4.ayda nasil ilerleme olmaz sasirdimbenim 1,5 ay oldu baya fark ediliyor ....demekki kemik yapisiyla alakali gercekten ,,,,üstler düzene girsin alta takacam demisti dr. İlk baslarken ,son randevumda ocak 27 de altlara takacam dedi ....demekki o zamana kadar biseyler olacak ....herseyi yiyorumda ispanaktan sogudum ya daha yerken aynadaki goruntu geliyor aklima :))))) ne yapalim herseyin bir bedeli var !!!
Bende 1 hafta once basladim tedaviye ilk gun haricinde cok agri olmadi. ilk randevu ocakta bakalim duzelmeler ne zaman olur bu dedigin temizlemeyi de doktora sorarim ilk randevuda
3 ayın sonunda aşırı derecede bozuk olan dişlerim hizaya geldi dümdüz denilebilecek kadar :)) çok mutlu edici bi şey değişimin görülmesi :) fotoğraf yükleyecektim ama beceremedim :/ en kısa zamanda biter inş hepimizinki :)
Hı bu arada aklıma gelmişken soriyim lastik tedavisi sadece çekimli dişlerde mi oluyo? benim dişim çekilmedi takılır mı acaba bana da
Selam kızlar.Ben de 23kasımda taktırdım telleri bir ayı geçti.Belki normal bişeydir ama hiç bi ilerleme yok bende de.Doktor demişti zaten yavaş ilerleyecek diye ama bi ümit bekliyorum işte.Elimizden gelen sabırla beklemek.
Selam kızlar.Ben de 23kasımda taktırdım telleri bir ayı geçti.Belki normal bişeydir ama hiç bi ilerleme yok bende de.Doktor demişti zaten yavaş ilerleyecek diye ama bi ümit bekliyorum işte.Elimizden gelen sabırla beklemek.
Eki Görüntüle 912011 Eki Görüntüle 912012
İlk takıldığı gün çektiğim fotoğraf ve bugün çekilen fotoğraf..
23Eylül - 28Aralık...
Ön dişlerime ve alt dişlerime daha braket takılmadı.Sabırsızlıkla ön dişlerime braket takılmasını bekliyorum.Şuan doktorla beraber en büyük merak konumuz bu.Ön dişlere ne zaman braket takılacak ?! :13:
Ve artık gözle görülür değişiklikler bekliyorum ama hiç yook bu seferki randevumda yine yakınacağım bakalım
Sanirsam dis yapisindan dolayi olabilir birde hic lastik yüzük gibi hizlandirici tedavilere daha gecmedik.Genelde dis cekimi olanlara ilk gunden lastik takiliyor benim daha zamanim varmis...Birde ön iki disimde daha braket yok yani dislerin siralanis sekline gore bile degisiyor zannimca tedavi süresi...İnsallah seninkinde kisa sürede ilerleme olur :) evet evet cok sevmende canim isterse pipetle asitli iceceklerde iciyorum.Yiyip ictiklerime azaltma yapmadim no problem:)
Evet evet ona sükürler olsun anca yavas yavas kendine geliyorlar:)canım kesici dişlerin aşşağıya gelmeye başlamış bilee :)
doktorum bana lastik takmayacağımı kapanışımda bir problem olmadığını söyledi. çok garip geldi çünkü hiç lastik takmayan görmedim. kolayı çok seven biri olmadığım için bu konuda problem yaşamıycam :))bende mesela 1 haftadır şeker çay kahve yok. porselen braketim sararacak diye korkuyorum. inşallah kısa sürede inci dişlerimize kavuşuruz :))
Porselen mi teliniz, metal mi, her halukarda 1 ay içinde ilerlemeyi görememeniz çok normal, benim de öyleydi o zaman, 'boşuna takıyorum, bu gidişle 10 yılda anca düzelir, hatta tedaviden vazgeçeyim yol yakınken' mantığındaydım, teli takmadan hemen önce yada taktığınız zamanlarda çektiğiniz ağız-diş resminiz varsa ilerlemeyi kıyas edebilirsiniz 2-3 ay sonra. resminiz yoksa şimdiden çekin, ben 9 ekimde taktırdım, birkaç gün öncesinden dişlerimin resmini çektim, tedavimden 2,5 ay sonra, yani bugünden birkaç gün öncede son halini çektim ve kıyasladığımda farkı görmeye başladım.
Porselen mi teliniz, metal mi, her halukarda 1 ay içinde ilerlemeyi görememeniz çok normal, benim de öyleydi o zaman, 'boşuna takıyorum, bu gidişle 10 yılda anca düzelir, hatta tedaviden vazgeçeyim yol yakınken' mantığındaydım, teli takmadan hemen önce yada taktığınız zamanlarda çektiğiniz ağız-diş resminiz varsa ilerlemeyi kıyas edebilirsiniz 2-3 ay sonra. resminiz yoksa şimdiden çekin, ben 9 ekimde taktırdım, birkaç gün öncesinden dişlerimin resmini çektim, tedavimden 2,5 ay sonra, yani bugünden birkaç gün öncede son halini çektim ve kıyasladığımda farkı görmeye başladım.
Tebyiz, değişiklik yok demişsin ama bence herşey yolunda gibi..Hemen fark edilecek kadar değişmiş en azından..Ben de bu derece değişiklik olduğunda hemen ben de resim koyucam :) Bu arada telefondan girdiğim için yanlışlıkla cevaplar çifter çifter geliyo :) kusura bakmayın..
şu an korkmaya başladım. kaç yaşındasın? benim doktorum da 4. ayda çok yol katederiz dedi. benim de sadece üstler de var. aslında altta sorun yok ama oraya da zamanla takıcaz dedi. tellerim çıkana kadar çay kahve içmeyi düşünmüyorum ama şimdiden canım çekmeye başladı. ayrıca sabunla sürtmüşsün ya baya güldüm :) el çantamda sürekli diş fırçası ve macunla geziyorum. yemekten hemen sonra fırçalamaya dikkat ediyorum. özellikle salçalı yemeklerden sonra görüntü facia oluyor :) inşallah hepimiz biran önce kurtuluruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?