• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

merhaba arkadaşlar Konya da diş teli taktıran önerebileceği biyer bir doktor bilen var mı? :44: Üniverste hastanesine gittim muayene bile yapmıyolarmış çok yoğunmuş :43:

diş teli için agız gargarası kullanılmalı mı hang markayı tavsiye edersiniz? ben dişlerimi fircalıyorum birde aryüz fırçası kullanıyorum.yeni taktırdım daha neler yapabilirm dişlerimin temizliği için?

benim doktorum "listerine" önermişti ama florürlü olanından. kullanınca öyle bir yakıyor ki emin oluyorsunuz temizlendiğine:1:

kızlar benim dişlerimde öne doğru fırlaklık vardı, diş çekimi yapılmadan 1 yıl tel kullandım dişlerimin arasındaki boşlukları kullandı doktor fakat boşluklar dolunca yeterli olmadığını gördük ve bu tedavide 4 tane dişim çekilecek 2 üst 2 alt(köpek dişimin yanındaki dişler). o boşlukların kapanması yaklaşık ne kadar zaman alır :59:

canım benimde alttan köpek dişlerimin yanındaki dişleri çektiler alt telimi sonradan taktıkları için yaklaşık 3-4 ay oldu(alt telim) ama hala yerine gelmedi bir dişim öteki dişimin üstündeydi ama içe doğruydu dışta belli değildi sanırım üstünde olan diş yanındaki dişi itmiş düzgün olan dişlerimde öteki dişim eğrilmiş içe doğru gitmiş şu anda yamuk duruyo ve sinirlerim çok bozuk,üst dişlerimde ise hiç bir türlü çekim yapılmadı üst tel takılalalı 6 ay oldu Temmuzda 7 olacak üst biraz daha düzgün ama bir dişim çıktığı için onun yerine gelmesini bekliyorum yani tam olarak ne zaman dişlerim o boşluğu kapatacak bilmiyorum ama daha şimdiden araları açılmış boşluklar dolunca araları hep açılır diye korkuyorum..

diş teli için agız gargarası kullanılmalı mı hang markayı tavsiye edersiniz? ben dişlerimi fircalıyorum birde aryüz fırçası kullanıyorum.yeni taktırdım daha neler yapabilirm dişlerimin temizliği için?

ben sensodyne'nin ağız gargarasını kullanıyorum memnunum ama naneli aldığım için çok yakıyo o ayrı mesele..

onewayticket

arkadaşım çok makbule geçer :71: bide senin doktor ortodontist mi? bide sana ne kadar süre teli kullanacaksın dedi :26:

onewayticket

arkadaşım çok makbule geçer :71: bide senin doktor ortodontist mi? bide sana ne kadar süre teli kullanacaksın dedi :26:

ortodontist evet.

bana 2 sene dedi, ama dişlerdeki soruna göre değişiyor biliyosun süresi.. ama 2 sene olmadan bitecek inş. dişlerim hızlı hareket etti.. aslında üstler hızlıydı, altlar resmen yavaş çekim....

ortodontist evet.

bana 2 sene dedi, ama dişlerdeki soruna göre değişiyor biliyosun süresi.. ama 2 sene olmadan bitecek inş. dişlerim hızlı hareket etti.. aslında üstler hızlıydı, altlar resmen yavaş çekim....

tamam canım bide doktorun adını ve yaptırdığın merkezin ismini verebilir misin(sitede yasak değilsetabi) :61:

canım ıkı bucuk ay oldu demıssın ama sıkma canını benım takılalı uc ay fılan oluyor kontrole takıldıktan sonra 2 kez gıttım 28 nısanda ust bant takılmıstı bı sonrakı ayda alt bant takılmıstı ve daha son ıkı haftadır farkedıyorum on dıslerımın arasının acıldıgını :) bıraz zamana ıhtıyacın var bır gun kalkacaksın sende sasıracaksın nasıl boyle duzeldı dıye emın ol.ayrıca benımkı ıkı ayda duzeldı yok bı senede anca gelısmeyı farkettım gıbı soyleyenlere sakın kulak asma herkesın farklı bunyesı var herkesın farklı kemık yapısı var. ve tedavi suresı var unutma bunu

bende bugün telimi taktırdım, çok ağrı olur dediler ama sadece hafif bi baskı var bende mi bir tuhaflık var acaba ?? sizde çok ağrı oldu mu ?

