Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Yok gülümsemek falan değil yani itici duracagını düşünmüyorum :) Bulundugum yerden başka bi yere gidersem doktor falan değişecek bende üniversitem belli olsun o zaman mı taktırsam diyorum yani başladıgım yerde bitiririm :/ benim dişlerim çok hassas korkuyorum bazı arkadaşlarımda bekle diyince bende kararsız kaldım

Kizlar dislerde tam duzelme olunca otursun diye bir iki ay mi bekletiolar teli yoksa cok daha uzatiolar mi?

ya arkadaşlar alt köpek dişim biraz ileri doğru çıkıktı ve tel takılmadan önce yanındaki dişim çekildi, şimdi lastikle onu boşluğa doğru kaydırmaya çalışıo ama dişim bir türlü kaymadı kaldı. ilerlio ama çok yavaş ilerlio, doktorum da dişimin çok yavaş kaydığını söylüo. burdaki resimlerden de gördüğüm kadarıyla aynı durumda olan arkadaşların dişine bir de sanırım yay gibi bişi takılıo. o yay dişin daha hızlı kaymasını mı sağlıyor acaba. o işe yarıyosa benim doktor nie ole bişi takmadı o zaman. çünkü lastik taktığım dişimle çekilen dişin yanındaki dişi sadece tel birbirini tutuo. bence o aradaki bağlantıyı tam olarak saglamıo gibi. tecrübeli arkadaşların yardımcı olmaya çalışırlarsa çok sevinirim.

Kizlar dislerde tam duzelme olunca otursun diye bir iki ay mi bekletiolar teli yoksa cok daha uzatiolar mi?

dün kontrolüm vardı , Üst dişlerimin hepsi dizildi ,alt çenemdeki tek diş oda düzelmek üzere bir yıldır kullanıyorum telleri.alt ve üst çenem heposi düzeldi sayılır ama doktorum Mart tada Nisan gibi bitecek dedi. gelecek Üç ayda sol üst dişim içerideydi hiç kullanılmadığı için aşınma olmamış ve uzun duruyor o düzeltilecek.. alt ve üst dişlerime sabitleyici tel takılacak, ve bir kaç işlem daha yapılacak dedi ,en sonda diş taşı temizleme yapılacak 2 yada 3 seans .

İrmm bende o yaydan vardı fakat o yay içeride olan dişe yer açılsın diye takılıyor . kaydırılması gereken dişe sadece lastik takılıyor benim 5 yıl önce cekilen dişim vardı boşluktu yanı onu doktorum Temmuz ayında taktı lastiğini şu an bir iki milim açıklık kaldı bu ay tamamen kananır gibime geliyor .

çok saol cevabın için. benim dişlerim çok inatçı herhalde, ama yine de bence aradaki bağlantıyı daha sağlam tutması gerekio gibime gelio:)

arkadaşlar taktığımız lastiklerin ne kadar sürede değişmesi gerekio , benim doktorum günde 1 kere değiştir dedi, ama bazıları 12 saatte bir degiştirio herhalde. bende bazen, lastiğin gevşediğini ve daha sıkı lastikle diş daha hızlı ilerle diye düşündüğümden dolayı 12 saatte bir değiştiriyorum. acaba hangisi doğru olan süre. bir de arkadaşlar aranızda yükselticinin ne olduğunu ve ne işe yaradığını, kullanıldığında ne gibi zorlukları olduğunu , konuşmada sorun yaratıp yaratmadığını bilen var mı acaba

çok saol cevabın için. benim dişlerim çok inatçı herhalde, ama yine de bence aradaki bağlantıyı daha sağlam tutması gerekio gibime gelio:)
benim içeride çok çarpışık olan dişlerim için de kullanıyor o lastiklerden alt çenemde birkaç dişimde var lastik ,ama çok kuvvetli bir baskı uyguluyor lastiği her değişmede. 2 gün yemek yerken ve ağzımı açıp kaparken zorlanıyorum ağrı kesici kullanıyorum.2 gün önce lastik takılan dişe baktım bugün düzelme farkettim .

ya ne kadar güzel maşallahh... benim dişe taktığım lastik o kadar kasmıo hatta lastiğin takılı olup olmadığını dilimle kontrol ediyorum hissetmiyorum bile . doktorun dediğine göre taktığım lastik kalın lastik.4 aydır dişim açılmadı kaldı. neyse hakkımızda hayırlısı. hepimiz inş emeğimizin hakkını alırız.

Arkadaşlar kapanış bozukluğum var, alt çenem hafif önde, üst kesici dişlerimden biri doğumsal eksik o yüzden üst orta hattım kaymış vs... Ankara'da birkaç doktorla görüştüm fiyatlar bana pahalı geldi. Biri 6 bin-10 taksit dedi, diğeri 7 bin peşin, 8 bin-6 taksit dedi. İstanbuldakiler 4000-4500 e yapıyorlarmış. Pahalı mı biraz acaba? Gerçi 8000 fiyat veren doktor Cem BAYKAN, çene konusunda çok güven verdi bana, hakkında iyi yorumlar da okudum, ayrıca eski hastalarının röntgenlerini gördüm. %100 düzeltme garantisi veririm, %99 olursa paranı iade ederim dedi, eh güven duyulmaz da ne yapılır artık :) Acaba abartmadan makul fiyatlı bir yere mi gitsem ? Fakirlik kötü şey :)

bende ankaradayım 2dişim eksik ve çenem hafif öndeymiş tel taktırdım sadece üste 32oo fiyatı :)

tatlım ben de orta hat kaymasından tedavi goruyorum..doktorlar ne kadar sürede düzeleceğini söylediler?

Cem Baykan 12 ay dedi, süre uzar mı dedim, 2 ay uzar en fazla dedi yani maksimum 14 ay, başka doktorlar 18 ay dedi, uzarsa 24 ay olabilir dediler, ama genelde şeffaf braket isterseniz 24 ay olur diyorlar. Benim doğumsal olarak bir dişim eksik olduğu için orta hattım kaydı, üstten bir diş alttan 2 diş çekerek hem kapanış sorununu hem de orta hattı tedavi edecekler inşallah. Ama orta hat kayması tedavisi zormuş, bir de benim yaşım 31, 13-14 yaşlarında gelsen daha kolay olurdu tedavin dediler. Size ne kadar süre verdiler?

Ne kadar hesaplı, 3200 deseler bana 2 kere yaptırırım :) Memur insanım 8000 tl beni çok aşıyor, ama Cem Bey de harbiden güven uyandırdı bende. Ne de olsa Alman ekolü :) Ben en fazla 4500-5000 verebilirim o da 12 ay taksitle Sizin doktorunuz kim, tedaviden memnun musunuz ?

Fiyatlar cidden çok pahalı geldi bana.. bende sizin saydığınız sorunlar yok belki ama benimde dişlerim baya bi yamuktu 3500 liraya yaptırıyorum, tavsiye ederim doktorumdan baya memnunum. Kızılayda Rixos Otelin hemen yanında Makrodent diş kliniği.. hemen karar vermeyin bence..

Tatlım 27 yaşındayım seffaf kullanıyorum..Dr bir seneyi birkaç ay gecer dedi..13-14 ay sanırım..ama bana daha az sürecekmiş gibi geliyor bakalım:18:

ya valla doktorun adını bilmiyorum DD gayet memnunum 4. ayıma yaklastım ve baya bi ilerleme var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…