Diş

ozefe123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2021
644
263
34
Merhaba, bir yıl önce ağrıyan dişime dolgu işlemi uygulandı sanırım kanal tedavisi olması gerekirken dolgu yapılmış ve bu yanlış işlemden dolayı diş köküm iltihaplı ve yanında apse var. Özel bi diş kliniğine gidiyorum üç kutu antibiyotik içtim geçmiyor apsede inmiyor kök hala iltihaplı. çene cerrahına randevum var ama hala iltihabım devam ediyor ve korkmaya başladım. Başına böyle birşey gelen varmı? İltihaplıyken nasılsa antibiyotik kullandım diye dişimi çekerlermi bu bana zarar verirmi yoksa farklı bir metodmu denerler? Yaşayanlar yazabilirmi aklımı çok kurcalıyor bu durum. 2 tane evladım var bana zarar gelsin istemiyorum sırf onlar için

Üç kutu antibiyotik yerine dolguyu açıp kanal tedavisi yapmaları gerekmiyor muydu? Benim öyle olmuştu, kanalsız dolgulu dişim şişti, gittim dolguyu açtılar tedavi uyguladilar bir kaçkereden sonra dolgu yapıp bitirdiler. Korkmayın siz de. Geçmiş olsun.

İltihaplı dişi çekeceklerini sanmıyorum, başka bir tedavi planlanir öncesinde

Endodonti gördü köklere gidrn kanallar çok karmaşık yani aletin kırılma ihtimali var ve diş tamamen iltihapta yüzüyormuş kurtarılma ihtimali yok dediler sizinde öylemiydi yani iltahptamıydı tam kök

Siz endodonti uzmanınamı gittiniz yoksa normal diş hekimimiydi bu işlemi
Yapan

İltihapliyken çekmezler bir ara benimde 20lik dişim bir anda ağrıdı dişçiye gittim özel bir hastaneye iğne vurdu ama asla uyusmadi 1 hafta antibiyotik kullan dedi eve yolladı ilaç bitince yine gittim koca şırınga uyuşturucuyu vurdu ama dokununca acı hissediyorum diyorum doktor bana sen çok nazlisin bilerek yapiyosun dedi biraz bekleyelim uyussun dedi ben beklerken tabi salya sümük ağlıyorum Arap bir doktor asistanina sormuş niye ağladığını oda bana sordu anlattım gelsin ben bakiyim dedi,asistana ben dilini bile bilmiyorum nasıl dur aciyo falan dicem dedim,senin yanındayım birşey olursa bana bak yeter dedi neyse oturdum gözlerimi korkudan kapattım sonra bir an ağzımda demir tadı hissettim bir baktım şu mumlar varya klasik onlar kadar kalın bir demir iğne çıkarıyor ağzımdan meğer implant ignesinden vurmuş ben daha iğnenin şokunu atlatmadan tak diye dışı çekti ama hiç bişey hissetmedim Allah ondan razı olsun gerçi ozman 50 TL'lik dış çekimine 200 TL almıştı ama helal olsun

İlhaplı diş bide uyuşmuyor derler zaten. Benim dişin kökü iltihaplı geçmiyor bir türlü ne kanal olabiliylr ne çekilebiliyor başıma iş açacak diye korkuyorum şubattan beri kaç doktor gezdim. En sonunda çekilsin kurtulayım dedim oda olmuyo siz ne güzel kurtulmuşsunuz darısı benimde başıma inşallah. Dişin kökündemiydi sizin iltihap

Çok geçmiş olsun sizede ama benim iltihap falan yoktu bence sadece ilk doktor uyuşmadığı için böyle düşündü bence implant yapan bir doktora git cekecekse bile o iğnelerle inan hepsini çekseler ruhun duymaz

Endodonti gördü köklere gidrn kanallar çok karmaşık yani aletin kırılma ihtimali var ve diş tamamen iltihapta yüzüyormuş kurtarılma ihtimali yok dediler sizinde öylemiydi yani iltahptamıydı tam kök
Benimkinin üzerinden çok uzun zaman geçti hatırlamıyorum ancak hallolmuştu. Bence işleme başlamadan önce 3 tane doktor gezin. Muhtemelen birisi çekmeyi önerecek ancak diğer ikisi veya biri tedavi ihtimali sunarlar kurtarılacak dişse.

Şubat ayından beri bu gittiğim 5. Doktor ve klinik. Hepsi hemfikir aynı şeyleri söylüyorlar

Çok geçmiş olsun sizede ama benim iltihap falan yoktu bence sadece ilk doktor uyuşmadığı için böyle düşündü bence implant yapan bir doktora git cekecekse bile o iğnelerle inan hepsini çekseler ruhun duymaz
Ayy korkuyorum rüyalarıma giriyo artık ama biryandanda kurtulmak istiyorum artık. Bide internette okudum yok iltihaplı diş çekilirse kana karışır ölüm riski falan var diye kafayo yiyeceğim. Doktorda diyo antibiyotik kullandın zaten maksimum bukadar geçer bu iltihap çene cerrahıda çekip altındaki iltihabı temizleyecek diyo ay bilmiyorum çok mu taktım nedir

Bişey olmaz zaten yeterince kullanmıştım ama iyi bir doktora git işini bilen birine ayyy benim kendi doktorun var uzun yıllardır biraz pahalı ama bir tatlı kadın anlatamam size normalde çocuk diş doktoru ama bende çocuk gibi olduğum için ona gidiyorum yakın olsaydın onu onerirdim,İstanbul'un neresindesin

Kağıthane tarafındayım. Valla artık ne pahalı görüyor gözüm ne başka birşey hallolsun yeter diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…