Diş Teline Gerek Olmadan Düzgün Dişlere Sahip Olmak Hayal Değil!!!

Invisalign demek istedim

invisalign da aynı esasla çalışan bir sistem ama daha pahalı. Amerika'da yapılıyor. eCligner da aynı sistem. Plakları biraz daha ince,daha az belli oluyor,tedavi göreceli olarak 1-2 seans uzayabilir belki. Bildiğim başka bir farkları yok.

Ebru hanım ne yaptınız gittiniz mi doktorunuza ne dediler ?

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim, özelden de mesaj attım size

tuba hanım cevabınızı bekliyorum.ayrıca calısma hayatında diksiyonu önemli olanlar için problem olurmu.agzımda bi çok dolgu var. tel yada bunda sorun olurmu

Düzgün dişlere sahip olmak ne kadar pahalı ya... :26: Çocukluğumdan beri içimde uktedir. Ahh ah!

Merhaba Tuba Hanım...

Çok uzun zamandır diş teli yerine geçebilecek ancak kullanımı daha kolay ve daha etkin çözüm sağlayacak alternatifleri araştırıyorum. Karşıma invisalign yöntemi çıkmıştı. Bu yöntem ile ilgili 2 doktorla görüştüm. Muayene sonrası çok ikna olmuştum ancak aradan zaman geçtikçe ve bu yöntemi kötüleyen başka ortodondistler arttıkça çekimser kaldım. Ancak bir an önce çarpık dişlerime bir çözüm bulmam gerekiyor. Çünkü mesleğim bu dişleri kaldırmıyor :)
Bu sefer de yazınız sayesinde eCligner ile tanıştım. Bu yöntemin invisalign ile farkını, uyguladığınız tedavinin avantajını ve fiyat bilgisini bana özelden yazarsanız çok sevinirim...

Sevgiler...

Son düzenleme:
Invisalign demek istedim

Merhaba, bu soru çok sık sorulunca direk eCligner yetkilileri ile irtibata geçip ayrıntılı bilgi aldım.Yazımın sonuna da ekledim gerçi ama buradan da yazmış olayım dikkatlerden kaçmasın :)

Benzer şeffaf plaklı sistemler eCilgner sisteminin avantajları :

-Diğer sistemde plaklar sert plaklar ve uyum sağlamak zor olabiliyor,daha çok ağrıya sebep olabiliyor.. eCligner sisteminde yumuşak orta ve sert plak şeklinde bir geçiş oluyor ve bu da hasta uyumunu dolayısı ile tedavideki başarı şansını artırıyor.

-Diğer sistemde sisteminde plaklar tam diş ve diş eti sınırında bitiyor,eCligner ise 3 mm kadar diş etini de içine alıyor bunun iki faydası var;
Birincisi plak diş eti sınırında bittiği zaman diş etinde kanama, acı iltihap oluşturabiliyor,eCligner bunu ortadan kaldırmış oluyor.
İkincisi ise plağın dişler üzerinde tutunabilmesi için lastik, bonding gibi bu tutucu malzeme ihtiyacı ortadan kalkmış oluyor.

-eClignerin bir diğer avantajı, tedavinin her aşamasının modelleri doktorun elinde oluyor. Hem siz o modellerle dişinizin gelişimini takip edebiliyorsunuz hem de olur da plağı kaybederseniz yeniden yapılması için yeniden model oluşturulması gerekmediği için çok çok daha düşük bir ücret ödüyorsunuz.Yeni plaklarınız 2 gün içinde elinizde oluyor,diğer sistemde bekleme süresi 5-7 gün..

Son düzenleme:
Düzgün dişlere sahip olmak ne kadar pahalı ya... :26: Çocukluğumdan beri içimde uktedir. Ahh ah!

Aslında güzelliğimize harcadığımız bütün paraları düşündüğümüzde çok da pahalı sayılmaz..Sadece tek seferde cüzdandan çıktığı için öyle geliyor :)

tuba hanım cevabınızı bekliyorum.ayrıca calısma hayatında diksiyonu önemli olanlar için problem olurmu.agzımda bi çok dolgu var. tel yada bunda sorun olurmu

Ağızda dolguların olması bu sistem için bir sıkıntı oluşturmaz,sadece dolguların durumu kontrol edilir, altta yeniden çürük oluşumu varsa ya da dolguların dişle uyumunda sıkıntı varsa yenilenebilir.
Plaklar çok ince olduğu için diksiyonla ilgili bir sıkıntı yaşamazsınız. Belki ilk takınca farklı gelir sesiniz ama biraz konuşunca siz de alışırsınız diliniz de alışır bir sıkıntı kalmaz.

İyi Akşamlar arkadaşlar. Bu siteye yeni üye olanlardanım. dttubakoc size sormak istedğim. bir şey var. yardımcı olursanız sevinirim. Ben şeffaf tel taktım ardından plak tedavime başlandı bu cumartesi son kontrolüme gideceğim. bu kısımla ilgili bir sorunum yok. ancak bir dişime sanırım dolgu yapılması gerekiyor ve ben gebelik bekliyorum ve hamile olup olmadığımı bilmiyorum şuan. dolgu için uygulanacak anestezinin bebek ihtimaline bir zararı olur mu?

aslında eczaneden bir test alsanız en azından iyi olur. zorunlu haller dışında ilk 3 ay ve son 3 ay diş taşı temizliği dışında işlem yapılması pek tercih edilmiyor.

reglime yaklaşık 9 gün var.idrar testinde çıkmaz kan testi yaptırmam için de zaman yok... doktoruma bu düşüncemi söylesem benim için uygun bir anestezi yokmudur?

reglime yaklaşık 9 gün var.idrar testinde çıkmaz kan testi yaptırmam için de zaman yok... doktoruma bu düşüncemi söylesem benim için uygun bir anestezi yokmudur?

dişinizde çok rı var mı? ya da çürük derin mi doktorunuz bir şey dedi mi ? eğer 3 ay beklediğinizde kanal tedavisi gerektirmeyecek bir durumdaise ben olsam beklemeyi tercih ederdim, anne adayı da olsam benim hastam da olsanız. Ama çürük derinse 3 ay içinde kanal tedavisine gittme ihtimali varsa ya da şimdiden size ağrı yapıyorsa da en azından bir doktor muayenesi ile urumu kesinleştirip, riskli bir gebelik durumu yoksa o zaman yapmayı tercih ederim. Düşük bir yüzde ama yine de ilk 3 ay düşük riski var yapılan işlemin. hem iğne ile verilen ilaç hem de o koltuğa oturma ve dişt eişlem yapılma stresi dolayısı ile.Ne kadar korkmuyorum denilse de yine irkiliyor insan sonuçta.
doktorunuza söyleyin yine ihtimali. kendisi değerlendirsin. belki çok küçük bir çürükse ve ağrı eşiğiniz yüksekse yanı canınız tatlı değilse, uyuşturmadan yapılır dolgu..
illa yapılması gerekecek olursa da uygun anestezik var,yok değil.
yine de dediğim gibi benim hastam olsanız kesinleştirmenizi beklerdim.

Çok teşekkür ederim bilgi için. Yarın muayenede kesinleşecek sanırım durum. iyi akşamlar.

merhabalar kızlar. ben de ecligner düşünüyorum. ankarada bildiğiniz ecligner uygulayan doktor var mı? ücretleri ortalama ne kadardır? yani invisalign kadar pahalı mı ecligner da? şimdiden teşekkürler.

bnde diş teli sorduğumda bır arkadaşım bunun daha sağlıklı olduğunu soyledı bana..

izmirde bnde yaptıracağım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…