tek sorun oymuş gibi.
Vardır illaki, severim de öyle yeni yerler görmeyi. Bi araştırayım çok teşekkürler
Evden calismak cok yorucu olabiliyor esin bunu atlamis
Ama bencede spora gitmek en guzeli..zaten muhtemelen tum
Gun oturuyorsun..
Ki bu aralar o kadar yoğunum ki ayıptır söylemesi en son bilgisayarı kapının önündeki kirli sepetine koyup tuvalete girdim Başka vakit bulamadım çünkü inanın, abartı değil asla. Anlaşılmıyor ama yol derdi olmayınca rahatım sanılıyor.
Üniversitede giriş dersini almıştım çok severim İspanyolcayı, bence de aşırı zor bir dil değil okunuşu vs Türkçeye yakın geliyor bana, fonetik olarak yakın mı bilmem Yağlı boya da olabilir numaralarla boyama tuvali almıştım eğlendiriyordu :)
Gitar kursuna gittim daha önce :)
Evde çalışmanın kötü yanı bu cidden. Ben de çekiyorum aynılarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…