bende bugün telimi taktırdım, çok ağrı olur dediler ama sadece hafif bi baskı var bende mi bir tuhaflık var acaba ?? sizde çok ağrı oldu mu ?

merak etme bende de aynı şey oldu, ben de kendimden şüphelendim bi gariplik mi var diye :)
acı eşiğin yüksek olabilir ya da dişlerin o kadar vahim durumda değildir :27:
ben sadece hassasiyet şeklinde bi ağrı hissetmiştim o kadar.
yaklaşık 3 ay oldu, o kadar az ağrıya rağmen epey bir düzelme var.

merak etme bende de aynı şey oldu, ben de kendimden şüphelendim bi gariplik mi var diye :)
acı eşiğin yüksek olabilir ya da dişlerin o kadar vahim durumda değildir :27:
ben sadece hassasiyet şeklinde bi ağrı hissetmiştim o kadar.
yaklaşık 3 ay oldu, o kadar az ağrıya rağmen epey bir düzelme var.

ağrı olunca sanki düzelcekmiş gibi bi mantık var her nedense :) dişerim çekildi 4 tane onda ağrıdan duramıyordum bi tuhaf oldum :) sandığım kadar çirkinde olmadım pembe pembe bi hoş oldum :) dişlerinin düzelmesinede sevindim darısı başıma :))

(İstanbul) şeffaf braket 2600 tl cnm.

aaa iyiymiiiş bana üniverste hastanesi 3000 dedi oda klasik demir yani :26: neyse galiba biraz daha araştırmam gerekiyor :58: bide benim yirmilikler çıkamıyorlar malesef doktorda çekmiyo çok yukarda aşağıya inmesi lazım diye onlarda problem çıkararır büyük ihtimalle :14:

aaa iyiymiiiş bana üniverste hastanesi 3000 dedi oda klasik demir yani :26: neyse galiba biraz daha araştırmam gerekiyor :58: bide benim yirmilikler çıkamıyorlar malesef doktorda çekmiyo çok yukarda aşağıya inmesi lazım diye onlarda problem çıkararır büyük ihtimalle :14:

Seninkinin tedavi süresi ne kadar olacak bu da çok önemli fiyat açısından. Benimkine 1 sene zaman konmuştu. 20likler genelde sorun oluşturmuyor diye biliyorum ama emin değilim canım.

ağrı olunca sanki düzelcekmiş gibi bi mantık var her nedense :) dişerim çekildi 4 tane onda ağrıdan duramıyordum bi tuhaf oldum :) sandığım kadar çirkinde olmadım pembe pembe bi hoş oldum :) dişlerinin düzelmesinede sevindim darısı başıma :))

daha duuur daha cook yolum vaaar :) benim esas sorunum kaymalar. onları nasıl halletçez merakla bekliyorum.
pembe pembe derken ne demek istedin anlamadım. lastiklerini renkli mi taktı?

(İstanbul) şeffaf braket 2600 tl cnm.

çok iyi fiyat. hem alt hem üst dişlere mi, yoksa sadece 1 tarafa mı taktırdın?

şimdi doktordan geldim lastiği yeniledi sağa doğru çekmeye devam ondan sonra alttaki dişi yukarı çekicem dedi sonra boşlukları doldurucaz dedi bakalım bunlar kaç aylar sürücek tedavi şeklim böyle ama bekle babam bekleee

Back
X