kızlar merhaba. 16 yaşında diş teli taktırmış ona ağzında 1 yıl bakmış sonucunu da çok mutlu şekilde almış biriyim. 2011 haziranda takılıp 2012 haziranda çıkartıldı tellerim. 3 dişimin çekilmesi gerekiyordu. çektirdim, asitli içecekler yasaktı- içtim. çekirdekli şeyleri öylece yememem gerekiyordu- yedim.ama mutluyum. canım dayandı ama ayrı bir sempatisi vardı çıkarılınca üzülmüştüm açıkçası. maddi kısma gelecek olursak. ben samsunda yaşıyorum. diş hekimleriyle konuştuğumda 1-3 bin arası fiyat verdiler. ondokuz mayıs üniversitesi ortodonti bölümünde de yapılıyordu bu tedavi (sadece diş teli masrafları size ait oluyor 250-500 tl arası). sıraya girince 2-3 yıl sonra tedaviye çağırılanlar bile oldu. ben şanslıydım doktorlardan birinin eşi annemin arkadaşıydı öyle araya girdik. hihi. biraz hak yemiş gibi hissettim ama unuttum gitti bile. biz telleri istanbuldan getirttik. 260 tl tuttu. kargoyla geldi. hatta doktorun kullanmadığı parçalar bile oldu haal duruyo onlar öylece. 1 yıl boyunca 3 kere diş fırçası değiştirdim vs vs. ama inan şuan çok mutluyum halimden rahatça gülüyorum. tek problemim sarılık. ama o da tellerle alakasız dişimin kendi yapısı. sorularınız varsa rahatlıkla cevaplayabilirim. :)
üstten çıkmıştı canım. yani ön iki diş düşün sağdan üste soldan üste, yandişlerim eğri çıkmıştı. onların altındakileri çektirdim. altta kalanları. mesela normalde benim alt kısımda bi sıkıntı yoktu ama dengelesin diye takıldı alta da.
Aynen öyle benım de altta hiç bir sorun yoktu ama denge için takıldı işte .. Benım 1.5 yıl sonra çıkıcaktı çıkmadısenin gibi yaşlarda taktrsaydım tedavi belki erken biterdi :/
slm ben 3,4 gün sonra tel taktıracam neler yaşadın nasıl duygular hissediyorsun ben korkuyorumda bana yardımcı olurmusun lütfen acilen
ya takarken ağrır diye falan fiştan
slm ben 3,4 gün sonra tel taktıracam neler yaşadın nasıl duygular hissediyorsun ben korkuyorumda bana yardımcı olurmusun lütfen acilen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?